sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Uusimmat , uutiset , poimii , pääluokat

Fidel Castro - kuolema Titan

Fidel Castron kuoleman poistaa maailmanlaajuisesta kohtaus poliittinen nero, joka muutti Kuuba ja turvaavat sen riippumattomuuden Yhdysvalloista, ja joka oli keskeinen rooli aikaansaamisessa syksyllä Etelä-Afrikan apartheid-hallinnon.
Kuolema Kuuban vallankumouksellinen johtaja Fidel Castro on herättänyt tavallista ylistystä häntä joidenkin ja tuomitseminen häntä muilta. 
Mitä kukaan ei kiellä on valtava vaikutus hänellä on ollut, ei pelkästään oman maansa vaan maailman.
Tämä seikka kannattaa toistaa, koska se on niin merkittävä.   Kuuba - maassa, joka Fidel Castro johti - on pieni (sen nykyinen asukasluku on 11 miljoonaa) ja suhteellisen huono.   Sillä ei ole suurta runsaasti luonnonvaroja, eikä suuria teollisuus.   Tuolloin Fidel Castron valtaan sen sosiaalipalvelut olivat alkeellisia, sen koulu ja terveydenhuoltojärjestelmät erittäin epätasapainoinen ja kehittymätön, ja suuri osa väestöstä oli lukutaidotonta. 
Ei missään ajateltavissa nimessä on Kuuba suurvalta, ja ennen kuin Fidel Castro tuli sen johtaja se tapahtui kukaan ajatella sitä yhtenä.
Että johtaja niin pieni maa pystyi saada tällaisen ylimääräisen vaikutus maailmassa on vähänlaisesti hämmästyttävää, ja sanoo valtavasti noin Fidel Castron persoonallisuuden muuten se Kuubasta ja noin vallankumous hän johti. 
Riittänee todeta, että verrattuna kansojen johti Mao Zedong, Ho Chih Minh, Ruhollah Khomenei ja Nelson Mandela - neljä muuta suurta vallankumousjohtajista jälkeisen toisen maailmansodan maailmaa - Kiina, Vietnam, Iran ja Etelä-Afrikka - ovat verrattuna Kuuba kaikki jättiläiset (Kiinan tapauksessa Titaani) ja se ei ole siis yllättävää, jos niiden vallankumousjohtajista saattoivat näin ollen komento maailman huomion.
On totta, mutta se on myös tylsä ​​sanoa, että yksi syy, miksi Fidel Castron ja Kuuban herättänyt niin paljon huomiota oli, koska vuonna 1960 ne painopiste siirtyi kylmän sodan, USA: n ja Neuvostoliiton lähes sotaan yli Kuubassa Kuuban Missile Crisis on 1962.
Se on tylsä, koska Kuuba vain tuli niin tärkeä kylmän sodan koska Fidel Castro tehnyt niin. 
On ollut monia muita vasemmalta laidalta ja vallankumousjohtajista Karibian ja Latinalaisen Amerikan ennen ja jälkeen Fidel Castro.   Kukaan heistä - ei edes Venezuelan Hugo Chavez - on joskus tulla lähelle matching Fidel Castron poliittisia ikää tai onnistui tekemään maissa keskus suurvalta konfliktin samalla tavalla.
Syynä Fidel Castro onnistuneet tässä oli, koska hän oli valmis tekemään asioita Karibian ja Latinalaisen Amerikan - USA: n takapihalla - että mitään muuta Karibian tai Latinalaisen Amerikan johtaja on valmis tekemään.   Toisin ne hän toteutettu 1960-luvun aito mullistus Kuuban yhteiskunnan, mikä ei muuta Karibian tai Latinalaisen Amerikan johtaja ei koskaan tehnyt.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ei ole institutionaalista jatkuvuutta ennalta Castron Kuuba ja Kuuba tänään. 
Armeija, poliisi, valtion byrokratia, media ja oikeuslaitos, ovat täysin erilaisia, runsaasti - myös maita ja tehtaat - vanhan Kuuban oligarkia, on tehty kattava vallankumouksellinen pakkolunastusta, ja talous, terveys- ja koulutusjärjestelmät ovat olleet täysin vallanneet ja rekonstruoida Fidel Castron oma kuva.
Sanoa, että tämä oli kiistanalainen olisi jättimäinen ilmaus.   Itse asiassa se edelleen tärkein lataus ja epäkohta vastaan Fidel Castro ihmiset hän joutuneiden tähän päivään, ja selittää armoton laatua vihamielisyydestä häntä.
Se on myös syy Yhdysvaltain kauppasaartoa. 
Vallankumouksellinen muutokset Fidel Castro suorittaa Kuubassa vuonna 1960 teki mahdottomaksi hänen hallituksensa ja vallankumous peruutetaan sisäisesti - kohtalo joka ainoa Karibian ja Latinalaisen Amerikan vallankumous ennen ja jälkeen - koska se riistää Yhdysvaltain tavanomaisia ​​työkaluja se käyttää kääntää tällaisia ​​kierrosta. 
USA - joka ei koskaan kestää mitään, etäisesti muistuttaa vallankumouksellinen muutos sen Karibian ja Latinalaisen Amerikan takapihalla kovin pitkään - on ollut vaikeuksia keksiä vastauksen lähtien. 
Saarto se määrätty Kuuba oli yksi tällainen yritys vastauksen.   Vaikka se kauan sitten näkyvästi epäonnistuneet, USA: n tavanomainen obstinacy ja kiukuttelu ja voimakkaat tahot, jotka tukevat kauppasaarron tarkoita, että se on jatkunut siitä lähtien.
Sanoa, että se oli vallankumouksellinen muutos Kuuban yhteiskunnan että Fidel Castro toteutettu 1960-luvulla, joka huomioi hänen selviytymisen ja menestyksen kuitenkin herättää kysymyksen siitä, miten se tehtiin?
Osa vastauksesta epäilemättä sijoittuu Fidel Castron persoonallisuus.   On selvää, että hänellä paras mahdollinen selkeys vision, määrittämistä ja unsentimental häikäilemättömyyttä että mitään vallankumousjohtaja voi onnistua ilman.
On kuitenkin tärkeää todeta, että Fidel Castro pystyi tekemään sen vuoksi tukea Kuuban yhteiskunnan.   Syy tähän on osittain siksi erikoinen piirre Kuuban vallankumouksen, joka on sidoksissa Kuuban epätavallinen suhde Yhdysvaltoihin .
Keskustelin kaikki tämä kaksi vuotta sitten artikkeli Kirjoitin Sputnik, ja minä asettaa sen täällä taas
"Jakautuminen välisissä suhteissa Yhdysvaltoihin ja Kuuba oli seurausta Castron vallankumouksen 1959. Tämä oli vallankumous käynnisti maalta vastaan ​​korruptoituneen oligarkkisten eliitin perustuu Havannassa.
Tämä eliitti puolestaan ​​oli erittäin tiiviit yhteydet Yhdysvaltoihin. Näitä laajennettuja takaisin vuosikymmeninä Kuuban vapaussodan Espanjaa vastaan ​​1890-luvulla. Yhdysvalloissa puuttunut että sota tavalla, joka saavuttaa se määräävä asema Kuubassa asti pisteen Castron vallankumouksen vuonna 1959. Ei olisi liioiteltua sanoa, että koko tämän ajan Kuuba oli lähinnä suojelualue Yhdistyneen valtioissa. 
Olisi selvennettävä, että tämä oli suhde, joka poikkesi merkittävästi yhdestä Yhdysvallat on lähes kaikkien muiden Latinalaisen Amerikan maissa. Yhdysvalloissa on ollut hallitseva poliittista vaikutusvaltaa - käytännössä ei niin äänetön yhtiömies - poliittisessa järjestelmässä jokainen Latinalaisen Amerikan tilassa suurimman osan viime vuosisadan. Ei kuitenkaan missään muissa Latinalaisen Amerikan osavaltion tai maan, tallentaa Panama ja Puerto Rico, on Yhdysvaltojen poliittinen sitoutuminen ollut niin suoria ja avoimia kuin se oli Kuubassa.
Tämä muoto Yhdysvaltain ylivaltaa oli tärkeä käytännön merkitystä. Ei ainoastaan ​​Yhdysvalloissa hankkia merkittävän sotilastukikohdan Guantánamossa (jossa se säilyy edelleen), mutta se saavuttaa totaalista hallintaa Kuuban talouden ja poliittisen järjestelmän tavalla, joka teki molemmat voimassa lisäkkeet talouden ja poliittisen järjestelmän Yhdysvalloissa .
Kuten tunnettua Kuuba vähitellen kehittynyt tärkeä leikkipaikka Amerikan rikkaiden ja ei niin rikas. 1920 1950 Havana tuli USA loma ja uhkapeli keskus kilpailevien Miami ja myöhemmin Las Vegas. Lisäksi monet rikkaat amerikkalaiset oli toinen kotinsa. Näitä olivat kirjailija Ernest Hemingway ja varakas Dupont perhe, jonka entinen Villa Xanadu oli yksi inspiraatioita palatsi että nimityksen Orson Welles elokuva Citizen Kane. Se on edelleen virstanpylväs lomakohteessa Varadero tähän päivään. 
Tämä oli ajanjakso, jolloin Tropicana yökerho Havannan saavutti kukoisti, kun Capitolio rakennus Havannassa rakennettiin suoraan jäljitelmä Capitol Washington, kun Yhdysvaltain Hershey suklaa yhtiö rakensi juna hoitamaan sokeri istutukset ja kun Havana tuli malliesimerkki trooppinen hedonismi ja vice.
Tämä Yhdysvaltain poliittinen ja taloudellinen ohjaus meni yhdessä huomattavan korruptiosta. Asemansa protektoraatiksi oli ristiriidassa demokratian ja missään vaiheessa ennen Castron vallankumous vuonna 1959 oli Kuubassa tahansa varsinaisessa merkityksessä yksi. Tuolloin vallankumouksen Kuuba oli itse asiassa diktatuuri johtaa entinen henkilökunta kersantti Fulgencio Batistan. 
Julkisivun takana diktatuurin todellinen valta Kuubassa todella levätä, koska se oli aina tehnyt, vuonna oligarkia varakkaiden perheiden (jotkut jäljittäminen niiden alkuperää takaisin ajan Espanjan vallan), armeijan, Yhdysvaltain suurlähetystö ja Yhdysvaltain liikemiehiä, useat heistä olivat hyvin tiedossa gangstereita.
Kaksi tunnusluvut joukossa jälkimmäinen oli mobsters Meyer Lansky ja Santos Trafficante, entisen usein pidetty todellinen hallitsija Kuuban tänä aikana.
Välittömän valmiiksi vallankumouksen aikana Kuubassa oli yksi krooninen köyhtyminen ja laiminlyönti Kuuban maaseudulla yhdistettynä raivokas rakennusbuumi Havannassa itse.
Tämä ajanjakso, jolloin Tropicana yökerho Havannan saavutti kukoisti ja kun Havana tuli malliesimerkki trooppinen hedonismi ja prostituutio oli myös ajan kasvavaa eriarvoisuutta ja sosiaalista levottomuutta. 
Rehellisyyden se oli myös aika huomattava kulttuurinen saavutus, syntyminen Havannassa huomattavan keskiluokka ja rakentamisen valtatie järjestelmä eräänlainen tuntemattoman tällä hetkellä muissa Latinalaisen Amerikan maissa.
Nämä voimakas yhteyksiä Kuuban ja Yhdysvaltojen selittää paljoakaan seuraavan kauden pitkittyneiden vihamielisyyttä. 
Sillä kuubalaiset monet heidän yhteiskunnallisten ongelmien tuli selitettävissä viittaamalla niiden alisteinen asema Yhdysvaltoihin, joka on ylpeä kansa oli nöyryyttävä ja hyväksikäyttöön. Castro vallankumous oli tavallaan Kuuba itsenäisyysjulistus Yhdysvalloista. "
(Lihavointi Kursiivi lisätty)
Samassa artikkelissa puhuin eri USA yrittää kaataa Fidel Castron ja miten - juuri siksi Kuuban vallankumous oli käytännössä Kuuba itsenäisyysjulistus Yhdysvaltojen - ne todella konsolidoitu tukea Fidel Castro ja hänen vallankumoushallitus
"Seurauksena on ollut viiden vuosikymmenen taistelun Yhdysvaltojen tuoda Kuuba takaisin sen valvonnassa. Tähän on liittynyt taloudellinen saarto ja hellittämätön horjuttamisaikeiden ja kaataa Kuuban hallitus. 
Toisinaan tämä oli ollut sen farssimaista näkökohtia, kuten juoni murhata Fidel Castro kanssa räjähtävän kotilo tai hiljattain yrittää rekrytoida Kuuban hip-hop taiteilijoiden juoni hallituksen kaatamiseksi. Tämä ei kuitenkaan vähennä valtavat aineelliset ja psykologiset vahingot Kuubaan.
Yhdysvaltain taloudellinen ja poliittinen sota Kuubaa on edelleen jatkettu voimakkaat tahot sen jatkumisen.
Anti-Castro ryhmien onnistui saavuttamaan poliittisen valvonnan Kuuban yhteisön Yhdysvalloissa vuonna 1960 ja jatkumisen USA: n pimeää sota Kuubaa palveli sekä sementin niiden valvontaan että yhteisön ja poliittista vaikutusvaltaansa alueella Yhdysvalloissa.   Allied eri poliittisten ja taloudellisten ryhmien Yhdysvalloissa että myös vastustivat sovintoa ideologinen, taloudellisia tai poliittisia syitä, he muodostivat voimakas poliittinen aulassa vastustavat mitään lähentymistä maiden välillä. 
Kuitenkin ristiriita Kuuban ja Yhdysvaltojen toimii myös kyseessä on vastustamaton voima täyttävät kiinteää estettä. 
Juuri siksi, Kuuban vallankumous oli tavallaan Kuuba itsenäisyysjulistus Yhdysvalloista, USA poliittinen paine kun Kuuba lopulta palveli vahvistamaan tukea Kuuban hallitusta eikä heikennä sitä. "
(Lihavoitu kursivointi lisätty)
On tietysti myös totta - kuten myös tässä artikkelissa - että Fidel Castro ja Kuuba ei voittanut läpi ilman kriittistä tukea 1960 ja 1970 Neuvostoliiton. 
Kuitenkin sanon tämän, vaikka totta, on myös kulunut, koska syy Neuvostoliiton oli valmis sitoutumaan Kuubaan tavalla se teki - ja jota se ei ole koskaan tehnyt mitään muuta Karibian tai Latinalaisen Amerikan vallankumous - Juuri  siksi kokonaisvaltaisen vallankumouksellinen muuttaa että Fidel Castro suoritettu Kuubassa, joka osoitti Neuvostoliitolle että Kuuban vallankumous olisivat kestäviä ja oli todellinen.
Fidel Castron nero oli, että hän ei vain voi varmistaa tämän Neuvostoliiton tukea suorittamaan vallankumouksellinen muutos Kuubassa, mutta että hän oli myös mahdollisuus hyödyntää Neuvostoliiton tuki suorittaa vallankumouksellinen muutos eteläisessä Afrikassa.
Tärkeys Kuuban osallistumisesta sodassa apartheid Angolassa ja Namibiassa pitkään on ollut tiedossa, että johto ANC (myös Nelson Mandela itse), vaikka lännessä se on mennyt täysin epävirallisia, ja kiistää jotkut Etelä-Afrikassa itsessään. 
Mielestäni ottaa henkilökohtaisesti keskustellut aiheesta silminnäkijät taistelut Angolassa ja ihmisten mukana anti-apartheid taistelussa, on, että sen merkitystä ei voida yliarvioida, ja että Kuuban voiton Cuito Cuanavale vuonna 1987 oli ratkaisevan tärkeää - kuten Fidel Castro Nelson Mandela ja monet muut ovat aina sanoi, että - in toimiessa katalysaattorina loppuun apartheid.
Olla selvää, että järjestelmää olisi ennemmin tai myöhemmin ovat pudonneet joka tapauksessa.   Fidel Castron ja Kuuban väliintulo oli kuitenkin ratkaiseva aiheuttaa sen pudota kun se teki.   Koska apartheid hallinnon edelleen jatkumista osaksi 1990-luvulla olisi ollut täydellinen katastrofi kansalle eteläinen Afrikka, joka on jotain, että he - ja muualla maailmassa - on valtava syytä olla kiitollisia Fidel Castro.
Kuten Fidel Castro useaan otteeseen myöntänyt, Kuuban puuttuminen sodissa eteläisessä Afrikassa ei olisi voinut tapahtua ilman tukea Neuvostoliiton.   Se oli Fidel Castron loistava taito saada että tukea, ja jäljellä käytön hän teki sitä, mikä oli kuitenkin ratkaiseva. Koska Neuvostoliiton oli supervalta, se oli Fidel Castron taitoa vipuvaikutuksen tukevansa joka joksikin aikaa tehty Kuuba suurvalta.
Tunnistamisessa valtava laajuus Fidel Castron saavutus, se on kuitenkin myös tarpeen myöntää, että hänen vallankumous on tullut tiensä päähän, ja että se teki niin jonkin aikaa sitten.
Vaikka vallankumous on muuttanut Kuuba - varsinkin sen aiemmin köyhtyy maaseutu - ja on tarjonnut Kuuba, mitä ovat millä tahansa mittarilla poikkeukselliset terveys- ja koulutusjärjestelmien, aste poliittisen ja sosiaalisen kontrollin Fidel Castro joutui määrätä Kuuban yhteiskunnan turvaamiseksi hänen vallankumous on kaikesta päätellen ollut aiheuttavat kasvavaa turhautumista sisällä Kuubassa, koska mittaamattoman paremmin koulutettuja, terveempiä ja paljon enemmän itseensä luottava sukupolven nuorempien kuubalaisten yhä tuntuu - joko oikein tai väärin - että nykyinen järjestelmä ei anna täysien  heitä  kehittää kykyjään.
Huolimatta monivuotinen Länsi kritiikkiä Kuuban ihmisoikeustilannetta, Fidel Castro ei koskaan toteutettu  sellaista Terror Kuuba, joka on ollut tällainen ominaisuus muiden kierrosten suorittaa muualla, ja  i n alueella, jossa poliittinen sorto on edelleen yhteinen , ja jossa elämä on edelleen halpa , elämä Kuubassa alle Fidel Castro on ollut mittaamattomasti turvallisempaa valtaosa Kuuban kansa kuin se on ollut jonkin Kuuban naapureita.
Tästä huolimatta suuri haaste Kuuba on nykyään edetä, vaikka todennäköisesti Yhdysvaltojen jatkuva vihamielisyys, jotta Kuuba vapaampaa ja vähemmän kontrolliyhteiskuntaan - yksi paremmin nykyisen tarpeisiin ihmiset - säilyttämään sen riippumattomuuden ja massiivinen sosiaalinen voitot Fidel Castron vallankumouksen. 
Tämä on asia, että Kuuba lähes varmasti voidaan saavuttaa, mutta joka - kuten Fidel Castro aina tiennyt -  annetaan Kuuban haavoittuvuuden ja rajalliset resurssit, se voi ainoastaan saavuttaa ulkopuolista apua. 
Valtavia muutoksia käynnissä kansainvälisen järjestelmän tarkoittaa, että mahdollisuudet tällaista apua on nyt siellä.   Jo vastauksena Fidel Castron kuoleman olemassa merkkejä ilmaissut halunsa tarjota sitä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti