torstai 20. huhtikuuta 2017

Risto Abdullah Tammi
PÄÄMINISTERI SIPILÄ SANANVAPAUDEN ROMUTTAJANA
Pääministeri Sipilä yritti rajoittaa negatiivista arvostelua häneen itseensä kohdistuvassa Talvivaara-uutisoinnissa, jossa oli kyse hänen sukulaistensa toimista mainitussa yhtiössä ja Sipilän mahdollisesta osuudesta vaikuttaa. Yle uutisoi mm. tapahtumasta ja tämän johdosta Sipilä ryhtyi painostustoimiin sähköpostia lähettämällä ja yritti vaikuttaa uutisoinnin sisällölliseen puoleen, joka olisi ollut hänelle edullinen ja Ylessä tämä aiheutti aikamoisen sotkun ja Ylen uutisjohto yritti vaikuttaa toimittajien vapauksiin.
Tämä osoittaa, miten Sipilä haluaa ohjata tiedotusvälineiden uutisointia ja tällä tavalla pyrittäisiin pimittämään kansalta poliitikkojen toimia ja myös hallituksen toimia ja pyritään antamaan yksipuolista uutisointia ja tämä osoittaa sen, miten Yle on poliittisen vallan ohjauksessa ja Ylen hallintoelimet muodostuvatkin eri hallituspuolueiden edustajista.
Tämä ei sinänsä ole hyvä asia ja on tullutkin ilmi, että se on kaventanut todellista vapaata uutisointia ja rajoittaa myös demokratiaa ja sananvapautta ja myös monet muut tiedotusvälineet ovat poliittisen vallan talutusnarussa, jolla on vakavia seurauksia sananvapauden suhteen, joka ilmeni nytkin lehdistövertailun maakohtaissa perusteluissa (Iltalehti 20.4.2017), jossa mainitaan Ylen maineen kärsineen Sipilä-gatessa, joka on osoitus siitä, miten harvainvalta rehottaa valtaa pitävien keskuudessa, jossa ei kaihdeta epärehellisiäkään toimia ja totuudenpuhujat vaiennetaan ta heidät leimataan kylähulluiksi.
Tämä osoittaa, miten nykyinen hallitus ja siellä olevat puolueet ja eduskunta kokonaisuudessaan on rappiovallan otteissa ja heitä kiinnostaa oma etu ja yhä härskimmin ajetaan omia etuja sukulaisten ja lähipiirin hyväksi ja miten on luotu kattava hyvä veli -järjestelmä, josta on nyt tullut vasta jäävuoren huippu näkyviin. Tämä vaarantaa vapaan yhteiskunnan ja demokraattiset arvot, joihin ihmiset ovat tottuneet aikaisemmin luottamaan.
Nythän me jokainen joudumme miettimään uutisoinnin sisällöllistä puolta ja sitä mikä on totuudenmukaista uutisointia. Tällä hetkellä on havaittavissa se, että valtaa pitävien piirissä ollaan huolestuneita, kun somessa leviää uutisointi, joka kertoo sen mitä julkinen sana ei kerro, niin nyt pyritään valtaa pitävien toimesta tämänkaltainen uutisointi vaientamaan ja pyritään rajoittamaan, on osoitus miten maamme demokratia ja sananvapauskäsite ovat rappeutuneet.
Myös kunnallisvaaleissa vain eduskuntapuolueet saivat riittävästi näkyvyyttä, kun sen sijaan eduskunnan ulkopuolella olevat puolueet saivat vain vähäisesti näkyvyyttä Ylen vaalikeskusteluissa ja siinä heillä ei ollut mahdollisuutta haastaa hallituspuolueita. Tämä osoittaa, miten Suomessa demokratia on todellisuudessa kavennettu ja valtaa pitävät suojelevat asemiansa julkisen sanan kautta joka on heidän ohjattavana kuten muun muassa Yle.
Siksi meidän on saatava suunnanmuutos ja meidän on tuomittava harvainvallan rappeutunut valta, joka on turmellut meidän demokratiamme ja sananvapauden, tehnyt demokratiasta irvikuvan ja sen johdosta ihmiset ovat menettäneet luottamuksensa poliittisiin puolueisiin.
Siksi tarvitaan uudenlaista ajattelua, jolla me voimme palauttaa kansanvallan ja demokraattiset oikeudet ja todellisen sananvapauden ja yhteiskunnan, joka ei alistu hyvä veli -järjestelmälle korruptioherrojen ja suuren rahan vallan alle.
Siksi tulevaisuudessa niiden, jotka edustavat kansaa, on rohkeasti taisteltava nykyistä mädännäisyyttä vastaan ja palautettava usko niihin demokraattisiin arvoihin, jotka kuuluvat suomalaiseen yhteiskuntaan.
Risto
Tykkää
Kommentoi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti