torstai 6. elokuuta 2015

Venäjän presidentti Vladimir Putin

”Venäjää pelkäävät epärehelliset ja huolimattomat ihmiset”

© Sputnik/ Aleksey Nikolski
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
 0528195

Sveitsiläinen RTS-televisiokanava haastatteli Vladimir Putinia tämän käydessä jalkapallon vuoden 2018 MM-kilpailun arvonnassa Pietarissa 25. heinäkuuta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi muun muassa pitävänsä sotaa Euroopassa mahdottomana, mutta kehotti eurooppalaisia johtajia harjoittamaan itsenäisempää politiikkaa.
"Toivon oikein paljon, että Eurooppa käyttäytyisi itsenäisemmin ja pystyisi puolustamaan kansallisia etujaan, kansojensa ja maidensa etuja".
Putinin mukaan useiden nykyisten Euroopan ongelmien juuret eivät löydy itse Euroopasta vaan Yhdysvalloista. Esimerkkinä hän käytti siirtolaisuusongelmaa.
"Maailmassa ja Euroopan maissa tapahtuu nyt tiettyjä yhteiskunnallisen tajunnan tektoonisia muutoksia, joiden kohteena on kansallisten etujen puolustaminen. Näemme, että Euroopalla on konkreettinen ongelma, nimittäin siirtolaisongelma. Oliko se Eurooppa, joka teki tähän tilanteeseen johtaneet päätökset? Avoimesti ja rehellisesti katsoen ne päätökset tehtiin valtameren toisella puolella, mutta ongelmia on Euroopalla".
Putin huomautti lisäksi, että Venäjän sotilaallisesta uhasta puhuvat "epärehelliset ja huolimattomat" ihmiset.
"Riidat muiden maiden kanssa eivät kuulu Venäjän etuihin, mutta joudumme joskus puolustamaan etujamme, ja tietysti teemme näin tulevaisuudessakin", Putin sanoi.
Haastattelun lopussa Vladimir Putin sanoi, ettei usko syytöksiin Fifan entistä johtajaa Joseph Blatteria vastaan.
"Luulen, että herra Blatterin kaltaiset ihmiset, sellaiset muiden suurten kansainvälisten urheiluliittojen ja olympiakomiteoiden johtajat, ansaitsevat kansalaisjärjestöjen erityistä huomiota ja kiitollisuutta. Jos myönnetään Nobelin palkintoja, niin juuri sellaisille ihmisille". 


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20150728/274294.html#ixzz3i2w6k6bA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti