sunnuntai 27. marraskuuta 2016

End of an Era - Fidel Castro kuolee 90

Kuuban presidentti Raul Castro ilmoitti kuoleman Kuuban kommunistisen vallankumousjohtaja klo 22:29 paikallista aikaa
RT )Tilaa RT
Sat, 26 marraskuu 2016 | 1733 380
Kun vuoden käsittelevät ei ole terveydelle, Fidel Castro, johtaja Kuuban vallankumouksen, joka ohjasi maan kautta vuosikymmenien Yhdysvaltain taloudellinen saarto, on kuollut, valtion media raportoi.
Castro kuoli Havannassa perjantaina klo 22:29 paikallista aikaa, Kuuban televisiossa sanoi.Hänen kuolemansa oli ilmoittanut hänen veljensä Raul, joka otti ohjakset jälkeen Fidel astui alas.
"Mukaan ilmaisemaa tahtoa toveri Fidel, hänen kehonsa on polttohautauksia aamuyöllä" lauantaina, Raul sanoi.
Castro johti maan 1959-2006, kun suoliston kunnossa lähes johti hänen kuolemaansa. Hän luovutti vallan veljelleen ensin väliaikaisesti ja sitten muodollisesti vuonna 2008. Hänen viime vuosina hän enimmäkseen jäi pois julkisuudesta, ainoastaan ​​satunnaisesti tarjoaa kommentoidaan tapahtumista Kuubassa.
Hänen poismenonsa merkitsee yhden aikakauden loppua monille. Castro oli viimeinen jäljellä johtaja ryhmästä vanhan koulun kommunistijohtajat kuten kiinalainen Mao Zedong, Korean Kim Il-sung ja neuvostoliittolaiset Nikita Hruštšov ja Leonid Brezhnev.
Diktaattori tai kansallinen sankari, Castro kutsuttiin monia asioita matkan varrella, kun hän nousi olemasta opiskelija-aktivisti vastustaa sortohallituksia tulossa presidentti Kuuba.
Helmikuussa 1959 Kuuban vallankumouksen Castron valtaan kuin pääministerinä. Hän kannatti ns 26. heinäkuuta -liike, ja Latinalaisen Amerikan vallankumouksellinen Che Guevara. Yhdessä he onnistuivat syrjäyttämään Yhdysvaltain tukeman presidentin Batista.
Epäonnistuttuaan säilyttää siteet Washington, Kuuba tuli eristetään sen naapuri kuin USA päätti leikata kaikkien kauppayhteyksiä Karibian valtion. Vuonna 1961 saarivaltio fended pois CIA tukema hyökkäystä tunnetaan Sikojenlahden.
Kun virkaanastumistaan ​​Castro löysi nopeasti uusi liittolainen, koska Neuvostoliiton mukana Kuuba aseilla, autojen ja teollisuuden laitteiden pitää sen käynnissä.
Mutta kansojen liitto toi yli molemminpuolisia hyötyjä. Kuuba ja Venäjä nousi keskeisiä toimijoita Kuuban Missile Crisis - todennäköisesti kaikkein vaarallinen vastakkainasettelu kylmän sodan, joka melkein päättyi ydin- osoittavat alaspäin.
Lokakuussa 1962 Castro suostui taloon Neuvostoliiton ydinohjuksia Kuuban alueella, liikkua joka seurasi käyttöönotto Yhdysvaltain ohjuksia Turkissa. Washington oli raivoissaan yli kehitys, ja lupasi käyttää voimaa tarvittaessa sen estämiseksi. Maiden johtajat, Kennedy ja Hruštšovin, suostui lopulta kompromissiin.
Yhdysvaltain hallitus on aina ollut avoin noin sen tunteita kommunistinen Kuuba. On edelleen epäselvää, kuinka monta kertaa CIA yritti murhata Castro, mutta jotkut Kuuban viranomaiset aseta numero peräti 600. Luku sisältää pahamaineinen tapaus kun Castron savukkeita havaittiin täytettyjä räjähteitä.
Ohitettuaan teho veljelleen Raul, Fidel pidetty vielä tärkein moraalinen auktoriteetti Kuubassa. Toisinaan hän myös tapasi ulkomaisia ​​arvovieraita kuten Franciscus vuonna 2015 ja ortodoksinen patriarkka Kirill helmikuussa.
Alle Raul johdolla Kuuba on kokenut hidas muutos, kun hän on tehnyt joitakin markkina-tyyliin taloudellisia uudistuksia pitkälti sosialistisessa maassa. Hän suostui myös palauttaa diplomaattisuhteet Yhdysvaltoihin joulukuussa, ottaa askeleen päässä vuosikymmenien kilpailu. Fidel oli skeptinen lähentymistä, mutta ei vastusta sitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti