lauantai 25. helmikuuta 2017

Yhdysvallat pyrkii Syyriassa hävittämään todisteet terroristien tukemisesta

Yhdysvallat osallistuu taisteluihin Syyrian Raqqassa  tuhotakseen todisteet siitä, että Yhdysvallat liittolaisineen on ollut mukana luomassa alueella toimivaa Daesh-ISIS -terroristiryhmää, sanoo amerikkalainen politiikantutkija.

Nykyisin Orlandossa työskentelevä entinen  tiedustelupalvelun kielenkääntäjä Scott Rickard on  kommentoinut raportteja, joissa kerrotaan Washingtonin  suunnitelmista  lähettää lisää joukkoja Syyriaan.

Yhdysvaltain asevoimien keskusesikunnan (Central Commad) päällikkö kenraali Joseph L. Votel sanoi keskiviikkona, että lisää amerikkalaisia ​​joukkoja voidaan tarvita Syyriassa tehostamaan niin sanottua taistelua Daeshia vastaan.

”Paikallisilta Yhdysvaltain tukemilta joukoilta Syyriassa puuttuu tarvittava liikkumisvalmius eikä niillä  ei ole riittävästi tulivoimaa, joten meidän on oltava valmiita täyttämään  tällaisia puutteita ja ottamaan osaltamme vastuu  sotatoimien onnistumisesta”, on Votel sanonut yhdysvaltalaiselle  uutistoimisto CBS:lle.

Rickard totesi kuitenkin keskiviikkona iranilaiselle Press TV -kanavalle, että amerikkalaissotilaat ovat jo nyt mukana  Syyrian alueiden miehittämisessä.

Washingtonilla on tällä hetkellä noin 500  erikoisoperaatiojoukkojen sotilasta Syyriassa. Näiden joukkojen toiminta on kuitenkin rajattu siihen, minkä  Pentagon sanoo olevan koulutusta ja kurdijoukkojen avustamista niiden taistelussa Daeshia  ja muita terroristiryhmiä vastaan.

Yhdysvaltain tukeman kurdien YPG-järjestön (Popular Protection Units) sanotaan taistelevan terroristeja vastaan Raqqassa, joka on Daesh-terroristien  tosiasiallinen pääkaupunki Syyriassa. Terroristit hallitsevat sieltä käsin ns. Syyrian demokraattisia voimia   (Syrian Democratic Forces,SDF) ja monikansallista Damaskoksen vastaista liittoa.

 Turkki puolestaan pitää YPG-järjestöä terroristiryhmittymänä ja vastustaa kaikkia asetoimituksia ja muuta heille annettavaa tukea.  

 Pyrkiessään estämään kurdijoukkojen etenemisen Syyriassa  ja Daeshin työntymisen  Turkin rajalle, Turkki  tunkeutui Syyriaan elokuussa 2016 ja  on siitä lähtien pitänyt yllä merkittävää sotilaallista läsnäoloa Syyriassa. 

Pohjimmiltaan kyse on taistelusta Syyrian alueiden  strategisesta hallinnasta Turkin, Saudi-Arabian ja Yhdysvaltojen tukemien sotilaallisten  ryhmittymien  välillä, lisäsi Rickard.

”Asian taustalla on käsittääkseni  se, että Yhdysvalloilla ja sen liittolaisilla  on kiire päästä hävittämään Raqqasta löytyviä aseita ja muita todisteita, jotka osoittavat niiden osallistuneen osuuden terroristijärjestöjen luomiseen ja niiden toiminnan tukemiseen”, hän sanoi.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA aloitti vuonna 2012 terroristien kouluttamisen  Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallituksen kaatamiseksi.

23.2.2017

Paina TV / Kominform

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti