keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Vankilassa uskonsa? Vaino Neuvostoliitossa

 
 
 
 
 
 
5 Äänestykset

Papit sanovat usein, että Neuvostoliitto oli vaino ortodoksisen kirkon. Myytti, että vangittu tai ammuttiin "usko" on erittäin sitkeä. Kuitenkin väitteet papiston, kuten tavallista, ei kestä mitään kritiikkiä ...

esittely

Papit sanovat usein, että Neuvostoliitto oli vaino ortodoksisen kirkon. Kierrätetään myytti vastatoimia on "uskomatonta" eli ihmiset uskoivat heprean tarinoita, ja tästä hän oli vangittuna tai jopa ammuttu.
Esimerkkejä täysin. Sivusto "Pravoslavie.Ru" totesi :
"Kommunistit koettu uskonto kilpailevana ideologia, jonka olemassaolo estää leviämisen gallupit heidän jumalaton oppi. Se johtuu siitä, että he ovat yrittäneet eri keinoin, joista yksi - sorron ja murhasta näkyvin pappien, munkkien ja maallikot. Niinpä ne vainottiin uskonsa on. "
On mielenkiintoista tapahtumien yhteydessä ja oliko mahdollista rangaista ihmisiä heidän uskonsa Raamatun mytologiassa.
Muistakaamme, että valtaosa väestöstä entisen Venäjän keisarikunnan - ortodoksiseen. Kirkkokuntien koostumus ( Uusimpien väestönlaskennan ):  "oikeaoppinen - 69,3%, Muhammadans (muslimit) - 11,1%, roomalaiskatolisia - 9,1% ja juutalaisia - 4,2%" .
Lahkolaisiksi, ja erityisesti ateisteja, on siitä syystä, että se oli yksinkertaisesti kielletty. Mutta hän ei todellakaan ole paljon. Ateistit ollut enempää kuin muutama prosentti väestöstä alussa 1917, suurin osa väestöstä ja tämäkään sana ei ole tiedossa. Bolshevikkien puolue noina vuosina - kymmeniä tuhansia ihmisiä muutamassa vuodessa, satoja tuhansia, mutta se ei selvästikään ole enemmistönä.
Useimmat edelleen - taaksepäin talonpoikia, jotka asuivat omavaraisviljelyn eli primitiivinen tuotantotapa. On käsittämätöntä, että vaikuta katosi heti vallankumouksen jälkeen.
Olipa istutti ne kaikki - uskollisille - uskonsa? Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Periaatteessa papit olivat yrittäneet alle artikkeleita "poliittinen", eli sillä vastavallankumouksellisen propagandaa. Yleensä sinun täytyy muistaa, kuinka monta ihmistä on istutettu vuosina 1921-1954. Tässä artikkelissa otetaan huomioon kaikki vastustajat viranomaisten, ryöstäjiä, sabotoijat, varkaat, jotka ovat varastaneet valtion omaisuutta, jotka täyttävät "heikentää valtion teollisuus" jne Tulokset ovat mielenkiintoisia ..:
Jos tutkit artiklan 58, voidaan nähdä, että huomattava osa vangeista - yleisin rikollisten: samat varkaat, murhaajia, jne, yksinkertaisesti toimintaansa kuuluvien yksittäisten tapausten artiklan koska ne vahingoittaneet valtion ...
Ja sorron huippu -. 37 ja 38-luvulla, sekä ajan Suuren isänmaallisen sodan. Ei ole selvää, miten vangittuna uskonsa? Joku istutettu, jotkut eivät? Vai onko se tavallista uskovia ei istutettu, mutta vain papit, jotka vastustivat hallituksen, joskus asevoimin?

Väite, että ihmiset väitetään vangittiin uskonsa, yksinkertaisesti ei ole mitään järkeä. Sitten pitäisi laittaa lähes koko väestö. Mutta pahimmassakin vuoden ajan eli 30s, keskimäärin 583 vankia 100 000 ihmistä.

vuoteen 1917

On vaino liittyy lokakuun vallankumouksen, kun "kirottu ateistit" ovat ottaneet vallan omiin käsiinsä? Tämä ei ole aivan totta. Sitähän papit itse sanoi vuonna 1915:
"Kokouksissa olemme arvostelleet pidetyssä kokouksessa kanssamme sylkivät iloinen yhtiö puhua meille naurettavaa ja rivoja vitsejä, ja aloitti hiljattain edustamaan meitä siveetöntä muodossa kuvia ja kortteja ... Tietoa seurakuntalaisten meidän chadah hengellinen, en ole sanon. Nuo katselee meitä hyvin, hyvin usein paha vihollinen, joka vain miettiä, miten ne olisivat "repiä", saattaa ne aineellisia vahinkoja. "                                     (Journal "Shepherd ja parven" 1915god, № 1, s. 24.)
Aikaisempi kirjailija Herzen totesi:
"Papit hän [Venäjän talonpoika] halveksii kuten loisten ahneita ihmisiä, elää hänen tilille. Sankari suosittu rivouksia, kaikki kadun lauluja, aihe pilkan ja halveksuntaa ovat aina suosittuja ja diakonin tai vaimo " Herzen. Ateismiin, uskonto ja kirkko, 1976 , s. 118.)
Tuolloin ortodoksisessa kirkossa oli valtion rakennetta. Tuotos Puhdasoppisuuden kiellettiin, ihmisiä vangitaan mitä heillä ei ole ollut lapsia ortodoksisen perinteen kritiikkiä Puhdasoppisuuden  kohdattava . Priests - etuoikeutettu luokka, eli loisia yhteiskuntaruumiissa.
Vihaa talonpojat papeille - Tavallisessa tapauksessa. Loppujen lopuksi papit maksettiin valtion eläkettä, koko tuki, ja viljelijät vain toimi. Ja papit eivät olleet riittävästi tukea hallitusta, he eivät olleet vastenmielinen ryöstää köyhiä muistutti Raamatun tarinoita kuinka vanha nainen antoi jälkimmäisen jos vain miellyttää heprean jumaluus.
Joten jos Venäjän talonpoika ja uskoivat eri tarinoita, mutta papit hän pohjimmiltaan halveksittu anticlerical tunteita Venäjän keisarikunnassa jaettiin, joka ei kiellä itseään papit.
Asemaa papiston vähän ennen vallankumousta:
"Korkeammat ortodoksinen hierarkia voisi kilpailla vaurastuttamassa suurten maanomistajien Tsaarin Venäjä: 671 pappi hallussaan 48000 eekkeriä, eli yli 70 dessiatines asukasta kohden, 589 papit hallussaan keskimäärin 250 kymmenykset tulee tuoksu, 26 edustajaa korkeampi sijoitus papiston - .. 1840 kymmenykset asukasta kohden. Entinen Metropolitan NF Platonov hänen suuren työn historiasta ortodoksisuuden kirjoitti että monet papit alkuun XX vuosisadan. elämäntapansa ovat vähäisiä edustajat hallitsevat luokat tsaarin Venäjällä. Esimerkiksi tavallinen pappi Pietarin oli vapaa asunto 5-7 huonetta, hänen kuukausipalkka opetusta Jumalan lain koulu oli 200-300 ruplaa, lisäksi hän sai kuukausittain 300 ruplaa kruzhechnyh maksuista ja jopa $ 100 eri " tilauksia. " Yhteenlaskettu vuositulot pääoman pappi oli 9-10 tuhatta ruplaa. Tulot maakuntien tavalliset papiston vaihteli 2000-4000 ruplaa vuodessa. " V. Titov. Ortodoksisuus 1974 , s. 97.)
Kirkonmies ajasta Kronstadtin sanoi noin joukkomurhasta juutalaisten:
"Across syyllisiä - juutalaiset, lahjottu meidän huligaanit tappaminen, ryöstäen, häiritsevää palo Venäjän kansan" .
Sitten vaikka muodollisesti ei tarvitse puhua suvaitsevaisuutta. Kristinusko otettiin käyttöön valtion. Ja jos viljelijät järjestivät protestin, ne milloin tahansa vandaalit ovat yrittäneet "stop" esimerkiksi tapahtuma tunnetaan nimellä "Bloody Sunday."
Älä ajattele, että papit - jotkut "lampaita Kristuksen", joka otti yhden koettelemus toisensa jälkeen. He olivat vaikutusvaltaisia ​​ja rikkaita, jotka voisivat palkata rikollisia armeijan puolustamaan Status Quo, ja mitä he tekevät vuodesta 1905.
Aiemmin ne vain toimi valtion - perustella kaupan markkinoilla päivinä maaorjuuden. Vuosina sosiaalisen vallankumouksen muistaa tämä. Vasta nyt halua ajatella sitä.
Siksi, kun sanotaan, että papit heitettiin belfries, on syytä muistaa, että tämä pätee lähes kaikkiin talonpoika kapina; Tämä spontaani reaktio sorrettujen, ei toimintaa bolševikkien.

Helmikuun vallankumouksen

Papit tukivat helmikuun vallankumouksen,  tuomitsi tsaarinhallintokin . He ajattelivat, että nyt olisi vielä parempi! Se, että kriisi maassa ja sota. Väliaikainen hallitus on tuskin anti-kirjoitusvirhe. Kirkonmiehille sopinut uuden hallituksen.
1. Venäjän ortodoksinen kirkko, on osa yhtä Universal Kristuksen kirkko, Venäjän valtion mestaruuden muiden tunnustusten julkisten ja oikeudellisessa asemassa sopiikin hänen suurimpana pyhäkkö ylivoimainen enemmistö väestöstä ja suuri historiallinen voima, joka on rakennettu Venäjän valtion.
4. osavaltioiden lait koskevat ortodoksikirkko, annetaan vain suostumuksella kirkon viranomaisille.
7. Venäjän valtionpäämies ministeri tunnustus ja Opetusministeri ja heidän seuralaisensa täytyy olla ortodoksinen.
12. Eroaminen Ortodoksisuus ei ole sallittua ennen vaadittavan iän saavuttaneet avioliiton ...
19. Kaikissa maallinen julkisissa kouluissa opetus Jumalan lakia ... ... ehdottomasti alemmassa ja keskisuurten sekä korkeakouluissa: sisältö zakonouchitelskih tehtävissä julkisissa kouluissa haltuun valtiovarainministeriö.
22. omaisuus omistama ortodoksisen kirkon ei kuulu takavarikointia tai menetetyksi ... valtion veroja.
24. Ortodoksinen kirkko saa Valtiokonttorista ... vuotuinen jako sen vaatimuksia.
Väliaikainen hallitus on sopinut kaikki kohdat. Näyttää siltä, ​​että kaikki on hyvin papeille. Mitä enemmän, että hallitus jatkaa kirkon omiin tarkoituksiinsa. Ainoa ongelma on, että on ollut ratin ja neuvoston työntekijöiden sijaisuudet suhtautuivat vihamielisesti kirkkoon, sekä suurin osa kaupunkien väestöstä.
Jos väliaikainen hallitus on lähinnä pitää lupauksen, joka antoi kirkon ja ympärysvaltojen maiden ihmiset lupaukset on täysin huomiotta. Joten kyseisen viranomaisen katosi, varsinkin kirkon auktoriteetti.
Ranskan suurlähettiläs Moris Paleolog kirjoitti helmikuun vallankumouksen:
"Suuri kansallinen teko consummated ilman osallistumista kirkon. Ei pappi, ei kuvakkeita, ei rukouksia, ei rajat! Vain yksi kappale: työ "Marseljeesi" .                                                                                                 (L. Andreev. Uskonto ja Power Venäjällä, 2001, s. 237)
Hillitä jännitystä ei toiminut. Talonpojat karkotettiin pappeja, mistä on osoituksena myös kirkon lehdistölle:
"Out of Kherson, Voronezh Saratovin maakunnat ovat raskaita uutisia joukkokarkotus papiston" . "Suuntaviivat maaseudun pastorit» (numero 12) 1. syyskuuta 1917)
Ja myös:
"Tilanne jäsenten keskuudessa papiston epätoivoinen, oli tapauksia karkotus pappien seurakuntien (Molyaksa, Kuzotovo, Berezniki), sama kohtalo uhkaa lähitulevaisuudessa paljon enemmän, jos ei kaikki" .                   L. Emel. Viljelijät ja kirkon aattona lokakuuta 1976 , c. 78.)
Sitähän nousi itse uskovat, kun ei tällaista mahdollisuutta:
"Orel hiippakunnan ... joissakin seurakunnissa ... tapahtua a) luvattoman siirtämisen ja kunnallisvaalit on hylätty churchwardens, jossa takavarikointi kaikista rahaa ja muita kirkon tilat; b) erittäin töykeä loukkaus papit, saavuttaa jopa erottamiseen seurakuntien ja oli vakavasti uhattuna ihmishenkiä ja omaisuutta oman ja heidän perheilleen; c) erittäin huono palkkio jumalanpalveluksia ja samalla kun se vaatii tietyn vuokraa käytöstä, esimerkiksi pääsiäisenä kävely saapuessa kuvakkeita ja muita kohteita kirkon levy. "
Popa vain eivät selviydy tilanteesta:
"Eri paikoista ... kiire papit kirkuu että ne solvataan, ahdistellaan seurakuntalaisia, ja joissakin tapauksissa niiden osalta on sallittua, vaikka väkivalta: ne pidätettiin, erotettiin seurakunnan ... Papisto syytetään on, että se on mukana kiristyksestä ... töykeä ja epäkunnioittava käsiteltäessä seurakunnan. "
Usein minun piti mennä poliisille:
"Parish papisto Simbirsk hiippakunnan pyytää suojaa häirintää paikallisen väestön."
Ei muodollista papiston oli vielä "yläpuolella" tavalliset ihmiset, mutta todellisuudessa se ei ole virtaa tukenut. Jos tällainen oli, se ei kaikissa seurakunnissa. Ja kaikki ei kestä yhtä "hengellisyyttä." Ihmiset, jotka eivät enää tarvitse mennä kirkkoon olla varma, älä anna rahaa, yksinkertaisesti lakannut mennä kirkkoon joukoittain, ja uskovat ovat usein kiinni heidän linja.
Ei ilman varkaus:
"Ministeri nimityksiä sanoi, että hänelle Pyhän synodin saanut lukuisia raportteja viime aikoina lisääntynyt aseelliset hyökkäykset luostareihin ja seurakuntia, jossa käytetään, aikana ryöstön raakaa väkivaltaa ja jopa murha."
Lyhyesti sanottuna, "vaino" alkoi kauan ennen lokakuun vallankumouksen:
"Surullinen uutinen päästä Kirkkohallituksen eri paikoista ... Silloin tällöin puhutaan ryöstön kirkkojen, luostareita, ja usein noin tappaminen Jumalan palvelijoita. Tietenkin nämä pöyristyttäviä rikoksia käsitellään käsissä rosvoja, jotka ovat unohtaneet Jumalan ... Mutta, valitettavasti, ja vierailijat seurakuntia ja luostarikirjasto luostarit monin paikoin on syyllinen, jos ei ole sama, niin samankaltaisia ​​rikoksia vastaan ​​Herra tai jopa jonkun toisen omaisuutta. "
Mielenkiintoisia: kaikki ovat syyllisiä, mutta ei pappeja. Kirkonmiehille ovat aina uhreja "vainon."
Ja niin tapahtui pääkaupungissa sitten Pietarin:
"Varhain aamulla perjantaina Maaliskuu 3 osalta tunnustus goveyuschih melua ja huutaen läpi läntisen oven temppelin ja alttarin alemman kirkon rakennuksen purskahtaa joukko aseistettuja sotilaita ja useita siviilejä huutamalla" tässä ovat rukouksia ja kellotorni ihmisiä ammuttiin. " Ran pakko lopettaa palvontaa ja tunnustus ja rukoilin poistumaan. Rakennus on eristänyt, alkoi toissijainen tuleen ja kellotorni kirkon. Sisällä temppeli "aseistettujen sotilaiden ja siviilien olivat lippikset, vaikka savukkeiden käynnissä arvaamattomasti seurakunnan kautta ja alttarin välillä St. valtaistuimia ja Royal ovet, ja peering alla valtaistuimia, etsii kaikki aseväki ja aseita. " Sitten tuli poliisin ja väkijoukon tarkastaa uudelleen temppeliä: alempi, väli- ja ylemmät (jossa budge viestintä valtaistuimelle.) Ja huolellisesti tutkittu kellotorni alkuun. Mitään ei löytynyt. Tämän jälkeen poliisi, esittää pidätysmääräyksen sekä "talon hallinnon" vietiin päämaja apotti, ulosottomiehen ja alttarin vartijalle, joka lyhyesti kuulusteltiin, julkaistiin. Tällä hetkellä yleisö piti toissijainen tarkastus prichtovyh rakennuksiin ja tiloihin Charity Society, ja jälleen mitään herättää epäilyksiä ei löydy, mutta jäsenet papiston ilmoitti poltettu ", jos toistumisen laukausta kellotorni asunnosta.                                                      (Journal "Kysymyksiä Historian» - 2014. - № 8.)
Historian Arseniy Sokolov painottaa:
"Puuttuva uskonnollisia pyhäkköjä ilmi ensimmäisinä päivinä maaliskuun vallankumouksesta, ja on epätodennäköistä, että se voisi olla tarkoituksella muodostettu joku lyhyessä ajassa aloittaa levottomuuksia. Sitten, mitä raivosta eilen seurakuntalaisten alkoi ampua temppeleitä, se osoittaa katastrofaalinen lasku kirkon auktoriteetti populaatiosta ennen vallankumousta, ja bolshevikit eivät ensin aloitti vainon ortodoksisuuden: tappion kirkkojen alkoi kauan ennen lokakuun vallankumouksen. "

Ja meidän on ymmärrettävä väliaikaisen hallituksen on uskollinen kirkon yksinkertaisesti hillitä ihmisten vihaa sitä voinut, koska ennen kaikkea puolustaa valtaa ja yrittivät täyttää kaikki lupaukset, jotka annettiin liittolaisia ​​- lainan. Väliaikaista hallitusta, vaikka massan hylättynä sodan, jatkoivat taistelua puolella entente. Viha tällainen hallitus tehostetaan ja joka päivä, ja joka päivä se muistuttaa enemmän tsaarinhallintokin. Ilmoitus pysyi ilmoituksista.

Lokakuun vallankumous

Selvityksen jälkeen väliaikaisen hallituksen oli bolshevikkien, kun taas venäläinen sosiaalidemokraattinen työväenpuolue (bolshevikit). Bolshevikit erilaista lähestymistapaa.
Välittömästi asetukset hyväksyttiin maailmasta, maalla, torjunnassa joukkovaino liikettä jne. D. jaettiin tiettyjä sosiaalisia oikeuksia, kuten oikeus työhön, työpaikan vapaaseen asumiseen, ja niin edelleen. D.
Hän puhaltaa papeille ja kaikki paikat sääti tuhoaminen kuolinpesien ja kansalaisyhteiskunnan riveissä. Aikaisemmin, se oli jäykkä jako tällaista:
  • aateliston (perinnöllinen ja henkilökohtainen);
  • papiston (jaettuna uskonto);
  • kaupunkilaisten (jaettu ryhmiin kunnia kansalaisten, kauppiaat, hampurilaiset ja veneet);
  • maaseudun asukasta;
  • ulkomaalaisia ​​(juutalaiset ja Itä kansojen);
  • Suomen kansalainen.
Asetuksessa todetaan seuraavaa:
1. Kaikki olemassa tähän päivään Venäjällä ja luokan kansalaisia ​​luokkajaosta luokan etuoikeuksia ja rajoituksia, luokka organisaatioiden ja laitosten sekä kaikki siviili riveissä poistetaan.
2. riveissä (aatelismies, kauppias, kauppias, maanviljelijä, jne otsikot - .. Princes, Counts jne) ja nimi siviili riveissä (. Secret, siviili neuvojat jne) tuhotaan ja asettaa yksi yhteinen koko Venäjän väestöstä nimi - Kansalaiset Tšekissä.
Kaikki suuret edut kirkkoisät olivat poissa. Uusi hallitus on tehnyt selväksi, että palvelut pappien ei tarvitse. Papit yrittivät saada aikaan vuoropuhelua tästä aiheesta, koska itse asiassa virallisesti kaikki vanhat säännöt säilynyt: kouluissa pysyi "Jumalan laki", avioliitto rekisteröitiin kirkoissa, ja niin edelleen ..
Papit pääsee suoraan SNK (neuvoston Kansan Commissars of VSFNT). Neuvostoliittolaiset veloitettiin samat tuotteet kuin väliaikainen hallitus, jossa todettiin, että hallituksen tulisi harkita hallitseva uskonto Ortodoksisuus ja jopa pappien auttaa taloudellisesti. Kaikki tuotteet Neuvostoliiton valtion hylättiin.
Pappeja voi vain toivoa, että hallitus laskee jopa nopeammin kuin väliaikainen hallitus. Papit ensimmäisinä kuukausina vallankumouksen otti vastavallankumouksellinen asentoon. Mutta ne ovat aina olleet valmiita muuttamaan mielensä, jos vain bolshevikit olisivat valmiit tunnustamaan ortodoksisen kultti perusta valtion, ja jos suostui maksamaan rahaa.
Mutta kaikki meni normaalisti, kunnes tietty piste. Jälkeen bolshevikit olivat tärkeä aihe kuin kirkon, joten joissakin kaupungeissa on usein jätetty kaikkea kuninkaan kanssa. Ensimmäiset yritykset on vastavallankumouksellisen kapina puolelta väliaikaisen hallituksen johtama Kerensky tukivat papit. Dzhon Rid kirjassaan "Kymmenen päivää, jotka järisyttivät maailmaa" , kirjoitti:
"Illalla kun Kerensky joukot vetäytyivät Tsarskoje Selo, jotkut papit järjestivät uskonnollinen kulkue kaduilla lisäksi vetosi kansalaisiin puheita ja yrittivät saada heidät tukemaan laillista, eli väliaikaisen hallituksen. Kun kasakat ovat hävinneet kaupungin ja ensimmäinen punakaartien ilmestyi kaduille, sitten, että silminnäkijöiden mukaan pappien alkoi lietsoa ihmisiä Neuvostoliittoa vastaan, lausuminen asianmukaiset puheen haudalla Rasputin, takana keisarillinen palatsi. Yksi papeista, isä John Kochurov, pidätettiin ja ammuttiin ärtynyt Punaisen kaartin. "
Konfliktit ovat väistämättömiä. Loppujen lopuksi meidän on ymmärrettävä, että siunauksen kaikki kasakat ja muiden taantumuksellisten - nämä papit ovat osapuolina sisällissodan ja sovelletaan sellaisia ​​ihmisiä sodanajan toimenpiteitä. Tämä ei ole marttyyrit, ja tietoista osallistujat sodassa.
Lopussa 1917, rahoituksesta "uskonnollisissa kouluissa" on pysähtynyt, ja sitten se oli asetuksella  "Siirron liiketoiminnan koulutusta henkisestä ministeriön Kansan Commissariat for Education." Sitten maallinen avioliiton rekisteröinnissä, eli tuhoaminen papiston monopoli.
Mutta en usko, että papit oli vähän rahaa. Niistä tuli pienempiä, mutta silti oli paljon koruja, muita aineellisia resursseja, rahaa kertynyt ajalta, jolloin kirkko oli hallitseva. Se oli vielä melko paljon uskovia, jotka kinosten rahaa. Vaikka heidän määränsä on vähentynyt, mutta se on tarpeeksi pappeja.
Hyödyntämällä tilanteesta, papit järjestivät vaalit patriarkka. Sitten he alkoivat tehdä yhteistyötä vihollisia bolshevismin ja bolshevikkien pyrkivät osoittamaan vaikutusvaltaansa uusi hallitus vielä on tarkistanut näkemyksiä kirkon, mikä halusi olla tilaan.
Uskonnollisesta kulkueet papit osoittivat, että muka voi kerätä kymmeniä tuhansia ihmisiä (joka on paljon vähemmän kuin päivinä Venäjän keisarikunnan), ja bolshevikit heille kerrottiin uuden asetuksia. Alkuvuodesta 1918 kaksi asetusta hyväksyttiin: "lopettaa liikkeeseen varoja ylläpitoon kirkkojen ja papit" ja "poistaminen sotilaallisen papiston."
Itse asiassa tämä on pahin vaino kaiken voi vain keksiä. Kirkko vuosisatojen oli valtion laitos, ns hengellinen paperiliitin joka oikeuttaisi myynti ihmisiä markkinoilla, kuin karjaa, ja nyt jotkut "barbaarien" yhtäkkiä työnsi papit kaukalosta. Sillä ei ole väliä! Se alkoi huuto vainon.
Ja sitähän huijarit metsästää, joka aiemmin ruokittiin kustannuksella valtion. Viesti numero 92 Usman sanomalehden 9 päivänä elokuu (heinäkuu 27), 1918:
"Rybinsk sanomalehti kertoi, että muutama päivä sitten paikallisessa vallankumoustuomioistuinta kuullut tapauksessa papin Rybinsk vankilan kirkko Vyacheslav Ivanovich Zakedskogo, syytetty:
1. Tehdessään lahjoitti kuvakkeen vankilan kirkko cross puhdasta kultaa.
2. hankinta varastettu kirkon kohteita tunnetaan: messupukuja, ristejä, hiilipannut, sirotellaan, kirjat, jne.
3. siirto rikollisia vankeja ja muistiinpanoja eri asioita lisäksi vankilan sensuroida.
4. kiristää rahaa omaisille pidätettiin ongelmia vapauttamisesta jälkimmäisen.
Hovissa vastaajan syyllisyyttä kaikissa tapauksen vahvisti todistuksen ja määräyksestä Tribunal Zakedsky pappi tuomittiin vankilaan 8 vuotta menettämään kaikki oikeudet ja etuoikeudet sekä maanpaossa Arkangelin maakunnassa. pakollisesta yhdyskuntapalvelua. "
Samanlaisia ​​tapauksia on yhteydessä siihen, että papeilta - ei erillistä luokkaa, mitään etuoikeuksia he eivät. Kuitenkin papit, että huipulla, voisi asettaa kätensä kannattavin myyntipisteistä ja hienoja pappeja oli tiukka taloudellisesti enemmän niitä ei tueta.
Papit kätki rahaa:
"Itse Korotoyak alueella etsinnän aikana papin havaittiin alttarin alla kullan 2000 ruplaa. Tuotettua jälkeen eri puolilla läänin hakee papit löytyi noin miljoona ruplaa kultaa ja hopeaa. (KASVU) " . (Izvestija Nizhnedevitsky County työvaliokunnan neuvoston työntekijöiden ja talonpoikien Kansanedustajat. №10. 23 lokakuu 1918)
Popa hyvitetään bolshevikit "kamala joukkomurha" metropoliitta Vladimir Kiovan. Tällä hetkellä, tämä henkilö on "pyhä" marttyyrina. Historia on mielenkiintoinen. Puolelta pappien on tarina, joka vain tuli tappaja kyllä ​​puukotti tai ammuttu, köyhän, koska hän vain rukoilee.
Se, että munkit luostarissa, jossa hän saarnasi ja asui Metropolitan yhtäkkiä kapinoi. Nyt lain mukaan kaikki ovat yhdenvertaisia, he vaativat kunnon suhteen. Ja miksi se, että kaikki varallisuus saa vain korkeimman kirkonmiehille? Kokouksia pidettiin, mikä esitettiin radikaali iskulauseita. Mikään mielenosoittajat eivät myönteisen lausunnon Metropolitan Vladimir, häntä pidettiin vallananastaja, joka kasvaa rikas kustannuksella toisten työstä.
Tämän seurauksena munkit kutsui ihmisiä yhtenäinen, ne myös vaativat, että luostarin oli "demokraattisen järjestyksen". Sotilaat pyysi rahaa Metropolitan, ja munkit yllyttivät heitä. Kaikki yli siitä, että Vladimir voi viedä ulos ja ampui.
Ei ole näyttöä siitä, että se oli bolshevikkien tapettiin Metropolitan. Myöhemmin Averky Arkkipiispa kirjoitti siitä:
"Yleensä oletetaan, että Kiovan metropoliitta Vladimir joutui bolshevikit. Mutta tutkimus osoitti, että bolshevikkien sinänsä tässä julmuus, itse asiassa, ei edes ota mitään osaa. Metropolitan tappoi bolshevikit propagoidaan rosvot, jotka oli kutsuttu tämän inhottavan murhanhimoinen tavoite joidenkin munkkien Kiovan-Pechersk Lavra, myös sortunut bolshevikkien propagandaa ja ilkeästi paneteltiin niiden arkkipiispa, jos hän "fleeced" Lavra, joka vastaanottaa suuria tuloja pyhiinvaeltajia. " ( "Saatanallinen luonne kapinan" // arkkipiispa Averky. Modernity valossa Jumalan Sanan. Sanat ja puheita. T. IV JORDANVILLE, 1976, s. 165)


Munkit halusivat parempaa elämää, ja rosvoja, joita he kutsuivat (Olen usein tuolloin valta Ukrainassa), vain tehdä rahaa. Miksi tämä asia vastaan ​​käytetään bolshevikit - ei ole selvä. Kyllä, ja on epäselvää, miksi "Herra" on yhtäkkiä tullut pyhä Hieromartyr. Se vain toi niin ammuttu. Yhteistä niille vuotta. Marttyyri Kristinusko - se on, esimerkiksi, fiktiivinen tunnetaan Georgiy Pobedonosets. Hänet väitetään kidutettu vuosia, jopa yrittänyt katkaista päätään, mutta ase ei totellut käskyä teloittajia heprealaisen jumaluutta, mutta lopussa työtä.

Asetus erottamalla kirkon ja valtion ja koulu kirkosta

Huolimatta kaikista uhat pappien muka ihmiset eivät tue se voima, joka muuttaa kirkon politiikan bolshevikit ilmoittaneet, että ne hyväksytään pian asetuksella, joka on täysin erillinen kirkko ja valtio. Papit saivat muutaman kuukauden valmistautua uusiin olosuhteisiin.
  1. Julistaminen sekulaarisuus Neuvostoliiton valtion - kirkko erotetaan tilassa.
  2. Kieltäminen mahdolliset rajoitukset omantunnonvapaus tai perustamalla mitään hyötyä tai etuoikeuksia perustuivat uskonnollisesta kansalaisten.
  3. Jokaiselle oikeuden harjoittaa mitään uskontoa tai ei uskonto.
  4. Kielto osoittavat uskonnollisesta virallisissa asiakirjoissa.
  5. Kielto uskonnollisten rituaalien ja seremoniat komission valtion tai muun julkisen lain julkisen toiminnan.
  6. Säädökset siviilisäädyn on suoritettava yksinomaan siviilimahtina, osastojen ennätys avioliitot ja syntymät.
  7. Koulu valtion oppilaitoksessa erotettu kirkosta - kieltää opetusta uskonnon. Kansalaisten on opettaa ja oppia uskontoa vain yksityisesti.
  8. Kieltäminen pakkokeinojen seuraamuksia ja maksut hyväksi kirkon ja uskonnollisten yhteisöjen sekä kielto pakottaminen tai rangaistuksen osa näistä yrityksistä niiden toisten jäsenten kanssa.
  9. Kielto omistuksen kirkossa ja uskonnollisten yhteisöjen. Välttää niitä oikeushenkilö.
  10. Kaikki omaisuus, olemassa Venäjällä, kirkon ja uskonnollisten yhteisöjen julistetaan kansallinen omaisuutta.
Itse asiassa päätöstä ei ole paljon erilainen kuin mitä tehtiin Ranskassa vuonna 1905. Uusissa olosuhteissa, jotta saadaan myyntipisteen kirkonmiehille voisi helposti. Oli välttämätöntä rekisteröidä uskonnolliseen yhdyskuntaan ja saada käyttää ilmaiseksi temppeliin. Bolshevikit tässä tapauksessa ole rajoitettu.
Suurin ongelma oli se, että pirun ateistit eivät maksa rahaa loiset eivät sisällä näiden kirkkojen. Kaikki temppelit, jotka siirrettiin ortodoksisen kirkon, oli pidettävä papit ja seurakuntalaiset. Ja siksi useimmat kirkot hylättyinä, lopulta he olivat tyhjiä vuosikymmeniä, ja sitten ne purettiin tai käyttää varaston.
Ja reaktio kirkko on tällainen päätös - on:
Tämä on virallinen kanta, niin että seurakunta todella julisti itsensä vastustajan Neuvostoliiton vallan. Tasa muiden uskontojen - vainoa. Ne, jotka olivat aiemmin pidettiin viralliset ja ulkomaalaisia, jotka asuivat alueella, reagoivat positiivisesti asetuksella. Erilaiset "lahkot", lahkoja ja protestantit ovat myös myönteisesti asetuksella. (Evangelicals // Ortodoksinen Encyclopedia Volume XVII - M: .. Kirkko-tieteellinen keskus "ortodoksinen Encyclopedia", 2008. - P. 40-44.)
Bolsevikeille, ei ollut eroa missään tarina uskovat maan kansalaisille. Puolueen jäsenet selvästi kielteinen suhtautuminen uskontoon. VI Lenin puhuneet tästä ennen vallankumousta:
Mutta se ei ollut vainosta uskonnon, nimittäin edistäminen tieteellisen tiedon. VI Lenin korostaa, että tätä prosessia ei voida käyttää hallinnollisiin toimenpiteisiin tai loukata uskollinen:
Erityisen merkityksellisiä ortodoksikirkon se johtui siitä, että hän alkoi kirjaimellisesti sodassa Neuvostoliiton kanssa. Ja se oli mielenkiintoinen ehdoin: maailmansota, vihamielisessä ympäristössä, interventio, sisällissota. Se ei ole tarjous tunteita ja valtataistelun. Papit heidän viimeisen etuoikeudet olivat valmiita hukuttaa maan veressä. Onneksi heillä on erityinen valta ei siis niiden valitukset harvoin löytyy tukea.
Hassua on se, että asetus aikoi ryhtyä pop Mikhail Galkin, joka vallankumouksen jälkeen kieltäytyneet palvelemasta ja siirtyi uudelle hallitukselle, hän myöhemmin tuli uskonnonvastaisesti tiedottaja. Hän kirjoitti siitä:
"Ottaa lukea lehdistä puhelun toveri. Trotskin osallistumisesta Neuvostoliiton viranomaiset, menen Smolnan, toveri. Lenin ja pyytää häntä antamaan minulle töitä jonnekin missä ja kuka tahansa, milloin tahansa toimistossa heitetään pakeni intellektuelleja.
Lenin, kun 10 minuutin keskustelu, jossa, koska minusta tuntui, oli minun uskomuksia, suosittelema paperityöt vielä tyhjää ja se on parempi kirjoittaa artikkeli "Pravda" on kysymys erottamalla kirkon ja valtion. Tarkempia hän ohjaa minua VD Bonch-Bruevich. "
Yksittäisten papit naiivisti uskoivat, että vaikka asetus itse asiassa tapahdu mitään, koska hallitus pelkää papiston, tai pikemminkin niiden vaikutus. Metropolitan Pietarin Veniamin (Kazanin) totesi:
"Tämä hanke uhkaa suurta surua ja kärsimystä ortodoksinen Venäjän kansa ... katson moraalinen velvollisuus kertoa ihmisille seisoo hetken vallan, varoittaa heitä, että he eivät johda suorituksen ehdotetun hankkeen koskevan asetuksen takavarikoinnista kirkon omaisuuden."  (Heavenly suojelija St. Petersburg, 2003, c. 252.)
Se on todella mielenkiintoista logiikkaa! Asetus ehkä ole Venäjän kansa ja papit. Omaisuuttaan ei ollut, se oli omaisuutta valtion. Joten se oli myös osa Venäjän keisarikuntaa. Vain jostain syystä papit päätti tuolloin tsaarin hallinto kaatui, mutta nyt koko omaisuus ja pieniä asioita - omaisuuttaan. Mutta jos ei, papeille alkoivat spekuloida, jotta damn bolshevikit takavarikoidun koruja ja ole kustannuksella etenee rakentaa taloja, koulujen, yliopistojen ja sairaaloiden (vain 1918 ilmestyi yliopistossa, kymmeniä kouluja ja sairaaloita kaikkien kansalaisten saataville).
Papit eivät pelkää neuvostohallinnon ja tämänkaltaisten kehotusten lähetetään jopa Lenin. Mutta ei ollut reaktio puolelta bolshevikit ei noudatettu. Tarkemmin sanottuna, Lenin julisti, että asetus on tarpeen toteuttaa nopeasti.

Mutta ymmärtää se on todella pitkä aika. "Act of God" opettaa maallinen kouluissa on kielletty, mutta opetti (ja sai opettajan palkka), kuten on sovittu paikallisten viranomaisten kanssa. Mutta ajan kuluessa, mutta tämä ongelma on ratkaistu. Valtio Komissio totesi:
Saada kirkollinen opetus voisi nyt olla vain ns hengellinen laitokset, eli seminaareja, jne ... Vaikka heidän määränsä on vähentynyt, mutta silti opiskella siten oli. Virta ei nämä seminaareissa ei tueta taloudellisesti.
Papit jatkoivat kulkueet, joissa viranomaiset ovat osoittaneet vaikutusta. Itse asiassa kävi ilmi, että aluksi hän on kerännyt kymmeniä tuhansia ihmisiä suurissa kaupungeissa (mikä on paljon), mutta lupasi, että miljoonat tulevat, ja sitten satoja ihmisiä. Kiinnostus kirkko laskussa vuosittain. Mielenosoituksia pidettiin pääsääntöisesti, rauhallisesti, sillä lainvalvontaviranomaiset ovat tehneet selväksi, että jos alusta jännitystä - papit, eli järjestäjät, vastaa suuressa määrin lain.
Papit tosiasiassa osoittaa vain hänen heikkoutensa, ja tämä on syy viranomaisia ​​toimimaan johdonmukaisesti, ilman kompromisseja. Kun ja papeille, kävi ilmi, että meidän on jotenkin elää tässä tilanteessa oli eräänlainen jaettu.
Jotkut papit yksinkertaisesti puhdistaa myyntipisteistä ja pysyvästi poistunut alueelta Neuvosto-Venäjän. Yksittäisten papisto liittyi vastavallankumouksellisen voimat, koska siellä on ortodoksisen kirkon pidettiin "hengellinen paperiliitintä", no, jotkut vielä suostunut tunnustamaan neuvostovallan aikana ja saada tämän etuuden, jonka vapaiden myyntipisteistä. Useimmat yksinkertaisesti jätti kirkon ikuisesti, koska vain kapea ositteessa enää kykene syömään sitä, mutta kaikki eivät. Koska lähes kukaan tämän ilmaisen ei halua käsitellä.
Koska ajoittain Musta Sata papistoa vielä provokaatioita, viranomaisten on määritettävä lehdistössä huhuista kiellon uskonnollinen kulkueita:
"Älä usko mitä emme salli kulkue. Olemme vain Tarjoamme täyden säästämiseksi eikä kuunnella niitä, jotka varjolla uskonnon, haluaa järjestää verinen joukkovaino. Tyyni, kansalaiset! Seisomme vartija yleisen järjestyksen ja turvallisuuden. "                                                                             ( "Proceedings of the Voronezh neuvoston ..." 27. tammikuuta 1918)

Mutta konflikti ei ratkea Voronezhissa johtuen aktiivinen kampanjointi Musta Sadat ja muut provokaattorit:
"Aamulla 26. tammikuuta ennen mielenosoituksen oli ammunta ja hellyttävä jäseniä torjumiseksi joukkueet. Chief joukkue Chernysheva väkeä veti alas hänen hevonen, ja tuskin onnistui riistämään fanaatikkojen käsissä. By yksitoista uskonnollisen Neuvostoliiton vastaisen mielenosoituksen pääsivät Mitrofanovskomu luostariin. Innoissaan levottomuus Black Sadat mielenosoittajat murtautuivat vammaisille huoneet, hakkasivat heitä ja takavarikoitiin 30 kivääriä. Aseistettu "kulkue" johti hyökkäystä Neuvostoliittoon toimielimiä pelaajan matkalla Neuvostoliiton työntekijöiden ja punakaarteja. Mutta tulta vastavallankumouksellisen sotilasjoukot väenpaljous hajotettiin. "                                                ( "Lokakuun vallankumouksen ja sisällissodan Voronežissa", s. 67.)
Sotainvalidien pahoinpideltiin siitä yksinkertaisesta syystä, että ne tilapäisesti miehitetty osa luostarin. Kirkon paina ja totesi, että se oli muka "kaikki työväestöä", joskin muutama sata ihmistä. Paikallisia konflikteja entistä kirkonmiehille tuntui rankaisematta ja iloitsivat tällaisia ​​osakkeita. He myös tukivat fanaattisuutta, väitti, että bolshevikit - esiasteita antikristuksen, jota ei voi kommunikoida heidän kanssaan, voit välttää verojen yms. ja niin edelleen.
On selvää, että oli kyse painetta hallitusta. Kirkonmiehille odottivat ateisteja antautua, vaan ne alkoivat reagoida lujasti, että on provokaatio, joka todella uhkasi elämä, kriminalisoitiin. Monet näistä provokaattorit katsotaan nyt "marttyyrien uskon." Nämä ihmiset taistelivat henkilökohtaisista aineellinen rikkaus ja valtaa, ei uskoa.

Asemaa puolueen ja valtion lakeja

Puolue piti materialisti näkemyksiä. Vuodesta 1919, oli erillinen kohta ohjelmassa, jonka mukaan puolueen jäseniä tulisi osallistua koulutusohjelmia, ja sama pätee myös anti-uskonnollinen propaganda.
"Uskonto on ilmoitettava yksityisasia - nämä sanat ilmaista yleisesti hyväksytty asenne sosialistien kohtaan uskonnon. Mutta näiden sanojen tulee määrittää tarkasti, jotta ne eivät voi aiheuttaa sekaannusta. Vaadimme, että uskonto oli yksityisasia suhteessa tilaan, mutta emme voi pitää uskonnon yksityisasia suhteessa oman puolueen ...
Suhteessa puolueen sosialistisen proletariaatin, uskonto ei ole yksityisasia. Puolueemme on liitto tajuissaan, kehittyneitä taistelijat emansipoimiseksi työväenluokan. Tällainen yhdistys ei voi eikä saa olla välinpitämätön tajuton, tumma tai mrakobesnichestvu muotoinen uskonnon. Vaadimme täydellistä valtionkirkon lakkauttaminen kirkon torjua uskonnollista sumu puhtaasti ideologinen ja ainoastaan ​​ideologisesti, meidän lehdistö ja sanan. Mutta me perustimme ry, RSDLP muun muassa, että tällaista taistelua jokaisen uskonnollisen päällekkäisen sisällön poistaminen työntekijöitä. Meille ideologinen kamppailu ei ole yksityinen, mutta koko puolueen yleisen proletariaatin syy. "
Osapuolen ohjelma vallankumouksen jälkeen todetaan seuraavaa:
"Puolue on sitoutunut täydelliseen tuhoon välisen yhteyden riistäjäluokkien ja uskonnollisen etujärjestö edistää todellista vapauttamista työtätekevät joukot uskonnollisesta ennakkoluuloista ja järjestää laajin tieteellinen-koulutus- ja anti-uskonnollinen propaganda. On tarpeen huolellisesti välttämiseksi solvauksia tunteita uskovien, joka johtaa vain konsolidointi uskonnollinen fanaattisuus. "
Tätä seuraa. Yleisessä puhdistuksen 1921, osapuolten lukumäärä väheni 732000. Jopa 410000. Man. Puhdistus ei vaikuta ihmisten tuolloin, niin jotkut ihmiset pystyivät palauttamaan puolueen. Bolshevikkien puolue, alkuvaiheen Neuvostoliiton Venäjä - eivät klubi kiinnostuksen, voisi olla vain seuraajia, jotka ovat aktiivisesti mukana toiminnassa, mutta eivät koostu pelkästään osoittavat, samoin kuin kiipeilijöitä.
Nyt koskien valtion lakeja lisäksi asetus erottamalla kirkon ja valtion. Perustuslaki VSFNT vuonna 1918 oli:
Artikla 13. Jotta työntekijöille todellinen omantunnonvapauden, kirkon erotetaan valtion ja koulu kirkosta ja uskonnollisesta ja anti-uskonnollinen propaganda tunnustetaan kaikille kansalaisille.
Rikoslaki 1918 enimmäkseen kiellot vain pakko uskonto:
108. 1) pakottamisen avulla väkivallan henkilöä, rangaistava uhkia tai väärinkäyttö viranomaisen komission jumalanpalveluksessa tai uskonnollisessa seremoniassa tai osallistua add; on tuomittava vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi
109. Guilty että avulla väkivallan henkilöitä, rangaistavaa uhkaa vallan väärinkäyttöä tai pakosta petoksen tai lupauksen hyötyä petoksia saada joku liittyä uskonnolliseen yhteiskuntaan, on tuomittava vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.
Sillä uskonnollisten fanaatikkojen ja että "hyökkäys uskossa", koska se on niin levinnyt Ortodoksisuus keskuudessa alkuasukkaat. Ennen vallankumousta, piispa Benjamin sanoi:
"Ortodoksisuus joutuu taistelemaan paitsi toisen uskossa, mutta myös ulkomaan kansalaisuus ... tehdä niistä (ts. E. Pohjoinen kansoille), paitsi uskosta, vaan myös etninen venäläinen" . (A. Bazanov. Lähetystyöntekijöitä ja lähetyskouluja pohjoisessa. L. 1936, s. 9)
Ihmistä kidutettiin, nälässä, ryöstetty heidän lapsensa, jotta ylös ortodoksista uskoa, ja niin edelleen. D. Tällainen lähetystyön pysäyttää vain vallankumouksen jälkeen. Myös muuten kamala rikos ortodoksisuus.

Patriarch Tikhon

Seurakunnan pää, joka käytti syksyllä tsaarin palauttamiseksi patriarkaatin ja tulla patriarkka tukemana väliaikaisen hallituksen, mutta bolshevikit hän käsitelty negatiivisesti. Sen asetuksella erottamaan kirkon ja valtion, hän sanoi kirouksen:
   "Herää, tyhmät, lopeta joukkomurhat. Loppujen lopuksi, mitä olet tekemässä et vain julma asia, se on todella saatanallinen asia johon sovelletaan tulipalo geenskomu tulevaisuudessa elämässä - ja afterlife kauhea kirous jälkeläisiä elämää tämän maapallon.
   Virta, dannoyu Jumalan meille, emme salli voit siirtyä Kristuksen salaisuutta, kirota sinua, ellet käytä enemmän etunimet, ja vaikka hänen syntymänsä kuuluu ortodoksiseen kirkkoon.
   Pyydän teitä kaikkia, uskollinen ortodoksisen kirkon Kristuksen, ei käydä näitä hirviöitä ihmisrodun millään viestintä: "Izmitin zlago teiltä Sameh '(. 1 Kor 05:13)."
Kirkonmiehille jotka olivat Musta Satoja monarkisteille ja muut. levitä valitus. Ja tässä on hassua, että he sanovat mahdista heille Jumalan, mutta eivät muista, että sekä Jumalan voima. Vaikka selkeästi hän ei nimeä bolshevikkien tämä valitus on heille. Ja koska se ei ole, että maassa oli sota ja joukkomurhiin. Loppujen lopuksi mukaan tsaarit jatkuvasti ammuttu talonpoikia, työntekijät - ja vain niitä. Papit olivat hiljaa. Tässä se on vain, että he olivat menettäneet aineellista tukea.
Sitten hän on avoimesti vastustanut hallitus :
"Kaikki, jotka ottavat miekka hukkuvat miekalla" (Matt. 26:52)
Tämä profetia Vapahtajan käsittelemme teille, nykyinen arbiters maamme jotka kutsuvat itseään "suosittu" komissaarit. Koko vuoden teillä käsissään valtaa valtion ja aikoi juhlia vuosipäivää lokakuun vallankumouksen, mutta jokien vuotanut verta veljiämme, häikäilemättä tappoi puhelun, huutaa taivaaseen, ja pakottaa meidät kertoa katkera totuuden sanaa. Me kutsumme kaikkia teitä, uskollinen ja uskollinen kirkon kantaa suojelusta väärin ja sorrettujen nyt meidän Jumalanäidin. Ja jos tarvetta on, ja kärsiä Kristuksen asialle, soittaa sinulle, rakkaat lapset kirkon, kutsuu sinua kärsimystä mukanaan sanoja St. Apostoli: "Kuka erottaa meidät Jumalan rakkaudesta? Olipa surua tai ahdistusta, vaino tai sileä tai alastomuus tai ongelmia, tai miekka? "(Room. 8,35)" .
On vaikea sanoa miksi, mutta mitään seurauksia se ei ollut tällä kaudella. Vaikka nämä valitukset massiivisesti hajautettu. On tärkeää huomata, että nämä "kuollut veljiä" taistelivat aseita vastaan ​​bolshevikit ja kehotti mellakoijia hyökätä hallituksille.
Mutta vetoaa uskollinen suojella kirkon omaisuutta ja vaurautta - kaikki kiinnostava seikka. Asetus erottamalla kirkon ja valtion ei yleensä kosketa tavallisia uskovia, ja sitten pyydetään "kärsiä" vuoksi uskon ja pappien zolotishka omaisuutta. Wishing oli vähän.
Rohkeus Tikhon vähentynyt, kun hän tajusi, että neuvostovallan aikana - hyvää pitkään. Muutamassa kuukaudessa hän oli jo siirtynyt toisiin tehtäviin:
"Kirkko tunnustaa ja tukee Neuvostoliiton valtaa, sillä ei ole valtaa ole Jumalasta."
"Me <...> kansanomaisesti hyväksynyt uutta maailmanjärjestystä, ja Työväen ja talonpoikien valta kansalle, hallitus ei tapa todella tyytyväinen."
"Nyt me pyydämme teitä hyvällä omallatunnolla, pelkäämättä syntiä pyhää uskoa, esittää Neuvostoliiton tehoa ei pelosta, vaan ulos omantunnon, muistaa sanat apostoli:" Jokainen olkoon alamainen alaisuuteen, sillä ei ole esivaltaa muutoin kuin Jumalalta, - nykyisten viranomaisten Jumalan säätämä. "                               "Ap Patriarkka Tikhon" . M., 1994.)

Uskonvainoja alkuvaiheessa Neuvostoliiton vallan

Vuonna 1919, uskollinen seurakunnan Yaganovskoy Tšerepovets County Lenin kirjoitti valituksen. Siellä todettiin, että rakentaminen temppelin alkoi jokin aika sitten, mutta tähän asti se ei ole vielä valmis. Koska he itse eivät ole tarpeeksi rahaa rakentamiseen, ja papit he eivät voineet auttaa, saatoin vain pyytää viranomaisilta.
Koska pyyntö tuli yksinkertaisia talonpoikia, Lenin lähetti kirjeen puheenjohtaja paikallisen kylän valtuusto:
"Loppuun rakentaminen temppelin tietenkin on sallittua" .
VI Lenin myös kirjoitti Ordzhonikidze muslimeista:
"Muista osoittamaan äärimmäistä myötämielestä muslimeja ... osoittaa lisäksi, että kaikkein juhlallinen tapa sympatiaa muslimien" .
Jälleen Leninin kritiikki uskonto laajamittaisten uskonnollinen loma - Pääsiäinen:
Vainon se ei näytä oikeaoppinen "historioitsijat" ovat tietoisia tästä. Että legenda keksittiin jotta muka Lenin halusi tuhota "kaikki papit." Asiakirjassa ilmestyi 90-luvun alussa. Sen sisältö:
"01 toukokuu 1919 № 13666 puoli.
Puheenjohtaja Chekan, toveri. FE Dzerzhinsky
HUOM
Mukaisesti päätöksen VTsIK ja Sov. Nar. Komissaarien olisi päästävä eroon pappeja ja uskonnon mahdollisimman pian. Pappien tulisi pidätettiin vastavallankumouksellisten ja sabotoijat, ampua armottomasti ja kaikkialla. Ja niin paljon kuin mahdollista. Kirkko on suljettu. Tiivistä tiloissa temppelit ja kääntyi varastoissa. Keskusliiton puheenjohtaja toimeenpanevan komitean Kalinin puheenjohtaja Neuvostoliiton. Nar. Komissaarit Ulyanov (Lenin). "
Ei tulisi pitää vakavasti pidä. Neuvostoliitossa Venäjällä ei ollut asiakirjaa, jossa sanotaan "merkintä", ja toiseksi, se on hyvin epäilyttävä numero - 13666, eli se koostuu joistakin uskonkiihkoilija. Tietenkin arkistoon tällaisen asiakirjan no. Ja väärennös  on jo keskusteltu  monta kertaa.
Harkita tosielämän tilanteissa. Silloin ilmeni paikkoja, joissa maanviljelijät valittivat koskevan asetuksen erottamalla kirkon ja valtion. Erityisesti harvaan asutuilla alueilla, mutta ei kaikissa.
In "Kirkko ja vallankumous" -lehti julkaisi raportin vuonna 1919:
"<...> Suoraan sanottuna, asetus <...> kohtasi kansalaisten Ladva seurakunnan paitsi unsympathetic, jopa vihamielisesti. Miksi? Alkuperäiskansojen perustan kirkon puhtaasti fanaattinen tuulella pyhyyttä kirkon, kuin jotain hengellistä, erityisesti suhteessa Ortodoksisia uskonto. "Tee mitä haluat muiden kulttien ja uskontojen, mutta jätämme sen yksin" - tämä on yhteenveto näkemykset seurakunnan talonpojiston kokonaisuutena, ja tämä näkemys pysyy hyvin tiukasti keskuudessa massoista.
<...> Pääasia, kuin onneton talonpojat - ei poistamalla kuvakkeita kouluissa ja laitoksissa ", kuten se on - he sanovat - tulevat lapset kouluun ja oppivat, joilla ei ole luokan kuvake, sitä ja silmä ei ole, että rajat, tulet siellä valtion virasto - mennyt täsmälleen lato.
Vieläkin ymmällään ja ärtynyt kansalaisten reagoivat poistamista opetusta kouluissa Jumalan lain, niin paljon vzbudirovali siviiliavioliitot, hautajaisissa ja vastaavat. " (GARF. F. A-353. Op. 2. D. L. 719. 23-24.)
Täällä emme puhu vainosta. Vain talonpoikien (se on harvaan asuttu alue) - Ortodoksinen fanaatikkoja. He eivät vastusta muille lahkojen kärsinyt privations, mutta ortodoksinen kultin tarve suojella ja säilyttää, jotain opettaa koulussa ja sijoittaa kuvakkeet valtion virastoissa. Jostain syystä on tarpeen rikkoa lakia vuoksi papiston.
Ja koska tilanteessa todennäköisesti syyttävät itseään papit, jotka kirkot jatkuvasti puhumme vainosta. Onneksi tällaiset valitukset eivät niinkään. Useimmat kannattivat asetuksen, erottamalla kirkon ja valtion.
"Kansalaiset VSFNT ortodoksisen uskon, muodostaen uskonnollisten ryhmien ja yhteiskunnan kuten aiemmin oli niiden käytössä temppeleiden ja uskonnollisten omaisuutta järjestyksessä NKJU ohjeita 24 elokuu 1918 (kokoelma legalizations 1918 nro 62, s. 685)
Uskonnollisiin ryhmiin ja ortodoksien yhteiskunnassa jo rekisteröitynyt ohjeiden julkaistiin Izvestija 27. huhtikuuta, 23, ei kohdistu uusia rekisteröinti " .
Ortodoksikirkot olivat ortodoksisen yhteisöjä. Suhteen oikeuksien - vapaa vuokraa. Mutta tietenkin, temppeleitä olisi säilytettävä kustannuksella yhteisöä. Valtio ei maksa korjauksia, ja toiset. Työ.
luotiin edellytykset ortodoksisen merkittävämpää, koska kansa oli enemmän kuin mikään muu uskonnollisten järjestöjen papit voisivat elää, etenkin kärki papin. Mutta live - ei ole vaihtoehto, he selvästi halusivat keuliminen ja tähän oli valmis aloittamaan konfliktiin viranomaisten kanssa. Heidän tärkein vaatimus - poistamista koskevan asetuksen erottamalla kirkon ja valtion.
Ja sitähän oli mielenkiintoinen konflikti alkuun pappien ja seurakuntalaisten:
"Kansalaiset kylän Malopinezhskogo Severodvinsk maakunnassa hyväksyi päätöslauselman: muodostua malopinezhskoy kirkon vapaa ja riippumaton patriarkka, piispa ja hiippakuntaneuvoston uskovien yhteisölle ja valittiin pappi kansalainen Yakova Kuklina palvellaan ensin Psalmista. Kun he kysyivät hiippakuntaviranomaista jo ennen vaaleja, nimittää niitä Kuklin papille, häneltä kiellettiin pyynnön. Ja seurakuntalaiset kirjoitti Lenin: "Onko käsiään psalminkirjoittajat huono? Hän on kaunis ja rukoilin ääneen terveyden Neuvostohallituksen ... "
Jälkeen oppia vaalien papin lisäksi niiden tilaukset, piispat lähetti uhkaavan viestin seurakunta vaatimusta lukita temppeliin eikä anna sen edelleen kumartuvat saapumista papin niille.
Vastauksena tähän yhteisö antoi päätöksensä: "Kenelläkään ei ole oikeutta sulkea temppeliin, paitsi Neuvostoliiton vallan, koska kirkkomme on kansallinen rikkaus."
VIII osasto Kansan komissariaatin pyynnöstä laillisuuden toimia nämä uskolliset kertoi asiasta täysin lain mukaisesti. "                    (Lehden "vallankumouksen ja kirkko", 1920, numero 1)
Aikaisempi samanlaisia ​​eikä voinut ajatella. Papit päättänyt kaiken, eikä uskovia, joiden oli pakko luottaa lainvoimaisia, ja erityisesti kuninkaan pistimet. Sama pätee papeille jotka usein katkesi uskonnollinen kultti:
"Olen täysin menettänyt uskonsa vanhassa God - pappi-dekaani A. Petrov kirjoittaa Arkangelissa kirkon ja hiippakuntien hallintoa - ja uskovat uusi nimi - työ ... Rehellinen hengellinen isät! Käsi sydämelle, sanovat: Uskotko valta hänen jatkuva rukouksensa, suitsuke savu, monia eri toimia? Jos et usko minua, tule! "
Deacon Joulun ... kylältä Lyudinovo Kalugan läänissä kirjoitti, että hän ei voinut palvella armeijassa ja terveys- ja ikä, eikä kenkiä ja vaatteita. Siksi lähettäminen $ 100 kirjoja, että hän oli lukenut "Pravda", tarvitsee puna-armeijan.
... "Nizhny Novgorod oikeus" 2. maaliskuuta 1919 kertoi, että kylässä Gorodets paikallisen komitean pappi tuli Fedor Aleksandrovich Razumov ja jätti ottamista osapuolelle. Kunnes hän värväytyi kannattajien ryhmä.             (Lehden "vallankumouksen ja kirkon" 1919, № 6-8.)
Vankilaviranomaiset eivät rajoitu uskollinen:
"Selkeyttäminen Kansan komissariaatin n VIII osasto 27 elokuu 1919. Vuodesta näkökulmasta lain vankeinhoitolaitoksen ei täytä esteitä varmistaa, että tietty sijoittelu vankilassa tai tilaa, joka on tarkoitettu kulttuuri- ja kasvatustyötä, edellyttäen tietyissä tuntien ja päivien pyynnöstä uskollisten vangeille cult tarvitsee. "                                             (Lehden "vallankumouksen ja kirkon" 1919, № 9-12.)
Olipa se on samanlainen kuin kaikki valheet, joka leviää nyt papiston? Heidän mukaansa ovat vastuussa kaikista joukkomurhista bolshevikit. On tarinoita uskovaiset papit suoraan lukittu temppeleissä, ja sitten puhalsi saatanallinen naurua.
Ei mellakat uskonnollisista syistä ei suorittaa bolshevikit. Lähes kaikki tällaiset toimenpiteet ovat tunnusomaisia ​​Talonpoikaiskapinoiden. Bolshevikit lopulta vakiintunutta järjestystä, jolloin oli rikosoikeudellisen vastuun joukkomurhat.
Lisäksi arkistossa on kirjaa kuulustelujen erityisiä maksuja. Kukaan tuomittiin mitä hän uskoo Jumalaan. Vainot olivat Venäjän keisarikunnassa, kuten vaino vanhauskoisten. Heitä vainottiin uskonsa on.

Avaaminen pyhäinjäännöksiä

Kuten kirkonmiehille ole lopettanut Neuvostoliiton vastaisen levottomuus käyttämällä erilaisia ​​"ihmeitä" ja valitukset, viranomaiset joutuivat vastaamaan radikaalisti. Papit alkoivat aktiivisesti käyttää valtaa propagandan Puhdasoppisuuden, voima väitetty "mirotochit" joku siellä "terveeksi." Mutta bolshevikit tiesi hyvin mitä nämä eniten valtaa, se oli tarpeen vain osoittaa sen ihmisille.
Pyhäinjäännöksiä ovat päättäneet tarkistaa. Testin aikana olivat paitsi kannattajia hallituksen, mutta myös papit, ja paikalliset ihmiset, enimmäkseen palvojia, jotka vilpittömästi uskoi, että valta "lahjomaton". Tulokset näistä tarkastuksista:
"Kävi ilmi, että hopeoitu hauta, usein kimalteleva jalokiviä, jotka sisältävät joko rapistunut, muuttui luun pölyä tai simuloitu elin rautaa, kääritään pohjakankaan, naisten pitkät sukat, saappaat, käsineet, villa, värjätty kiinteässä pahvi väri."
"Lokakuu 22, 1918 vaha nukke todettiin haettaessa rekisteröintiä omaisuuden liturgisen Alexander Svirsky luostari Petroskoi maakunnassa, valettu syöpä, jotka painavat yli 20 kiloa, eikä" lahjomaton "pyhäinjäännöksiä Aleksandra Svirskogo." (Lehden "vallankumouksen ja kirkon" 1919, № 9-12.)
Muidenkin testit ovat käytettävissä olevaa linkkiä - « Noin avaaminen pyhäinjäännöksiä ." otsikko:
"Kaikissa tapauksissa havaitseminen puoskarointi, Prestidigitation, petoksia ja muita rikollisia tekoja suunnattu toiminta pimeyden, sekä yksittäiset papit, niin silti ja järjestöjen entisten virallisten uskonnollisten auktoriteettien, - osastojen oikeusministeriö aloittaa kaikkia syyllistyneitä, ja tutkimuksen hallinta uskottu tutkijoita erityisen tärkeää tapauksissa on oikeusministeriön tai kansan komissariaatin oikeus- ja asian itse kanssa puretun julkistaa ehtoja. "  (Resolution Ihmisten komissariaatin VSFNT of 25.8.1920).
Mutta se todella on todellinen petos. Viljelijät vastasi pääsääntöisesti seuraavasti:
"Olen hullu, kulunut vuosi on tullut tänne ja tullessaan syöpä, vapisi pelosta, ajatellen, että siellä todella lahjomaton pyhimys, mutta sitten, mitä tavaraa on määrätty sijasta pyhimys."
Tämä toiminta on aiheuttanut vahinkoa kuva kirkon sekä kaikissa tapauksissa, eikä ilmoitetun ja erityisten imperishable pyhäinjäännökset oli vain yleensä roskakoriin, joka vuosien ajan on tuonut seurakunnan omat paljon rahaa. Hassua, että jopa romahdettua Neuvostoliiton kaiken tämän roskaa kirkon "ihmeen" löydetty uudelleen, ja nyt uskollinen palvonta sama rätit, nukkeja, luut ja mätä kultaa syöpä.

sisällissota

Koska kommunistinen puolue ei suostunut sisällyttää papeille valtion rahaa, he usein sivuraide Valkoisen liikkeen, jossa niiden palveluista maksetaan. He siunasivat kaikki vastustajat bolshevikkien.
Tässä se on tarpeen välittömästi muistaa yksi tärkeä seikka. Vuoden ensimmäisinä kuukausina vallankumouksen jälkeen, bolshevikkien osoitti heikkous, eli viholliset ne ehdonalaiseen esimerkiksi saman General Krasnov. Useimmat ehdonalaiseen jatkuvaa aktiivista taistelua Neuvostoliiton Venäjällä.
Ajan myötä on selvää, että vallankumous on puolustauduttava, muuten tappio on väistämätöntä. Jälkeen murhayrityksestä Lenin ja murhan useiden johtajien Neuvostoliiton viranomaiset muuttivat taktiikkaa - nyt vihollisia tasavallan, erityisesti aseellisen, murhattu, ja ei ehdonalaiseen mielensä.
Yksi ensimmäisistä jaksoista, jossa hän sai pop, osallistui kapinaan - Jaroslavlin kansannousun. Sitä se oli:
"Kulki Martyr Street Station kaupungissa vain lepää kirkossa, josta kaikkien aikojen hitti konekivääri. Olin katkeaa yksi ase seurakuntaa vastaan vaiheet ja 1000 hän sai potkut, mutta yhtä kaikki aseen kanssa voittamaan. Pop "ammuttiin yöllä 8 tai 9, kirkon ympärillä oli puna-armeijan ja että konekiväärillä. (PHA Yao - TSDNI F. Dn 1. D. 394. 64 L. 10 ...)
Pop tuli marttyyri, sillä he tekivät hänelle niin hurskas teon se on erittäin kova:
"On Vladimirin kirkko oli konekivääri, ja pappi konekiväärillä ammuttiin ja ampui asemalla. Martyr".
Tiedätkö, mikä on mielenkiintoisin? Tämä pappi kirkastettu pyhänä marttyyri. Puhumme Aleksandre Smirnove, viattomia uhreja uskoa että konekivääri Jumalan avulla pysäyttää kirottu ateisteja.
Uusi osa Martyrs - jengit sisällissodan aikana. On huomionarvoista, että heitä kutsuttiin rykmentti "Jeesus Kristus", "Jumalan Äiti rykmentti," jne ...
Ihmiset siellä olivat mielenkiintoisia:
"Tänään, rykmentti tunkeutui kaupunkiin," Jeesus Kristus. " Sotilaat sijasta raidat valkoinen ristejä. Keskustelin erään upseeri, entinen pappi Kazanin joka kertoi tehtäväksi rykmentin, "Jeesus Kristus" leikata pois kaikki juutalaiset ja bolshevikkien Venäjällä, Euroopassa ja vapauttaa Jerusalemin turkkilaiset ja juutalaiset. Rykmentin, "Jeesus Kristus" on erityinen konekiväärin joukkue papiston ... " . (Lehden "Siperian valot", vol. 7, 1962, s. 144.)
Älä ihmettele: luvut tältä rykmentti Myös voidaan pitää marttyyrien uskon.
Kolchak papit ovat hyvin ratkaistu:
"Chief sotilastoimistossa papin keväällä ja kesällä 1919, se on tarkoitus julkaista viikoittain (32 sivua) uskonnollis-isänmaallisia lehden" Sillä Pyhä Venäjä", joka olisi kuitenkin ollut virallinen taho julkisen luonteen olisi kulumista (lehden piti olla uskonnollinen -nravstvenny, apologetics, Lähetystyö, isänmaallisia ja kirkon julkisten viranomaisten kanssa, ja virallinen elin - aivan liitteeksi erillisen kirjasarjalle peitä se oli koristella muotokuvia Kolchak ja Patriarch Tikhon).
Toimivalta sotilaallisen papiston ovat olleet, ja joitakin kysymyksiä, jotka liittyvät kirkon laajuisiin ongelmiin. Esimerkiksi ylimmäinen pappi Siperian armeijan keväällä 1919 pyysi komissaari suojelun yleisen järjestyksen ja turvallisuuden Permin alueella poistettu screen "kuin jumalanpilkkaa ja loukkaavaa uskonnollisia tunteita ortodoksisen ihmiset" suunniteltu näyttämään Jekaterinburgissa (aiemmin kielletty Omsk ) elokuvat "Isä Sergein" (hänen pyyntö hyväksyttiin). Huhtikuussa 1919 PSEA tarjoavat erinomaisen armeijalle järjestää pappi pappien hengellinen suoja osille Omskin varuskunnan peräisin Baptist propagandaa. " Kysymykseen sotilaallisen papiston valkoinen armeijat Itä frontaMaterialy konferenssin (Round Table) // Materiaalit konferenssin "Valkoinen Idea ja ortodoksisuus" 22 tammikuu 2013 pohjalta ortodoksisen St. Tikhon Humanitaarinen yliopisto (Moskova). )
Toivoa White liike oli, koska eri aikoina sisällissodan White otti jopa enemmän alueella kuin punainen. Mutta ne eivät ole mitään merkittävää, mutta kauhu ei ole erotettavissa, niin usein johtanut massa kansannousut ennen saapumista bolshevikit. Älä auttaa heitä voittamaan ja interventionistien ja Entente, joka myös osallistui aktiivisesti taistelussa bolshevismin.
Uhrien joukossa uskonnollisen vainon kohokohtia pop Vitaly Baginski.
08 syyskuu 1919 9 Baginski pidätettiin talonpojat epäillään myötätuntoa bolshevikit. Viisi toi pois kylästä ja hitaasti kaataa miekoilla. Muita hän lukitsi navetta ja odotti heitä kuolla janoon ja nälkään.
Baginski jätti kylän Mikhailovka, kerääminen kokosi ja pakotti viljelijät vannomaan Kolchak. 11 ihmistä, jotka eivät ottaneet valan, hänet pidätettiin, ja muutaman päivän hänen käskystään, talonpojat kidutettiin ja ruoskittavaksi ja ampui sitten.
Syyskuussa 1919 rankaisevia irtoaminen kylässä Baginski Nizhnekolosovke pidätettiin jättämisestä liikkeelle 37 talonpojat. Heidän koko yön kidutettiin ja ruoskittu, ja aamulla poika Baginski toi heidät kylän ulkopuolella ja ammuttiin.
Yhteensä 1918-1919 vuotta uloskäyntien kylään rankaisutarkoituksen kanssa irtoaminen Baginski henkilökohtaisesti ampui 163 ihmistä ja pidätti 132. Mutta tämä on vain osa Baginski uhrit, jotka ovat osoittautuneet oikeudessa. Prosessioikeuden todistettu määrä todistajia henkilökohtaisesti tappoi yli 600 ihmistä Baginski.
Luostareita ja kirkkoja käytettiin usein asevarastoksi varten valkoiset.       Solovetskin luostari todettiin: 
"8 kolmen tuuman aseet, kaksi konekivääriä, kiväärit ja yli 600 berdanok ja suuri määrä ammuksia."
Menestyksen jälkeen valkoisen armeijan pappien jatkanut vaatimuksia, toivoen, että jo heikkoa hallitusta että näennäisesti kuolemaisillaan yhtäkkiä muuttaa politiikkaa. Tyypillisiä edustajia kultti valituksen:
Jopa tataarit enää kunnioita pyhää uskoa, kuin meidän nykyinen lainsäätäjiä. Venäjä toistaiseksi kutsutaan pyhiksi, ja nyt he haluavat tehdä sen roskakoriin. Ja hän on kuultu kirkollisasioita hoitaa ihmisiä jumalaton, ei myöskään venäläinen eikä ortodoksinen? .. säveltäminen ammattiliitot suojella arvokasta pyhäköissä ... On parempi luopuneet verta, ja ansaitsee kruunu marttyyrikuoleman, hän saa ortodoksista uskoa vihollisten moite . "                                                    Miliukov. Encyclopedia of ortodoksinen kulttuuri 2014 .)
Itse asiassa, kun tataarit johtivat - kulta Venäjän kirkon. Vähän ennen vallankumousta, papit nostalgia:
"Tataari tai Mongolian aikana, riippumaton asema kirkkomme vahvistui ansiosta suojeluksessa tataari khans Golden Horde. Meidän ajassamme tämän kirkon saamansa Khans erityisoikeuksia jonka papiston menestyy ja tulee laajamittainen kapitalistisen arvoa " . ( "Traveller" Journal 1912, № 8.)
On tärkeä kysymys. Se, että tataarit eivät olleet ortodoksinen, mutta ne maksoivat papit, ja ne olivat rukouksia heidän kunniakseen, asukkaat sanoivat, että vaikka tällainen oikeus - Jumalalta. Tämä tarkoittaa, että hyökkääjät käytetty kirkon välineenä.
Kirkko kysymystä koskevan valtion ateisteja, pakanoita, tai joku muu. Tärkeintä on, että sosiaalinen funktio uskonnon oli voimassa, valtion vahvistunut kultti viranomaisen tehokasta hallintaa tietämättömien massoja.
Bolshevikkien toimi basely, koska he eivät tarvitse tällaisia ​​palveluja. Mutta vetoaa papit aina "hienovaraisesti vihjasi" uutta voimaa: kaikki päättyy heti, kun alkaa maksamaan.
Jos bolshevikit olivat alkaneet maksaa kirkolle, sisällissota ei ollut päättynyt, vain sijaan rakentaa sosiaalisen infrastruktuurin olisi pumpattu rahaa kirkon, joka olisi mitään tässä tilanteessa ei ole voinut muuttaa. Itse asiassa myöhemmin kaudella, sama Patriarch Tikhon kutsuttu Valkoinen liikkeen sodan lopettamiseksi, hän oli kuuntelemassa ainakin joku? Ei tietenkään. Olisi tällaisista puheluista alueella valkoista ammuttu.
Se on sääli papit oli se, että ei niin kauan sitten (kesä 1917) on koko Venäjän kongressi ortodoksipapistoa ja maallikot olivat:
Kapina Neuvostovallan pappeja osallistui lähes aina. Chekan (All-Russian Satunnaiset komission torjumista vastavallankumouksen ja sabotaasi klo VSFNT SNK ) totesi:
"Todellakin, seurakunnan tuli pesä ei ole vain luonnostaan ​​passiivinen vaan aktiivinen vastavallankumoukseen. On syytä palauttaa mieliin useita Talonpoikaiskapinoiden, jossa pop ollut merkitystä paitsi sekoittimen, mutta usein myös järjestäjä. "
Viesti patriarkka, jossa hän kirosi neuvostohallinnon usein käyttänyt vastavallankumouksellisten omiin tarkoituksiinsa, vaikka hän muodollisesti otti valan uuden hallituksen:
"Officer Myazdrikov myöhemmin osallistui kansannousun 08-09 07, lukea viestin Patriarkka Tikhon, jossa todettiin, että neuvostohallitus loukkaa kirkon ja sen omaisuus. Lukiessaan viestin Myazdrikov puheen, joka kehotti ihmisiä yhdistää suojella kirkon, jotka rikkovat bolshevikit. Muut puhujat puhuivat, että bolshevikkien haluavat ryöstää kirkon sortaa kristinuskon että hallitus takavarikoi juutalaisten ja meidän on vakaasti puolustamaan kirkon. Bishop, seisoo korokkeella, puheessani ei puhu, mutta vain näennäisesti, sympaattinen kuuntelua ja joskus siunata ihmisiä ja kaiuttimet. "
On outoa, että kommunistit pitkään kärsinyt useita puheluita, joita kirkonmiehille. Jälkeen valitukset olivat auki, jossa kehotetaan luopuneet verta ortodoksisen ja kuka "vainoavat" - on tunnettu ja hyvin.
Mutta sain sen lähinnä vain ne, jotka osallistuivat suoraan kansannousun. Tyypillisiä raportteja kentältä:
Toinen pop laukaus:
Katolinen pappi ammuttiin:
Yhteenvetona. Ranskalainen historioitsija Nikolya Vert tilanteesta:
23 tammikuu 1918 Neuvostoliiton hallitus julkisti lain erottamalla kirkon ja valtion ja koulu kirkosta, jonka mukaan kirkko oli enää" oikeushenkilö", ei ollut oikeus omaisuuteen, oikeus saada tukea ja järjestettäessä koulutusta julkisissa ja yksityisissä kouluissa. Hän voisi olla vapaa pääsy hartauden ja esineitä, sekä ilmainen palvoa, jos ne eivät riko yleistä järjestystä. Jokaisella kansalaisella on vapaus valita uskonto, jota hän voisi harjoittaa tai olla käytännössä. Hierarkit kirkon piti tätä lakia (joka on tiettyjä analogioita Ranskan laki 1905) oli hyväksyttävissä. Patriarch Tikhon kirotuksi kommunisteja. Papiston julistettiin "luokka vihollisia" ja joutui sortotoimien, sillä ne ovat sisällissodassa, usein tukenut vastavallankumouksellisten . "
Monet maaseudun pappien osallistui Talonpoikaiskapinoiden, paitsi varsinaisena jäsenenä, mutta myös johtajia. Luostareita, kirkkoja ja kirkon tilaa usein tuli paikkoja varastointiin aseiden Neuvostoliiton vastaisen organisaatioita turvasatama jäsenilleen. Monet papit olivat aktiivisia kampanjoinnissa, piilotettu tai avata, vastaan Neuvostoliiton hallitus järjesti muistotilaisuuteen viimeisen Venäjän tsaarien vaati palauttaminen monarkia. Neuvostoliiton järjestelmää he pitivät tuotetta antikristuksen, ja siksi laitonta. Tärkein syy tällaiseen asemaan papiston oli Neuvostoliiton hallituksen politiikkaa kohti kirkkoa. Suurin osa kylän pappien negatiivisesti reagoineet asetuksilla bolshevikkien vapauden omantunnon ja uskonnon ja erottamaan kirkon ja valtion ja koulu kirkosta. Tyytymättömyyttään aiheuttanut maatalous- ja elintarvikepolitiikka Neuvostoliiton vallan, sekä edellä mainittujen asetusten että horjuttavat niiden materiaalinen hyvinvointi. Tämä teema on jatkuvasti kuulosti Neuvostoliiton vastaisen levottomuus ja saarnoja papiston . "

Nälkä ja poisto kirkon omaisuutta

Muodollisesti papiston jotka olivat Neuvostoliiton alueella, hyväksynyt uuden viranomaisen, joskus jopa tuomitsi valkoisia, varsinkin nyt, kun oli selvää, että tappio oli väistämätön.
Mutta kaikki muuttui tilannetta Volgan alueella. massa nälänhädän kuivuudesta ja taaksepäin maataloudessa. Venäjän keisarikunnassa, nälkä - normaali asia kuolemasta tuhansien ihmisten oli yksinkertaisesti huomiotta, mutta tämä lähestymistapa oli muuttaa radikaalisti. Bolshevikkien huolimatta siitä, että lähes kaikki resurssit esitettiin sisällissodan, alkoi taistella nälkää, mutta ongelmana on, että varoja tämä ei riitä.
Samaan aikaan, papiston järjesti Venäjän kirkon komitean Nälänhätä Relief. He keräsivät rahaa ja ruokaa nälänhädän helpotus. On selvää, että kukaan ei oikeastaan ​​on tapahtuma ei valvota. Sitä ei tiedetä, kuinka paljon kirkon antoi nälkää, ja kuinka paljon kulloinkin sopivana.
Ajan myötä kävi selväksi, että poistamaan nälkä on tarpeen käyttää kaikkia resursseja. Viranomaiset ilmoittivat takavarikointi kirkon omaisuuden. On huomattava, että muodollisesti nämä arvot eivät kuulu kirkkoon, niitä pidettiin "julkista omaisuutta."
Jopa päivinä tsaarin kertaa kirkon käytti vaurautta valtion tarpeisiin. Kun Pietari Suuri kelloa sulatetaan sodan aikana. Kirkonmiehille ei ole mielessä, mutta sitten he ulvoi niin kalliita bling heille on tärkeämpää kuin nälkää.
"<...> Olemme havainneet mahdolliseksi ratkaista kirkkovaltuusto ja yhteisöjä uhrata tarpeisiin nälkäisiä arvokas kirkko koristeet ja esineitä, joilla ei ole ehtoollisliturgiaa, ja mikä hälytti ortodoksisen väestöstä 6 (19) Helmikuu ,. erityisen valitus, mikä oli mahdollista valtioneuvosto julkaiseminen ja levittäminen yleisölle.
Mutta sen jälkeen, kun ankara kritiikki hallituksen sanomalehti suhteessa hengellisiä johtajia kirkon, 10 (23) Helmikuun Keski toimeenpanevan komitean, joka avustaa nälkäinen, se päätti vetäytyä temppelit kaikki arvokas uskonnolliset esineet, joihin kuului pyhä alusten ja muiden liturgisia uskonnolliset esineet . Vuodesta näkökulmasta kirkon tällaisen teon on teko pyhäinhäväistyksestä ... Emme voi hyväksyä poikkeuksen kirkkojen, vaikka kautta lahjoitus, pyhiä esineitä, joista ei ole hyötyä liturgisia tarkoituksiin kielletty kanuunoilla universaalin kirkon ja rangaistaan ​​sen pyhäinhäväistys - maallikot pannajulistus from Her, papiston - purkaus listalla (apostolisen sääntö 73, kaksinkertainen Universal katedraalin sääntö 10 ...). "
On huomionarvoista, että samanlainen selvitys patriarkan vain suututti ihmisiä, koska nälkä on edelleen huonompi kuin pannajulistus . Bolshevikit takavarikoitu seurakunnissa:
  • Kulta 33 kiloa 32 kiloa
  • Hopea 23,997 kiloa 23 kiloa Erä 3
  • Diamonds 35670 kpl.
  • Muita jalokiviä 71 762 kpl.
  • Helmi 14 kiloa 32 kiloa
  • Kultakolikoita 3115 RUB.
  • Hopearahaa 19 155 ruplaa.
  • Eri kalleudet 52 kiloa 30 kiloa
Kuten edellä mainittiin, nämä resurssit eivät kuulu kirkkoon. Kirkonmiehille kehotti uskollinen estää peruuttamista arvot ovat joskus siepattu zolotishko alueelle ja lähtevät Neuvostoliiton Venäjällä.
Huolimatta puhelut papit, kukaan ei puuttunut enemmistö peruuttamista arvot, mutta valitettavasti, joskus oli ristiriitoja, ja verinen. Emme voi hyväksyä tätä enää, niin lopulta, päätti ottaa itselleen Patriarch Tikhon vastuullinen, joka on jatkuvasti "tuomitsi" hallituksen.
hallitus:
"Vaatii kansalaisilta Belavina [Patriarch Tikhon] vastuullisena johtajana koko hierarkian tiettyjen julkisten ja määrittää sen suhdetta vastavallankumouksellisen salaliitto, jonka otsikkona jonka seisoo ja valvonnasta hierarkian" . V. Tsypin. Historia Venäjän kirkon, 1997 , s. 76.)
Tikhon olemassa todisteita vastavallankumouksellinen juoni oli helppo löytää, koska se, mitä olivat hänen puhelut, kun hän vaati vuodattamaan verta? Hänen ei kuitenkaan ollut pidätettiin ja asetettiin kotiarestiin.
Mutta tilanne on muuttunut. Merkittävä osa kirkon Tikhon kieltäytyi tunnustamasta seurakunnan pää ja erotettu "starotserkovnikov". Ns Renovationists tukivat toimintaa Neuvostoliiton hallitus.
Tikhon pakeni vastuuta teoistaan. Kaikki se päättynyt erittäin helppoa hänelle. Hän katui:
"Viitaten lausuma VSFNT korkeimmassa oikeudessa, en pidä tarpeellisena niiden pastoraalinen velvollisuus omantunnon todeta seuraavaa:
Nostetaan vuonna monarkistiseksi yhteiskunnassa ja on jopa pidätyksen henkilöiden vaikutuksen alaisena Neuvostoliiton vastaisen, olin todella perustettiin Neuvostoliiton vallan vihamielisesti, vihamielisesti passiivisesta tilasiirtymän aika toimia. Kuten: valituksen Brestin rauhansopimuksen vuonna 1918, vastenmielistä samana vuonna, viranomaiset ja lopulta valitus asetus takavarikoida kirkon omaisuutta vuonna 1922. Kaikki omat Neuvostoliiton vastaisen toiminnan muutamia epätarkkuuksia esitetty syyte korkeimman oikeuden. Tunnustaa oikeellisuutta tuo minut vastuulla tuomioistuimen tuomio heitä oli syytetty artikloihin rikoslain Neuvostoliiton vastaisen toiminnan Minä kadun näistä rikoksista yleistä järjestystä vastaan ​​ja pyytää korkeinta oikeutta muuttaa pakkokeinoa minulle, eli asettaa minut vapaaksi iz pidätettynä.
Samalla, julistan korkein oikeus, nyt vihollinen Neuvostoliiton vallan. Olen vihdoin ja lujasti hajoaa itsensä sekä ulkomaisten ja kotimaisten-monarkisti White Guard vastavallankumoukseen. "                                  (Sanomalehden "News". 1 Heinäkuu 1923 № 145, s. 1)
Ja sitten syytteet hylättiin.
Vaikka raporteissa on OGPU totesi:
"Toiminta papiston ilmoitusajanjakson aikana (maaliskuu 1922) keskittyi lähinnä kysymykseen takavarikointi kirkon omaisuuden. Koko kurssin poistamiseksi kampanja on jaettu kahteen jyrkästi rajattujen aikana. Kunnes ongelma Tikhon valituksen papistolle (joka on mainittu raportissa talonpojiston politsostoyanii) äskettäin käyttäytyi yleensä passiivisia. Saatuaan papiston valittaa kenttä alkaa tehostettu kampanja provosoida levottomuuksia, leviämisen huhuja, että arvot oletettavasti menee hyväksi kommunistit, ja niin edelleen. D. Samalla monin paikoin alkaa levottomuus (Pietari, Shuya, Smolenskin, Elatma ja niin edelleen. d.). Poikkeuksellinen rooli näissä mellakoissa papiston epäilemättä. Erittäin ominaisuus on, että aina kun papiston levitetään enemmän tai vähemmän sympaattinen peruuttamista, ei ollut mitään häiriöitä. Järjestötoiminnan papiston havaittiin ilmoitusajanjakson aikana. Merkitty erikoistapauksia simulointi kirkonmiehille ryöstää temppeleitä. Vuonna Simbirsk useita pappeja on tuomittu myymällä omaisuutta keinottelijoita " .
Popov, joka järjesti provokaatiot - tuomarina. Jotkut jopa ammuttu. Mutta useimmat että kuolemantuomiot korvattiin vankeusrangaistuksiin. Tyypillinen esimerkki - Bishop Arseni (Smolenets). Vallankumoustuomioistuinta tuomitsi hänet kuolemaan, mutta heti kun rangaistus on lievennetty vankeutta 10 vuotta. Hänet vapautettiin 3 vuoden jälkeen, ja sitten heti alkoi hallita Minskin hiippakunnassa.
Nälkää kirkon ei halunnut antaa joitakin kultaa, mutta sota (puhumme ensimmäisen maailmansodan) - ota:
"Uskallamme sanoa, että jos voima valtion ja kirkon kutsu, lupa, joten komennot, kirkko ja luostari, viipymättä ja ilman katumusta antaa ja kuparin kelloja ja kulta ja hopea astiat ja koruja kuvakkeet ja koriste ristit ja messupukuja, jos vain se ei houkutusta uskovainen tunteita, jos vain se teki, ja muita, jotka ovat vallassa antaa hopeaa ja kultaa sotaan. " (Sanomalehti "kirkko", 1917, № 377.)

VSFNT rikoslain

Mieti lait jotka olivat voimassa alueella VSFNT. Tässä tapauksessa rikoslaissa 1926   lähtien, koska uskovat sanovat Neuvostoliitossa vainottiin "uskonsa", niin tämä olisi pitänyt heijastua rikoslakiin.
Kuten ennenkin, se oli kielletty pakottaa ihmisiä lähettämään uskonnollinen kultti. Lisäksi oli artikkeli 121, mikä kiellettyä  . "Opetus nuorten ja pienten uskonnollisten vakaumusten julkisissa tai yksityisissä oppilaitoksissa ja kouluissa"
Punishment - pakkotyöhön enintään vuoden.
120 Sr.:  "Performance vilpillisten toimien tarkoituksena herätteen taikauskon väestön sekä poistaa tällä tavalla mitään hyötyä."
123 artikla - Kielletty:  "osoitetaan itseään uskonnolliset ja kirkolliset järjestöt, hallinto-, oikeus- tai muiden julkisoikeudellisten toimintoja ja oikeuksia oikeushenkilöitä."
Mutta erityisesti mainittu 125 artiklassa, että se on kielletty:
"Häiritsemistä uskonnollisten rituaalien, koska ne eivät riko yleistä järjestystä ja mukana ei ole hyökkäyksiä kansalaisten oikeuksia."
Vastuullisuus - pakkotyö ajaksi enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Kirkko Neuvostoliitossa

Ajan vastustaa viranomaiset ollut vain vähän hyötyä, koska valtaosa uskovat ovat jo tuettu Neuvostoliiton, ja monet Neuvostoliiton vastaisen lausunnot tukahdutetaan pappeja seurakuntalaisten.
Sillä oli tarpeen muuttaa ehtoja. Oli papit ryhmä, joka myöhemmin organisoineet "kansallinen" kirkon. Ennen varsinaista erottamista, he valittivat uskollinen:
"Viiden vuoden kovan sankarillinen taistelu työläisten ja talonpoikien valtion kanssa kaikki viholliset Venäjän työtätekevien ortodoksinen kirkkomme on vika hallitsevan sen hierarkian, oli välinpitämätön kärsimykset ja uhrauksia lastensa taistelukentällä, vuonna epidemiat ja kourissa nälkää, puolustaa tulevaisuuttaan ja vapautensa.
Korkein kirkollinen hallitsijat piti oikealle puolelle luokan vihollisia työtätekevien ja valtaansa, niiden julkista valtaa piti alainen pikkuveli myötätuntoa ja tukea ihmisiä, jotka taistelivat.
Esillä olevassa haudan tunti nälkään, tuhota miljoonia ihmisiä, Venäjän hengellinen hännystelijät maailmankapitalismin suun kautta veljiensä ulkomailla ilmaisi salannut unelmansa takaisin valtaa Venäjän vuokranantajien ja kapitalistit varjolla palauttaa valtaistuimen Romanov. Venäjän sisällä läpi valitus Patriarkka Tikhon yrittivät estää avun nälkää, koska temppelin omaisuutta. He yrittivät nostaa kansannousu ja ketjut nälän tukahduttaa vihasi neuvostohallinto.
Mutta suurin osa ihmisistä ja osa tavallisten papiston ei mennyt heidän soittaa; on tuomittu ihmisten omantunnon ja kuoleman nälkää, mutta lankeaa niille, jotka olivat halusi käyttää kansallinen katastrofi heidän poliittisiin tarkoituksiin.
Me allekirjoittaneet papit ortodoksikirkon voimakkaasti tuomitsemaan hänen piispat ja pastorit, jotka ovat vastuussa järjestämisestä vastatoimia hallituksen auttamisessa nälkää, ja muiden yritysten hyväksi työntekijöitä.
Meidän mielestämme on välttämätöntä välittömään kokoontumisesta kunnanvaltuuston kokeiluversion syyllistyneet kirkon kuilu, käsitellä johdon kirkon ja perustamalla normaalit suhteet sen ja Neuvosto-Venäjä.
Kutsumme kaikki uskolliset ortodoksikirkon pyhä ja maallinen listalla tukemaan äänemme valittamalla valtion viranomaisille varhaiseen koolle kunnanvaltuuston varten erivapautta kirkon ja rauhoittaminen suosittuja elämän. "
Valitus tehtiin Renovationists tulevaisuudessa. Ajan myötä ne tuli enemmän vaikutusvaltaa starotserkovnikov. Se oli hyödyllinen paitsi siinä mielessä, että starotserkovniki olivat mukana rikollisen teon, mutta myös se, että vuoteen Remontoija läpäissyt kirkon, siis ja niistä saatava tuotto, he saavat kaiken lähettämättä rahaa keskustaan, koska se oli aikaisemmin.
Uskovia tuli pienempiä, mutta silti oli monia. Ja haluavat hyödyntää ennakkoluuloja tietämättömien massoja puuttui. Neuvostoliiton valtaa missään tapauksessa teki remontoijille "valtion kirkon". Päinvastoin, ne ovat jatkuvasti tekevät sarjakuvia uskonnonvastaisesti julkaisut, kirjoitti kriittisiä artikkeleita. Usein he väittivät heidän kanssaan. Että on olemassa avoimia keskusteluja Lunacharsky ja johtaja Renovationists Vvedensky .
Ajan myötä olen muuttanut ilmoittautumisjärjestyksessä uskonnollisten yhteisöjen. Aiemmin siellä oli yksinkertainen järjestelmä - 20 henkilöä, ja pop, ja nyt oli käsky "On menettelyn rekisteröinnin Uskonnollisten yhteisöjen ja mahdollistavat koolle tällaisten kongressien." Perustaa uskonnollisia yhteiskunnassa, jossa hän oli väsynyt, tavalliset uskovilla on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa kirkon elämän. Kirkon vanhimmat ovat pitäneet rahaa voidakseen ei pop ryöstivät varoja yhteisöä.
Rekisteröimiseksi uskonnollisen yhdyskunnan riitti 50 ihmistä, he voisivat saada hallintaan useita kirkkoja. Jos uskoivat ainakin 50 ihmistä, se loi uskonnolliseen ryhmään. kirkko hallitus antoi maksamattomia vuokraa sillä ehdolla, että kunnostustöitä tehdään kustannuksella seurakuntalaisten ja papit.

Tämä oli tärkein ongelma papiston jotka eivät aio käyttää rahaa rakennuksiin, minkä vuoksi he tulivat huonoon kuntoon. Kun tämä tapahtui, papit voisivat helposti siirtyä kirkosta toiseen. He olivat hyvin paljon tsaarin Venäjällä.
Asemaa bolshevikit palauttamisesta kirkkojen valtion kustannuksella:
  • kunnes 1613 - se julistettiin loukkaamaton;
  • vuonna 1613-1725 kaksivuotiskaudeksi. - "jos erityinen tarve" saattaisi muuttua;
  • vuonna 1725-1825 kaksivuotiskaudeksi. - tallentaa vain julkisivut;
  • jälkeen 1825 - monumentteja ei luokitella eikä valtion suojeluksessa. (AA Romanov. Moskvovedenie. Historia pääomaa. Moskova, 2006, s. 239-24)
Sen puoliväliin 20s, noin puolet kaikista temppelit hylättiin. Alle tsaarit rakennettu niitä aktiivisesti. Myös harvaan asutuilla alueilla, joissa väestö useita satoja ihmisiä, voisi rakentaa useita kirkkoja, joskus jopa 3-5. Miten on mahdollista oltava omat, ilman tukea valtiolta? Tämä on epärealistinen. Varsinkin kun kyse on ihmisiä, joille vain "pyhyyden" - nauhat simpletons.
Kansalaissodan jälkeen, Neuvostoliiton viranomaiset loivat olosuhteet, joissa kirkko on lakannut olemasta merkittävä yhteiskunnallinen instituutio. Lähes kaikki siirtokunnat ovat koulut, lukusalit, suorittaa koulutustoimintaa, jatkuvasti tuli luennoitsijana syrjäisessä kylässä. Vaikka maaseudun asukkaat tilannut tieteellisen ja suosittu kirjallisuutta.
Yhteiskunta tuli perinteisestä moderniin. Sosiaaliset instituutiot ja oikeuksia, joiden takaajana neuvostohallitus väestölle, selvästi vaikutti poistumistaan ​​kirkosta. Monet uskoivat, mutta tämä oli jotain virallista, käymällä kirkossa laskivat jyrkästi, ja parhaassa tapauksessa suurin osa uskovien kirkossa vain juhlapyhinä.
Jos koulutus on nykyisin nähdään annettu, niin se oli todellinen saavutus. Koulutuksen avulla ihmiset edistää tieteellistä ja materialistinen maailmankuva, kumota taikausko tyypillisiä talonpoikia, ja uskonnollisia dogmeja.
Vuonna 1927 starotserkovniki voinut enää jäädä sivussa elämän. Itse asiassa, eikä virallista pää Pyhän Sergein hän sanoi ilmoituksessa :
"Haluamme olla ortodoksisen ja samalla tietoinen Neuvostoliiton kansalaisoikeuksiamme isänmaan, iloja ja onnistumisia että - ilomme ja onnistumisia, ja epäonnistumisia - meidän epäonnistumisista. Jokainen isku, jonka tarkoituksena on unionin, on se sota, boikotti, joidenkin julkisten onnettomuus tai vain murha takaa kulmaksi, kuten Varsova, myöntää meille isku, jonka tarkoituksena on meitä " .
En usko, että kaikki starotserkovniki Julistus hyväksyttiin. Mutta se oli välttämätön toimenpide johtuu ensisijaisesti suosio remontoijille, koska seurakuntalaiset yhä välitetään niitä, koska positiivinen asenne jälkimmäisen Neuvostoliiton järjestelmää.
Mielenkiintoista, vaikka tuolloin ajoittain väestö vastustaa rakentamista temppeleitä. Esimerkiksi työntekijöiden vuonna 1928, protestoivat rakentamista kirkon :
"Vastaan ​​rakennettu kirkko
Vladimir. Tehtaalla, "kommunistinen etujoukko" suuri taistelu puhkesi ympäri rakentaminen kirkon. Kokouksessa aktiivisen työssäkäyvät miehet ja naiset, johon osallistui noin kolmesataa ihmistä, kysymys rakentamisesta sekä yhteydessä esiintyvistä artikkelit paikallisten ja valtakunnallisissa lehdissä. Päätöslauselmassa pyytää, että kokous kuntien ja valtion viranomaisia poistamaan lupaa rakentaa kirkkoa, mutta keinot ja kerätyn aineiston paikalle siirtämään työntekijöille laajentaa kulttuurilaitoksiin. Kokoonpano vaatii mies- ja naisia ottamaan takaisin rahat tehdään rakentamisesta kirkon " .
Ja syy on tämä:
"Samaan aikaan osa papiston tehostetun agitaatio rakentamiseen kirkon; hallitsijat Kirkkohallituksen yrittävät hoitaa vaikutusvaltaansa erilaisissa julkisissa organisaatioissa, joissa he kiipesivät ja jossa jopa tulla "aktivistit". Vasyakov kirkonmies kuuluu kaupunginvaltuuston; Hän ehdotti kaupunginvaltuusto järjestää kerätä rahaa samalla orpokodissa ja kirkon rakentamista. Kirkonmiehille edes ryhmitelty tehdaskomiteoiden. Vasyakova tehdas komitea, toiveiden vastaisesti työntekijöiden, kehittyneet keräilijä jäsenmaksuista. Tehtaan komitea julisti, että Vasyakov - "parasta ay". "
Tällaista harvinaista. Huolimatta lait, papit usein edistetään myös valtion virastot (tai edistänyt niiden henkeä), etenkin vuosina uuden talouspoliittisen.
Ja tässä on toinen mielenkiintoinen seikka historian. Kalenteri, joka merkitsi viikonloppuna:
Но мы немного не о том. Мы о том, что у победителей оранжевого Майдана было целых пять лет. За это время можно было не просто подписать какое-то несчастное соглашение об ассоциации, но даже стать полноправным членом НАТО и ЕС. Ведь Януковичу хватило всего трех лет, чтобы подвести Украину к подписанию соглашения об ассоциации. А ведь за эти три года ему нужно было, кроме всего прочего, успеть развернуться на 180 градусов по сравнению с его «традиционной ориентацией», заслужить полное доверие у руководителей ЕС, которые тоже уже успели привыкнуть к ими же самими выдуманной  «пугалке» насчет того, что Янукович — это «рука Москвы». Оранжевых же изначально поддерживала Европа и Америка, сами же они просто «кушать не могли» — так хотели в ЕС и даже в НАТО. Но все, что смогли сделать «оранжевые» в направлении евроинтеграции — это принять совершенно позорное решение о предоставлении в одностороннем порядке гражданам стран ЕС безвизового режима для поездок в Украину. Воистину — «панна лягли і просють».
Но руководство Евросоюза не хотело слышать о каком-то членстве (хотя бы даже ассоциированом) Украины в ЕС до тех пор, пока в ЕС дела шли хорошо. Ситуация поменялась, когда стало понятно, что кризис, начавшийся в 2008 году, отнюдь не собирается прекращаться. Когда начали падать рынки стран ЕС, которые победнее, тогда и встал вопрос об ускоренной евроинтергации Украины. Другими словами, Украину, очевидно, приглашают в ЕС не затем, чтобы разделить с ней выгоды, которые дает этот союз, а для того, чтобы взвалить на нее проблемы, возникшие в связи с кризисом.

Те, кто очень-очень хочет в ЕС, против тех, кто очень в него хочет.

Комичность ситуации состояла еще и в том, что фактически те, кто вышли на евромайданы, выступали за Януковича начала  ноября против Януковича конца ноября.  И чем отличались этих два Януковича? Может, и в самом деле Янукович 2.0 перестал стремиться в ЕС и начал выступать за СССР (так пугали студентов, призывая их выйти на евромайданы) или хотя бы за ТС? Ничего подобного, конечно, не было. Все, чего добивался Янукович, это того, чтобы европейские капиталисты заплатили за то, что он отдаст им украинские рынки. Собственно,  главным пунктом торгов был безвизовый режим для украинцев. Ведь это постоянный и огромный и очень стабильный поток евро в Украину, несравнимый ни с какими кредитами и инвестициями даже по размеру. Судя по данным Нацбанка, даже при сегодняшнем строгом режиме недопуска украинцев на рынки труда ЕС, они привозят в Украину  не менее 5 млрд. долл в год, как минимум, половина из которых, имеет европейское происхождение.  Не говоря уж о том, что кредиты нужно отдавать, а прибыли от инвестиций достаются иностранцам. Когда европейцы наотрез отказались даже говорить о безвизовом режиме (неприхотливые и обладающие неплохой квалификацией украинцы быстро бы заполонили рабочие места в странах ЕС, и социальный взрыв при нынешнем кризисе там стал бы неизбежным), им было предъявлено заведомо невыполнимое требование насчет 160 млрд. долл.
Но насколько бы это требование не было глупым — это было требование как-то компенсировать неизбежные потери Украины от разрушения прежних связей с Россией и еще более неизбежного разрушения остатков украинской промышленности в результате полного открытия рынков для западных товаров, и можно было выступать разве что против его чрезмерности (не дадут, мол, столько). Сторонники же немедленного подписания, получается, выступали исключительно против безвизового режима для украинцев и компенсаций от неизбежных потерь от евроинтеграции, за безусловное открытие украинских рынков для фирм ЕС.
Эти события показали, что никакой разницы между Януковичем и оппозицией нет. И те, и другие хотят в ЕС. Только Янукович при этом пытается что-то выторговать для местного капитала, а оппозиция надеятся, что ЕС и так даст. Итак, сегодня противостоят друг другу те, кто хочет в ЕС и те, кто очень хочет в ЕС.
Никак не представлены не только на улицах, но и в СМИ те, кто хочет в ТС, а их немало (практически столько же сколько и желающих в ЕС), не говоря уж о тех, кто не хочет ни в ЕС, ни в ТС. А их ведь тоже немало — до 15% опрошенных.
А есть еще те, которые «хотят в СССР» (есть даже такая газета «Хочу в СССР»). Согласно данным опроса, проведенного фондом «Демократические инициативы», 40% украинцев считают, что жизнь в СССР была лучше, чем сейчас. Притом, эта цифра сама по себе ничего не говорит, поскольку выборка на самом деле не реперзентативна. В нее включены и те, кто имеет представление о жизни в СССР исключительно из антисоветских источников и сами ее никогда не видели — то есть, молодежь от 18 до 29 лет. Именно они дали самый низкий процент отрицательных ответов на предложенный вопрос. Впрочем, большинство из них жизни в ЕС тоже не видели и дают высокий процент устремленных в Европу тоже, основываясь на информации СМИ.
Кто-то, конечно, скажет, что вернуться в СССР невозможно. И это будет верно!  Ждать, что вдруг ни с того, ни с сего, Украина снова вернется к состоянию, как она была в СССР, то есть войдет в первую десятку промышленно развитых стран мира, восстановит передовую науку, что исчезнут вдруг олигархи и бомжи, милиция сократиться в десять раз, исчезнет миллионная армия охранников, и все вернутся к производительному труду, было бы наивно. Но не более наивно, чем надеяться, что подписание соглашения об ассоциации с ЕС приблизило бы Украину к вступлению в ЕС или что даже само вступление в ЕС приведет к тому, что богатые Германия и Франция поделятся с бедной Украиной.

С чем нас ждут в ЕС?

[caption id="" align="aligncenter" width="614"]"" Европеизированный Киев-2025 год. (худ. Хивренко)[/caption]
Ясно, что не с хлебом и солью. Нет у них этой «варварской» традиции. У них даже кормить гостей не принято. В лучшем случае, вас угостят чашечкой кофе. Впрочем, принимать гостей дома тоже не очень принято. Европейцы предпочитают встречи в кафе, где каждый потом расплачивается за себя сам.
Но если бы все европейцы вдруг перестали быть тем, кем они есть, и резко захотели стать таковыми, как их воображают наши сторонники евроинтеграции — заботящимися не о себе, а исключительно о том, чтобы граждане Украины стали богатыми и счастливыми, то стоит поинтересоваться, имеются ли у них возможности для того, чтобы осчастливить Украину?
ЕС — это  не СССР, где Украина была самой развитой и самой благополучной республикой. В ЕС царит другой принцип — jedem das seine. И место Украины в таком союзе меньше всего будет похоже на место Германии. Скорее всего, европейское будущее нам показывают Болгария или Румыния.
Среднемесячная зарплата в Болгарии — 410 евро (то есть на сто евро выше, чем в среднем по Украине, но почти на столько же ниже, чем по Киеву). К тому же, нужно учесть, что, по некоторым данным, около 75% граждан Украины получают зарплату в конвертах, что никак не соответствует «стандартам ЕС», а поэтому с ней пришлось бы распрощаться. А вот другого рода «конверты», то есть коррупция, вполне уживаются с западными стандартами. Точно так же, как и махинации на выборах. Безработица в Болгарии составляет около 12%. Но поскольку евроинтеграцию в Украине поддерживает в основном молодежь, то ей полезно было бы знать уровень именно молодежной безработицы.
Так вот, согласно данным Евростата, 23% молодых людей в странах ЕС — без работы. В Эстонии безработица среди молодежи составляет 20,9%, в Латвии — 28,4%, в Литве — 26,4%. В Испании более чем каждый второй молодой человек в возрасте до 25 лет не имеет работы (56%). В Италии — 41%, в Португалии этот показатель составляет 36,6%. Но острее всего ситуация в Греции — где безработица среди юношей и девушек уже превысила 62%.
Неудивительно, что в ЕС все чаще мы наблюдаем забастовки, митинги и демонстрации совсем не поддельные и гораздо более масштабные, но против того, к чему так стремятся сегодня украинские сторонники евроинтеграции.
В той же Болгарии в результате массовых протестов против навязанной ЕС политики жесткой экономии в феврале этого года пало правое правительство Бойко Борисова. Досрочные выборы снова дали относительное большинство правым, но с ними никто не захотел вступать в коалицию для формирования нового правительства. В результате, к началу лета было сформировано правительство «специалистов». Но уже к средине лета разразился новый политический кризис, приведший к массовым беспорядкам.
Но болгарские акции протеста ничтожны по сравнению с теми, которые происходят в более развитых странах ЕС. Массовые протесты против политики ЕС в Греции с участием сотен тысяч людей происходят практически постоянно, что не мешает правительству и дальше сокращать зарплату и увольнять государственных служащих, урезать социальные выплаты. Беспрестанно бурлит демонстрациями протеста и забастовками Италия. А движение «Оккупай» очень быстро стало общеевропейским.
А вот здесь можно посмотреть не только демонстрацию испанских студентов, но и на то, как работает полиция в цивилизованных странах.
Не спешат евроинтеграторы распространять и такого рода информацию: «На сегодняшний день в Евросоюзе около 880.000 человек проживают в состоянии рабства. Более четверти из них находятся в рабстве сексуального характера. Таковы данные Европарламента, опубликованные немецким еженедельником «Der Spiegel».» ; «Миллионам европейцев угрожает голод» . Она и в самом деле выглядит как злобная коммунистическая пропаганда, если бы не источники, из которых она исходит.

Специфика Западной Украины.

Надо полагать, что студенты киевских вузов просто не знакомы с этими данными и составляют свое мнение о жизни в странах Евросоюза, основываясь исключительно на возможностях собственной фантазии. Но откуда в западных областях Украины так много сторонников евроинтеграции? Ведь там каждая семья имеет свой собственный опыт «евроинтеграции», и прекрасно понимает, что они не могут быть интегрированы в Европу иначе как в качестве рабов. На этот счет не может быть иллюзий даже у западноукраинских студентов, поскольку там уже выросло поколение, получившее высшее образование на присланные из Европы родителями деньги, но по окончании вузов уехавшее туда же в качестве строителей и домработниц. Мало того, всем на Западной Украине известно, что после начала кризиса найти работу в странах  ЕС очень проблематично. Фактически, спрос остался только на дешевый женский труд.
Разумеется, что эти люди кровно заинтересованы во вступлении Украины в ЕС, поскольку искать работу с паспортом Евросоюза куда проще, чем без оного, но кто-кто, а они хорошо понимают разницу между вступлением в ЕС и ассоциацией с ЕС без введения безвизового режима. Не говоря уж о том, что у них нет никаких иллюзий относительно жизни в странах ЕС. Они понимают, что просто так,  денег там не дают никому — ни гражданам, ни тем более, ассоциированным.
Подозреваю, что большое количество участников собственно евроинтеграционных (нужно четко различать митинги до 1 ноября и после него) митингов в западных областях Украины объясняется не в последнюю очередь тем, что студентов просто тупо выгоняли на площади по звонку из облсоветов и обладминистраций, в которых большинство имеет оппозиция. То есть, было ровно так же как со «всеобщей забастовкой», плавно трансформировавшейся в «забастовку государственных служащих», которых начальство просто направило на митинги в рабочее время. Не думаю, что кому то нужно было сильно объяснять, что за отказ «бастовать» могут и уволить.
Ситуация резко поменялась после 1 ноября. Не в том смысле, что студентов и бюджетников на Западной Украине перестали сгонять на митинги и поощрять ездить в Киев, а в том, что дело перестало ограничиваться бюджетниками и студентами.
Поднять более широкие слои населения в поддержку евроинтеграционых устремлений Януковича было более чем проблематично. Ситуация поменялась после 1 ноября, когда главной темой стала не евроинтеграция, а «избиение детей» и «революция против режима». Контингент протестующих резко расширился. Это легко увидеть, проанализировав массовые фотографии с майданов до 1 ноября и после него. Если «до» на фото превалируют молодые лица, то «после» — это в основном средний возраст и выше, а молодежь составляет только вкрапления. Только анализировать нужно именно массовые фото, поскольку фотографы (а, тем более, редакторы) свое дело знают и выбирают ракурсы соответственно позиции издания. Это касается не только, да и не столько Западной Украины (понятно, что основную массу воскресных киевских майданов составляли киевские обыватели, но и с Западной Украины приезжало немало).
В связи с этим встает вопрос, кто же организовывал этих людей среднего возраста как на митинги в западноукраинских городах, так и, особенно, для поездок в Киев. Частично, конечно, местная власть, но во многом это была самоорганизация. Но ведь самоорганизация — это тоже организация, и сама по себе она не происходит. Так вот таким «самоорганизатором» западноукраинских митингов и десантов была в основном церковь. Там не только молились за успех Майдана, но и собирали деньги для желающих ехать, проводили агитацию в пользу поездок, настраивали людей соответствующим образом.
Разумеется, что совершенно отдельно нужно рассматривать ту часть западноукраинской публики, которая является активными сторонниками «Свободы». Отдавая себе полный отчет, что «Свобода» имеет на Западной Украине большое влияние как на власть, так и на церковь, нужно понимать, что она не имеет точно такого же влияния и на большинство населения Западной Украины. Мало того, это влияние не только не растет, но и обнаруживает тенденцию к падению.
Кстати, происходит это на фоне укрепления влияния «Свободы» в центральных областях и активного присутствия на Востоке и Юге Украины.

А кто же тогда действительно выиграет от сближения с ЕС?

Вопрос этот очень сложный, потому что довольно глупый.
В ЕС лютует кризис, поэтому выиграть от вступления в него никакая страна не может — отвечают на него очень многие из тех, кто пробовал задуматься над перспективами евроинтеграции. Но и этот ответ неправильный. Страна никакая выиграть, конечно, не может (хотя и такого рода сообщения появляются в зарубежной печати), но кое-кто, в том числе и в странах ЕС на кризисе неплохо наживается. Например, некоторые эксперты считают, что богатые только выиграли от текущего кризиса. А от себя мы добавим, что очень богатые в основном очень выиграли от кризиса. Форбс, например, сообщает, что миллиардеров в этом году оказалось рекордно много — 1426 человек. Если же говорить конкретно об украинских олигархах, то для них более важна даже не эта сторона — их доходы и без какого-то специального кризиса растут невероятно быстро. Их более волнует другое — не потерять свои миллиарды. Именно поэтому все они, во главе с Януковичем стремятся в ЕС и слышать не хотят о ТС. В ЕС их интересует в первую очередь то, что деньги там уважают, а большие деньги — очень уважают. Здесь их олигархами и бандитами обзывают, а там они автоматически станут очень уважаемыми людьми. В некоторых европейских странах (не только на Мальте или в Португалии, но и в Великобритании) существуют даже законы, согласно которым человек, вложивший солидную сумму денег в местные активы, через некоторое время получает гражданство со всеми вытекающими последствиями. И никому в голову там не приходит спрашивать, откуда он взял эти деньги.
Что же касается сближения с Россией, то украинские олигархи хотят его меньше всего. Ведь там, во-первых, хозяйничают такие же бандюки, как и они сами, которые церемониться с ними не станут. А во-вторых, и это самое главное, там уже вошло в привычку сажать  неугодных властям олигархов или вытеснять их в ту же самую Великобританию.
Но дело не только в том, что украинские олигархи боятся своих российских конкурентов. Они их ненавидят. В первую очередь потому, что они для них именно конкуренты, в то время как западных капиталистов рассматривают как партнеров, поскольку, будучи очень часто «победнее», они им не конкуренты.
Точно так же, как в ЕС давно интегрированы украинские заробитчане из Западной Украины, туда интегрированы (на других, понятно, условиях) и украинские олигархи. И дело не только в том, что половина из них нажила свои миллиарды экспортом на мировой рынок, а вторая — импортом. И даже не в том, что часть украинских олигархов вложила огромные деньги на территории ЕС. Например, у Ахметова есть металлургические заводы в Италии, Болгарии, Великобритании. В ближайшие годы он собирается захватить 30% польской угледобычи. Коломойский — тот просто живет в Швейцарии.  У семьи Клюевых есть бизнес и жилье в Австрии. Дело еще и в том, что, даже если какой-то украинский олигарх добывает свои миллиарды исключительно на Украине, его деньги все равно давно «вошли в ЕС». Нельзя забывать, что Кипр — член ЕС. И не нужно думать, что это ничего не значит, поскольку Кипр — офф-шор. Если бы не значило, никто бы там своих предприятий не регистрировал. А регистрируют их там не только украинские, но и российские олигархи.
Часть же украинских олигархов начали осваивать Соединенные Штаты. Больше миллиарда там вложено у Ахметова. Серьезно ориентированным на Штаты считается бизнес «семьи». Достаточно вспомнить последнюю сделку с «Шевроном». Ведь 3% от 10 млрд. — это очень неплохо,не правда ли? А это далеко не единственная такого рода сделка. Возможно, только потому, что Янукович «крышует» интересы американских компаний в Украине, его и не могут пока «сковырнуть» евроинтеграторы. Ведь в украинской евроинтеграции у американцев есть и свой собственный интерес, отличный от интересов Евросоюза.
Впрочем, всякий бизнес сейчас завязан пока еще на Америку — что украинский, что российский, что китайский. Идет борьба за место под американским солнцем. И, как всякая такого рода борьба, то есть конкуренция, она предполагает ненависть к конкурентам, зависть к более успешному конкуренту и еще большую к нему ненависть.
И в этом у них нет никаких разногласий с Януковичем, «семьей» и Клюевыми. Именно украинские олигархи являются настоящими, а не ряженными националистами и русофобами. Они за Украину «пасть порвут». Ибо это их страна — в прямом смысле этого слова. Это их собственность. А где больше уважают собственность, как в Европе? Точно не в России.
Но внутриолигархическое единство по вопросу евроинтеграции само по себе не снимало главного вопроса — кто будет распределять преимущества от сближения с Европой, или, другими словами, кто будет править в евроамериканском бантустане под названием «Украина».
И вопрос этот встал не сегодня. Советуем внимательно почитать перевод статьи в польской газете  «Nova Europa Wschodnia», которая появилась еще в феврале этого года.
Ведь с определенного момента события в Киеве стали развиваться по сценарию, предсказанному в этой статье.

Провокация и «революция».

Когда собственно евромайдан практически выдохся, его очень вовремя подбодрил своими дубинками «Беркут». Его как будто «бог послал»  для того, чтобы не дать заглохнуть «народному протесту».
Но точно известно, что бог не может отдавать приказания украинским силовикам, да и слушать они его не станут. Не говоря уж о том, что вряд ли «оппозиция» имеет прямой доступ к богу, чтобы уговорить его послать «Беркут» именно тогда, когда ей это очень выгодно, и когда это совершенно невыгодно Януковичу.
Посмотрите, какое различие в поведении Беркута при разгоне Майдана и при штурме администрации президента. А ведь по нормальной логике все должно было быть ровно наоборот. Там спокойно можно обойтись без битья, а здесь просто по закону положено защищаться. Но на Майдане «Беркут» начал на телекамеры молотить дубинками людей сразу же как только началось сопротивление, а возле администрации президента бесчинствующих молодчиков никто не останавливал очень долгое время, несмотря на то, что вели себя они очень агрессивно.
Очевидно, что и разгон Майдана, и драка с «Беркутом» возле администрации президента представляют собой хорошо отрежиссированные провокации, в которых, по идее, меньше всего был заинтересован Янукович. Да и для так называемой «оппозиции» эти события были просто подарком судьбы. Все, на что оказались способны ее вожди — это приговаривать, что акции носят мирный характер, и что штурмы и погромы устраивают «титушки» — до тех пор, пока провокации не увенчивались успехом. Но как только, скажем, удавалось захватить какие-то здания в результате таких погромов, они немедленно пользовались удачей. Но ни разгон Майдана, ни штурм администрации оппозиционеры не в силах были организовать, поскольку силовики там тоже действовали  именно так, как нужно было для подходящей противникам Януковича телевизионной картинки.
Похоже, что руководители оппозиции сами только исполняли роли в этом сценарии.
С другой стороны, существуют версии, что фраза насчет «избиения детей на Майдане» прозвучала по ТВ еще до того, как избиение началось. Разумеется, что эта версия как явно предвзятая, нуждается в проверке.
В любом случае, никто из руководителей оппозиции не дал объяснений по поводу того, почему ночью на Майдане оказались «дети». Кто подставил их под дубинки «Беркута», почему «взрослых дядей», которые так ловко воспользовались возмущением по поводу избиения «детей», не оказалось на Майдане именно в тот момент, когда начался разгон? Почему они не остались в палатках, если они считают, что нужно было оставаться, или не проследили, чтобы с Майдана ушли все после того, как они объявили митинг закрытым?
Так вот, возвращаясь к сценарию, предсказанному в  «Nova Europa Wschodnia», хотим обратить внимание на весьма интересный факт, который почему-то не стал центром внимания СМИ, хотя назвать его второстепенным очень сложно. Сразу же после избиения на Майдане в субботу 1 декабря подал в отставку глава администрации президента Украины Сергей Левочкин. Его, мол, тоже очень возмутило нехорошее поведение спецназа. Одновременно было заявлено о выходе из фракции ПР целой группы депутатов, в числе которых значилась и Юлия Левочкина — сестра нашего героя. Засветилась в СМИ и супруга главы АП, художница Зинаида Лихачева, которая «вышла на Майдан поддержать евроинтеграцию«. Начались разговоры о том, что из ПР выйдут более 20 депутатов и будет сформировано «проевропейское большинство». Вышли, правда, только Богословская и Жвания, но с точки зрения расклада олигархических сил — это немало. Ведь Богословская тесно связана с Пинчуком, который, в свою очередь «дружит с Тигипко».
Конечно, нельзя утверждать, что автором сценария, согласно которому произошло избиение в ночь на 1 ноября, является Левочкин. Последующие действия власти — совершенно бездарные и алогичные  показывают, что люди «семьи» и сами способны были подсунуть свинью Януковичу чисто из старания угодить ему. Но очень похоже на то, что Левочкин не стал мешать такому развитию событий. Для подтверждения этой мысли сошлемся на статью Сергея Лещенко и Мустафы Найема, опубликованную на «Украинской правде», где они выдвигают эту версию. Впрочем, это совершенно неважно, является ли Левочкин автором провокации, или он просто не стал вмешиваться. Какая разница, кем был представлен на Майдане Фирташ — Левочкиным или приятелем Левочкина Виталием Кличко?!
Эти же авторы «Украинской правды» указывают на тот факт, что телеканалы, принадлежащие Фирташу, Пинчуку, Ахметову, начали освещать события отнюдь не в пользу Януковича. О принадлежащем Порошенко «Пятом канале» и говорить нечего. Налицо был, если не форменный бунт олигархов, то «черная метка» Януковичу, которой его пугали.
Но Янукович не только не стал паниковать, но и сумел убедить Левочкина не спешить поперед «бати». Нам остается только гадать, какого рода аргументацию он применил, но факт остается фактом — взять Януковича нахрапом не удалось.
После этого неожиданного сбоя в сценарии, ситуация если и не стабилизировалась, то перешла в режим «позиционной войны». Основной причиной неудачи олигархического «блицкрига», мы предполагаем, явилось отсутствие единства мнений среди олигархов насчет того, своевременно ли будет именно сейчас «сливать» Януковича. Да и вопрос, кем его заменить, не является таким уж однозначным.
Поскольку наши рассуждения балансируют на грани конспирологии, то позволим себе на минутку перейти эту грань и предложить еще одну версию развития событий. Все действия властей в этой ситуации, кажущиеся дуболомными и алогичными, становятся вполне логичными, если предположить, что приказ на избиение майдана  исходил непосредственно от Януковича, но отнюдь не потому, что он так туп и кровожаден, а потому, что ему нужны были аргументы для разговора с Путиным в Сочи. Мол, на ассоциацию с ЕС не пошел, как и договорились, но в ТС не могу — народ взбунтовался. Помогай бороться против «оранжевой угрозы». Поскольку собственно евромайдан ко времени визита практически сдох, то его было решено немножко простимулировать.
Угроза оказалась чуть больше, чем планировалось, в первую очередь потому, что недовольные олигархи воспользовались случаем и с помощью подконтрольных СМИ стали всячески раздувать протест.
Конечно, все это не более, чем предположения, но косвенным образом они подтверждаются самым авторитетным источником, какой только можно придумать в этой ситуации. Я имею в виду Юлию Тимошенко, которая отличается в первую очередь своей способностью договариваться с олигархами — вспомните хотя бы ее визит в Донецк к Ахметову сразу же после победы «оранжевой революции».

Авторитетное свидетельство

Так вот, Юлия Тимошенко определила расклад сил внутри олигархических групп в своем письме к протестующим, зачитанном ее дочерью Евгенией в воскресенье 8 декабря с трибуны Майдана, следующим образом. Она в качестве союзников Януковича изо всех олигархов назвала только братьев Клюевых. А это значит, что с остальными олигархами оппозиция уже или договорилась (точнее, они договорились с оппозицией или пообещали договориться), или собирается договориться в ближайшее время. А ведь кланово-олигархическая система Украины, с которой Тимошенко поклялась бороться, куда более сложная и состоит не только из «семьи» и Клюевых. В тимошенковском списке олигархов  не оказалось ни Фирташа с Левочкиным и Юрием Бойко, ни дружных с ними Пинчука с Тигипко, ни Ахметова с Новинским, ни Коломойского, ни Порошенко, не говоря уж о Жвании, Васадзе, Хмельницком, Ярославском. Или это уже не олигархи? Да нет, любой из них побогаче Клюевых или «семьи», а некоторые побогаче всех их, вместе взятых. Или они не имеют никакого отношения к Януковичу? Имеют, и еще  какое! Но Юлия Тимошенко  уже готова выдать им индульгенцию, только бы они согласились «слить» Януковича.
И это не просто «благие пожелания» Юлии Владимировны. У нее есть серьезные основания рассчитывать на этих людей. У них всех есть веские причины быть недовольными Януковичем, который в последнее время начал вести себя слишком нахально. Они привыкли воспринимать его как очень сильного и авторитетного топ-менеджера, который умел блюсти их интересы, за что они ему платили не только поддержкой его политической карьеры, но и своеобразным уважением, другими словами, побаивались его немного. А тут он вдруг не просто становится конкурентом — первым среди равных  и начинает наступать на экономические интересы своих бывших дружков-благодетелей, но и вознамерился радикально изменить политический баланс в системе украинской олигархической демократии.
Выражение «олигархическая демократия» следует воспринимать не как иронию, а как научный термин для обозначения вполне конкретного явления. Ведь на самом деле ни президент, ни парламент в современном украинском обществе, как и положено при демократии, не являются самостоятельными политическими субъектами. Они лишь выражают интересы избирателей. Но реальными избирателями являются отнюдь не те, кто пришел к избирательным урнам. В последнее время они даже «права вето» лишены.  Неважно даже, сколько их придет на выборы. Избирают президента и парламент те, кто формирует предвыборные фонды претендентов, кто выпускает их на свои телеканалы и т.д. — у этих реальных избирателей есть тысячи способов повлиять на исход выборов, точно так же, как у них есть тысячи способов влиять на решения, принимаемые потом их избранниками.
В очень интересном аналитическом обзоре Владимира Матвеева автор, ссылаясь на свои источники в администрации президента, обращает внимание публики на то, что уже около года  происходит нешуточная борьба за посты главы президентской администрации и премьер-министра. И если вопрос о премьере можно считать вопросом, скорее, техническим, вопрос о месте главы администрации стал вопросом политическим. Ведь занимающий его сегодня Сергей Левочкин представляет интересы не только группы Фирташа-Бойко, но, и во многом,  Пинчука-Тигипко. Можно даже говорить, что в этой ситуации он представлял интересы всех олигархов, непосредственно не входящих в «семью», то есть интересы этой самой олигархической демократии. На место Левочкина прочили нынешнего главу МВД Захарченко — то есть человека «семьи». Если бы это произошло, Янукович бы сосредоточил в своих руках все рычаги власти, и олигархи оказались бы в очень серьезной зависимости от него. Модель власти стала бы похожей на нынешнюю российскую, а Янукович превратился бы в украинского Путина. Свидетельство тому, что он на это способен, и вообще, на много способен — судьба самой Юлии Владимировны или Луценко, который много кричал, что он посадит всех бандитов, но в результате сам оказался посаженным. Правда, отсюда никак не следует вывод о том, что Янукович считает Путина своим союзником и хочет ему «отдать Украину». Напротив, два Путина на одной территории — это исключено. Именно стремление стать Путиным и гонит Януковича в Европу и подальше от Путина настоящего.
Но в любом случае, превращение Януковича в Путина совершенно не устраивало олигархов. «Разгон Майдана» сделал невозможной реализацию планов Януковича по окончательному отстранению самостоятельных олигархов от власти. Захарченко был «слит». Но «слить» одновременно и Януковича не удалось. «Олигархомахия» из режима блицкрига перешла в режим позиционной войны.

«Революцию» заказывали?

Еще одним примечательным моментом упомянутого письма Юлии Тимошенко является его окончание партийным приветствием украинских неонацистов «Слава Украине». Этим же приветствием начал свою речь Юрий Луценко.
И если большинство собравшихся — а это, несомненно, киевляне — большинство из которых, скорее всего, русскоязычные (Юрий Луценко знал, что делал, когда часть речи произносил на русском языке будто бы для Востока и Юга Украины), могут и не понимать, что значит это приветствие, то и Тимошенко, и Луценко прекрасно понимают его значение, точно так же, как понимают его значение политики в Европе, которые подогревают оппозицию. Скорее всего, это означает, что ставка делается на «Свободу», как на наиболее организованную часть оппозиции, способную на решительные действия. Поддержка большинства олигархов плюс организованность «Свободы» — вот формула, которую считают формулой успеха организаторы евромайдана.
Но, скорее всего, такая формула носит временный характер. В ближайшем будущем в эту формулу будет внесено одно изменение — минус Тягныбок. В смысле, что не он будет общим кандидатом в президенты от оппозиции. Его пока оставят в запасе «на черный день», который может наступить в любой момент. И как бы он громко и вдохновенно не кричал «Слава Украине!», сегодня пока услышано будет тихое и неуверенное «Слава Украине!», которое произнес на новом для него украинском языке в начале своего выступления В. Кличко. Поскольку на него ставят те «хорошие» олигархи, которое неслучайно не вошли в проскрипционный список Юлии Тимошенко.
Если «оранжевая революция» была названа остроумным журналистом английской газеты «Гардиан» «революцией миллионеров против миллиардеров», то сегодня речь идет о «революции» большинства  миллиардеров против зарвавшегося их меньшинства — «семьи» и братьев Клюевых, которые, надо полагать, не хотят (или не могут) пока перебегать на сторону «оппозиции». Слово «оппозиция» берем в кавычки потому, что вовсе не она здесь определяет, где какая сторона. Как уже говорилось, все видимые или, точнее, выпячивающиеся для того, чтобы их видели, «стороны» хотят «в Европу». Устраивать всеукраинский «кипиш» по поводу того, кто туда хочет больше, а кто меньше, кто требует «вечером деньги, утром стулья», а кто согласен продать Украину без предоплаты, вряд ли кто-то бы решился.
Внезапный отказ Януковича от подписания ассоциации с ЕС оказался только последней каплей, переполнившей терпение олигархов, а заодно, хорошим моментом для того, чтобы продемонстрировать их готовность принять вызов «узурпаторов» и показать, «кто в доме хозяин».
Если приспособить к Украине известное выражение Сталина относительно Германии, то можно сказать, что президенты и политики здесь приходят и уходят (как правило, не очень далеко, чтобы через несколько лет снова появиться со все теми же обещаниями), а олигархи остаются и только приумножают свои капиталы. Кто уходит навсегда, окончательно и бесповоротно — это население Украины. Оно сокращается неуклонно. Вот его уже почти на семь миллионов меньше, чем было в 1991 году. Но этого просто никто не замечает. Ведь уходит оно тихо, цивилизованно. А если кто-то интересуется демографией, то тот может поговорить о «геноциде украинского народа 1932-33 годов» и «кровожадных большевиках» — заметьте, что власть и оппозиция в этом вопросе едины. Точно так же, как и в вопросе об евроинтеграции.
У простых граждан есть фактически только один способ влиять на политику — это массовое протестное движение. Но и этот способ в 99% случаев оказывается фиктивным, поскольку оказывается лишь тысячу первым способом для олигархов решать свои проблемы. Так получается всегда, когда массы неорганизованны, когда у них нет своего сплоченного авангарда, когда они не в состоянии выдвинуть из своей среды собственных вождей, ясно видящих коренные интересы трудящихся масс и способных разъяснить действительную ситуацию массам.
Тогда на сцену в сотый раз выходят профессиональные политические торговцы народным возмущением, наловчившиеся канализировать народный протест против засилья олигархии на пользу той же самой олигархии.

Что лучше — ЕС или ТС?

"ECvsНа самом деле альтернатива ЕС или ТС является ложной альтернативой. Различия между этими «векторами» не больше, чем было различий между Януковичем и Ющенко в 2004 году. Все различие было в том, что Ющенко больше говорил о «евроинтеграции», а Янукович больше делал. Делал не только после 2010, а всегда, с самого начала своего появления на всеукраинской политической арене. Примечательно, что указ президента о назначении Януковича премьером Кучма подписал 21 ноября 2002 года, в день открытия пражского саммита НАТО, на котором было заявлено о намерении Украины стать членом этой организации. Меморандум о взаимопонимании между кабинетом министров Украины и штабом Верховного главнокомандующего объединенных сил НАТО в Европе был подписан за несколько месяцев до назначения Януковича премьером, но ратифицирован уже в бытность его на этом посту 17.03.2004 года.  Но дело не только в документах. Не нужно забывать, что именно в бытность Януковича премьером 31 июля 2003 года в Ирак отправились украинские войска. Взамен Дж. Буш пообещал содействовать вступлению Украины в НАТО. Можно добавить, что выведены они были в самом начале президентства Ющенко. Но пишется это вовсе не для того, чтобы перевернуть привычные представления с ног на голову и доказать, что Янукович — за НАТО, а Ющенко — против. Пишется это только для того, чтобы в оценке политических деятелей исходить не из представлений, которые формируют о них их противники или они сами, чтобы заморочить голову избирателю, а из фактов. А факты таковы, что все правители Украины после 1991 года стремились выслужиться перед Западом, просто у кого-то получалось лучше, у кого-то — хуже, кто-то старался продать Украину подороже, а кто-то готов был сдать ее за дружеское похлопывание по плечу, из, так сказать, идейных соображений — как Горбачев сдавал СССР.
Это же касается и отношения украинских правителей к России. Все они старались как можно скорее и дальше от нее оторваться. Другое дело, что сделать это было непросто, поскольку наши страны связаны между собой тысячами и тысячами нитей. Разумеется, что такие организации как «славянское братство» и «единая вера», среди них находятся на самом последнем месте и вообще не имеют никакого значения. Вон, болгары какими славянскими братьями с единой верой были, но это не помешало им нисколько помчаться в НАТО на полных парах, как раньше не мешало им поддерживать нацистов против СССР…  Точно так же как не помешало славянское братство российским правителям сдать Сербию в 1999 году. Россию и Украину связывают куда более серьезные узы — экономические. Единый народно-хозяйственный комплекс СССР не только построить было трудно, но разрушить его оказалось не так просто.
Ситуация получилась как с античными храмами и театрами. Средневековые христиане очень старались разрушить эти «творения дьявола», но производительные силы упали настолько, что они не только не позволяли построить что-то равноценное, но их не хватило даже на то, чтобы разрушить созданное в период античности. Так и с хозяйственным комплексом, доставшимся современным правящим классам в наследство от СССР. Было сделано все, чтобы его разрушить, но даже четверть века интенсивного разворовывания и целенаправленного уничтожения (не только металлоконструкции цехов или, скажем, морские суда, но целые новые автоматические линии и заводы резались на металлолом) оказалось недостаточно, чтобы окончательно его добить и даже просто разрушить до конца его целостность. И сказывается эта находящаяся в периоде полураспада целостность отнюдь не только в зависимости Украины от российского газа, а российского газового экспорта от украинской «трубы». Таких неразрывных связей остается тысячи и миллионы. Но если раньше они связывали наши народы в единое целое, то после 1991 года они оказываются яблоком раздора и взаимной ненависти между правящими классами Украины и России. В этих ссорах и раздорах украинским руководителям практически всегда приходилось отступать перед более сильным конкурентом. Но все дело состоит в том, что отступать от России Украина может только в направлении Запада. Так и получалось, что как по собственной инициативе, так и под давлением российского руководства украинские правители были ориентированы на Запад.
Это движение Украины на Запад никогда не было плавным и однозначным. Можно объяснять, а можно воспринимать просто как парадокс, но никак нельзя игнорировать тот факт, что с Ющенко и Тимошенко В.В.Путин всегда находил общий язык. Как правило, это был язык каких-то финансовых махинаций, но Путин всегда оставался доволен и украинским прозападным суперпатриотам что-то доставалось.
В качестве примеров вспомним знаменитый газовый контракт, который в особых комментариях не нуждается и чуть более раннюю историю с РосУкрЭнерго, которую прокомментировать нужно. Вот, что говорится об этой истории в статье о Юлии Тимошенко в русскоязычной Википедии: «Тимошенко же стремилась к тому, чтобы торговлю природным газом между Украиной и Россией осуществляли лишь государственные компании «Газпром» и «Нафтогаз Украины» — в этом её поддерживал премьер-министр В.В Путин и не поддерживал президент Ющенко, который последовательно защищал РосУкрЭнерго, поскольку «украинская часть компании» принадлежала другу Ющенко — Д. Фирташу и представителям Партии регионов Ю. Бойко и С. Левочкину.
Как видите, поначалу Путин поддерживал точку зрения Тимошенко. Видимо, потому, что считал ее выгодной. Но после поменял свою точку зрения и поддержал Ющенко. Надо полагать, что эта схема ему показалась еще более выгодной. Но это не помешало Путину с большим сочуствием относиться к Тимошенко и во все последующие времена, даже когда она уже села. Вот так «боролись с Путиным» Тимошенко и Ющенко…
Можно вспомнить и еще более радикального «оранжевого русофоба» Романа Зварыча, жена которого, пока муж метал громы и молнии в адрес Путина, зарабатывала на жизнь перепродажей российской нефти в Словакию. Наверняка, не без ведома Путина (ведь речь шла о миллионах тонн) и не без выгоды для российской стороны.
Еще более показательным является пример Петра Порошенко — бывшего главного спонсора оранжевого майдана (он не отрицает, что и этот майдан он спонсирует), члена Рады всеукраинского объединения «Майдан». Так вот этот «вечный оппозиционер» не только имеет очень большой бизнес в России и контролируемом Россией Приднестровье, но и преблагополучно занимал пост министра экономического развития и торговли при «пророссийском» Януковиче.
В то же время , интересы всех так называемых «пророссийских» олигархов находятся на Западе. И главное, как мы уже указывали выше, фактом является то, что именно считавшийся антизападным Янукович подвел Украину вплотную к подписанию соглашения об ассоциации с ЕС (и он ее, скорее всего, таки подпишет), чего не смогли сделать Ющенко с Тимошенко.
Эти «парадоксы» объясняются просто — «векторы» украинской политики определяются не политическими пристрастиями ее руководителей, а вполне объективными процессами движения капитала. А с этой точки зрения нет никакой противоположности между ЕС и ТС, поскольку Россия, точно так же, как и ЕС, как и Украина, давно интегрирована в мировую систему капитализма. И система эта является именно мировой. И никакого национального, американского, российского, европейского или азиатского капитализма не бывает. Как нет «дикого» и «цивилизованного» капитализма. Все это есть одна единая система, функционирующая по одному закону — закону беспощадной конкуренции, в наше время — конкуренции между монополиями. Борьба между ними не прекращается ни на одну минуту. Никакие союзы между ними ни на йоту не ослабляют эту борьбу. Каждый стремится потопить другого и только ради того, чтобы потопить конкурента, они временно объединяются друг с другом. Но никто ни на миг не выпускает из руки камня, который они держат за пазухой для своих сегодняшних союзников.
Все стремятся занять место в кучке богатых («цивилизованных») стран, которые грабят весь остальной мир (страны «дикого капитализма»), но любое из этих мест оказывается крайне нестабильным и держаться за него приходится зубами, ибо руки и ноги заняты тем, чтобы отбиваться от других желающих его занять.

Украина как театр

В данном случае имеется в виду отнюдь не знаменитое шекспировское «весь мир — театр». И даже не ходовое среди критиков украинских майданов сравнение их с театром абсурда. Традиционно Украина была театром военных действий в мировых войнах. При этом мы имеем в виду не только официально признанные первую и вторую мировую войны, но и Гражданскую войну, поскольку она тоже была мировой (обычно советские историки вычленяли здесь два явления — Гражданскую войну и интервенцию, хотя более точным было бы рассматривать ее с точки зрения ленинской идеи превращения войны империалистической в войну гражданскую). Конечно, слово «традиционно» здесь имеет иронический оттенок, но, тем не менее, оно призвано обратить внимание, что такая роль Украины не случайна, а закономерна. Разумеется, что мы не собираемся выводить закономерность из повторяемости. Прибаутка о том, что один раз — это случайность, два — тенденция, три — закономерность, остроумна, но в общем-то неверна. Закономерность вообще не выводится из повторяемости, что давно доказал И. Кант. Не повторяемость — основа закономерности, а наоборот,  закономерность определяет повторяемость. Закономерность того, что Украина трижды становилась театром военных действий  в мировых войнах, имеет свои корни вообще не в войне как таковой, а в экономике или, если хотите, в политике. При этом нужно помнить замечание Клаузевица о том, что война есть продолжение политики иными средствами, и мысль Ленина о том, что «политика есть концентрированное выражение экономики», а соответственно, «политика не может не иметь первенства над экономикой». Основа закономерности того, что Украина трижды становилась театром военных действий  в мировых войнах, в том, что Украина — естественный «лебенсраум» для немецкого капитала. Как только он в очередной раз начинает претендовать на свою долю в мировом грабеже — Украина должна приготовиться к тому, что война для нее — закономерность, а мир — случайность.
Но к вопросу о войне мы вернемся несколько позже, а насчет того, выражением какого рода экономики является сегодняшняя украинская политика, позволим себе несколько беглых замечаний. Так вот, современная украинская политика, как и положено всякой государственной политике, делится на внутреннюю и внешнюю. Что касается внутренней украинской политики и того характера экономики, концентрированным выражением которой она является, то о ней мы уже писали выше. Из описанной там картины видно, что эта самая украинская экономика украинской только называется, да и то только до тех пор, пока олигархам ее выгодно так называть. А если становится невыгодно, она мгновенно становится какой-нибудь кипрской, австрийской, швейцарской, чтобы снова вдруг оказаться украинской, когда капиталу нужно расти, поскольку нигде так хорошо не растет капитал, как на Украине. Под словом «хорошо» мы имеем в виду некий интегральный показатель, который учитывает не только высокую норму прибыли, но и «благоприятный инвестиционный климат». Имеется в виду, что за взятки здесь можно обходить любые законы, не говоря уж о всяком отсутствии ограничений морального характера и, что немаловажно,  отсутствии даже зачаточных форм борьбы рабочих за свои права. Вряд ли стоит  обращать внимание на лицемерные заявления «международного сообщества» по поводу коррупции и в связи с этим «неблагоприятного инвестиционного климата». Их можно понять — они хотят иметь возможность обходить законы и при этом даже взяток не давать. Так вот, мы их полностью понимаем — это понять не так уж и сложно, но оставим эти их проблемы в стороне, как проблемы субъективного характера. А сами сосредоточимся на объективных обстоятельствах описанной украинской внутриэкономической ситуации, каковыми для нее выступают условия ее включения в систему мирового капиталистического рынка.
А условия эти, если в общих чертах, таковы. Российский капитал стремится сохранить Украину в зоне своего влияния, а европейский капитал, напротив, старается ограничить влияние российского капитала и усилить свое влияние. Все это — естественные для капитала процессы. Ассоциация с ЕС и ТС — далеко не единственные формы, в которых эти процессы происходят и даже не самые адекватные для них формы. Более адекватными формами выражения этих процессов было бы Евразес и соглашение о зоне свободной торговли с ЕС. А еще более адекватными — двухсторонние соглашения по конкретным вопросам. Россия бы в данном случае переиграла ЕС по причине того, что у последнего нет такой возможности — заключать двусторонние соглашения. Российский капитал политически консолидирован, и Путин выражает его коренные интересы. Он эти интересы знает и выражает даже лучше, чем отдельные российские олигархи. И уж точно, он выражает интересы российского капитала лучше, чем еврочиновники выражают интересы капитала европейского. Это вообще большой вопрос — насколько руководящие структуры ЕС суверенны в принятии своих решений, то есть, насколько они вообще выражают интересы европейского капитала. Есть опасение, что они, скорее, представляют собой своеобразные «отделы по связям с общественностью», а настоящие «директора» заседают все-таки в правительствах. Но не во всяких, разумеется, а только в правительствах тех стран, капитал которых обладает достаточной мощью, чтобы иметь реальное влияние на мировом рынке, а точнее, чтобы претендовать на самостоятельное место в борьбе за непрекращающийся его передел. Именно эта борьба за господство в тех или иных сегментах мирового рынка, особенности ее протекания в тот или иной момент, и составляет суть современной буржуазной политики. В порядке этой борьбы происходят все конфликты, во имя этой борьбы заключаются все союзы.
Конечный смысл всех этих союзов — обеспечить свободное движение капитала, ограничив при этом по возможности свободное движение рабочей силы, ибо, буде таковое разрешено, быстро обесценит все преимущества от свободного движения капитала.
В общем-то,выступать против ЕС или против ТС так же бессмысленно, как выступать против наступления лунного или солнечного затмения. Движение капитала, обуславливающее его концентрацию в определенных мировых центрах, так же объективно, как и движение Земли вокруг Солнца, а Луны вокруг Земли.
Но это вовсе не значит, что не нужно разоблачать тех ловкачей и шарлатанов, которые используют затмения для обделывания своих грязных делишек. Точно так же объективность законов движения капитала не означает, что не нужно разоблачать владельцев капитала, высмеивать тех, кто представляет ТС как «союз братских народов» и чуть ли не возрождение СССР, в то время как это союз тех, кто разрушил СССР и уничтожает бывшие советские народы. Или что не нужно выступать против такой «ассоциации с ЕС», когда капиталам, а соответственно, капиталистам, обеспечивается всяческая свобода, а рабочих лишают даже такой скромной возможности отстоять свои права как свободы поменять себе хозяина. Те граждане Украины, кто живет за счет продажи своей рабочей силы, ничего не выиграют от ассоциации с ЕС без введения безвизового режима, а именно такой вариант предлагает руководство ЕС.
С этой точки зрения ТС выглядит предпочтительнее, поскольку он ставит меньше препятствий на пути движения рабочей силы. Когда я говорю о предпочтительности, то имею в виду не обычную обывательскую «предположительную желательность» вступления Украины в ТС или в ЕС, а объективный факт, совершенно независимый от того, вступит туда Украина или нет — то есть, решатся ли украинские олигархи пойти на договор со своими очень ненадежными российскими коллегами. Я имею в виду тот факт, что для украинских гастарбайтеров в России не нужно вводить особых ограничений хотя бы потому, что сами российские рабочие работают на тех же самых условиях полного бесправия, что и украинские «гости». Поэтому вряд ли въезд для украинцев сделают визовым, если даже Украина в ТС не войдет. А скорее всего, она таки не войдет в это объединение в ближайшем будущем. И не только из-за страха возобновления Майдана, но в первую очередь потому, что этого не желают украинские олигархи с одной стороны, и это не особо важно для Путина — с другой.
Для Путина крайне важно только то, чтобы Украина не пустила на свою территорию базы НАТО, а это не имеет никакого отношения к вступлению в ТС. С точки зрения экономической Украина интересует российскую правящую верхушку гораздо больше как место для вывоза капитала, чем как рынок для вывоза товаров. Последнее как раз интересует капитал стран ЕС. Именно этим объясняется тот несколько странный факт, что лидеры стран ЕС чуть ли не на коленях упрашивают не испугавшегося майданного шантажа Януковича подписать соглашение об ассоциации, в то время как Путин демонстрирует ледяное спокойствие, которое отнюдь не полностью объясняется боязнью испортить отношения с Европой накануне зимней Олимпиады. Европейскому капиталу очень нужен украинский рынок и украинская рабочая сила, но только как нелегальная, чтобы ей не нужно было платить соцпакет, который фактически сделает ее вдвое дороже.
Нельзя забывать также, что Украина по площади больше Польши, Чехии, Болгарии и Венгрии вместе взятых. Площадь ее сельскохозяйственных угодий по разным данным — от 34 до 42 млн. га. В то же время Европа просто задыхается от недостатка земли, а об эффективности сельскохозяйственного производства в Западной Европе очень хорошо говорит, например, вот такая цифра — около 40% бюджета ЕС идет на поддержку сельхозпроизводителей.
Российскому капиталу же украинский рынок важен куда меньше — свой бы насытить, не говоря уж об освоении земель, в том числе сельскохозяйственного назначения, которых у россиян немеряно.
В связи с вышеизложенным, очень много шансов есть, что все закончится ко всеобщему удовольствию. С Путиным Янукович уже договорился. В ближайшее время (в течение года, думается), скорее всего, будет подписано соглашение об ассоциации с ЕС, хотя, скорее всего, пока без вступления Украины в зону свободной торговли. Российский финансовый капитал получит доступ на освободившееся после бегства европейских банков место. Европейский капитал получит рынок сбыта и доступ к ресурсам Украины, украинские олигархи еще лучше интегрируются в ЕС, ну и Янукович получит шанс если не переизбраться на второй срок в президенты, то закрепиться в качестве одного из солидных украинских олигархов.
Да, киевский обыватель, который сегодня активней всех поддерживает евроинтеграцию, скорее всего, пострадает, поскольку Киев из экономической столицы быстро превратится в большой провинциальный город по типу Донецка и Днепропетровска. Придет ли после подписания об ассоциации в Украину европейский финансовый капитал — это большой вопрос, но что сосредоточенный сегодня в Киеве финансовый капитал постарается переместиться в более стабильные центры, вряд ли может подлежать сомнению. Впрочем, это уже сегодня законченный факт — уже второй год подряд наблюдается бегство западного капитала из банковской сферы Украины и замещение его российским капиталом. Вот что об этом пишут: «Так, деятельность в Украине свернули нидерландский ING Bank, чешский Home Credit Bank, британский HSBC, немецкие Bayerische Landesbank и Commerzbank, южнокорейский Kookmin Bank, шведские Swedbank и SEB Group, французский Societe Generale, австрийский Erste Bank, греческий Alpha Bank. А в начале октября итальянский финансовый гигант UniCredit подтвердил намерение продать Укрсоцбанк. Таким образом доля иностранного капитала в уставном капитале банков Украины сократилась с 42% в конце 2011 года до 34% в августе 2013-го — с учетом того, что ряд сделок еще не завершены и показатель продолжит снижаться».
Больше всего, пострадают те, кто живет продажей своего собственного труда, им придется еще больше напрячься, чтобы хотя бы сохранить сегодняшний уровень жизни.

Война и мир

Было обещано вернуться к вопросу о войне, а эта тема как-то выпала из поля зрения. Материал даже получился как бы «не от мира сего». Он пишется в те дни, когда одна за другой появляются новые жертвы со стороны оппозиции, и читатели интернета даже удивляются, почему эта ужасная власть никого пока не убила, не понимает что ли, что для того, чтобы ее свергли, она по сценарию должна не просто избивать «мирных демонстрантов», а убивать их. Так вот, страсти накаляются, а мы о войне, которую этот сценарий предполагает, ни слова. Не понимаем, что ли, что чем «мирнее» демонстрации, тем ближе «миротворческие операции»?
Все это мы понимаем, и не занимаемся рассмотрением такого сценария событий вовсе не потому, что считаем его невозможным. Напротив — война при такой экономике и при соответствующей политике не только возможна, но и необходима. Фактически уже больше двадцати лет мир находится в состоянии перманентной мировой войны. Начиная с «Бури в пустыне», не было ни одного года без войны. И она носит именно мировой характер. Не только потому, что ведут ее часто от имени «мирового сообщества», а потому, что там решаются мировые проблемы, главная из которых состоит в том, что мировой капитализм не в состоянии существовать без мировой войны. А коль война идет, притом, война мировая, то надеяться на то, что именно Украина с ее «традициями» не превратится в один прекрасный момент в театр военных действий — слишком оптимистично. Это может произойти в любой момент, и тот факт, что обе «воюющие стороны» евромайдана стремятся на Запад и даже давно в него интегрированы, ничего не значит. Ведь и Хусейн был другом США (вспомните ирако-иранскую войну), и Милошевич был передовиком рыночных реформ, и даже Каддафи свергли именно после того, как он из известного «террориста» превратился в личного друга чуть ли не всех западных президентов.
Коль война закономерно вытекает из сущности сегодняшней экономики, то даже не обязательно, чтобы ее планировали, любая случайность может сделать ее явью. Другое дело, что «воюющие стороны» не спешат развязывать войну, если есть возможность добиться своего без войны.
В случае современной Украины таких возможностей — хоть отбавляй. Феноменальная продажность ее правящих классов (покупать их согласен только Путин, Запад они любят просто так, то есть в кредит), умноженная на национализм, смысл которого, как очень ярко показал евромайдан, состоит в том, чтобы как можно быстрее отдать Украину в управление Западу (спор идет только о том — просто отдать или все-таки продать) — это в своем роде основа ее «обороноспособности».
Уже несколько лет идут разговоры о создании консорциума Украина — РФ — ЕС по управлению украинской газотранспортной системой. Будет ли реализована эта идея в этот раз — покажет время, но то, что эта идея уже давно реализована относительно Украины в целом — это факт. Единственное, что для полного понимания этого факта нужно иметь в виду, что под псевдонимом «Украина» в этой комбинации выступает посольство Соединенных Штатов Америки в Киеве. И пусть здесь ничего не удивляет сторонников теории «мирового заговора», которые уверены, что США контролируют и поддерживают оппозицию, а не правительство Украины. Они просто забывают, что правительства не с неба падают, а ими становится вчерашняя оппозиция, поэтому в современной Украине не только во власть, но и в оппозицию попадают только по согласованию с американским посольством. Для того, чтобы это понять, нет нужды ни в каких конспирологических теориях. Достаточно сходить с пикетом к резиденции американского посла в Киеве в день независимости США или в день его рождения, когда украинская власть и оппозиция дружно становятся в одну очередь, чтобы засвидетельствовать свое почтение настоящему хозяину этой земли. Впрочем, этот своеобразный «святой дух» современного капитализма незримо, но очень реально присутствует и в двух других элементах «троицы».
И до тех пор, пока баланс «благодати» будет сохраняться, Украину будут продолжать уничтожать без всякой войны, а всякого рода случайности будут стараться удержать в рамках «мирного сосуществования». Получится или нет, вопрос другой, но стараться будут. Вовсе не потому, что осознают катастрофический характер полномасштабной мировой войны — можно подумать, что первая и вторая мировая войны не имели катастрофических последствий…
Если чего и боятся сегодняшние правящие классы — это того самого «превращения войны империалистической в войну гражданскую». Даже те, кто никогда не слышал о такой формуле — все равно боятся.
И правильно делают!
Василий Пихорович
" data-medium-file="" data-large-file="" class="size-full wp-image-1342 aligncenter" src="https://i1.wp.com/lenincrew.com/wp-content/uploads/2017/01/1-1.jpg" alt="1" width="640" height="598" srcset="https://i1.wp.com/lenincrew.com/wp-content/uploads/2017/01/1-1.jpg?zoom=2 1.5x" scale="1.5" style="background: transparent; border: 0px; margin: 0px auto 12px; padding: 0px; vertical-align: baseline; clear: both; display: block; max-width: 100%; height: auto;">
Kuten voidaan nähdä, uskonnolliset juhlapäivät pidetään myös ei-työpäivää. Ja kaikki tämä maassa, jossa yli 10 vuoden ajan ihmiset väitetään toteutumisen vain "uskon" mukaan moderni kirkonmiehille.
Tilanne muuttui, kun viranomaiset ilmoittivat valmis yhteisomistukseen. Tosiasia on, että ennen yhteisomistukseen oli hieno primitiivinen talouden, kun taas XX vuosisadan on käytetty maatalouskoneiden ja kehittyneissä maissa on jo pitkään suuren mittakaavan viljely.
Ollakseen tehokas, sen pitäisi olla Neuvostoliitossa luoda suuren mittakaavan viljely. Kuten on ollut epäonnistuminen viljan keräämisen, viljan sota, kun nyrkkejään spekuloitu hintoja, niin me teemme sen nopeasti. Edut kollektiivisen selvä: kasvattaa kokoelma sato, käyttö tieteen edistymisen ja teknologian (traktoreita, harvesterit), että ei ole mitään järkeä käyttää pientä maatilan koneellistaminen. Ja tämä on perusta teollistumisen. Oli ylilyöntejä, mutta tällainen käänne kehittyneissä maissa oli väistämätön.
Työehtosopimus papit, kulaks ja Nepmen - lähes kuolemantuomio, koska olin sosiaalinen perusta Neuvostoliiton. Luonnollisesti nämä sosiaaliset ryhmät ovat ottaneet Neuvostoliiton vastaisen asenteen, puolustaa kantaa, primitiivinen talouden tunnusomaisempaa Venäjän valtakunnan paras laajamittainen viljely.
Papit ihanteellisessa asemassa, kun "vakautta", eli ne tottuvat NEP, mutta yhteisomistukseen ja teollistuminen - isku yleisen sisällön koko maassa.
"Mitä vaikutusta naisiin kylän paljon erityistä roolia papit ja eri lahkojen, sano tarpeesta" etsimään aviomiehensä eikä salli niiden voimaantulon kolhoosien "(Shevchenko piiri). Tärkein motiivi protivokolhoznoy agitaatio papisto on osoitus siitä, että "kolhoosien eivät saa mennä kirkkoon, kirkon ja suorittaa uskonnollisia rituaaleja" (Proskurovsky piiri). "
"Kylissä Zavaliykah ja Kurnikin kulak ryhmän johdolla papin kampanjoi vastaan ​​organisaation joukkue, uhkaava talonpojat tulevien sotien ja interventio. Toiminnan kautta tämän ryhmän kysymys täydellisen yhteisomistukseen kyliä ei ole vielä ratkaistu. "
On muitakin tilanteita:
"Lukutaidottomia talonpojat elävät barbaarista olosuhteissa vaikutuksen alaisena papiston oli helposti manipuloitavissa. Priests ilmoittamat tulevalla Antikristuksen. Nyrkit lisäsi, että ne, jotka tulivat tilalla, liittoutui Antikristuksen kanssa. At kaksikymmentäviisi-Thousander (kannattajien yhteisomistukseen) hyökätään, heitä lyötiin. Kymmeniä heistä kidutettiin kuoliaaksi, rakeina tai hakkeroitu nyrkkiin. "
Samanlaisia raportteja kentältä on täynnä:
"Kimry env. Vuonna Leninsky alueella, s. Mineeva, paikallinen pop keskustelun ryhmä naisia ​​uhkaa "pannajulistus" kirkon, jos he tulevat tilalta, koska "tilalla - se on Antikristus pesä".
"Rjazanin env. Kylissä. Zahupty Ryazhsky alue pop yhdessä kaksi nunnaa johti agitaatio vastaan ​​tuloa kollektiivinen: "Ensi vuosi on suuri nälänhätä. Yhtä kaikki, kaikki maatilat hajoaa. "
"Anti-Neuvostoliiton toimintaa kulaks ja papiston - rintamassa maaseudulla. Sujauta se tekee ohuempi, puhtaampia, varjolla uskonnon. Puhuessaan tältä osin työnjako pappi ja nyrkillä, niin rooli pappi - rooli "sekoittimia", lähinnä propagandaa. Pop uskovien ja niiden prosessien haluttuun suuntaan. Se kulkee sekoittaen kylissä. Se on "huijata levyt" projisoida yhteisestä talonpoika kokoonpanoja. Se kampanjoi vastaan ​​jako talonpojista kulaks, keskellä talonpojat ja köyhät, sanoen: "Me olemme kaikki veljiä." Se kehottaa ei mennä puolueen jäseniä ja jäsenten Komsomolin, jotka menevät Jumalaa vastaan. Kaikkein taaksepäin, erityisesti naiset, pelkää vankilan tunnustus ja kaikki muut "sakramentteja". Järjestää kruzhechnye palkkiot köyhien auttamiseksi. "
Erilaiset lainan hait ja keinottelijat soti yhteisomistuksessa, parhaansa mukaan. Oli pommituksia ja surmaaminen kannattajien yhteisomistuksessa, konflikti voi enää kerätä talteen, ja kaikki papit, joka puhui hänen nyrkkiin samaan aikaan, julisti vihollisia. Heillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin taistella loppuun asti. Kuten tiedätte, tässä sodassa, ne hylättiin.
Mutta suunnitelmissa heillä oli luoda valtio valtiossa. Joillakin alueilla kulaks oli satoja niin sanottuja kulak aineet eli rosvot joka "takoa" velat (valtion kiskonnan oli kielletty), ja niitä tuetaan paikallisten pappien, sillä Fists sisältävät usein kirjoitusvirhe veljet. Koska suurin osa talonpoikien halveksittu kulaks, papit menettävät uskottavuutensa nimenomaan tukea kulaks. Maakirkko tyhjennetty silmät.
Kaupungissa, tilanne oli toinen. Vuonna 1930, papit kirjoitti muistiin ihmisten tarpeista ortodoksisen Patriarkan kirkon Neuvostoliitossa. Joitakin kohtia:
"Vakuutus verotus kirkkojen, varsinkin maaseudulla, joskus saavuttaa sellaiset mittasuhteet, että kiistää yhteisöille mahdollisuus käyttää kirkkorakennus. On välttämätöntä vähentää sekä arviointia kirkkorakennusten (ei rinnastaa kannattavana rakennukset), ja on verokanta vakuutus. "
Vakuutus verotus oli standardin sekä muiden julkisten organisaatioiden. Kirkonmiehille kauppa käy edelleen kynttilöitä kyllä ​​kuvakkeet suuren voiton, mutta alle Hruštšovin marginaaleja on oikaistu, että koska ne eivät myy kynttilöitä 1500% lisämaksu, ja "vain" 200% th.
Joten vuonna 1930 he voisivat tehdä hyvää rahaa myymällä uskonnolliset tavaroita, ei he eivät rajoita marginaalia. Kirkkorakennusten voitaisiin helposti pidettiin kannattavina. Papit eivät köyhyydessä, ja ne on osoitettu tällä hetkellä palkkaa, yleensä paljon korkeampi kuin maassa keskimäärin.
Vakuutus verotus oli rakennuksen ja palkan, tietyt verot olleet myynnistä kynttilöitä ja kuvakkeita. Mitä papiston tulojen Neuvostoliitossa tuolloin en voi sanoa mitään, mutta kun aloin äänittää, on seuraavissa kuvissa :
Kokonaistulot Vologdan hiippakunnan: in 1952-4300000 ruplaa, vuonna 1953-4,5 1954-5,2.
Kokonaistulot Rjazanin hiippakunnan: in 1959-10900000 ruplaa, vuonna 1961-1,5. (Toinen määrä määräiset ruplaa, 1961)
Kokonaistulot Kirovin hiippakunnan: in 1956-10300000 ruplaa, vuonna 1958-+12,5.
Kokonaistulot hiippakunnan Tšeboksary: ​​1959-7530000 ruplaa, vuonna 1962-2,5 (toinen summa määräiset ruplaa, 1961).
Vaatimus on seuraava:
"On tarpeen peruuttaa määräämistä Kirkkoja useiden maatalouden ym. (Esim., Vilja tai leipää, ja niin edespäin. N.) ja erityisesti kauppakeskuksiin verot, esimerkiksi tractorization, teollistuminen, ostoon valtion obligaatiot joukkovelkakirjoja ja m. N., väkisin. Puutteessa kirkkojen verotuksen alalla, luonnollisesti lankeaa jäsenten uskonnollisen yhdyskunnan, on siis ikään kuin erityinen vero uskon yli muiden maksamat verot uskolliset samalle tasolle muiden kansalaisten. "
Itse asiassa se ei ole "vero uskossa", ja vero kansalaisjärjestö, joka maksetaan yhdistyksille, jotka ovat olleet säännöllisiä tuloja. Kirkko oli kunnolliset tulot. Miksi ne pitäisi vapauttaa verosta - ei ole selvää.
erikseen:
"Toiveet papiston: on papistoa, koska ei käytetä louhinta tulot palkkatyö, rinnastetaan olivat vielä vapaissa ammateissa, eikä ansaitsemattomista elementtiin, etenkään sen kulaks."
Papeista olivat nyrkit, nyrkit yksin ja eristetty, siellä ei ole mitään. Ja se on totta, pop -anetrudovoy jäsen sosiaalinen loinen. He yrittivät aina osoitettava viranomaisille, että väitetty saatava tuotto on alhainen, mutta kaikki verot he maksavat ja elämään pulaa. He haluavat vain saada eniten hyötyä ja jopa mahdollista olla maksamatta veroja.
Veroihin monta kohdetta:
"Jotta kunnioittaa papiston osana nekulatskogo, annettiin kylään viranomaisille selvät ohjeet, joka asettaa joitakin rajoja ajoituksesta ja koko paikalliset verot tapaan itsensä verotuksen."
Mielenkiintoista on, ja miksi se yhtäkkiä valtaa tulisi erityinen tapa hoitaa se on papeille? Useimmat vaatimukset liittyvät tulot. Joista kumpikaan "henkisyys" ja ei ole kysymys. Ydin lyhyesti: papit yrittää vakuuttaa viranomaisille, että he erityisesti eivät ansaita rahaa, ja siksi ne olisi vapautettava "sietämätöntä verotuksesta" eli myöntää aseman "erityisiä ihmisiä."
Ja noin puoluepolitiikkaan.
"On kysymys uskonnonvastaisesti kampanja ohjeiden antaminen kaikille puoluejärjestöiltä ja kaikki elimet lehdistön ei tartu poissuljettu ensinnäkin, koordinoimaan poliittiset tässä asiassa kaikkien talouspolitiikkaamme, jonka ydin on palauttaa pätevä välisen proletariaatin ja pikkuporvarillisesta massojen talonpojiston, jotta vielä inhottavasti uskonnollisia ennakkoluuloja.
Uskonnonvastaisin propaganda järjestämään paitsi esittelevän huolellisen valmistelun ja katsaus se kysymys. Lisäksi anti-uskonnollinen riitoja, ei esitä nykyisin eturintamassa, sen on mentävä vakavia tieteen, kulttuurin ja kasvatustyötä, yhteen Natural Science Foundation historialliset kattavuus kysymys uskonnosta. Tehtävänä Tämän yhdessä pitäisi olla paikka uskonnollisen maailmankatsomuksen laittaa yhtenäisen tieteellisen kommunistinen järjestelmä, syleili ja selittäviä kysymyksiä, vastauksia, jotka ovat edelleen talonpoika ja työskentely massat haetaan uskonnosta. On erityisen tarpeellista yhdistää sellaiset suorituskykyongelmia jälleenrakentamiseen koko elämän ja teknologian, taloudellinen tilanne, talous, sähköistys, tekee paremmin viljelykiertoa, maanparannusaineeksi ja muuta toimintaa helpottamaan kovan työn työläisten ja talonpoikien. "
Toteaa myös:
"How uskonnonvastaisesti keskusteluja ja painettuna huolellisesti välttänyt kapea suuntaan levottomuus, joskus jäseniin kohdistettuja mitään uskontoa; päinvastoin, systemaattisesti painottaa, että RCP ei taistele mihinkään tiettyyn uskonnollisten ryhmien ja kaikkien uskonnollisten maailmankuvaa ollenkaan. Huolellisesti välttää kaikkea, mikä antaisi aihetta tiettyä kansallisuutta ajatella ja puhua vihollisiamme että pyrimme ihmisiä heidän uskonsa. "
Viranomaiset tiesivät, että tyhmä paljastaa uskontoa, jos ei ole varma perusta. Loppujen lopuksi lukutaidoton talonpoika ei ymmärrä haittaa uskonnon kunnes hän saa koulutusta. Ja aina tarvitsee oman lähestymistapa, vaikea tehtävä, koska aikaisemmin oli paljon uskovia.
Sen X kongressi puolueen on huomattava:
"Yksi keskeisistä tehtävistä Glavpolitprosvet on yleinen toteamus, johdon ja edistää anti-uskonnollinen propaganda ja levottomuus joukossa laajojen massojen työtätekevien. Tätä varten Glavpolitprosvet on muun muassa asettamaan massoista luonnonhistorian tuntemusta julkaisemalla lehtiä, kirjoja, oppikirjat, järjestämällä systemaattista luentosarjoja ja käyttää tämän tiedon aina modernin teknologian (valokuvia, elokuvia, ja niin edelleen. D.) " .
Tapa propagandaa talonpoikien :
"Meidän on määrätietoisesti poistamiseksi lainkaan yritetty torjua uskonnollisia ennakkoluuloja toimenpiteet hallinnollisen, kuten sulkeminen kirkot, moskeijat, synagogia, rukoushuoneet, kirkkoja, ja niin edelleen. N. Anti-uskonnollinen propaganda kylässä pitäisi luonnehtia pelkästään materialistisen selityksen luonnon ilmiöitä ja sosiaalisen elämän, johon viljelijä on edessään. Selitys alkuperästä raekuurot, sateet, myrskyt, kuivuus, ulkonäkö tuholaisten, maaperän ominaisuudet, toiminnot ja niin lannoite. N. Onko paras sellainen uskonnonvastaisin propagandaa. Center for tällaista propagandaa tehdä kouluun ja kota-lukusali valvonnassa puoluejärjestöiltä.
Erityistä huomiota on varmistettava, jotta ei loukata uskonnollisia tunteita uskovien, jonka tappio voitaisiin saavuttaa ainoastaan ​​hyvin pitkä, vuosia ja vuosikymmeniä laskettu työkasvatuksesta. Tämä varovainen asenne on erityisen tarpeellista itäisellä tasavalloissa ja alueilla. "
30s on yritetty maassa sulkea kirkon pyynnöstä paikallisviranomaisten. Keskeinen viranomainen on vastustanut samanlaisia:
"Keskuskomitea katsoo tarpeelliseksi mainita täysin kohtuuton vääristyminen puolueen linjan torjunnassa uskonnollisia ennakkoluuloja, samoin kuin kaupan alalla liikevaihdon kaupunkien ja maaseudun välillä. Meillä on mielessä hallinnollisen päättämisen kirkkojen ilman suostumusta valtaosa kylässä, yleensä mikä lisää uskonnollisia ennakkoluuloja, ja poistaminen lukuisia toreilla ja myyjäisiä, joka johtaa heikkenemiseen tarjonnan kaupunkiin. Ei ole epäilystäkään siitä, että tällainen käytäntö toteutetaan varjolla "Vasen" lauseita, oikeastaan ​​tuo rouheen tehtaan on vastavallankumouksellisten, eikä sillä ole mitään tekemistä politiikan puolueemme.
CC mielestä kaikki nämä vääristymät ovat seurausta suora loukkaus puolueen politiikkaa, loukkaavat päätöslauselmien hallintoelimissä puolueemme joka todennäköisesti tietä vahvistamista oikeat elementit puolueen.
CC velvoita puoluejärjestöiltä:  Päättäneet lopettamaan käytännön sulkeminen kirkkojen hallinnolliseen menettelyyn, piiloutua kuvitteellisia sosiaalisia ja vapaaehtoisen toive väestöstä. Sallia sulkemisen kirkkojen vain, kun kyseessä on todellinen halu valtaosa talonpojat, eikä vain alueellisena kokoontumiset hyväksymän hallituksen päätöksellä. Pilkkaavat temput vastaan uskonnollisia tunteita talonpojan miehiä ja naisia tuomaan syylliset ankaran vastuun. "
Päätöksen jälkeen sulkea kirkon lakannut, jos siellä oli uskovien yhteisössä.
Samalla se hyväksyttiin tärkein asiakirja kannalta suhde maallisen valtion uskonto - "On uskonnollisyhdistyksiin" .
Se, että aiemmin säännöt eivät ole monta pistettä on selvästi. Ja on edelleen tilanne näkyi, koska hallituksen politiikkaa on muuttunut. Kaikki voimat valtion kohdistuivat teollistumisen, tulla kiihkeä vauhti par kehittyneiden maiden. IV Stalin väitti :
"Historia Vanhan Venäjän oli muun muassa, että se oli jatkuvasti voittanut sen jälkeenjääneisyys. He hakkasivat mongolien khans. Beat Turkin Beys. Beat Ruotsin feodaaliherrojen. Beat Puolan ja Liettuan Gentry. He hakkasivat Britannian ja Ranskan kapitalistit. He hakkasivat Japanin paronit. Kaikki löi - ja jälkeenjääneisyyttä. Sotilaallisiin jälkeenjääneisyys, kulttuurinen jälkeenjääneisyys, jälkeenjääneisyys valtion, teollisuuden jälkeenjääneisyys, maatalouden jälkeenjääneisyyttä. He hakkasivat koska se oli kannattavaa, kannattavasti ja rankaisematta "
Hän lisäsi:
"Olemme jäljessä kehittyneiden maiden 50-100 vuotta. Meidän on kurottava tämä etäisyys kymmenessä vuodessa. Joko me teemme sen tai he murskaavat meidät. "
Se oli muuttaa elämäntapaa, ja se ei voinut vaikuttaa kirkon, joka vuosisatojen perusteltua jälkeenjääneisyyttä.
Mikä on muuttunut?
Rekisteröinti uskonnollinen yhteiskunta on pysynyt samana:
"Sillä rekisteröinti uskonnollisen yhdyskunnan perustajat se määränä vähintään 20 ihmistä haki elimille edellä olleessa artikkelissa, rekisteröinti julkilausuman vahvistaman kansantasavallan komissariaatin sisäasiainministeriö VSFNT ...".
Uskonnollinen rakennus juuri läpäissyt uskova:
"Vastatakseen uskonnolliset tarpeet uskovien muodostivat uskonnollinen yhteisö voi saada sopimuksen nojalla on vapaa käyttö kuntien tai piirin hallitukselle tai kaupunginvaltuustossa erityisen rukoushuoneet ovat tarkoitetut yksinomaan uskonnollisiin tarkoituksiin. Lisäksi uskollinen ja oli uskonnollisen yhteiskunnan tai uskovien ryhmä voi käyttää rukouskokouksia tai laitoksissa niille henkilöille tai kunnat ja johtoryhmiä lainassa. "
Uskonnollinen "koulutus" julkisissa kouluissa on kielletty:
"Se ei ole sallittua missään opetusta lainkaan uskonnonvapaus hallituksessa, julkiset ja yksityiset koulut ja oppilaitokset. Tällainen opetus voidaan sallia vain erityisissä teologinen kursseja neuvostokansalaista erivapaudella Kansan komissariaatin sisäasiainministeriö VSFNT, ja alueella autonomisen tasavaltojen - luvalla Keski toimeenpanevan komitean vastaavan autonomisen tasavallan ...'.
Rakentamisesta temppeleitä:
"Rakentaminen uusien rakennusten palvonnan voidaan sallia pyynnöstä uskonnollisten yhteisöjen on tehtävä yleisten rakennusten rakentamisessa teknisen ja rakentamiseen, sekä erityiset edellytykset asettamat kansantasavallan komissariaatin sisäasiain- ...".
Ylistyksestä eivät erityisissä paikoissa:
"Kaikissa valtion, julkinen, yhteistyökykyisiä ja yksityiset laitokset ja yritykset eivät saa tehdä uskonnollisten rituaalien ja seremoniat palvonta sekä toimitiloihin mitään uskonnollisia esineitä. Tämä kielto ei koske hallinnon pyynnöstä kuolla tai vakavasti sairaille potilaille sairaaloissa tai vankiloissa, jumalanpalvelusmuotojaan erityisen eristyksissä olevilla alueilla, sekä suorituskyvystä uskonnollisten rituaalien hautausmailla ja krematoriot. "
Ja noin kulkueet:
"Uskonnolliset kulkue ja suorituskykyä uskonnollisten rituaalien ja seremoniat ulkoilmassa sallitaan erityisellä kerta lupaa johtaa kaupungeissa, jotka ovat hallinnollisia keskuksia vähintään piirin, - jonka asianomainen hallinnollinen yksikkö tai sivukonttori, kaupungeissa, eivät hallinnolliset keskukset sekä työpaikoilla ja matkailukeskuksissa - alkaen puheenjohtajiston kaupunginvaltuuston ja kauppala ja maaseudulla - alkaen hallinnollisen osaston piirin hallitukselle tai piirin toimikuntia a. Tällaisiin olisi toimitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen aikataulun seremonia. Uskonnollisiin liittyviä palveluita hautajaisissa, edellä käyttöoikeudet tarvitaan. "
"Sillä uskonnollinen kulkueita, jotka ovat olennainen osa palvontaa tekemä kultti rakennusten ympärillä, niin kaupungeissa ja maaseudulla, erityisiä lupia tai viranomaisille ilmoittaminen ei ole pakollista, jos nämä eivät riko normaalin kulkue liikenteen ...".
Uskonto on rajoitettu siinä mielessä, että sen rooli on merkityksetön, eli lähinnä temppelin seinien. Sosiaalisessa elämässä, uskonto ei pitäisi olla, samoin kuin Neuvostoliiton viranomaiset. Joillakin alueilla rajattu pauhata koska kansalaisten valituksia.
Kaikki tämä suututti papiston. Hehän oikeastaan ​​sanottu sosiaalinen loisia ja niiden rakenne - jäänne.

1937-38.

Massa vainoista aikana "Great Terror", jotka liittyvät sotaan valmistauduttaessa, koska kokemus Espanjan sisällissodasta, runko hinnat ja nopea teollistuminen vaikuttivat kaikkien sosiaaliluokkien, varsinkin niitä, jotka taistelivat Neuvostoliittoa vastaan ​​sisällissodan aikana, ja yhteisomistukseen. Se oli aikaa, jolloin koko hauskaa luokitellaan seuraavasti:
"Kansalaiset, älä anna lahjuksia! Ota yhteyttä johonkin kolmesta valitusten kiristyksestä Lahjontaa Valituksesi tarkistetaan välittömästi. Ankara rangaistus odottaa lahjuksia. "
Missään tapauksessa ei voida sanoa, että niinä vuosina erottunut papit vanhan kirkon. Itse asiassa sama Renovationists kärsivät vielä enemmän. Mutta jostain syystä tänään puhuvat usein ikään kuin se kärsi eniten papit, starotserkovniki.
Sama eunukit, eli lahkolaisiksi, jotka harjoittivat fanaattisuus: leikkaa sukupuolielimissä itse, joskus heidän lapsensa, tasoitetaan kokonaan. Ja vastaavat. Miksi juuri kukaan sanoo, että he joutuivat kauhein vainon?
Käännymme edeltäjien ROC. Useimmiten puolestapuhujat uskonnon kuvaavat koko tilannetta yhdessä kuvassa. On mahdollista kirjoittaa, että loppujen lopuksi kukaan vainottiin uskonsa, ja he heti näyttää sen:
2
Kumota tämän järjettömän väitteen helposti. Henkilö tuomittu kuolemaan ei usko, eikä edes sitä, että uskovaiset ovat tunnistaneet - "kampanjoi ottaa lasten seurakunnalle:" lukuun ottamatta sitä, että se on kirjoitettu ensimmäinen paikka - "ladattu tutkimuslaitokselta vastavallankumouksellista kampanja Neuvostoliittoa vastaan ".
Jos hän ei edellyttänyt syrjäyttämisen neuvostohallinnon, se sinä tuomitaan vain propagandaa, ja siellä - pakkotyöhön voimassa noin vuoden. " Se on kova olosuhteet, mutta valmistautui sotaan, hallitus ei voinut sallia maata olivat kannattajia vihollinen.
Koskien papit paljon valtaa kuin he olivat aivan oikeassa, sillä alueella, joka saksalaiset takavarikoitu, papit  mielellään odotti  hyökkääjät.
"Jos kirkonmiehille ja lahkolaisiksi olet vastavallankumouksellisen toimintaa, ne yleensä määrätä kohdistuu pidättämään, legenda tuomioistuimen ... Jos kirkonmiehille ja lahkolaisiksi ovat kapinoida, terroristi, natsien ja rosvo muodostelmia (3 kappaleen määräyksen 1), ne ovat repression 1 ja 2 kategoriaa. "
Ja tule kysymykseen, miten rangaista uskonsa. Ja jos joku ajattelee, että aktiivinen vastustajat hallituksen puolelta papit eivät olleet, anna heitä muistamaan papit mukana separatistisia, kansallismielisten liikkeiden, puhumattakaan tukea natsien, mikä oli valtava.
Pop Feofan (Tulyakov) kuulustelun aikana, hän sanoi:
"Mukaan direktiivien ulkomaisen kirkon fasismin keskus piti olla kaikin tavoin valmistautua kapinaan Neuvostoliiton vallan, ja tässä tarkoituksessa valmistelemaan kapinallis- ja terrorismin kaaderit kylvää kaunaa ja katkeruutta väestön Neuvostoliittoa vastaan hallintoa ja osallistumaan valmistamiseksi suoraan kansannousun, jonka alussa on suoraan sidoksissa intervention vastaan Neuvostoliitto Saksan ja Japanin .... "           V. Tsypin. Historia Venäjän kirkon, 1997 , s. 256.)
Ulkomaiset kirkon fasistinen keskus - Venäjän ortodoksikirkko ulkomailla. Vaikka hänen todistuksensa on outoa, mutta emme voi sanoa, että tämä järjestö on todella tukenut fasistinen liike ja tyytyväinen miehityksen Neuvostoliiton sekä "herätys uskonnon" kentällä.
Monet papit olivat todellakin vainottu syy, mutta on olemassa paljon ihmisiä, jotka todella kärsi mitään. Esimerkiksi pappeja, jotka luovutti heidän samat eri syistä. Tai totesi aiemmin, että on, sisällissodan aikana ja yhteisomistuksessa, vastustajat neuvostohallinnon. Usein he tukahdutettu sitä, mitä he ovat tehneet aikaisemmin ja kärsi liian lieviä rangaistuksia. Se on vaikuttanut ole kaikkia, mutta silti nämä ihmiset olivat.
Ja nyt keskeinen kysymys: kuinka monta papit vainottiin? Papit mutta jotkut virkamiehet usein väittävät, että suorastaan ​​satojatuhansia (no, ei miljoonia) tapettiin.
136900 ortodoksipapit pidätettiin 1937, yhdellä kertaa - 85 300; vuonna 1938, 28300 pidätettiin, ammuttiin -21500; vuonna 1939, pidätettiin 1500, laukaus - 900; pidätettiin 5100, ammuttiin-1100 vuonna 1940; Vuonna 1941 pidätettiin 4000, laukaus - 1900 ...".
Ortodoksisen, tiedot ovat kiistattomat. Ne eivät ole hämmentynyt siitä, että puhumme Venäjän vallan aikana 30s. Jos uskot tämän tiedon, vuonna 1937 oli enemmän papisto kuin Venäjän valtakunnassa! Yli 200 tuhatta. Ja shot "vain" 110 tuhatta. Pidätettiin.
Vuonna 1915, kun kirkko oli vielä valtion, siellä oli niin paljon pappeja:
"Papit - 51105 ihmistä, diakoneja - 15035 ja acolytes - 46489" .
Eli pappeja oli suunnilleen yhtä paljon kuin väitetty pidätys 1937-1941.
Tietenkin, tiedot esitetään siinä toivossa, että ihmiset uskovat, mutta se ei tarkista. Ongelmana on, että tehdä tätä liiketoimintaa sallittu Aleksandru Yakovlevu. Hän puolueellinen henkilö samaan tietämätön. Sen sijaan, että opiskelu historiallisia tietoja, jotka on avattu hänelle, hän yksinkertaisesti pyysi apua St. Tikhon ortodoksinen teologinen instituutti. Ja kuinka monta papit kertoi hänelle - sellaisenaan. Ilmaus Ostap Bender: "Et ole kirkossa, sinun ei petetä!" Hän unohti.
Kuinka moni on vain papiston? Onneksi tulokset 1937 Census ovat saatavilla ympäri . Kaikkiaan se ei ole vain ortodoksista, vaan myös kaikille - 31 298 ihmistä. alussa vuoden.
Papit numerot imetään sormella. Ja tietysti, jos oli tehtävä tuhota kaikki papiston, niin ehkä hallitus ei voinut tehdä sitä, jolla on vahva halu? jatkuvasti kertoi Ortodoksinen kirjoitukset, että ongelma oli juuri sitä. Joten miksi eivät tuhoa? Miksi he olivat aina auki kirkko myi kynttilät ja julkaisevat uskonnollista kirjallisuutta?
Siten tiedot 1941.:
"28 piispat, 3732 temppeli ja rukoushuoneet, jotka olivat 5665 pappeja ja diakoneja sekä 64 luostarin, joka oli 5100 asukasta."
muslimit:
"1312 moskeijoita ja 8052 islamilainen pappi."
Yleensä uskonnolliset hahmot (laskien jopa jäseniä muiden kristillisten kirkkojen, juutalaisia, ja niin edelleen. D.) rekrytoitiin vain lähes 30000. Täällä voit kiinnittää huomiota useita niin sanottuja marttyyreja. Yhteensä: 1. tammikuuta 2011 1774 "pyhimykset". Mutta luettelo sisältää merkkejä kuten Tikhon, joista kukaan ei tapettu. Sekä militantteja Valkoisen liikkeen, ja koska ne ovat aseiden levittämään "Jumalan sanaa."
Historiassa kauden ei ole yksittäinen esimerkki, kun henkilö tuomitaan uskoi Jumalaan. Tuominnut 58 artikla. Esimerkiksi: "Sabotage", "vastavallankumouksellista toimintaa ja propagandaa", "vakoilusta."
Vainon "uskon", tarkoittaen eivät olleet edes sillä perusteella, että uskovat valtion edelleen hyvin paljon. Mukaan 1937 väestönlaskennan - 41.600.000 ihmistä piti itseään ortodoksinen. Ja tämä on noin 25% väestöstä.
Määrä ortodoksisen vähentyneet merkittävästi, erityisesti siksi, että 25% enemmistö katsoo itsensä ortodoksiseen muodollisesti. Mutta on käsittämätöntä, että viranomaiset ovat tähän tukahduttanut kaikki nämä ihmiset "uskonsa". Vuoteen 1937, määrä uskonnollisia rakennuksia aleni 58% niiden ennalta vallankumousta määrä.
Venäjän keisarikunnassa kirkot oli liikaa, ja koska niitä pidettiin valtion, kukaan pelastaa, niin tilanne on erilainen, kirkonmiehille piti olla omat rakennuksessa.
Vuonna 1942, Moskovan patriarkaatti on julkaissut kirjan "Totuus Uskonto Venäjällä" . Tekijät - ole tavallisia papit ja tärkeimmät johtajat kirkon. Tässä mitä he sanoivat:
"Asetus Neuvostoliiton hallitus omantunnonvapautta, uskonnollisesta tunnustus otti ikeen että antaa kirkkoa jo vuosia, kirkko vapautui ulkoisesta holhous. Tämä toi sisäinen elämä kirkon suureksi hyödyksi. Asetus antaa vapauden ja takaa loukkaamattomuuden vapauden kaikkien uskonnollisten ryhmien.
Suurin hyvä meidän ortodoksikirkko, se on lakannut olemasta hallitseva tässä suhteessa, eräänlaisena vivun itsevaltaisen valtuuksia sitoa uskonnollista omaatuntoa muiden uskontojen " .
On epätodennäköistä, että vilpittömästi riitä, sillä kirkonmiehille ei kieltäytynyt apua viranomaisilta. Ja sietämistä ortodoksiseen erosivat vasta neuvostoaikana.
Vainoamisesta:
"Jo vuosia lokakuun vallankumouksen jälkeen Venäjällä on ollut lukuisia prosesseja kirkonmiehille. Mitä tuomari nämä kirkon johtajia? Pelkästään siksi ne piiloutuvat kaapu ja kirkko banneri olivat Neuvostoliiton vastaisen toiminnan. Se oli poliittisia prosesseja ei ollut mitään tekemistä puhtaasti kirkollisen elämän uskonnollisten järjestöjen ja pelkästään kirkollisen työn yksittäisten pappien. Ortodoksisen kirkon itse äänekkäästi ja voimakkaasti tuominnut tällaiset kapinallisia heidän muuttamalla avoin linja rehellinen uskollisuutta neuvostohallinnon.
Kun esimerkiksi ryhmä kirkon ihmisiä, jota johtaa entinen Leningrad Metropolitan Joosef puhtaasti poliittinen Neuvostoliiton vastaisen näkymiä, yrittäen peittää näitä näkemyksiä kuvitteellinen kanoninen eroja johtajan kanssa kirkon metropoliitta Sergein, patriarkaalinen ortodoksikirkko otti heti vakaan päätöksensä tuomitsi nämä kirkonmiesten kuten jakajat , uhmakas, ja kirkko kanuunoilla alistamisen hänen luku ja rikkonut jumalallisen ja apostolinen oppi alistumista viranomaiselle. "
Ja haastattelusta arkkipiispan Saratovin Andrei kirjeenvaihtaja viraston "Associated Press":
"Reportteri: Missä määrin on nyt rajoitettu uskonnonvapaus?
Arkkipiispa: Neuvostoliiton hallitus ei ole koskaan rajoitettu uskonnonvapaus. Neuvostoliiton valta oli lujasti periaatteeseen suvaittu kaikkien uskontojen ja toleranssi laillistetaan erityinen artikkeli perustuslakiaan. Neuvostovallan levitettiin tukahduttaminen papiston ja uskollinen, mutta ei heidän uskonnollisen vakaumuksensa, ja toimet, joilla vastaan ​​nykyisten neuvostojärjestelmän. On syytä pitää mielessä, että kirkon ennen vallankumousta oli palveluksessa keisarillisen hallituksen ja nautti monia etuoikeuksia ja etuja (erityisesti korkeamman papiston). Siksi oli vaikea osittain papiston näistä eduista. Toiset elivät toivoo syrjäyttämisen neuvostohallinnon ja itse vastustaa sitä. Tietenkin, Neuvostoliiton hallitus ei saanut rankaisematta tällaisia ​​henkilöitä. "
Täällä esimerkiksi tavallista uskonnollinen loma vietetään uskovat vuonna 1949:
3
Jos henkilö ei ole ollut aktiivinen vastustaja hallituksen eikä riko lakia, niin ei ongelmia. Virta oli ihmisten hylättyjä uskonnon ja alkoi opiskella tiedettä. Jopa sodan aikana, puolue hyväksyi päätöslauselman "On järjestämällä tieteellisiä-opetus propagandaa" , jossa todettiin:
"Jotta radikaalisti paremmaksi muotoiluun tieteen ja koulutuksen propagandaa väestön keskuudessa keskuskomitean NKP (b) määräsi puolueen Komsomol, ammattiliittojen, opetusviranomaisten ja kulttuuri- ja oppilaitokset laajalti toteuttamaan edistämään tieteen Väestön tiedon, tuoda syy tieteen ja koulutuksen Neuvostoliiton joukot propagandaa älymystö. "
"Perussisältönä tieteellisen-opetus propagandaa, päätöksen mukaan keskuskomitean NKP (b), on oltava materialisti selitys luonnonilmiöitä, selvitys saavutuksista tieteen, teknologian ja kulttuurin. Keskuudessa, etenkin maaseudulla, se on yleinen käytäntö, organisointi luentoja, haastatteluja ja äänekäs lukeminen suosittuja esitteitä ja artikkeleita maailmankaikkeuden rakenteesta, alkuperä auringon ja maan pääasiallinen tähtitieteellisiä ilmiöitä, alkuperä ja kehitys elämän, ihmisen alkuperästä, rakenteesta ihmisen elin, alkuperä ja kasvien ja eläinten elämää syihin sairauksista ja niiden valvontaa, tieteellistä perustaa maatalouden ja karjanhoidon, toimiin, joilla parannetaan sadot ja karjan tuottavuutta, energia ja sen Execu .. Hovhan jne Luennot luonnontieteelliseen aiheista olisi suosittu ja samalla täysin vastaa nykyisen tieteellisen; luentoja ja keskusteluja on havainnollistaa visuaaliset apulaitteet, julisteita, dioja, karttoja, näyttelyitä jne. d.".

johtopäätös

Vuonna 80-luvun lopulla oli alle 7000. Ortodoksiset kirkot. Se on 'vakaus', massa laadukkaan koulutuksen ja sosiaalipalvelujen takaamiseksi laskua uskonnollisuus, ei sorto. 60-vuoden ajan ilman väkivaltaisen tukahduttamisen suljettu koko hiippakunnassa, sadat papit olivat lähdössä kirkkoon, joskus jopa alkaneet paljastaa uskonto.
Kansalaisen kyseisinä vuosina ei ollut merkitsevää eroa Jeesuksen ja myyttistä luonne, aihe ei edes ole yhteiskunnassa. Samanlainen tilanne on havaittavissa nykyään useimmissa kehittyneissä maissa, joissa hylkääminen uskonnon oletetaan massaluonteisten.
Valitettavasti korjaus on mahdollista vain, jos tallennettu sosiaalista perustaa, jotka takaavat täyden kehitystä kullakin. Kun kyseessä on yhteiskunnallisia mullistuksia, sodat ja niin edelleen. D. uskonnollinen fanaattisuus voi syntyä uudelleen missä tahansa maassa.
Toisaalta, ei voi jättää huomiotta sitä, että "uusi uskonto", joka ilmestyi romahdettua Neuvostoliiton, se ei ole enää mitä se oli osa Venäjän keisarikuntaa. Lähes kukaan suhtautuu vakavasti tarinoita maailman ja ihmisen alkuperästä, joka kääntää kirkon. Kirkko myös  loman aikana  harvoin käynyt yli 2% väestöstä.
Kirkko modernissa yhteiskunnassa ei todennäköisesti ole mitään muuta kuin lisänä muiden yhteiskunnallisten instituutioiden. Hän on kehälle politiikan ja kulttuurin, "maaginen elementit" jumalanpalveluksessa ei enää merkitse mitään. Ilman valtion tukea tämä rakenne olisi laskenut. On epätodennäköistä, että hän häviäisi kokonaan lähivuosina, mutta ennen kaikkea, hänen yhteiskunta ei olisi muistanut muuten.
Venäjän kirkko on edelleen "uudestisyntynyt", ja tämä prosessi liittyy  korruptio skandaalit , siirto museorakennukset, sensuuri ja valistuksen. Mutta hengellinen yhtiö vuosittain ansaitsee  miljardeja ruplaa , hallitus tarjoaa entistä  suurempi määrä . Ja vaikka erikoisoikeuksia yhteiskunnassa ROC ei ole, mutta yhtiö laajenee edelleen, eikä koskaan ylimmäinen pappi sanoa, no, se on tarpeeksi, on aika lopettaa. Mitä nyt tapahtuu, se on kukkia. Kuka tietää mitä tapahtuu muutaman vuoden, jos hallitus tukee myös ROC.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Stanislav Chinkov                                                                                                                                                  SOURCE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti