torstai 27. huhtikuuta 2017

Hälinää Suomessa: 100 vuotta juhlaraha näyttää suorituksen Reds

Teemat juhlaraha sarjan kunniaksi 100 vuotta Suomen itsenäisyyden aiheuttaa julkisen metelin - sarja on nyt peruutettu.
Suomi juhlii tänä vuonna 100 vuotta sen riippumattomuuden sai vuonna 1917. Juhlan kansallinen Suomen Rahapaja suunnitteli sarjan juhlarahojen otsikolla ”vuosikymmenet Independence”, joka käynnistettiin ennen markkinoille eilen ja oli asetettu käynnistetään valmiiksi myynnin toukokuun alussa.
Kokoelma sisältää kuusi kolikkoa kuvaavat tapahtumia eri vuosikymmenten Suomen itsenäisyyden.
Kolikon muistoksi vuotta välillä 1917 - 1939 on omistettu Suomen sisällissota, joka käytiin tammi-toukokuussa 1918. Sota vaatinut lähes 40 000 ihmistä. Kolikon sisältää kuvan valokuvasta otettu toteuttamisen 'Red' sotavankia 'White' pyöveleitä.
Suomen Rahapaja virallinen kuvaus kolikon lukee: ”Nostalginen Vuosikymmenten Independence 1917-1939 juhlaraha avaa hienoja kolikkosarjaa kuvaavat Suomen itsenäisyyden tarina kautta saavutukset ja voitti vaikeuksia.”
Teema kolikon aiheutti mullistuksia tiedotusvälineissä ja joukossa väestön, erityisesti sosiaalisen median. Monien mielestä suorittamisesta teemana oli voimakkaasti vastustaa hengessä juhla ja uudelleen Rift sisällä ihmisiä.
Suomen valtiovarainministeri Petteri Orpo ilmoitti eilen, että hän ei voinut ymmärtää teema kolikon ja toivoi sen peruuttamista. Se oli kuitenkin ollut Orpo, joka oli aiemmin hyväksynyt sarjan.
”En voi ymmärtää, miten tämä [kuvan] sopii 100-Anniversar henki, ei mitenkään. Suomessa on 100 vuotta vanha, olemme yhdessä ja olemme yksi kansa, ja en voi mitenkään ymmärtää tätä.”Orpo sanoi.
 
Myöhemmin hän pyysi anteeksi ja ilmoitti, että koko joukko olisi poistettava.
”En ole kiinnitetty riittävästi huomiota asetukseen visuaalinen suunnitelma, vaan luotti -juhlarahan hallituksen ehdotuksen. Olen pahoillani siitä, mitä tapahtui. Tämä asetus peruuntuu ja koko suunnitelma harkita uudelleen”
 
Toinen kolikko sarjassa joka aiheutti myös keskustelu oli kolikon vuosien välillä 2000 - 2017 nimeltään ”Global Justice”, joka kuvaa valokuva Turkin poliisin toimisto kuljettaa elottoman ruumiin lapsen vuonna 2015, kun vene kuljettaa pakolaisia ​​yrittää tavoittaa Kreikkaan Turkin oli kaatunut.
Monet maan kyseenalaisti miten tapahtumat Turkin liitettiin Suomen itsenäisyyttä.
Doni Uutistoimisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti