keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Venäjä, Iran ja Syyria vahvistivat yhteisen Yhdysvaltain hegemoniapyrkimysten vastaisen linjansa



Lontoossa asuva politiikantutkija ja Lähi-idän asioiden asiantuntija Danny Makki on korostanut iranilaiselle Press TV -kanavalle antamassaan haastattelussa Venäjän, Iranin ja Syyrian yhteisen Yhdysvaltain hegemoniapolitiikan ja aggressioiden vastaisen, anti-imperialistisen poliittisen linjan tärkeyttä. 

Hän totesi, että Moskovassa perjantaina pidetty kolmikantakokous viestitti selkeästi yhdysvaltalaispäättäjille, että Moskova, Teheran ja Damaskos eivät todellakaan hyväksy Yhdysvaltain aggressiivista ulkopolitiikkaa, varsinaisista laittomuuksista puhumattakaan. 

Tapaamisessa tuli selväksi, että Venäjä, Iran ja Syyria ovat ryhmittyneet yhteisen antiamerikkalaisen ja anti-imperialistisen poliittisen toimintalinjan taakse. Yhdysvalloille ja sen liittolaisille on nyt annettu tärkeä viesti siitä, että nämä maat eivät provosoidu eivätkä anna pelotella itseään. 

Kokouksessa keskusteltiin mm. Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja hänen hallituksensa viime viikkojen aikana noudattamasta Syyria-politiikasta sekä erityisesti Yhdysvaltain tekemästä laittomasta ohjusiskusta Syyrian ilmavoimien tukikohtaan 7.4.2017. 

Venäjä, Iran ja Syyria aikovat jatkaa Lähi-idässä taistelua sekä terrorismia että Yhdysvaltain hegemoniapyrkimyksiä vastaan. 

Tapaamiseen osallistuivat Syyrian ulkoministeri Walid al-Muallem, Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. 

Paina TV / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti