maanantai 22. toukokuuta 2017

Ranskalainen europarlamentaarikko: “Kukaan ei voi estää minua matkustamasta Donbassiin”

Ukraina pyrkii estämään Euroopan parlamentin jäsenten (MEP) vierailun Donbassiin Donetskin (DPR) ja Luganskin (LPR) kansantasavaltoihin ja Krimille.

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko pyysi Euroopan parlamentin presidenttiä Antonio Tajania estämään meppien matkustamisen Krimille ja Donbassiin. Ukrainan presidentti on aiemmin tuominnut meppien vierailut näillä alueilla ja vaati Tajania estämään vierailut tulevaisuudessa.

Tästä huolimatta, Jean-Luc Schaffhauser, ranskalainen Europarlamentin edustaja ja Kansallisen rintama-puolueen jäsen, kertoi Sputnik Francelle, etteivät tallaiset rajoitukset estäisi häntä.

“Kukaan ei pysty pysäyttämään minua, kansanedustajaa, matkustamasta Donbassiin, jos haluan mennä sinne. Minulla on vakaumus, olen varma, että keskustelua on jatkettava ja kukaan ei voi estää minua,” hän sanoi.

Schaffhauser sanoi myös olevansa erittäin huolestunut Minskin sopimuksen toteuttamisesta.

“Minskin sopimus sisältää uudistuksia, mukaan lukien autonomian, taloudellisen yhteistyön itäisen ja läntisen Ukrainan välillä, eläkkeet jne. Ukrainan rajojen palauttamista vastaan. Mutta nyt he haluavat palautta rajat ilman uudistuksien toteuttamista! Kansainvälisiä sopimuksia ei kohdella näin. Minskin sopimusta tulee noudattaa,” Schaffhauser sanoi.

Hän jatkoi, että Ukrainasta on mitä ilmeisemmin tullut ase ja sitä käyttävät tietyt sodanlietsojat polarisoidessaan Eurooppaa.

“Eurooppalaiset ovat tulleet hulluksi, sillä jos sota todella syttyisi, se pyyhkäisisi Euroopan halki. Olisimme ensimmäisiä, jotka kärsisivät tällaisesta sodasta; Eurooppa työntää itseään hävityksen kynnykselle. Meidän täytyy palata neuvottelupöytään,” Schaffhauset varoitti.

Doni Uutistoimisto

Lähde: Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti