maanantai 17. elokuuta 2015

Entinen yhdysvaltalaisministeri: Washington leikkii tulella, ei Venäjä

2015-06-28 08:05:09

Teheran, 28.6. (Press TV) -- Ukrainan konfliktin vuoksi edelleen kiihtyvä vastakkainasettelu Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä on seurausta Washingtonin pyrkimyksestä säilyttää maailmanhegemonia-asemansa ja siitä, että Yhdysvallat tekee erittäin provosoivia liikkeitä Itä-Euroopassa, sanoo amerikkalainen politiikantutkija ja ekonomisti. 

Yhdysvallat on ajanut Euroopan vastakkainasetteluun Venäjän kanssa ja tämä vaarallinen tilanne täysin Washingtonin syytä, sanoi ekonomisti Paul Craig Roberts, joka toimi aikanaan Ronald Reaganin hallituksen varavaltiovarainministerinä. 

Syntyneen tilanteen taustalla on Yhdysvaltain pyrkimys säilyttää maailmanhegemonia-asemansa, sanoi tri Roberts perjantaina iranilaiselle Press TV-kanavalle. 

Washington painostaa myös Venäjää ja Kiinaa ja yrittää pakottaa nämä maat hyväksymään Washingtonin johtajuuden maailmassa ja noudattamaan Washingtonin haluamaa ulkopolitiikkaa, hän lisäsi. 

Siten tämä vaarallinen tilanne on täysin Washingtonin syytä, korosti tri Roberts. 

Roberts arvosteli kovin sanoin Yhdysvaltain varapuolustusministeri Robert Workin kommentteja hänen syytettyä kongressissa Venäjää jännityksen kiristymisestä Itä-Euroopassa. 

Puhuessaan Yhdysvaltain edustajainhuoneen lainsäätäjille Work väitti Venäjän leikkivän tulella lisätessään ydinasevalmiuttaan vastauksena Yhdysvaltojen ja sen Nato-liittolaisten kasvavaan sotilaalliseen läsnäoloon lähellä Venäjän rajoja. 

Käsittääkseni Yhdysvaltojen puolustusministeriö johtaa kongressia harhaan, koska todellisuudessa Washington leikkii tulella, ei Venäjä, sanoi Roberts. 

Juuri Washington järjesti vallankaappauksen Ukrainassa ja tuolloin maassa syntynyt tilanne muodostaa strategisen uhan Venäjälle. Washington ajaa Natoa sijoittamaan lisää panssarikalustoa, joukkoja, tykistöä ja ohjustukikohtia Venäjän rajoille, hän totesi. 

Washington on nyt manipuloimassa "värivallankumouksia" Armeniassa ja Kirgisiassa. Washington on vetäytynyt ABM-sopimuksesta ja ilmoittanut sijoittavansa ballististen ohjusten tukikohtia Venäjän rajoille. Washington on kirjoittanut uudelleen Yhdysvaltain sotilasdoktriinin siten, että se sallii ennaltaehkäisevän ydinaseiskun, huomautti Roberts. 

Kaikki nämä ovat erittäin provosoiva toimia Washingtonin taholta ja Venäjä on ollut hyvin, hyvin hidas vastaamaan. Sen sijaan Venäjä on ollut erittäin epäprovokatiivinen, hän totesi. 

Press TV / KOMINFORM 

http://www.presstv.ir/Detail/2015/06/26/417623/US-playing-with-fire-Russia-Paul-Craig-Roberts 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti