torstai 27. huhtikuuta 2017

Helsinki 25.4.2017

Hyvät toverit, Kansan äänen avustajat ja toimittajat
Elämme kevättä, vaikka talvelta tuntuukin. Kuntavaalit ovat ohi ja Kansan äänen vappunumero 2/17 saatiin onnistuneesti toimitettua. Se on myös postitettu tänään tilaajille. Tämän numeron toimitustyölle jäi kuntavaalien vuoksi tavallista vähemmän aikaa. Siksikin on tarpeen tavallista suurempi kiitos kaikille lehden toimittajille ja avustajille. Myös tätä numeroa on painettu sen verran, että sitä riittää poliittisen työn välineeksi halukkaille. Ilmoittakaa siitä allekirjoittaneille, niin toimitamme irtonumeroja jakoon. Tämä numero 2/17 on nyt myös luettavissa PDF-versiona netissä os. http://www.kansanaani.net
Seuraava Kansan äänen numero 3/17 on sitten jo kesänumero. Se ilmestyy maanantaina 19.6.-17 ja numeron dead line päivä on torstaina 9.6.-17. Aikaa on runsas kuusi viikkoa. Siitä huolimatta yrittäkää kirjoittaa jo hyvissä ajoin. 
Tällä hetkellä nousee esiin jälleen 3-4 asiaryhmää ylitse muiden. Ne ovat (1) Suomen ulkopolitiikka (suhteet Venäjään, Nato, Syyria-tiedotus ym), (2) sote-asiat: vaatimus soten peruuttamisesta ja kuntavaalit, (3) eläkeindeksin korvaaminen ansioindeksillä sekä (4) marxilaisen maailmankatsomuksen, teorian ja filosofian kysymykset. Näistä kannattaa kirjoittaa. Tämä sote nousee voimakkaasti esiin, koska kehittelemme laajalti ajatusta ja taktiikkaa, jossa vaadimme, että ”sote-uudistus” tulee kokonan peruuttaa. Näyttää edelleen siltä, että näistä jutuista tulee lähikuukausien toiminnan tärkein kohde. Kirjoittakaa näistä aiheista muiden asioiden ohella, jos löydätte hyviä ”kulmia”, joista voi ottaa kiinni.
Poliittinen tilanne on sellainen, että nyt pitää vaikuttaa asioihin. Se on meidän velvollisuus. Kansan ääni on foorumi, jonka kautta voimme vaikuttaa. Pitäkää mielessä, että Nato-haukat, sote-haukat ja kiky-haukat tekevät työtä koko ajan. SOS-hallituksen asiamiehet ovat työssä ja ulkopoliittinen myyräntyö jauhaa. Meidänkin tulee olla hereillä ja kehittää vastavoimaa. Kirjoittakaa toverit nopeasti ja olkaa yhteydessä allekirjoittaneisiin.
Kiitos kuitenkin vielä, että saimme tämän numeron onnistuneesti toimitettua.
                                                 
Tommi Lievemaa, päätoimittajaOllaksentie 17
02940 Espoo
0407330466
tommi.lievemaa@pp.inet.fi
Heikki Männikkö, toimitussihteeriVellamonkatu 6 A 1
00550 Helsinki
p. 0440103450
heikki.mannikko@pp1.inet.fi
Matti Laitinen, STP:n puheenjohtajaKarstulantie 2 A 5
00550 Helsinki
044-5217003
matti.laitinen@pp5.inet.fi

PS: Laitan tähän tietoa lähinnä Helsingin vapusta
Helsingissä yhteinen työkansan vappujuhla Narinkatorilla
Helsingissä aloitamme vapunvieton kokoontumalla klo 9.00 yhteiseen muistotilaisuuteen Helsingin Eläintarhaan kansalliselle Punakaartilaisten muistomerkille. Tilaisuuteen pyydetään tuomaan järjestöliput mukaan. 
Helsingin työväenjärjestöjen yhteinen vappumarssi kokoontuu klo 10.00 alkaen Hakaniemen torilla. Kansan äänen järjestöjä pyydämme kokoontumaan mm. seuraavien tunnusten taakse: ”Torju Nato aina”, ”Voittoisa työkansa nojaa sosialismiin” sekä ”Sote-kaappaus on pysäytettävä”. Työväenjärjestöjen Vappumarssi lähtee klo 11.00 perinteistä reittiä (Siltasaarenkatu- Pitkäsilta- Unioninkatu- Pohjoinen Esplanaadi- Mannerheimintie). Lasipalatsin luona erkanemme Narinkatorille Taistelevan Työväen vappujuhlaan.  Narinkkatorin juhlassa puhuvat Petra Packalėn (SKP), Tommi Lievemaa (Kansan äänen järjestöt) ja Nozar Nazari (Iranin kommunistit). Esiintyy Maria Aleksandra. Tilaisuuden juontaa Irene Auer.
Kansan äänen vappujuhla Hermannin kerholla. 
Kansan äänen julkaisijajärjestöt sekä Hermannin Naiset järjestävät vappumarssin ja yhteisen Taistelevan Työväenliikkeen vappujuhlan jälkeen perinteisen vapputapaamisen Hermannin kerholla, os. Hämeentie 67. Juhla alkaa klo 14.00. Paikalle pääsee keskustasta mm. raitiovaunu nro. 6:lla. Pois jäädään Hauhonpuiston pysäkillä. Tilaisuudessa esiintyy Mikko Perkoila. Vapun puheenvuoron käyttää Tommi Lievemaa. Avauksen ja juontamisen hoitaa Heikki Männikö. Tarjolla hyvä vappulounas, järjestöväen ohjelmaa sekä hyvä kahvipöytä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti