Turkki kiitti Israel sen viritys aikana viime viikonloppuna epäonnistunut vallankaappausyrityksen ja jatkaa prosessia normalisoiminen siteitä, vanhempi israelilainen virkamies sanoi sunnuntaina seuraavat neuvottelut Turkin vastine.
Get The Times Israelin Daily Edition sähköpostitse
ja kuule meidän pääuutiset 
  ! KIRJAUDU!
Israelilainen virkamies sanoi nimeämätön vanhempi Turkin luku ilmaisseet Turkin arvostaa Israelin "viestit" aikana epävarma tuntia yritys.
Turkin viranomaiset murskasi vallankaappaus tarjoama tyytymättömiä sotilaat kaaosmaiseksi väkivallan perjantaina ja varhain lauantaina, että jäljellä ainakin 290 ihmistä.
Israel varoitti kansalaisiaan vastaan ​​matkustaa Turkkiin jälkeen uutisia vallankaappausyrityksen ilmennyt perjantaina Turkin sotilaat lähtivät kaduille ja säiliöitä ympäröivät eduskunta.
Kun syrjäyttämisen ilmestyi sputter, Israelin ulkoministeriö ilmaisi tukensa hallituksen puheenjohtaja Erdoganin.
"Israel kunnioittaa Turkin demokratisoitumisprosessissa ja odottaa jatkoa sovintoprosessin Turkin ja Israelin", sanoi ulkoministeriön tiedottaja Emmanuel Nahessonin lauantaina.
Pääministeri Benjamin Netanjahu sunnuntaina osoitti, että sovittelutoimet kanssa Ankaran ei olisi kiskoltaan verinen epäonnistunut sotilasvallankaappauksen.
"Israel ja Turkki sopivat sovinnon, ja oletamme, että tämä prosessi jatkuu riippumatta tapahtumia viikonlopun aikana", sanoi Netanyahu alussa viikoittain Kansliaistunnossa.
Israel allekirjoittivat sopimuksen viime kuussa palauttamaan siteet, jotka jäädytettiin tappava IDF raid on Gazaan sitoutuneen Turkin laiva vuonna 2010.
Maailman johtajat, mukaan lukien Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, ovat voimakkaasti tuominneet perjantain yrittänyt yritysoston armeijan joukkoihin, mutta siellä on myös hälytys yli vastatoimet puhdistuksissa, varsinkin kun kuvat syntynyt osoittaa rajun joidenkin epäiltyjen.
Turkin oikeusministeri Bekir Bozdag sanoi noin 6000 ihmistä oli pidetty "puhdistustoimet" ja varoitti, että määrä nousisi.