tiistai 30. toukokuuta 2017

Venäjä ja Filippiinit ovat allekirjoittaneet sopimuksen puolustus- ja sotilasyhteistyöstä



Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte on vieraillut Venäjällä. Hän joutui tiistaina lyhentämään neljäksi päiväksi suunniteltua vierailuaan Filippiineillä meneillään olevan terroristikriisin vuoksi, mutta yksitoista Duterten Moskovan vierailua varten laadittua asiakirjaa saatiin kuitenkin allekirjoitettua. 

"Näihin allekirjoitettuihin asiakirjoihin kuuluvat puolustus- ja sotilasyhteistyösopimus, ydinenergia-, kauppa-, investointi-, teollisuus-, liikenne-, kulttuuri- ja taideyhteistyöhankkeet sekä matkailualan yhteistyöohjelma ja sopimus maiden ulkoministeriöiden välisestä yhteydenpidosta”, kertoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tavattuaan Filippiinien ulkoministeri Alan Peter Cayetanon. 

Ministerit keskustelivat myös maiden välisen yhteistyön tehostamisesta maailmanlaajuisten uhkien, kuten kansainvälisen terrorismin, laittoman huumekaupan ja tietoverkkorikollisuuden torjumisessa sekä meripelastuksen alueella. 

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja presidentti Rodrigo Duterte määräsivät tiistaina Kremlissä johtamansa valtuuskunnat allekirjoittamaan asiakirjoja sen jälkeen kun Duterte oli keskeyttänyt Venäjän vierailunsa Etelä-Filippiinien Marawin kaupungissa tapahtuneiden terrori-iskujen vuoksi ja asettanut kriisialueen poikkeustilaan. 

Duterte sanoi Putinille, että hänen maansa tarvitsee luotettavan kumppanin ja nykyaikaisten aseiden toimittajan terrorismin torjuntaa varten. Asia on ajankohtainen Washingtonin keskeytettyä viime vuonna sovittujen 27 000 rynnäkkökiväärin toimittamisen Filippiineillle vedoten väittämiinsä ihmisoikeusrikkomuksiin Filippiineillä. 

”Filippiinit tarvitsee nykyaikaisia aseita. Meillä oli tilauksia Yhdysvalloista, mutta nyt tilanne on hankala ja voidaksemme taistella ISIS-terroristijärjestön yksiköitä ja ryhmittymiä vastaan tarvitsemme nykyaikaisia aseita", sanoi Duterte. 

RT / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti