maanantai 25. heinäkuuta 2016

Ajatuksia vallankaappausyrityksen Turkissa

On vielä paljon, joka on hämärä siitä, kaikkein murky ovat Yhdysvaltain osallistumista ja ennaltatietämisen, mutta uskon, että joku voidaan tehdä päätelmiä.
  1. Oli todellinen, kotimainen vallankaappaus on piirretty Erdoğan.Luultavasti yhdistetty Gülenist ja kemalistinen elementtejä. Vaikka nämä kaksi eivät näytä liittolaisia, vallankaappaus liittoutumia - erityisesti niitä suunniteltaessa salamurhata johtaja - ovat animoituja enemmän, mitä ne ovat vastaan ​​kuin mitä he ovat varten . Piirturit useinkaan voi ajatella ohi Alennusjärjestelmä: Brutus ja Cassius odotettavissa, että Caesarin mennyt, "tasavallan" olisi uudelleen näkyviin; tappajat Sadatin kuvitellut että "farao" mennyt, kaikki olisi hyvin. Mutta kaikki he saivat oli toinen Caesar ja toinen "farao". Niinpä väliaikainen tulossa yhteen Gülenists ja Kemalists kaataa "Sultan" ei ole mahdotonta.
  2. Tämä vallankaappaus oli ollut valmisteilla jo jonkin aikaa ja Turkin turvallisuusjoukkojen sai tuulta sen ( "sai tiedon" on lause käytössä) ajoissa varoittaa Erdogan ulos juuri ennen salamurhaajia. Tarina että Venäjän tiedustelupalvelun oli poimi vihjeitä ja varoittanut häntä on hyvin uskottava. Venäjän signaalitiedustelu on aina ollut erittäin hyvä ja Moskovassa olisi viestinnän valvontaa Turkin koska hävittäjän ampua alas. Se on erittäin uskottavaa - varsinkin jos, kuten Ankara sanoo nyt, ampua alas oli johtamasta piirturi - että Venäjän tiedustelupalvelun olisi törmännyt juoni. Jos näin on, se olisi välittömästi miettinyt - ja olen varma, että on miettinyt, mitä meidän pitäisi varmaan tottua kutsuvankorkea portti uudelleen - onko Yhdysvaltain tiedustelu oli myös saanut vihiä siitä, mutta ei varoittanut Erdoğan.
  3. Huolimatta aiemmin epäiltiin, vallankaappaus oli paljon vakavampi ja tuli paljon lähempänä menestystä kuin luultiin tuolloin. Jos Erdoğan oli tapettu, ja jos ihmiset eivät olisi tulleet kaduille, olimme tänään tarkastelemme jotain aivan muuta. (On aika luopua keinottelun Erdoğan järjestettyjä se itse.)
  4. Washington ja vallankaappauksen. Sanoin, että tämä kysymys oli sameaa ja odotan, että se pysyy sellaisena. Ja pääasiallinen syy tähän on yksinkertaisesti " mikä Washington"? CIA? Jotkut ryhmittymä sisällä CIA?Uuskonservatiiviset salaliitto että infests ulkoministeriön?Humanitaarinen pommikoneita jotka kansoittavat Obaman seurue?Jotkut ryhmittymä Yhdysvaltain armeijan? Joku Yhdysvalloissa henkilökunta Incirlik lentotukikohdan? Yhdysvaltain suurlähettiläs?Olisiko nämä / jotkut / muu Yhdysvaltain viranomaiset ovat antaneet kannustaa aktiivisesti vallankaappauksen piirturit tai (kiistettävissä) virheellisyyttä joka otettiin rohkaisua? Oliko Yhdysvaltain tiedustelu saada vihiä siitä eikä välittää viestin? He kulkevat sen poliittiselle tasolle ja se ei anna sitä? Epäilen vahvasti, ettei presidentti Obama eikä Yhdysvaltain ulkoministeri Kerry voisi vastata kysymykseen joko kukaan ei tunnu olevan vastuussa nykypäivän Yhdysvalloissa. Joten, laajuus Yhdysvaltain osallistumista jollain tasolla tai muu jonkin verran toimintaa tai kannustusta ei todennäköisesti tiedä vuosikymmeniä. Mutta katso alla.
  5. Riippumatta todellisuus voi olla, Erdogan ja hänen ihmiset syyttävät Washington. On ollut riittävästi suoria ja epäsuoria lausuntoja tehdä, että tavallinen. Kysyntä - ja vaativat on - luovutettava Gülen on esitetty testi.Odotan Washington "epäonnistumaan" testin, jos ei muusta syystä kuin se, että päätöksenteko on liian murtunut. Todisteet Yhdysvaltain osallistuminen on etsinyt ja haetaan tai keksitty. Washington tuki kurdien Protection yksiköt vain vahvistaa Ankaran vihamielisyyttä.
  6. Erdoğan on käyttänyt vallankaappaus mahdollisuutena nopeuttaa ja laajentaa puhdistus, että hän oli jo tekemässä. Tarpeeksi todellinen piirtureita ja potentiaalisia kannattajia on neutraloitu, että hän on vallankaappaus kestävä lähitulevaisuudessa. Hän on täysin vastuussa ja on osoittanut huomattavia katu voima, Lisätty johon hän voi nyt syyttää aiemmilla typeriä päätöksiä (kuten venäläinen hävittäjä kone shoot-alas) on piirturi. Niinpä hän on vapaa uudelleen kertoa Aiemmin hän on osoittanut voimansa ja hän voi nyt tehdä mitä haluaa.
  7. Atatürk tehty eräänlainen kompakti Väestön hyväksyä Euroopan käyttäytymistä ja lopulta Eurooppa hyväksyy sinut "eurooppalainen".Vuosien ajan olen miettinyt, mitä tapahtuisi, kun Ankaran vihdoin ymmärtää, että se ei koskaan tule tapahtumaan. Tulemme nyt selville.Kemalistinen Turkki on mennyt. Minun arvaus on, että mitä korvaa sen on jotain, jota voisi kutsua "neo-Ottomanism" - autoritaarinen, mutta jonkin verran kannatusta, pääasiassa islamilainen mutta tietynasteinen toleranssi, etsivät paljon etelään ja itään. Mutta tulevaisuudessa rakenne vie aikaa kehittyä ja lopussa päivä, se voisi kattaa pienemmän alueen ja se voi saada melko väkivaltainen.
  8. Turkin asevoimien on vakavasti heikentynyt ja, jossa painotetaan sisäistä turvallisuutta nyt hallitseva, puhumattakaan laaja puhdistukset korkean komennon, kun sotilaallisten seikkailut Syyriassa on ohi. Sota kurdeja myös todennäköisesti lakkauttaa.
  9. Uskon, että Erdogan ja hänen ihmiset alkoivat eräänlainen kustannus-hyöty-analyysi äskettäin ja juuri ennen vallankaappausta, näimme ensimmäisen liikkuu hänen avautua Israel ja Venäjä. Ensinnäkin kustannukset puoli pääkirja. Turkki ei koskaan aiotaan päästää EU (ei että se on niin houkutteleva nykyään); Seuraavat Washington esimerkkiä Lähi-idässä on tuonut se katastrofi ja tappio; oikein tai väärin, Ankara katsoo Washington on pettänyt sitä. Länsi suunta on lähinnä menopuolella reskontra. On etu puolella, Ankara on oppinut, kuinka paljon Venäjän vihamielisyys voi maksaa sitä (ja, jos sen totta, että Moskova kallistuu Erdogan pois vallankaappauksen, mitä Venäjän ystävyys voi antaa). Sitten on tulevaisuudessa hyötyjä: konkreettinen muoto tulossa Venäjän kaasu hana Etelä-Eurooppaan ja mahdollisesti valtavat voitot Kiinan "One Belt, One Road" strategiaa. Siksi yksinkertainen kannattavuuslaskelma osoittaa, että Euraasian puolestaan ​​on monia etuja Turkin kun status quo on noin maksettu.
  10. Entistä julma laskelma olisi Erdogan & Co harkitsee korrelaatio voimia.Kuka voittaa? Mikä on puoli lyödä vetoa? Vuonna 2000 Yhdysvalloissa oli ylivoimaisesti tehokkain maa maapallolla; tehokkain kaikin mitattavissa olevalla tavalla. Mutta se on ollut sodassa lähtien ja se menettää näitä sotia; se on ulkoistanut valmistuksen voima, joka oli perusta sen vallan viime vuosisadalla; sen ulkomainen toiminta haparoivaa ja epäjohdonmukaisia. Mitä tulee muihin Länsi lipunkantaja, kukaan ei voisi mahdollisesti teeskennellä, että EU: n tulevaisuudesta on kirkas. Voima West on hiipumassa, ja mitä vielä on incompetently hallitaan. Vuodesta 2000, toisaalta - vaikka kuluttaja länsimaisen median mielettömyyksien olisi tietämättä siitä - alla erittäin pätevä johto, Venäjä on kasvanut vaurautta ja valtaa. Sama koskee Kiina - vakaa taloudellinen ja sotilaallinen kasvu yhdistettynä järkevää ja viisasta johtajuutta. Jos olivat käynnissä Turkki, jonka kanssa voisi heittää oman kohtalon? Varsinkin kun Western "liittolaisia" ovat niin usein torjuttu olet? Ja voi vain yrittänyt tappaa sinut?
  11. Moskova hyväksyy puolestaan, mutta vaatii käyttäytymisen muutosta. Ei enää takaovi tukea Daesh kautta öljyn salakuljetuksen; enää turvapaikkoja Daesh taistelijoiden; enää häiriöitä Syyriassa. Mutta se jatkaa potilaan lähestymistapaa ja mahdollistaa tietyn määrän ulkokullaisuudellansa Ankara. Moskova uskovinamme (ja ehkä se on totta) että hävittäjä ammuttiin alas vallankaappauksen piirtureita ja muut kasvot säästävä lausunnot Ankara koska Erdoğan uudelleenkirjoittaminen ohi.
  12. Turkki lähtee NATO. Mikä ei ole selvää, ajoitus ja optiikka. Voin helposti kuvitella asteittain vetää takaisin, että ei ole aivan koskaan virallisesti lähteä. Mutta jos Euraasian puolestaan ​​todellakin tapahtuu, niin NATO on mennyt. Se ei enää tuo Ankara etuja ja että menee kaksinkertaisesti annetaan näennäinen käyttö Incirlik emästä sijainti joidenkin vallankaappauksen piirturi. Washington alkaa ymmärtää, että Incirlik on itse asiassa muuttumassa omaisuuserä tulee vastuu ja se tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mitä se tekee: varmasti on aika siirtää ydinaseiden ulos. (Vide newyorkilainen pala: " Kuinka turvallinen ovat amerikkalainen vetypommien varastoidaan turkkilaisen lentotukikohta? ".)
  13. Asiat voisivat saada melko väkivaltainen. On liian aikaista sanoa. Erdogan kehotusta kaduille lopettaa vallankaappauksen rohkeasti vastasi ja että saattaa riittää. Hänen puhdistus on hyvin laaja ja se voi poistaa viidennessä sarakkeessa (sekä monia innocents). Kaikki riippuu siitä, kuinka voimakas sisäinen liima maan on ja että emme voi tietää - välimatka vakautta ja verinen kaaos missä tahansa yhteiskunnassa on lyhyempi kuin useimmat ihmiset haluavat ajatella. Ja amerikkalainen järjestelmä vaihtajat, jotka ovat tuoneet niin paljon tuhoa niin lyhyessä ajassa Turkin naapureihin, on uusi kohde, vaikkakin suuresti rajoitettu pääsy ja vipujen kanssa, jotka tehdä se.
  14. (Seuraavassa on silkkaa off-the-wall spekulaatiota. Osmanien valtakunta oli erittäin monietninen ja multi-tunnustuksellisten yritys. Kautta hirssijärjestelmä, Sultans sallittua ja hallinnoi näitä eroja. Atatürk yrittäneet luoda eurooppalaista tyyliä maan asuttuja jota etnisyys keksi kutsutaan "Turks". Access kansan Göbekli Tepe, troijalaisia, Bithynians ja Miletians, valkoihoiset, elossa kreikkalaiset ja armenialaiset, Seljuks ja kurdit olisivat nyt kaikki virallisesti olla "Turks" yhtä Bretons burgundilaisten ja oksitaani -speakers oli virallisesti "French". huomattavassa määrin tämä fiktio onnistunut (koska se on totta puhuen Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Saksassa ja niin edelleen), mutta kurdien koskaan hyväksynyt kutsutaan "Turks" tai "Mountain Turks". neo-ottomaanien Turkki, mutta ne voivat jälleen tulla "kurdit" (mutta ei koskaan separatistit). mutta jos kurdit todella haluavat itsenäisyyttä, tämä on luultavasti paras mahdollisuus he ovat koskaan ollut ottaa se.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti