sunnuntai 23. elokuuta 2015

Amerikkalainen rauhanaktivisti: Yhdysvallat ja Saudi Arabia syyllistyvät sotarikoksiin

2015-07-03 07:02:00

Teheran, 1.7. (Press TV) -- Kansainvälisen yhteisön on tiedostettava, että Yhdysvallat ja Saudi-Arabia ovat vastuussa sotarikoksista ja ihmisoikeusloukkauksista, on oregonilainen rauhanaktivisti sanonut. 

On erittäin tärkeää, että kansainvälinen yhteisö kiinnittää huomionsa tällaisiin rikkomuksiin ja on yhteydessä niihin hallituksiin, jotka rikkovat kansainvälisiä normeja ja arvoja, sanoo Leah Bolger. Bolger on Yhdysvaltain merivoimien veteraani ja Veterans For Peace -järjestön entinen puheenjohtaja ja hän toimii tällä hetkellä päätoimisena rauhanaktivistina. 

Maailmanyhteisön pitäisi itse asiassa ​​jatkuvasti valvoa, että jokainen maa noudattaa kansainvälistä lakia ja mikäli ne rikkovat kansainvälistä oikeutta, olisi tällaiset hallitukset saatettava vastuuseen, sanoi Bolger iranilaiselle Press TV -kanavalle keskiviikkona. 

Hän viittasi Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestön raporttiin, jossa syytetään Yhdysvaltoja osallisuudesta Saudi-Arabian hyökkäyssotaan Jemeniä vastaan. 

Human Rights Watch sanoi tiistaina, että Washington on periaatteessa vastuussa lainvastaisista iskuista, koska Yhdysvallat osallistuu sotilaskoneiden tankkaukseen niiden lentäessä Jemenin ylle ja antaa Saudi-Arabialle iskujen kohdistamisessa tarvittavia tietoja. 

New Yorkissa toimiva ihmisoikeusjärjestö kehotti Yhdysvaltoja perehtymään Saudi-Arabian Jemeniin suuntaaman pommitusoperaation tuhoisiin seurauksiin. 

Järjestö sanoi myös, että Saudi-Arabia voitaisiin tuomita sotarikoksista. koska sen tekemissä iskuissa on tuhoutunut asuintaloja, kauppapaikkoja ja kouluja ja erityisesti siksi, että iskuissa on saanut surmansa lukuisia siviilejä. 

Yhdysvallat on itse aisaa jo jonkin aikaa rikkonut kansainvälisiä lakeja ja syyllistynyt sotarikoksiin ja nyt Saudi-Arabia tekee samalla tavalla, Bolger huomautti. 

Pelkään, että koska Saudi-Arabia on Yhdysvaltain liittolainen, siihen ei kohdisteta tilanteen vaatimaa kriittistä huomiota, vaikka näin tapahtuisi varmasti, jos kyseessä olisi joku muu maa, hän lisäsi. 

Saudi-Arabia on pommittanut Jemenin eri alueita ilman YK:n lupaa 26.3.2015 lähtien eikä ole piitannut kansainvälisesti esitetyistä vaatimuksista lopettaa väkivalta ja tappavat iskut tätä köyhää arabimaata vastaan. 

YK:n raporteissa kerrotaan, että Saudi-Arabian ilmaiskuissa on saanut surmansa yli 2 600 jemeniläistä ja vähintään 11 000 ihmistä on vammautunut. 

Press TV / KOMINFORM http://www.presstv.ir/Detail/2015/07/01/418289/US-Saudi-war-crimes-human-rights

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti