tiistai 11. elokuuta 2015

Victoria Nuland

Onko Länsi valmis luopumaan Ukrainasta?

© AFP 2015/ Armend Nimani
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
1593233

USA ja EU ovat vihdoin tajunneet, että Ukrainen tukeminen merkitsee paljon enemmän kuin toimivien poliittisten työsuhteiden ylläpitäminen Venäjän kanssa, uskoo Brian Whitmore.

Eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset poliitikot ovat viime viikkojen aikana yrittäneet päästä sopuun presidentti Putinin kanssa, kirjoitti Brian Whitmore Atlantic Magazinessa julkaistussa artikkelissaan.
USA ja EU saattavat luopua Ukrainasta saadakseen Venäjän tukea Iranin ydinohjelmaneuvotteluissa, hän uskoo.
Whitmore kiinnitti lukijoiden huomiota USA:n apulaisulkoministeri Victoria Nulandin äskettäiseen Kiovan-vierailuun, jolla hän kehotti Ukrainan parlamenttia hyväksymään perustuslain Donbassin itsehallintoa koskevan muutokset. Ukraina on useampaan otteeseen sanonut, ettei voi suostua siihen, mutta tilanne voi muuttua jo tänä syksynä, sanoi Whitmore.
EU:n talouden kasvu riippuu siitä kuinka nopeasti Ukrainan kriisi ratkaistaan ja siitä kuinka nopeasti suhteet Venäjän kanssa normalisoituvat, sanoi ranskalainen ekonomisti Lorans Daziano. Le Point —lehdessä julkaistussa artikkelissaan hän sanoo, että Venäjän ja Euroopan vastakkainasettelu ei kestä kauan, koska kukaan ei ole siitä kiinnostunut.
Nyt on aika puhua Vladimir Putinin kanssa, usko Daziano. Hänen mukaan Krimin tunnustaminen osaksi Venäjää auttaisi lieventämään jännitteitä.
EU ei tarvitse sotilaallista konfliktia Euroopan keskellä, uskoo venäläinen kansanedustaja Dmitri Galochkin.
EU kärsii valtavista vahingoista Venäjää vastaan asettamansa pakotteiden vuoksi. Eurooppalaiset etsivät ratkaisua. Krimin aseman tunnustaminen auttaisi ratkaisemaan tilanteen, sanoi Galochkin Sputnikin haastattelussa.
USA halusi tehdä Krimistä oman "uppoamattoman lentotukialuksensa" Venäjän rannikon lähellä. Tietysti se vastustaa Krimin tunnustamista Venäjän osaksi. Mutta ranskalaisten kansanedustajien äskettäinen vierailu Krimille on merkki siitä, että Euroopan silmät ovat vihdoin avautumassa, totesi Dmitri Galochkin.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20150802/288153.html#ixzz3iVhuRuAn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti