sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kirjoittanut: Juho Tapio (Piikki) Haavisto

Marxin teoria Kommunismi. Ei voi olla lopullista päättynyttä päämäärää!
ENNSIMMÄISEKSI:
Kommunismi on muodostunut kommunistien keskuudessa erääksi keskeiseksi Marxismi-Leninismin dogmiksi. Marx kuitenkin määritteli ettei marxilainen tieteellinen määritelmän perusteet ole dogmi vaan toimintaohje! Siihen aikaan kun Marx ja Engels muotoilivat tieteellisen maailmankäsityksen perusteet, oli eri aikaa! Saattoi syntyä käsitys, että kommunismi olisi ollut päämäärä. Tähän “teoreemaan” sisällytettiin “ edes joku päämäärä”: esim. valtion kuoleentuminen jne. yms.! Näin ei kuitenkaan voi olla! Kehitymminen on jatkuva keskeytymätön ja yhä täydellistyvä tulevaisuus. Evolutio, eli hidas kehittyminen, joskus nopeammin ja valtaosaltaan hitaasti kuten yhteiskunnan evoluutio. Siis käytännössä ei koskaan voi olla lopullista päämäärää jossa saavutetaan huippu! Luokkaristiriidat eivät poistu “sormia napsauttamalla”, eikä luokkarakenteiden idut kuoleennu automaattisesti. Vuosituhansia takaperoisena anarkistisella tavalla kasvatettu harvainvaltainen rahan ja vallan komponentit ja rakenteet eivät häviä edes lähitulevaisuudessa (kauanko siihen menee ei kukaan voi määrittää vieläkään) järjestelmää muuttamalla. perus ( eli nykyään sanottuna työväenluokan, tai sanokaamme palkasta riippuvaisten kansalaisten) kansan ehdoton ylivalta/ hegemonia/ ylittämätönvalta tai (proletaariaatin diktaturia: miksi sen Marx ja Engels määrittwelivät) voi päättyä vallanvaihtumiseen kapitalistiselta luokalta sosialismin rakentamisen alkamiseen, eikä sen kestäessä. Armeja, Poliisiorganisaatiot, Rahatalous jne. eivät voi siis lakata olenmasta sosialismin suojaamisis toimintoina. Voimme haudata koko “kommunismin lopullisena päämääränä” käsiteen ja korvata se kehittyvän ja yhä kansandemokratiaa täydellistävällä sosialismilla! Luokkalla tt. työväenluokalla on pakko olla välineet oman valtansa takaamiseksi ja sisäisten ja ulkoisten sosialismin vihollisten torjumiseksi. SE ON SELVÄ TOSIASIA! Valtio ei siis kuoleudu, eikä kurinpitovälineet mm. laki ja poliisi lakkaa. Samoin raha säilyy vaihdon välineenä varmasti. Sillä aina sille (osto-/vaihtovälineelle) syntyy tarvittava mittayksikkö (olkoon se mikä tahansa). SIIS ON SELVÄÄ MYÖS NÄMÄ TOSIASIAT! Kommunismia ei ole missä’än ollut, eikä tule olemaan! On vain täydellistyvää ja alati kehittyvää SOSIALISTINEN JÄRJESTELMÄ! Nämä ovat TODELLISTA JA VÄISTÄMÄTÖNTÄ! Jos tämä “päämäärä” olisi edelleen käytössä, vaikka vain päätöksissä ja puheissa: Olisimme me kommunismiin uskovat (tietoahan sellaisesta utopiasta ei voi edes olla) olisimme samallaisen utopian käsissä kun uskovaiset: Heillä on lopullinen pä’ämäärä ole,maton taivaanvaltakunta ja meillä olematonm utopia kommunismin lopullinen päämäärä! LIENEE SELVÄÄ, ETTÄ TÄMÄ EDES MITÄ EDELLÄ KIRJOITIN ON TODELLISUUTTA!
TOISEKSI: On myös perusteltua muuttaa käsitystä käsitteestä Marxismi-Leninismi oppirakenteeltaan uudeksi: Ensinäkin, erottaa siitä tiede ja käytäntö omiksi erillisiksi osiksi. Muuten teorian ja käytännön yhtäaikaisesta käsittelystä päädytään “sotkusoppaann”!
ALUKSI: Tiede nimi: Muutetaan kuuluvaksi: Edistyvä Dialektinen- ja Historiallinen Materialismi joka kehityy jatkuvasti!
SITTEN: Marxismi-Leninismi: ( josta jo nimirakenteena pitää sisällään syyllistymisen dokmaattisuuteen), muutetaan kuulumaan: Käytännön jatkuvasti muokkaama ja täydellistyvä: Sosialismista muototuva käytännnön opit!
SAATTEEKSI: “KARL MARX, FRIEDRES ENGELS; LENIN, STALIN jne. USEIN TOISTAMAT MUUTTUVAA LAAJAA TODELLISUUTTA JA YMMÄRRYSTÄ VAATIVA SANOMA: “ Marxilaisuus ei ole dogmi ( luutunut oppirakennelma) vaan ensisijassa ja aina ennenkaikkea toimintaohje joka oppii kokoajan ja täyfellistyy käytännön opin mukana!
KAIKKKIEN MAIDEN KOMMUNISTISTIT JA SORRETUT LIITTYKÄÄ YHTEEN!
Helsingissä 27.11.2016
Juho Tapio (Piikki) Haavisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti