keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Amerikkalaisprofessori: Yhdysvallat  käytti  Syyriassa false flag -kaasuiskua imperialististen tavoitteidensa  edistämiseen 

Äskettäin Syyriassa kemiallisilla aseilla tehty kaasuhyökkäys oli ns. false flag -isku, jolla Yhdysvallat pyrki edistämään omia imperialistisia tavoitteitaan,  sanoo amerikkalainen professori ja politiikantutkija Dennis Etler, joka on jo vuosikymmenien ajan tutkinut  kansainvälisiä ongelmatilanteita.

Kalifornialaisen Cabrillo College Aptos -yliopiston antropologian professori Etler puhui asiasta iranilaiselle Press TV -kanavalle viime maanantaina kommentoidessaan Yhdysvaltain syyrialaiseen lentotukikohtaan tekemää ohjusiskua.

Yhdysvaltain asevoimat ampui 59 Tomahawk-ohjusta al-Shayratin lentotukikohtaan Homsin maakunnassa läntisessä Syyriassa 7. huhtikuuta.  Trump sanoi määränneensä iskun vastauksena 4.4. 2017 tapahtuneeseen kaasukatastrofiin, josta hän syytti Syyrian hallitusta.

Yhdysvaltain asevoimat väitti lentokenttää käytetyn kemiallisilla aseilla tehtyyn iskuun. Väite on kuitenkin ristiriidassa sen  kanssa, että Damaskos hävitti vapaaehtoisesti kemiallisten aseiden varastonsa vuonna 2014 Damaskoksen ulkopuolella tapahtuneen kemiallisen iskun jälkeen.


Trump tekee niin kuin imperialistit aina tekevät

Trumpin hallituksen viimeksi määräämät  pommitukset Syyriassa vahvistavat tätä käsitystä -  Gertrude Steiniä mukaellen ´imperialisti on aina imperialisti´. Trump tekee niin kuin imperialistit aina tekevät, eikä heidän selittelyjään tarvitse ottaa todesta, hän lisäsi.

”Jos Trump on niin huolissaan kuvista, joiden väitetään esittävän kaasuiskusta kärsiviä lapsia Syyriassa, miksei hän vastaavasti näytä  kuvia nälkää näkevistä  lapsista Jemenissä ja lopeta Saudi-Arabian siellä jatkamaa kansanmurhaa?”, kysyi tutkija.

Toinen kysymys on se, kuinka paljon Yhdysvallat voi valehdella oikeuttaessaan sotiaan ja päästä kuin koira veräjästä? Näyttää siltä, ​​että Abe Lincolnin kuuluisa sanonta: ´Voit petkuttaa  kaikkia ihmisiä jonkin aikaa ja joitakin  ihmisiä  kaiken aikaa, mutta et voi valehdella  kaikille  ihmisille kaiken aikaa´, pitää edelleen paikkansa. ”Toivottavasti yhä suurempi määrä ihmisiä ei enää anna pettää itseään”, hän totesi.


Kaasuhyökkäyksen tarkoituksena oli oikeuttaa Yhdysvaltain sotatoimien laajentaminen

Yhdysvaltain oman kertoman mukaan terroristit ovat käyttäneet ihmiskilpiä Irakin Mosulissa - naisia ja lapsia  on sullottu tyhjiin rakennuksiin, jotka  ovat  olleet Yhdysvaltain pommitusten kohteita. Terroristit ovat sitten käyttäneet näin manipuloimaansa   teurastusta omien tarkoitusperiensä edistämiseen, sanoi professori Etler.

Vastaavalla tavalla  manipuloitiin Syyrian Idlibissä tapahtunut kaasukatastrofi. Joko Syyrian asevoimat teki tietämättään  ilmaiskun kemiallisten aseiden varastoon siviilien asuttamalla alueella tai kaasu levitettiin  terroristien toimesta sellaisen järkyttävän tilanteen ja näkymän aikaan saamiseksi,  jota voitaisiin käyttää ​​presidentti Assadia vastaan. Tai sitten  tarkoituksena oli vain oikeuttaa Yhdysvaltain asevoimien toimien kiihdyttäminen, sanoi tutkija. 

”Nyt kun amerikkalainen sotilassaapas todella on Syyriassa, Washington tekee ilmaiskuja Syyrian joukkoja vastaan. Trump on tehnyt sen, mitä  häntä arvostellut Hillary Clinton sanoi tekevänsä, jos hänet valitaan. Tämä  osoittaa vain sen, ettei ole olennaista eroa niiden imperialistien välillä, jotka Valkoista taloa kulloinkin isännöivät”, hän totesi.

"Trump varasti Yhdysvaltojen ja Kiinan huippukokouksen huomion hyökkäämällä Syyriaan Kiinan presidentti Xi Jinpingin vierailun aikana ja halusi siten antaa Kiinalle verhotun uhkauksen ja näyttää valmiuttaan käyttää sotilaallista voimaa aina tarvittaessa,” sanoi professori Etler.

 ”Trump esikuntineen voi arvioida saavansa myös muita hyötyjä false flag -hyökkäyksestään ja Yhdysvaltain kostotoimista Syyriaa vastaan. Tällä tavoin delegitimisoitiin Assadin hallitus, jolloin Yhdysvallat voi suoremmin toimia Syyriassa ja asettua siellä vastustamaan Venäjää. Joka tapauksessa Yhdysvallat on nyt Syyriassa  ja ilmeisesti aikoo pommittaa Syyrian armeijaa. Se voi siis puolustaa asemaansa Syyriassa voimakkaammin”, hän sanoi.

Etler sanoi, että kaasuhyökkäys, jolla luotiin paineita Syyrian presidentti Bashar al-Assadia ja Venäjän presidentti Vladimir Putinia vastaan, siirsi myös huomiota pois Yhdysvaltojen Mosulin pommituksissa aiheuttamista siviiliuhreista. Tuolloin 200 naista ja lasta tapettiin Mosulissa, mutta kuvia esitettiin vain Syyrian kaasu-uhreista.

Samalla käännettiin huomio pois Pietarin terrori-iskusta niin, ettei myötätuntoa sen johdosta tarvinnut esittää ja, kuten edellä jo todettiin, annettiin ”oppitunti” Kiinan presidenti Xin Jinpingille hänen tavatessaan Trumpin, Etler totesi.

Xille tehtiin tällä tavoin selväksi, että se mitä tapahtui Syyriassa, voi tapahtua myös Pohjois-Koreassa ja Etelä-Kiinan merellä.  Yhdysvallat  soveltaa  vain omia lakejaan eikä piittaa muista laeista tai kansainvälisestä oikeudesta. Trumpin hallitus on mielestään saavuttanut lukuisia etuja näin toimiessaan.


Amerikan imperiumi  suureksi  jälleen! 

Tämä Trumpin hiljattain käyttöön ottama tunnuslause tarkoittaa nimenomaan  amerikkalaisen imperialismin tekemistä suureksi jälleen.

”Tältä osin Trump  eroaa Obamasta vain taktisesti, mutta ei  strategisesti. Trump pelaa vaarallista uhkapeliä. Se on huono asia maailmanrauhalle ja -vakaudelle ja edellyttää, että kaikki anti-imperialistiset voimat muodostavat entistä laajemman yhtenäisen rintaman  torjumaan Yhdysvaltain imperialistista hegemoniaa”, päätti professori Etler haastattelunsa.

Paina TV / Kominform

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti