keskiviikko 19. huhtikuuta 2017


Luganskin kansantasavallan (LPR) armeija kehottaa kansainvälistä yhteisöä reagoimaan Kiovan joukkojen mahdolliseen kemiallisten taisteluaineiden varastointiin ja käyttöön, armeijan tiedottaja Andrey Morochko sanoi tänään.
Aiemmin Morochko kertoi Ukrainan joukkojen säilyttävän kemiallisia taisteluaineita Stanitsa Luganskayan alueella. Ukrainan edustaja Jaetussa johto- ja koordinointikeskuksessa (JCCC) puolestaan sanoi, ”etteivät tiedot pidä paikkaansa, sillä Ukrainan johto allekirjoitti 13. tammikuuta 1993 kemiallisten aseiden kehityksen, tuotannon, säilyttämisen ja käyttämisen kieltävän sopimuksen.”

“Haluan kiinnittää huomionne ukrainalaisen osapuolen valheelliseen lausuntoon, ettei sillä ole kemiallisten aseiden ja komponenttien kohteita ja kalustoa,” Morochko sanoi.

“Olemme hyvin tietoisia, että vastoin sopimusta, Ukrainan alueella on kemiallisia aseita.”
“Pyydän kansainvälistä yhteisöä kiinnittämään huomiota käsillä olevaan ongelmaan, sillä Ukraina saattaa käyttää tällaisia aseita tai niiden luvaton käyttö saattaa seurata ukrainalaisten palvelusmiesten alhaisesta moraalista ja psykologisesta tilasta,” hän sanoi.

Doni Uutistoimisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti