maanantai 25. heinäkuuta 2016

Turkki vallankaappaus pidätyksiä osui 6000 kuin Erdoganin juuret out "virus"

  • 17 heinäkuu 2016
  •  
  • Vuodesta osassaEurooppaa

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan (toinen oikealla) ja muut palvelevat sekä entisten virkamiesten rukoilla lähellä arkut uhrien jotka kuolivat vallankaappausyrityksen (17/07/2016)Kuvan copyrightEPA
KuvatekstiTuhannet ovat osallistuneet hautajaisiin useita näistä surmansa vallankaappausyrityksen

Turkki on pidättänyt 6000 ihmistä jälkeen epäonnistunut vallankaappaus, presidentti Erdoganin vannoo puhdistaa valtion elinten "virus", joka aiheutti kapina.
Erdoganin suurin sotilaallinen avustaja Col Ali Yazici on yksi niistä nyt pidätettynä.
Yleisenä kuolonuhrien viikonlopun väkivalta on noussut 290, ulkoministeriölle sanoi. Yli 100 näistä olivat osallistuvien vallankaappaukseen.
Turvallisuusjoukot raportoitu tavannut vastustusta joidenkin vallankaappauksen piirturi jotka on pidätetty.
Varoitus laukaukset ammuttiin Istanbulin toiseksi suurin lentokenttä, ja myös sotilastukikohta Keski Konya maakunnassa, nimeämätön virkamiesten sanoi.
"Jatkamme puhdistaa viruksen kaikkia valtion instituutioita, koska tämä virus on levinnyt. Valitettavasti kuin syöpä, tämä virus on verhoutunut tila," Recep Tayyip Erdogan kertoi surevillensa hautajaisissa Istanbulissa uhrien vallankaappauksen.
Erdogan murtui kyyneliin puhuessaan hautajaisissa läheinen poliittinen liittolainen, hänen kampanja johtaja Erol Olcak, ja hänen teini-ikäinen poikansa. Hän sanoi, että hän ottaa maan eteenpäin "yhtenäisyys ja solidaarisuus".
Presidentti toisti syytöksen että cleric Fethullah Gülen oli takana juoni, ja vaati häntä voidaan luovuttaa USA. Mr Gulen voimakkaasti kiistää osallisuutensa.

Media kuvatekstiMiksi vallankaappauksesta Turkki epäonnistua?


Draama ei aivan vielä ohi - BBC: n Selin Gerit Istanbulissa


Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja surijoita kuljettaa arkkuun yhden uhrien joka kuoli vallankaappauksessa aikana hautajaisiin Fatih moskeija Istanbul (17/07/2016)Kuvan copyrightEPA

Tunteet ovat korkealla kuin hautajaisissa niille surmansa vallankaappaus juoni pidetään. Presidentti Erdogan kuului niihin surevat Istanbulissa veli yksi hänen lähin neuvonantajia.
"Minun kunniakas kansakunta on antanut paras vastaus vallankaappaukseen piirturi", Erdogan sanoi televisioidussa puheessaan usein keskeytyi lauluja "Jumala on suuri!" Kun hän viittasi Fethullah Gülen, myrskyisät Boos tulisivat joukosta.
Turkki on käynyt läpi dramaattisen 48 tuntia, asteikolla tämäkin maa - jossa myrskyisä menneisyys kolmen edellisen vallankaappaukset ja kaksi sotilaallinen väliintulo - ei ollut koskaan ennen nähnyt. Ja se ei ole täysin vielä ohi.
Koska yli 6000 on pidätetty ja odotukset luvut voivat nousta edelleen, yksi Twitter käyttäjä kommentoi "Tämä on tilaisuus hallituspuolueen puhdistaa kaikki vastustaa presidentin järjestelmä".
Erdoganin arvostelijat ihme, jos hän voisi hän hyödyntää viimeisintä tapahtumaa vipuvoimana ajaa kovemmin perustuslain muutosta, joka parantaa entisestään voimiaan.

Ihmiset rallissa kaupungeissa kuten Istanbul ja Ankara, osoittamaan tukea hallituksen.
Erdogan kertoi väkijoukkoon, että Turkki harkitsisi uudelleen käyttöön kuolemanrangaistuksen. Hän sanoi: "Demokratioissa päätökset tehdään sen perusteella, mitä ihmiset sanovat. Uskon, että hallitus puhuu opposition kanssa ja tekemään päätöksen.
"Emme voi viivyttää tätä enää, koska tässä maassa, jotka käynnistää vallankaappaus on maksettava hinta siitä."
Kuolemanrangaistus poistettiin vuonna 2004 osana Turkin tarjouksen liittyä Euroopan unioniin. Kukaan ei ole toteutettu maassa vuodesta 1984.
Niistä viimeisin pidätykset ilmoitetaan oli komentaja Incirlik lentotukikohdan etelässä käyttämät Yhdysvaltain johtama liittouma suihkua ratsioita vastaan ​​ns islamilainen valtio ryhmä Irakissa ja Syyriassa. Nimeämätön virkamiesten sanoi Gen Bekir Ercan Van ja 10 muuta sotilasta oli pysäytetty niiden roolia vallankaappaukseen.
Myös sunnuntaina, yli 50 vanhempi sotilasta pidätettiin läntisessä maakunnassa Denizli, kuten varuskunnan komentaja.
Pidätettyjen lauantaina ilmoitettiin sisällyttää Gen Erdal Ozturk, komentaja kolmannen armeijan; Gen Adem Huduti, komentaja toisen armeijan; ja Akin Ozturk, entinen päällikkö Air Staff.
Yksi Turkin vanhin tuomaria, Alparslan Altan, on myös otettu säilöön.

Turkin poliisi pysäyttää sotilas Istanbulissa 16 heinäkuu 2016Kuvan copyrightAFP
KuvatekstiTuhannet sotilaat ovat pyöristettyjä ja tuomarit pidätettiin jälkimainingeissa epäonnistunut vallankaappaus
Ihmiset surra aikana hautajaisiin Omer Can Katar joka kuoli vallankaappausyrityksen (17/07/2016)Kuvan copyrightEPA
KuvatekstiTurkki on käynyt läpi dramaattisen pari päivää
Nainen vie selfien edessä vaurioitunut Turkin sotilaallinen APC Ankarassa 16 heinäkuu 2016Kuvan copyrightAP

Presidentti Erdogan on kehottanut Yhdysvaltoja luovuttaa Fethullah Gülen, 75, joka johtaa suosittu Hizmet liikettä ja sanotaan laskemaan sotilaallisten komentajien ja keskitason byrokraatteja keskuudessa hänen seuraajansa.
Kun liittolaisia, Erdogan on pitkään syyttänyt herra Gulen ja hänen kannattajien piirtämistä häntä vastaan.
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoi mitään luovuttamista, että Turkki "esittää meille mitään perusteltua näyttöä siitä, että kestää valvonnan".
Mr Gulen on kieltänyt osallisuutensa vallankaappaukseen. Hän on ollut itse asettamiaan maanpaossa Pennsylvaniassa viimeiset 15 vuotta, ja sanoi: "En edes tiedä, kuka minun seuraajia [Turkissa] ovat." Hän ehdotti Erdogan saattanut lavastettu vallankaappausyrityksen itse yrittää kiristää otettaan vallasta.
Mr Kerry voimakkaasti nuhteli turkkilainen ministeri ehdotti Washington oli takana vallankaappauksen. Hän sanoi "täysin väärä" vihjailut olivat "haitallinen kahdenvälisiä suhteita".
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on liittynyt muita maailman johtavia vaatii kaikkien osapuolten Turkin "teko sisällä oikeusvaltio".

Media kuvatekstiFethullah Gülen: "On mahdollista, se voisi olla lavastettu vallankaappaus"


Oletko Turkissa? Miten on vallankaappausyrityksen vaihtanut maata? Oletko kärsinyt viimeaikaisista tapahtumista? Mitkä ovat toiveet ja pelot tulevaisuuden? Voit lähettää sähköpostiahaveyoursay@bbc.co.uk~~Vkanssa kokemuksia.
Liitä mukaan yhteyttä numeroon jos olet valmis puhumaan BBC: n toimittajan. Voit myös ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:
  • Whatsapp: +44 7525 900971
  • Tweet: @BBC_HaveYourSay
  • Lähetä tekstiviesti tai MMS sen 61124 tai +44 7624 800 100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti