tiistai 30. toukokuuta 2017

Vuodetut dokumentit: Ukrainan ilmavoimat ampui alas MH17-lennon – vahvistaa salaliiton ja syyllisyyden

Todella mullistavat uudet dokumenttivuodot vahvistavat Kiovan suoran vastuun Malesian Airlinesin lennon MH17 alasampumisesta Donbassissa heinäkuun 17. 2014. Ukrainalaiset huippusalaiset dokumentit osoittavat meille, että Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) määrättiin piilottamaan kaikki todisteet Ukrainan vastuusta ja erityisesti kaikki materiaali, joka voisi osoittaa Ukrainan ilmavoimien osallisuuden salaisen valtionterrorioperaation toteuttamiseen.

Dokumentit vuosi ukrainalainen viranomainen Sovershenno Sekretno sanomalehdelle. Alkuperäisistä dokumenteista on saatavilla kopiot ja venäjän- ja englanninkieliset käännökset, jotka osoittavat ylimpien ukrainalaisviranomaiset kirjalliset käskyt MH17 alasampumisoperaation salaamiseen.

Pääkohdat julkaistuista Ukrainan SBU:n dokumenteista:

- Suorittaa erityistoimenpiteitä erityisoperaation tietojen tuhoamiseksi
- Suorittaa tehokkaita estotoimenpiteitä heinäkuun 17, 2014 erityisoperaation silminnäkijöiden parissa
- Identifioida ja ottaa kiinni siviililentokoneen räjähdyksen silminnäkijät
- Ryhmittää uudelleen palvelusmiehet, jotka vapautettiin virallisista tehtävistään Grabovon kylän alueella, Donetskin seudulla
- Erityisoperaation osana tuhota kaikki se materiaali, joka osoittaa taistelulentokoneiden suorittaneen taistelutehtäviä määritellyllä alueella heinäkuun 17, 2014.

Neljä ensimmäistä SBU:n dokumenttikopiota antavat meille mahdollisuuden päätyä kolmeen alustavaan ja samaan aikaan tyrmäävään lopputulemaan:

1. Kiovan viranomaiset ovat vastuussa Malaysian Airlines Boeing 777 lennon MH17 alasampumisesta – Presidentti Poroshenko ja hänen kenraalinsa piilottelevat totuttaa ja ovat valehdelleet jo kolmen vuoden ajan
2. Ukrainan ilmavoimat oli osallisena MH17 alasampumisessa, aiheuttaen 300 ihmisen massamurhan
3. Piilottaakseen järkyttävän rikoksen jäljet, SBU toteutti heinäkuun 2014 lopusta alkaen erityistoimenpiteitä tuhotakseen erityisoperaation todisteet ja kaiken materiaalin, joka osoitti taistelulentokoneen suorittaneen taistelutehtäviä heinäkuun 17. 2014.
Suosittelemme tutustumaan neljään vuodettuun dokumenttiin ja niiden täydellisiin englanninkielisiin käännöksiin: Lähdelinkki

Toimituksen kommentti: “Uudet vuodot vahvistavat sen jonka me jo tiesimme”
Näiden vuodettujen dokumenttien merkitys on valtavat ja ne osoittavat tarkalleen jotain joka nähtiin ja ymmärrettiin pian Donbassin alueella tapahtuneen tragedian jälkeen. Vahvistus ukrainan ilmavoimien suoraan osallisuuteen verisessä operaatiossa on pitkään odotettu sytytin siirtämään keskustelu jälleen oikealle uralle ja kohti kaikkein ilmiselvintä kohdetta, joka koskee massamurhan vastuullisia: Kiovan johtoa ja Ukrainan ilmavoimien osallisuutta.

Meidän on muistettava, että keskustelussa BUK ilmatorjuntaohjuksen osallisuudesta ei ole jäljellä todellista uskottavuutta ja ei ole edelleenkään ainuttakaan tosiasiallista todistetta, joka voisi edes osoittaa siihen suuntaan, että mainittu ase oli tuona päivänä vastuussa räjähdyksestä taivalla. Tämä vaikka tiedämme, että ukrainalaiset BUK-patteristot olivat täysin käyttövalmiina ja iskuetäisyydellä päivänä jolloin MH17 ammuttiin alas.
Kaikki materiaali joka julkaistiin johtamaan yleisön huomio kohti syytöksiä ja väitteitä, että “Donbassin taistelijat ja Venäjä olivat vastuussa” ja joka toimitettiin lähinnä Ukrainan SBU:n toimesta heti lentokoneen maahansyöksyn jälkeen, on “debunkattu” jo kauan aikaa sitten. Yleisesti keskustelu Venäjän mahdollisesta osallisuudesta BUK-laukaisuun on ollut ainoastaan geopoliittista syytösleikkiä – tyhjiä syytöksiä ja väitteitä ilman todellista todisteita.

Tähän päivään mennessä lentokoneen maahansyöksyn niin kutsuttu “Kansainvälinen tutkimuslautakunta”, jota johtaa Hollanti, ei ole kyennyt toimittamaan vastauksia tragediaan liittyen: millä aseella MH17 ammuttiin alas, mistä ja kenen toimesta? Kohta on kulunut kolme vuotta ja he eivät vieläkään tiedä käytännössä mitään?
Emme ole kuulleet nauhoitteita ja nähneet todellista dataa MH17:n mustista laatikoista, jotka DPR:n kansanarmeija toimitti tutkijoille. Emme ole nähneet materiaalia kaikkein tärkeimmistä ukrainalaisista tutkista, kuulleet lennonjohtajien keskusteluja – emme mitään. Samaan aikaan Yhdysvallat, Nato ja niiden liittolaiset eivät ole toimittaneet mitään informaatiota tai tietoja liittyen tapaukseen, vaikka tiedämme varmasti, että USA-Nato satelliitti ja muut sotilastiedustelujärjestelmät toimivat tragedian aikaan alueella.

Mitä tiedämme ja jonka Ukrainan SBU dokumenttivuoto myös vahvistaa on:
1. Ukrainan presidentti johti henkilökohtaisesti Ukrainan turvallisuusneuvoston kokousta. Tämän päähallintoelimen tapaamiset tapahtuivat kahdesti 17. heinäkuuta, 2014, ennen ja heti lentokoneen maahansyöksyn jälkeen. Jos etsimme tämän valtioterrorin ja murhien pääsyyllisiä, he olivat kaikki siellä yhdessä.

2. Venäjä toimitti miltei heti lentokoneen maahansyöksyn jälkeen julkisuuteen tosiasioihin perustuvaa tiedustelumateriaalia, kuten tutkadataa ja satelliittikuvia, jotka myös osoittivat yhden tai useamman ukrainalaisen sotilaskoneen läsnäolon lennon MH17 lähellä räjähdyksen aikaan.

3. Joukko silminnäkijöitä on kertonut hävittäjän tai useiden hävittäjien läsnäolosta MH17:n lähellä. Nämä silminnäkijälausunnot on nähty myös TV:ssä ja ihmiset ovat puhuneet medialle omilla kasvoillaan ja nimillään mitä he näkivät tuona traagisena päivänä.

4. Kun tarkastelet avointa ja laakeaa maastoa maahansyöksypaikan ympärillä ja näet suuren määrän ihmisiä, jotka asuvat siellä, ymmärrät, että kymmenet tuhannet ihmiset näkivät ja kuulivat mitä tapahtui korkealla iltapäivän taivaalla. Mutta silti ei ole olemassa luotettavia kuvia tai videomateriaalia tai suurta joukkoa ihmisiä, jotka olisivat nähneet todellisen BUK-ohjuksen laukaisun. Kuten kaikki tiedämme, tuon iskun olisivat kuulleet, nähneet ja todistaneet tuhannet ihmiset ja ohjuksen jättövana ja sen osuma olisi olleet nähtävissä usean minuutin ajan laukaisun jälkeen.

5. Kun venäläinen ohjusvalmistaja teki testinsä BUK-ohjuksen osumasta matkustajalentokoneeseen ja julkisti tutkimuksensa tulokset, ne osoittivat ainoastaan sen, että väitetty ja syytetty ei voinut olla totta ja sellaisella BUK-järjestelmällä, jolla Ukraina ja länsi ovat syyttäneet MH17:ää alasammutuksi, ei kiistatta voinut tapahtua. Venäjän tutkijat eivät toisaalta sanoneet, että muunlaista BUK-ohjusta ei käytetty MH17 alasampumiseen, jättäen oven täysin auki ilmasta ilmaan ohjusten osallisuudelle.

6.Ukraina pommitti raskaasti ja pitkän aikaa MH17 maahansyöksypaikkaa (tähdäten koneen kappaleisiin) ja sen viereen. Ukrainalaiset viranomaiset ovat tehneet käytännössä kaiken voitavansa tehdäkseen kunnollisen tutkimuksen MH17 turmapaikalla mahdottomaksi.

7. Ainoa esitetty motiivi sille “miksi Donbassin puolustajat ja Venäjä olisivat osallisia MH17 alasampumiseen” on ollut vahinko. Nyt kun laskemme kuinka Ukraina, länsi ja sen johtajat ovat saaneet sotilaallis-poliittisia hyötyjä toistamalla ”kuinka Venäjä ampui alas siviililentokoneen” ja joka tapahtui vain hetki Ukrainan murskaavan Ilovaiskin motin DPR:n joukkoja vastaan kärsityn sotilaallisen tappion jälkeen – lista Ukrainan motiiveista on miltei loputon.. Meidän täytyy muistaa, että presidentti Petro Poroshenko varoitti vain viikkoja ennen hänen mystisestä ”suunnitelma B:stä” – vaikka tilanteet Donbassin taistelukentällä eivät menisi Kiovan haluamalla tavalla, aiheutuisi Donbassin puolustajille ”ikävä yllätys”– kuten matkustajalentokoneen alasampumisen ja heidän syyttämisen?

8.Tiedämme jopa ukrainalaisen lentäjän nimen, joka tulisi nähdä syyllisenä ja mahdollisesti suoraan vastuullisena ilmasta ilmaan ohjuksen ampumiseen siviililentokonetta, lentoa MH17 vastaan, 17.7.2014.

Joten mitä muuta tarvitsisit tullaksesi vakuuttuneeksi, ettei todellisia epäiltyjä ja vastuullisista henkilöistä tähän siviilien massamurhaan Donbassin taivaalla tulisi etsiä Donetskista, Luganskista tai Venäjältä, vaan sen sijaan Ukrainasta, Kiovasta, Washingtonista ja mahdollisesti myös Naton päämajasta?

Pääkirjoitus, Janus Putkonen, johtaja
Doni Uutistoimisto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti