sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Uusimmat , uutiset , Rapid Response , Report Venäjä

Muistaa Fidel Castro (VIDEO)

Fidel Castro on kuollut vuoden iässä 90. Hän kuoli kun hän eli: vapaa, tinkimättömän ja itsenäinen.
Kun ikä uudistetun läntisen imperialismin joissa järjestelmän muutos on de-facto millä tavoin maissa kuten Amerikassa, Britanniassa ja Ranskassa yritetään vaikuttaa maailmaan, johon vaikutusvaltaansa vähenee edelleen, Fidel Castro erottui ainutlaatuinen hahmo, joka selvisi satoja yrittää hänen elämäänsä.
Kuuban vallankumous 1959 käännekohtaa kaikkialla maailmassa. Kuuba oli voimassa, amerikkalainen siirtomaa vuodesta 1898 jälkeenkin otaksuttu itsehallinnon perustettiin vuonna 1902. Mafia tila Fulgencio Batista, joka hallitsi saaren ennen vallankumouksen, teki Havana turvasatama Yhdysvaltain perustuu gangsterit taas tavalliset kuubalaiset olivat taaksejätetty.
Vallankumous alkoi aitona liike vapauttaa ihmiset Kuuban kauan ennen sen lopullista ideologia oli taattu.Lopulta Castro kääntyi Neuvostoliiton ja marxilais-leninismin keinona nostamiseen kuubalaisten pois jälkeisen imperial huonovointisuus. Näin Castro loi tila ja yksityiskohtaiset loputtomasti uhkaa Yhdysvalloissa, mutta siitä huolimatta taloudellisen saarron ja useita attentaatteja, sekä Castro ja Kuuba selvisi.
Castron henkilökohtainen vaikutus saavutti yli merirajojen hänen pieni maa. Hän ja hänen toveri, Che Guevara, tuli ikonin luvut kolmannen maailman kansoja, jotka eivät enää siedä alistuvaisuutta että länsivaltojen ja talousjärjestelmät ne pyrkivät niille määrätä.
Monet Venäjällä, vielä hellästi muistaa kuinka mahtava Neuvostoliitto seisoi Kuuban liittolaisena ja vastineeksi, Castro ei koskaan unohtanut tätä keskinäistä kanta, vaikka hänen poliittiset näkemykset tuli yhtä avoin sitoutumattomien maiden liikkeen, jonka hän johti vuosina 1979 ja 1983 ja uudelleen 2006-2008.
tyhjä
Presidentti Putin ilmaisi tunteet monien Venäjällä, kun hän sanoi seuraavaa Fidel Castron kuoleman:
"Ilmaisen teille ja kaikille Kuuban kansan syvimmät pahoittelunsa kuoleman vallankumousjohtaja, veljesi Fidel Castro. Nimi tämän erinomainen valtiomies pidetään symbolina koko aikakauden modernin maailman historiassa. Vapaa ja riippumaton Kuuba rakennettu hänen ja hänen kollegansa tuli vaikutusvaltainen jäsen kansainvälisen yhteisön ja on toiminut innoittava esimerkki monille maille ja kansoille ".
Putin jatkoi:
"Tämä vahva ja viisas mies aina pyrkinyt tulevaisuuteen luottavaisesti. Hän personoitua korkea ihanteita poliitikko, kansalainen ja patriootti, vilpittömästi uskoen vanhurskauden, mitä hän teki ja johon hän omisti koko elämänsä. Hänen muisti pysyy ikuisesti sydämissä Venäjän kansalaisten ".
Venäjän oppositiojohtajat kiitti lisäksi elämän Fidel Castron kanssa kommunistisen johtaja Gennadi Zjuganov ylistäen Castron ikuinen ystävyys neuvostokansa taas valittavan Venäjän vuoro pois kommunismista ja siten Kuubasta 1980-luvun lopulla ja 1990-luvuilla. Sekä liberaalidemokraattien johtaja Vladimir Zhirinovsky ylisti Castro hänen väsymätöntä itsenäisyyttä, korostetaan tarvetta kansojen jokaisen kansakunnan valita oman kohtalonsa, vailla ulkoisia häiriöitä. Zhirinovsky totesi, että Kuuban vapautusliike ei alkanut kuin kommunistinen vallankumous, mutta sen sijaan tuli yksi, kun kävi selväksi, että Kuuba vaatisi Neuvostoliiton apua selviytyä Yhdysvaltain hyökkäystä. Sekä liberaalidemokraattien johtaja jatkui, arvostellaan kommunistinen ideologia sen ote sekä Venäjän  ja  Kuuban yhteiskunnissa.
Traaginen ja YK-perustuslaillinen kuoleman Neuvostoliiton vuonna 1991, ohjattiin tumma vuosikymmenen, ei vain Venäjällä, mutta myös Kuuba. Koska oli Venäjän, aavistus merkkejä muutos huonompaan osalta Moskovassa suhteissa Kuubaan, esiintyi alle kavala sääntö Gorbatshovin ja Yakovlev. Vuoteen 1991 ystävyys tuhoutui kontrolloimattomat tapahtumat ja toiveiden vastaisesti sekä Neuvostoliiton ja Kuuban kansalaisten.
Venäjä tuli köyhempi antamiseksi uusliberalistinen järjestelmä, jossa Fidel Castro oli omistettu hänen aikuisen elämänsä taistelevat vastaan, kun taas Kuuba menetti tuen ja veljellinen yhteistyö maasta, joka ei pelännyt kiinni varten pikkumies, senkin uhalla provosoimiseksi edelleen vihan Washington.
Mutta 2000-luvulla, Kuuba tuli yhä kimmoisa ja Vladimir Putin hitaasti mutta varmasti palautettu paljon veljellisen sidoksen, joka oli kadonnut 1990-luvulla. Se edusti sopiva lopetus mikä oli suurin piirtein luja ja järkkymätön Neuvostoliiton suhteet Kuubaan.
Se on yksi asia vain seisomaan valtakunnan ja koko järjestelmän se edustaa. On eri asia puhua puolesta oman ihmisiä ja säilyttää itsenäisyytensä vastaan ​​mittaamaton kertoimet. Mutta se on aivan toinen hengissä sekä vihollisen ja ystävä ja kuolevat paitsi rauhassa, vaan vapaa mies vapaassa maassa.
Rest in Peace Tovarisch Fidel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti