maanantai 17. elokuuta 2015

Silti tutkimatta jääneissä jälkeen 50 vuotta: Oliko Yhdysvaltain Help Incite 1965 Indonesia Massacre?

 3646 
  30  12 
 
  3767
indonesia-massacre-1965
Nyt viisikymmentä vuotta sitten ns "G30S" tai "Gestapu" (Gerakan syyskuu Tigahpuluh) tapahtuma 30. syyskuuta 1965 Indonesia, jolloin kuusi jäsentä Indonesian armeijan pääesikunnan murhattiin julmasti.Tämä tapahtuma oli ratkaiseva hetki Indonesian historiassa: se johti kaataa presidentin Sukarnon, hänen tilalleen armeijan kenraali, Suharton, ja myöhemmin verilöylyn puoli miljoonaa tai enemmän indonesialaista kohdennettuja kommunisteja. 1.  On myös neljäkymmentä vuotta alkaen Haluan ensin kirjoitin siitä, että Yhdysvallat oli osallisena tämän hirvittävän tapahtuman, 2  ja kolmekymmentä vuotta, koska kirjoitin siitä taas vuonna 1985 Canadian lehdessä Pacific Affairs. 3
Silmiinpistävän, on ollut hyvin vähän seurantaa tutkivat nämä tapahtumat sisällä Yhdysvalloissa.Uuden sukupolven tutkijat, varsinkin John Roosa ja Bradley Simpson, dokumentoinut Yhdysvaltojen osallistuminen hyödyntämiseen Gestapu perustella myöhempää joukkomurhaa, verilöylyn hanke, ja muodostumista myöhemmin kapitalistisen New Order. 4  Mutta on ollut, yritän näyttää, vähän tai ei lainkaan Amerikan vastausta tosiasiat Esitin silloin viittaa Yhdysvaltojen osallistuminen yllyttämisestä erityinen tapahtuma 30. syyskuuta itse.
hän Indonesia joukkomurhan 1965
Mieti viisi faktoja Yhdysvaltain ja Indonesiassa vuonna 1965, tosiasiat, että (lukuun ottamatta ensimmäistä) on vain vähän havaituista tai tervehditään Amerikassa hiljaisuudella.
Fakta numero 1) Ennen Gestapu, määrä Yhdysvaltain tutkijoita ja politiikan älymystön kanssa yhteyksiä CIA ja RAND Corporation julkisesti kehottanut kontaktejaan Indonesian armeijan "lakko, lakaista talonsa puhtaana" (Guy Pauker), kun taas " selvitysviranomainen vihollisen poliittisten ja sissien armeijoiden "(William Kintner).
Teksti minun artikkeli Pacific Affairs
Vuonna RAND Corporation julkaisema kirja Princeton University Press, Pauker, Rand Corporation analyytikko ja konsultti kansallisen turvallisuusneuvoston kehotti hänen kontakteja Indonesian armeija ottamaan "täyden vastuun" heidän kansakunnan johtajuutta, "täyttää tehtävänsä," ja joten "lakko, lakaista talonsa puhtaana." 42  [FN. 43:] William Kintner, CIA (OPC) ylempien toimihenkilöiden upseeri 1950-52, ja myöhemmin Nixon suurlähettiläs Thaimaassa, kirjoitti myös hyväksi "selvitystilaan" Indonesian kommunistinen puolue [PKI] työskennellessään CIA-tuetun ajattelua säiliö, Foreign Policy Research Institute, on Pennsylvanian yliopiston kampuksella.
Documentation minun artikkelin Fakta nro 1
Fn. 42. Guy J. Pauker, "The Role of Military Indonesiassa," John H. Johnson, toim.,  rooli sotilasasiamies alikehittyneiden maiden  (Princeton, NJ: Princeton University Press, 1962), ss. 222- 24. Teoksen esipuheen on Klaus Knorr, joka työskenteli CIA opettaessaan Princetonin. Kirja perustui paperit toimitetaan konferenssiin Princetonin vuonna 1962 osallistui upseereita muista kolmannen maailman maissa, kuten Brasiliassa, jonka Yhdysvaltain tukema armeija vallankaappaus vuonna 1964 edelsi Indonesian vuodella.
Fn. 43. William Kintner ja Joseph Kornfeder,  New Frontier War  [London: Frederick Muller, 1963], s. 233, 237-38): "Jos PKI pystyy säilyttämään oikeudellisen olemassaolon ja Neuvostoliiton vaikutusvallan kasvaa, se On mahdollista, että Indonesiassa saattaa olla ensimmäinen Kaakkois-Aasian maa ottaa haltuunsa kansan pohjainen, laillisesti valittu kommunistinen hallitus .... Tällä välin Länsi apua, vapaa Aasian poliittiset johtajat - sekä sotilaallista - on paitsi pitää kiinni ja hallita, mutta uudistus ja etukäteen, kun selvittämisestä vihollisen poliittisten ja sissien armeijoita. "
Vastaanoton Fakta nro 1
Google-hakuja "Pauker + Kintner + Indonesia" tuotosten paljon tuloksia. Niistä ensimmäiset kymmenen, viisi on työtäni, ja viisi ovat teoksia hankinta minulle. En onnistunut löytämään mitään itsenäistä keskustelua. Mutta tämä ensimmäinen tosiasia, toisin kuin seuraavissa, sai suhteellisen laajasti saanut, koska lainauksia Pauker ja Kintner poimittiin ja toistaa Noam Chomsky.
Fakta nro 2) Gestapu oli väärä lippu toiminnan: se väitti toimineensa puolustamaan Sukarnon, mutta pro-Sukarno kenraalit Indonesian armeijan pääesikunnan olivat itse asiassa ensimmäisten joukossa murhataan.
Teksti minun artikkeli
Mukaan Australian tutkija Harold Crouch, jonka 1965 Indonesian armeijan pääesikunnan jaettiin kahteen leiriin. Keskiössä olivat yleisiä esikuntaupseereita varusteltuja, ja uskollinen, armeijan komentaja General Yani, joka puolestaan ​​oli haluton haastaa presidentti Sukarno politiikkaa kansallisen yhtenäisyyden liitossa Indonesian kommunistinen puolue, tai PKI. Toinen ryhmä, mukaan lukien oikeistolainen kenraalit Nasution ja Suharton, käsitti vastustavien Yani ja hänen Sukarnoist politiikkaa. 5  Kaikki nämä kenraalit olivat anti-PKI, mutta 1965 erimielisyyttä oli Sukarno.
Yksinkertainen (vielä lukemattomat) tarina Sukarno n syrjäyttämisen on että syksyllä 1965 Yani ja hänen lähipiiriin kenraalit murhattiin, pohjustaa vallan ottamista oikeistolaisten vastaisen Yani joukot liittoutunut Suharton. Avain tähän oli ns Gestapu vallankaappausyrityksen, joka nimi tukea Sukarnon, itse asiassa suunnattu erittäin tarkasti johtavien jäsenten armeijan uskollisimmat ryhmittymä, Yani ryhmä. 6  armeija yhtenäisyyttä kokouksessaan tammikuussa 1965 välillä "Yani lähipiiriin" ja ne (myös Suharton), joka "oli epäkohtien jonkinlaisia ​​vastaan ​​Yani," rivissä uhreja 30. syyskuuta [Yani ryhmä] vastaan, jotka tulivat valtaan jälkeen murhan [anti-Yani Faction myös Suharton]. 7  Ei yksi anti-Sukarno yleinen oli kohdistettu Gestapu, poikkeuksena tietysti General Nasution. 8  Mutta 1961 CIA vuonna Washington oli tullut pettyneitä Nasution luotettavana voimavara, koska hänen "yhtenäisen rekisteröimisen tuottamaan ja Sukarno useilla keskeisillä laskee. " 9  väliset suhteet Suharton ja Nasution olivat myös viileä, koska Nasution, kun tutkii Suharton lahjonnasta maksuja vuonna 1959, oli siirtänyt hänet hänen komento. 10
Kaksinaamainen vääristymiä todellisuudesta, ensin everstiluutnantti Untung n tilinpäätös Gestapu, ja sitten Suharton vuonna "laskemisen" Gestapu, ovat toisiaan tukevia valheita.11
Fn. 5. Harold Crouch,  armeija ja politiikka Indonesiassa  (Ithaca, New York: Cornell University Press, 1978), s. 79-81.
Dokumentaatio Fakta nro 2
Fn. 6. Lisäksi toinen Gestapu uhrit Keski-Jaavalla (eversti Katamso) oli ainoa ei-PKI virkamies listalla osallistua PKI yhdeksästoista vuotisjuhlassa Jogjakarta toukokuu 1964: Mortimer,  Indonesian kommunismi , s. 432. 5 Ironista kyllä, liian myöhään "löytö" hänen ruumiinsa käytettiin laukaista puhdistus hänen PKI yhteystiedot.
Fn. 7. Neljä kuudesta pro-Yani edustajia tammikuussa tapettiin yhdessä Yani 1. lokakuuta viidestä anti-Yani edustajat tammikuussa, me näemme, että vähintään kolme olivat näkyvästi "laskemisen" Gestapu ja täyttämällä poistaminen ja Yani-Sukarno lojalistit (kolme olivat Suharton, Basuki Rachmat, ja Sudirman on SESKOAD, Indonesian armeijan Henkilöstö ja Command School): Crouch, armeija , s. 81N.
Fn. 8. Vaikka Nasution tytär ja avustaja murhattiin, hän pääsi pakenemaan ilman vakavia vammoja ja tukenut sitä seurannut puhdistuksen.
Fn. 9.  Indonesia , 22 (lokakuu 1976), s. 165 (CIA muistio 22. maaliskuuta 1961 Richard M. Bissell, liitteessä B). Vuoteen 1965 Washington on pettymys Nasution pahensi Nasution syvä vastustaa Yhdysvaltojen osallistuminen Vietnamissa.
Vastaanotto Fakta nro 2
Ei mainittu, sikäli kuin tiedän, Yhdysvalloissa.
Fakta nro 3) Johnson hallinto harhaan jäsenet 88 th  Yhdysvaltain kongressi, jotta jatkossakin tukea Indonesian armeijan jälkeen senaatin tarkistuksen kielletään se.
Alaviite 75 minun artikkeli:  Senaatti muutos vuonna 1964 leikata pois kaikki tuki Indonesialle ehdoitta oli hiljaa kuoli konferenssissa valiokunnan harhaanjohtavia perusteella, että ulkomaista apua Act "edellyttää puhemiestä raportoi ja samanaikaisesti sekä Houses of Congress tahansa apu kalustettu Indonesiaan "(US Cong., senaatti, nro 88-1925,  Ulkomaiset Laki 1964 , s. 11). Itse asiassa lain vaatimus, että presidentti raportti "kongressille" sovelletaan kahdeksantoista muihin maihin, mutta Indonesian osalta hän oli raportoida kaksi senaatin komiteoiden ja  puhuja  House: ulkomaista apua § 620 (j).
Teksti minun artikkeli:  maaliskuun jälkeen 1964, jolloin Sukarno kertoi Yhdysvaltain "painu helvettiin teidän tukea," se oli yhä vaikeampaa poimia mitään tukea Yhdysvaltain kongressi: ne henkilöt, jotka eivät tiedä, mitä oli kehittymässä oli vaikea ymmärtää miksi Yhdysvaltojen pitäisi auttaa arm maa, joka on kansallistaa Yhdysvaltain taloudellisia etuja, ja käyttämällä valtava tuki tukia Neuvostoliiton kohdata Britannian Malesiassa.
Näin julkinen kuva luotiin että alle Johnson "kaikki Yhdysvallat tuki Indonesialle lopetettiin," vaatimus niin buttressed harhaanjohtavia dokumentaatiosta toimivaltainen tutkijat ovat toisti sen. 74  Itse asiassa, kongressi oli suostunut hoitamaan Yhdysvaltain rahoitus Indonesian armeijan kuin peitellyn asia, rajoittaa kongressin tarkastelun presidentin määritystä Indonesian tuen kaksi senaatin valiokunnan, ja House Speaker, jotka olivat samanaikaisesti mukana valvonnassa CIA. 75
Suurlähettiläs Jonesin suorapuheisemmat tili myöntää, että "jousitus" tarkoitti "Yhdysvaltain hallitus sitoutui ei uusia sitoumuksia apua, vaikka se jatkoi käynnissä olevien ohjelmien .... Ylläpitämällä vaatimaton apua [Indonesian armeijan ja poliisin prikaati], me vahvisti niitä varten lähes väistämätön välienselvittely kanssa orastavaa PKI. " 76
Vain äskettäin julkaissut asiakirjoja me opimme, että uusi sotilaallinen tuki oli matkalla vasta heinäkuussa 1965 muodossa salaisen sopimuksen toimittaa kaksisataa Aero-komentajat Indonesian armeijan: nämä olivat pienkone soveltuu käytettäväksi "kansalaistoiminnan toiminta "tai counterinsurgency toimintaa, oletettavasti armeijan Flying Corps joiden päällystön olivat lähes kaikki koulutettu Yhdysvalloissa 77
Marshall Green, US suurlähettiläs Jakartassa vuonna 1965, sanoi hyväksyneen ehdokaslistat puhdistus
Dokumentaatio Fakta nro 3
Fn. 74.  New York Times , 05 elokuu 1965, s. 3; vrt Nishihara,  japani , s. 149; Mrázek, voi. II, s. 121.
Fn. 75. Senaatti muutos vuonna 1964 leikata pois kaikki tuki Indonesialle ehdoitta oli hiljaa kuoli konferenssissa valiokunnan harhaanjohtavia perusteella, että ulkomaista apua Act "edellyttää puhemiestä raportoi ja samanaikaisesti sekä Houses of kongressin apua kalustettu Indonesiaan "(US Cong., senaatti, nro 88-1925,  Ulkomaiset Laki 1964 , s. 11).Itse asiassa lain vaatimus, että presidentti raportti "kongressille" sovelletaan kahdeksantoista muihin maihin, mutta Indonesian osalta hän oli raportoida kaksi senaatin komiteoiden ja  puhuja  House: ulkomaista apua § 620 (j).
Fn. 76. Jones,  Indonesia: Mahdolliset unelma , s. 324.
Fn. 77. Yhdysvaltojen, kongressi, senaatti, komitea on Foreign Relations, monikansalliset yritykset ja Yhdysvaltojen ulkopolitiikan, Kuulemiset  (mainittu jäljempänä kirkon komitea Kuuleminen), 94. Cong., 2. Sess., 1978, s. 941; Mrázek,  Yhdysvallat , vol.II, s. 22. Mrázek lainaa everstiluutnantti Juono Corps kuin sanomalla, että "olemme täysin riippuvaisia ​​avusta Yhdysvalloissa."
Vrt Fn. 43: [] muistion presidentti Johnson Valtiosihteeri Rusk, 17. heinäkuuta 1964 tehdään selväksi, että tuolloin tärkein merkitys MILTAG oli sen kosketukseen anti-kommunistinen elementtejä Indonesian armeijan ja sen aluejako : "Meidän tuki Indonesialle ... olemme tyytyväisiä ... ei  ole auttaa Indonesia sotilaallisesti . On kuitenkin sallii meitä säilyttämään joitakin kosketusta avaintekijöitä Indonesiassa  , jotka ovat kiinnostuneita ja kykenevät vastustamaan kommunistisen haltuunotto . Mielestämme tämä on erittäin tärkeää koko Free World "( luokitus Asiakirjat Quarterly katalogi , 1982, 001786 [DOS Memo puheenjohtajaehdokkaan 17 heinäkuu 1964, kursivointi alkuperäisessä]).
Vastaanotto itse asiassa ole, 3
Google-haku "Indonesia + senaatin nro 88-1925" (ulkomainen apu Act 1964) tuottaa seitsemän tuloksia, viisi Englanti ja kaksi saksaksi. Kaikki seitsemän ovat minun 1985 artikkelin  Tyynenmeren asioihin .
Fakta nro 4) Toukokuussa 1965 kuukautta ennen syyskuun vallankaappaus, CIA liittyvät Lockheed maksut siirtynyt Sukarnon tukija ja Suharton tukija. 6
Nyt on yleisesti hyväksytty, että (kuten Tim Weiner asiakirjojen Japanin osalta), "Sen sijaan kulkee matkalaukut täynnä käteistä neljän tähden hotelleissa, CIA käytti luotettu Amerikan liikemiehiä välikäsiä toimittaa rahaa hyötyä sen liittolaisia. Näitä olivat johtajia Lockheed, yhtiö sitten rakentaa U-2. " 7
Teksti minun artikkeli
Alkaen jo toukokuussa 1965 Yhdysvaltain armeijan toimittajien kanssa CIA yhteyksiä (pääasiassa Lockheed) neuvottelivat laitteiden myynti kanssa payoffs välikäsille, siten kuin tuottaa payoffs tukijoita tähän asti vähän tunnettu johtaja uusi kolmas ryhmittymä armeija, kenraalimajuri Suharton - pikemminkin kuin niitä taustanauhoja Nasution tai Yani, nimellinen johtajat asevoimien. Vasta 1980-luvulla oli se vahvisti, että salainen varoja hallinnoi Yhdysvaltain ilmavoimien (mahdollisesti puolesta CIA) on pestyt kuin "palkkiot" myynnistä Lockheed laitteet ja palvelut, jotta poliittinen payoffs sotilashenkilöstön ulkomaisten maissa. 85
1976 Senaatti tutkimus näitä payoffs paljasti, melkein vahingossa, että toukokuussa 1965 yli oikeudellisia vastaväitteitä Lockheed neuvoa, Lockheed palkkiot Indonesiassa oli ohjataan uuden sopimuksen ja yhtiö perustettiin yrityksen pitkän ajan paikallisen asiamiehen tai välikäsi . 86  Sen sisäinen muistioita tuolloin osoita Muutoksen syyt, mutta myöhemmin muistio taloudellinen neuvonantaja Yhdysvaltain suurlähetystön Jakartassa on kerrottu sanoneen, että oli "joitakin poliittisia näkökohtia sen takana." 87  Jos tämä on totta, se ehdottaa, että toukokuussa 1965 viisi kuukautta ennen vallankaappausta, Lockheed oli ohjataan sen payoffs uuden poliittisen paremmuus, on riski (kuten avustavia päälakimies huomautti) joutuvansa haastetuksi oikeuteen oletuksena sen entiseen sopimusvelvoitteitaan.
Indonesialainen välikäsi elokuuta Munir Dasaad [Agus Musin Dassad], oli "tiedettiin ovat avustaneet Sukarno taloudellisesti 1930-luvulta lähtien." 88  Vuonna 1965 kuitenkin, Dasaad rakensi yhteyksiä Suharton joukkojen kautta perhe sukulainen, Yleinen Alamsjah , joka oli palvellut lyhyesti alla Suharton vuonna 1960, kun Suharton päättynyt klo SESKOAD. Via uuden sopimuksen, Lockheed, Dasaad ja Alamsjah ilmeisesti hitching niiden vaunujen Suharton nouseva tähti:

Kun vallankaappauksen aikana joka Suharton korvattu Sukarnon, Alamsjah, sillä se kontrolloi tiettyjä huomattavia varoja, heti tehnyt nämä saataville Suharton, joka ilmeisesti toi hänelle kiitollisuuden uuden presidentin.Aikanaan hänet nimitettiin aseman luottamuksen ja tänään Alamsjah on, voisi sanoa, toinen tärkeä mies jälkeen presidentti. 89

Niinpä vuonna 1966 Yhdysvaltain suurlähetystö neuvoi Lockheed se olisi "edelleen käyttää" Dasaad-Alamsjah-Suharton yhteys. 90
Dokumentaatio Fakta nro 4
Fn. 85.  San Francisco Chronicle , 24 lokakuu 1983, s. 22 kuvaa yksi tällainen USAF-Lockheed toiminta Kaakkois-Aasiassa, "koodinimeltään" Operaatio Leinikki ", joka toimi ulos Norton Air Force Base Kaliforniassa vuodesta 1965 vuoteen 1972." CIA tiivis osallistuminen Lockheed payoffs, vrt Anthony Sampson,  Arms Bazaar  (New York: Viking, 1977), s. 137, 227-28, 238.
Fn. 86. Kirkko valiokuntien kuultaviksi, s. 943-51.
Fn. 87.  Ibid ., s. 960.
Fn. 88. Nishihara,  japani , s. 153.
Fn. 89. Lockheed Aircraft International, muistio Fred C. Meuser kohteeseen Erle M. konstaapeli 19 päivänä heinäkuuta 1968 kirkon valiokuntien kuultaviksi, s. 962.
Fn. 90.  Ibid ., s. 954; vrt s. 957. Vuonna 1968, kun Alamsjah kärsi lasku vallassa, Lockheed poisti välikäsi ja maksoi sen agenttien palkkiot suoraan ryhmä upseereita (s. 342, 977).
Fn. 91. Kirkko valiokuntien kuultaviksi, s. 941; vrt s. 955.
Vastaanotto Fakta nro 4
Google-hakuja "Lockheed + elokuu Munir Dasaad" tuottaa 207 tulosta, vain yksi enemmän kuin jos google "" Peter Dale Scott "+" elokuu Munir Dasaad. "" Kaikki osumat ovat joko suoraan työni, Indonesian, tai molemmat . Ensimmäisen viisitoista haulle "Lockheed + Alamsjah," kaksi ovat merkityksettömiä ja loput ovat minun työtä.
Fakta nro 5) Lockheed maksu rinnastettiin, kaksi kuukautta ennen Gestapu, samanlaisella loppuratkaisu Suharton liikekumppanin Bob Hasan, on Yhdysvaltain armeijan Sopimus, johon sisältyy Rockwell Aero-komentajat
Teksti minun artikkeli
Heinäkuussa 1965 kello väitetty aallonpohjan US-Indonesian tukea suhteet, Rockwell-standardi oli sopimuksella toimittaa kaksisataa pienkone (Aero-komentajat) Indonesian armeijan (ei ilmavoimat) seuraavien kahden kuukauden aikana. 91 Jälleen kerran komission edustaja on paljon, Bob Hasan, oli poliittinen työtoveri (ja mahdollinen liikekumppani) Suharton. 92  Tarkemmin, Suharton ja Bob Hasan perustettu kaksi laivayhtiötä jota hoitaa Keski-Jaavalla armeija jako, Diponegoro. Tämä jako, kuten on jo pitkään huomannut, toimitettu suurin osa henkilöstön molemmin puolin Gestapu vallankaappaus draama - sekä lavastus vallankaappausyrityksen, ja ne laittoi pallon alas.Ja yksi kolmesta johtajien Keski-Jaavalla Gestapu liike oli everstiluutnantti Usman Sastrodibroto päällikkö Diponegoro ryhmän "väliotsikossa extramilitary toimintoja." 93
Siten kahdesta tunnetusta Yhdysvaltain armeijan myynti sopimusten aattona Gestapu Putsch, molemmat mukana poliittinen payoffs henkilöille ilmennyt vasta Gestapu niin lähellä Suharton liittolaisia.
Dokumentaatio Fakta nro 5
Fn. 91. Kirkko valiokuntien kuultaviksi, s. 941; vrt s. 955.
Fn. 92. Southwood ja Flanagan,  Indonesia: Laki , s. 59.
Fn. 93. Crouch,  armeija , s. 114.
Vastaanotto Fakta nro 5
Google Books haku "Rockwell + 1965 +" Bob Hasan '"tuottaa 201 tuloksia, lähinnä Indonesian (Bahasa Indonesia). Ensimmäisen yhdeksän, kaikki neljä osumaa Englanti, ja ainakin yksi osuma Indonesian, ovat minun 1985 artikkelin  Tyynenmeren asioihin .
Aseta kuvan kuvateksti]  Bob Hasan, Suharton liikekumppanin, joka sai Yhdysvaltain payoffs aattona Gestapu
Vastaanotto yleensä näistä asioista, ja minun artikkeli
Tietääkseni en ole tietoinen, että jokin edellä mainituista tosiseikoista (muu kuin ensimmäinen, poimima Noam Chomsky) on käsitelty missään American lähde, tai missään maista kuin Indonesiasta, jopa vuodesta 1998.
Mitä minun artikkeli, olen tietoinen kahden lukuvuoden viittauksia se Yhdysvalloissa ennen Suharton ouster vuonna 1998. Yhdessä muiden teosten Benedict Anderson, Ruth McVey, ja Ralph McGehee, se oli mainittu yhtenä alaviitteessä osana artikkeli HW Brands, "The Limits of manipulointi: Miten Yhdysvallat ei Kumoamiskorkeus Sukarnon," in  Journal of American History , (joulukuu 1989).
Tuotemerkit ei maininnut perusteluja  varten  Yhdysvaltojen osallistumista. Sen sijaan hänen väitteensä (joka
"Itse asiassa, Sukarno n kaataa oli hyvin vähän tekemistä American juonitteluun") vetosi asiakirjojen LBJ kirjasto: "tarina he kertovat," hän vakuutti lukijat, "ei tehdä pitkälti kestämätöntä ajatus, että Sukarno kuolema ja mukana verilöylyn alkunsa USA. " 8  Hänen menetelmä, lyhyesti sanottuna, oli luottaa siihen, mitä Yhdysvaltain hallituksen asiakirjoja sanoi aiheesta, naiivi menetelmä, pelkään yksi toteaa aivan liian usein kesken nimitän arkistointia historioitsijat. Brands myöntää, että "Tietyt viestintä luokitellaan [ja] jotkut ovat saattaneet lähetetään silppuri" (s. 788). Mutta hän kirjoittaa kuin jos tietää, että CIA on täysin kykeneväinen väärentäminen irtoaa itsestään sisäiset arkistot, kun sillä pyritään suojelemaan operatiivisten salassa ulkopuolisilta. 9
Sama naiivi laskentatapa ainoa vastaus (sikäli kuin tiedän) minun argumentti, tämän kirjan toimittaja Victor Fic syytetään Kiinan Gestapu (ja julkaistu Intia):
Peter Dale Scott on johtava teoreetikko väitetystä Yhdysvaltain rooli tässä salaliitto ....Kuitenkin CIA ja muut asiakirjat luokitus ja hallituksen julkaisema Yhdysvaltain ... renderöinti Scottin teoria epäuskottava kuin CIA, oman pääsy, ei ollut omaisuuden Indonesiassa toteuttamaan tällaisen " vallankaappaus "syrjäyttää Sukarno tai tuhota PKI .10
FIC: n väite ansaitsee hieman enemmän huomiota, koska hän viittaa myös toimituksellinen tueksi Gestapu joka ilmestyi 02 lokakuu 1965, kysymys PKI sanomalehti  Harian Rakjat . Jälleen kerran, jos ottaa kirjaimellisesti, tämä tuki kenraalien "murha peräisin kommunistisen paperin näyttäisi vahvistavan, että Gestapu oli, kuten Fic väitti, vasemmistolainen vallankaappaus yritys.
Kuitenkin Fic yksinkertaisesti huomiotta perustelut tarkoitetun minun essee että  Harian Rakjat "toimituksellinen" oli todellisuudessa propagandaa väärennös, ehkä CIA. Kuten olen lainasi sitten Anderson ja McVey:
Professorit Benedict Anderson ja Ruth McVey, jotka ovat kyseenalaistaneet aitouden tämän ongelman myös sulkea pois mahdollisuutta, että sanomalehti oli "Army väärentäminen", sillä perusteella, että armeijan "osaaminen ... at väärentämistä osapuolen asiakirjoja on aina ollut abysmally alhainen . " 115
Kysymyksiä Anderson ja McVey ei ole vielä riittävästi vastattu. Miksi PKI osoita tukea Gestapu vallankaappauksen kun se oli käynnissä, niin harkitsemattomasti editorialize tueksi Gestapu jälkeen se oli murskattu? Miksi PKI, jonka toimituksellinen antoi tukensa Gestapu, epäonnistua saada niiden seuraajia toimimaan Gestapu puolesta? Miksi Suharton, silloin valvonta Jakarta, sulkea kaikki sanomalehdet paitsi tämä yksi, ja yksi muu vasemmalle kallellaan sanomalehden joka oli myös hänen propaganda päättyy? 116 Miksi, toisin sanoen, teki Suharton 2. lokakuuta sallia julkaistavan vain kaksi Jakarta sanomalehtiä, kaksi jotka olivat pisteen suljetaan ikuisesti?
Fn. 115. Anderson ja McVey,  Alustava  analyysi 01 lokakuu 1965, Coup Indonesiassa  (Ithaca, New York: Cornell University Press, 1971)], s. 133.
Fn. 116. Benedict Anderson ja Ruth McVey, "Mitä tapahtui Indonesiassa?"  New York Review of Books , 01 kesäkuu 1978, s. 41; henkilökohtainen tiedonanto Anderson.Toinen sanomalehti,  Suluh Indonesia , kertoi sen PNI lukijoille että PNI ei tukenut Gestapu, ja siten käytetty poistaa mahdollinen opposition Suharton vallankaappauksen.








Miten selittää Fifty Years of Silence?
On ilmeistä, miksi amerikkalainen Indonesianists olivat haluttomia mainita artikkelini tai tutkimaan keinoja, jotka se avasi niin kauan kuin Suharton oli vallassa: uransa riippui kykyyn vierailla maassa he kirjoittivat. Professori Benedict Anderson Cornell, oli yksi ensimmäisistä tutkijat kyseenalaistaa virallisen huomioon Gestapu, vuonna ns Cornell raportti 1971 11  Myöhemmin hänet tunnetusti kääntyi takaisin Jakarta lentokentällä, vaikka hän oli saapunut voimassa oleva viisumi .
Toinen ilmeinen syy on menetelmiin. Diplomaattinen historioitsijat ovat tottuneet toimimaan viranomaisten rekistereihin, eikä huolta itsestään (kuten tein) kanssa vapautuu sisäisiä asiakirjoja yrityksiltä kuten Lockheed joka, minun analyysi, toimivat osana amerikkalaisen syvä valtio. 12
Äskettäin essee, joka nimenomaisesti totesi CIA on osallistunut 1958 Permesta kapina, Anderson tunnustettu Yhdysvaltojen tuen vuonna 1965 väkivaltaisista  vastaus  on Gestapu, mutta erotuksena Gestapu itse. 13  Bradley Simpson, vuonna lopullisesti huomioon tätä tukea, sanoo Gestapu itse vain, että "amerikkalainen historioitsijat erityisesti [hän mainitsee minun essee alaviite] läikyttänyt paljon mustetta kysymys Washington osallistumista." 14  Nykyään se on tullut tavallista nähdä keskustelua Yhdysvaltojen osallistuminen kohdistaminen PKI jäseniä jälkeen Gestapu, kuten sekä yleisen vainon joka seurasi Gestapu. 15  Mutta yksi ei vielä nähdä paljon keskustelua Yhdysvaltojen osallistuminen Gestapu itse.
Artikkelini vastaanotto Yhdysvaltojen ulkopuolella on ollut aivan erilainen. Julkaistu ensimmäinen Kanadassa vuonna 1985, se on sittemmin käännetty ja / tai julkaistu Amsterdamissa (1985, hollanniksi), Pariisi (1986), Länsi-Berliini (1988 indonesia), Hull, England (1990), ja siitä lähtien, vuodesta 1998, ainakin kuusi muuta kertaa indonesia, sisällä Indonesia itse. 16
Olen ei pysty arvioimaan vastaanotto Indonesiassa artikkelin (se oli todella julkaistiin siellä kirja).Merkki siitä, että bootleg 1988 käännös West Berlin kierrätetään vaivihkaa Indonesiassa on se, että kirja oli virallisesti kielletty Suharton puhemiehistön Sensuuri. 17  Tähän päivään. tietääkseni, ainoa sanomalehti viittaus missään minun oletukseen Yhdysvaltojen osallistuminen Gestapu oli Englanti-kieli Jakarta Post  25. heinäkuuta, 2013. 18
Nyt Indonesia itse on tulossa avoimempi keskusteluja Gestapu ja sen jälkimainingeissa, on korkea aika samanlainen asennemuutosta Yhdysvalloissa. Ja kansainvälisesti.








Epilogi
Näkemykseni Sukarno n kaataa ovat kehittyneet 1980-luvulta lähtien. Että aikakausi, nähdä Sukarno toisin tukahduttavia diktaattori Suharton, kuvailin Sukarno kuin "kiistatta suosittu ja kohtuullisen perustuslaillinen siviili johtaja." 19  Tänään Ymmärrän, että viime vuotta hänen säännön maa oli yhä epävakaa, suuria taloudellisia ongelmia ei puututa, ja Sukarno pyrki lepyttää yleistä levottomuutta mukaan harkitsematon sotatoimet lähimmäistänsä vastaan ​​Malesiassa.
Olen myös määrite enemmän huomiota siihen, että Sukarno näin osaltaan tietämättään oman kaatuminen, koska salaisen armeijan Special Operations yksikkö OPSUS, kirjoittaja Suharton käsitellä rauhanaloitteen kohti Malesia joista Sukarnon tiennyt mitään, kehittyneet osaksi laitteen juonittelusta hänen poisto, ehkä todellakin suunnittelun ydin se. 20
Vaikka minun 1985 artikkeli mainittu OPSUS vain alaviitteessä, nyt epäilen se on saattanut toimittaa miljöön toinen vallankaappaus ennakkoluuloton tontti, possu tukemien ensimmäisten. Tarkoitan tällä, että oli aluksi OPSUS juoni työntämänä Suharton ja seuraamuksia Yani, neuvotella rauhasta Malesian vastaan ​​Sukarno toiveiden; mutta sitten jotkut ihmiset salaliitossa saattanut olla toinen asialista, puhdistaa (avulla väärien lippu varjolla Gestapu) maavoimien esikunta sekä Yani ja muiden yleistä Sukarnon lojalistit, siten raivata tietä vallankaappauksen ja verilöyly . Tällainen hienostunut kahden tason juoni, kuten propaganda väärentäminen  Harian Rakjat  "toimituksellinen," voi olla yli ominaisuuksia indonesialaiset toimii yksin. 21
Possu tukema tontit ovat kuitenkin ovat katkottua CIA, ja ennen niitä British MI6. Ja vuonna 1965 Britannian ulkoministeriön kanssa MI6, lähetti sen ylimmän propaganda asiantuntija, Norman Reddaway, Singapore. Vuonna 1998, vähän ennen kuolemaansa, Reddaway listautui, kuvaamaan miten "kaataa Sukarno oli yksi ulkoministeriön n" menestynein "vallankaappaukset, jonka he ovat pitäneet salassa, kunnes nyt:"
Peitellyn toiminta ja psykologista sodankäyntiä strategian alulle, perustuu Phoenix Park, Singaporessa, brittiläinen pääkonttori alueella. MI6 joukkue piti tiiviit yhteydet avaintekijöitä Indonesian armeijan kautta Britannian suurlähetystö. Yksi näistä oli Ali Murtopo, myöhemmin General Suharton tiedustelupäällikkö, ja MI6 virkailijat jatkuvasti matkusti edestakaisin Singaporen ja Jakarta. 22
Stephen Dorril kirja  MI6  vahvistaa, että "Kaakkois-Aasian MI6 työskenteli käsi kädessä kanssa CIA" rahaksi "Indonesian presidentti Sukarno." 23
Samana aikana Ali Murtopo, johtaja OPSUS, myös matkusti edestakaisin, eikä vain neuvotella salaa kanssa Malesian hallitus, mutta myös salakuljettaa "kumi ja muut tavarat" tuottaa rahaa OPSUS ja kerätä $ 17 miljoonaa pankkien Singaporessa ja Malesiassa. 24  Yani oli lupa Murtopo n salaisen MI6 yhteydet; hän olisi mitään keinoa tietää, jos nämä neuvottelut oli kääntynyt suunnitelmia poistaa Yani itse.
Kuten hänen läheinen liittolainen Suharton, Murtopo nousi kautta Diponegoro Divisision, alue, joka oli keskeinen rooli sekä lavastus Gestapu, ja myös laittoi pallon alas. 25  Kuten kirjoitin vuonna 1985:
Pro-Suharton lähteistä - erityisesti CIA tutkimuksen Gestapu julkaistu 1968 - opimme muutaman joukot olivat mukana väitetty Gestapu kapina, ja mikä vielä tärkeämpää, että Jakartassa kuin Keski-Jaavalla sama pataljoonaa toimittaneen "kapinallinen "yritykset käytettiin myös" laittaa kapinan alas. "Kaksi kolmasosaa yhden paratroop prikaati (joka Suharton oli tarkastanut edellisenä päivänä) plus yksi yritys ja yksi joukkue muodosti koko Gestapu joukkojen Jakartassa; kaikki paitsi yksi näistä yksiköistä komensi nykyisen tai entisen Diponegoro Division virkamiehet lähellä Suharton; ja viimeinen oli alle upseeri, joka totteli Suharton lähellä poliittinen liittolainen, Basuki Rachmat. 17
Kaksi näistä yhtiöistä, mistä 454. ja 530th pataljoonaa, olivat eliitti Raiders, ja 1962 nämä yksiköt olivat suurimpia Indonesian vastaanottajat Yhdysvaltojen apua. 18  Tämä seikka, mikä sinänsä todista mitään, lisää meidän uteliaisuus monia Gestapu johtajat joka oli ollut Yhdysvaltain koulutettuja. Gestapu johtaja Keski-Jaavalla, Saherman, oli palannut koulutus Fort Leavenworth ja Okinawa juuri ennen tapaamista Untung ja Major Sukirno on 454. pataljoona elokuun puolivälissä 1965. 19  Kuten Ruth McVey on todennut, Saherman hyväksyy koulutusta Fort Leavenworth "tarkoittaisi, että hän oli läpäissyt tarkastelun CIA tarkkailijat." 20
Fn. 17. CIA Study, s. 2; vrt s. 65: "Tällä korkeus vallankaappaus ... joukot kapinallisten [Keski-Jaavalla] arvioitiin on voimaa vain yhden pataljoonan; aikana seuraavat kaksi päivää, nämä voimat vähitellen suli. "
Fn. 18. Rudolf Mrázek,  Yhdysvallat ja Indonesian armeijan, 1945-1966  (Praha: Tšekkoslovakian tiedeakatemia, 1978), vol. II, s. 172. Nämä pataljoonaa, joka käsittää suurimman osan kolmas Paratroop Prikaati, toimitti myös suurin osa joukot tapana laittaa alas Gestapu Jakartassa. Alistaminen Näiden kahtia tässä pitäisi sisällissota yhteen sulkukomennon rakenne alle Suharton on mainittu selittää, miten Suharton pystyi järjestyksen palauttamiseksi kaupungin ilman ammuskelua. Samaan ulos Halim Air Force Base väitetty ase taistelussa välillä 454. (vihreä Beret) ja RPKAD (Red Beret) laskuvarjojoukot laukesi "menettämättä yhden miehen" (CIA Study, s. 60). Keski-Jaavalla, myös, valta "vaihtoi omistajaa hiljaa ja rauhallisesti," ja "hämmästyttävä puute väkivallan" (CIA Study, s. 66).
Fn. 19.  Ibid ., s. 60N; Arthur J. Dommen, "vallankaappausyrityksen Indonesiassa,"  Kiina Quarterly , tammi-maaliskuussa 1966 s. 147. Ensimmäinen "get-tutustui" kokous Gestapu piirturi sijoitetaan Indonesian kronologia tapahtumia "joskus ennen 17 elokuu 1965"; vrtNugroho Notosusanto ja Ismail Saleh,  vallankaappausyrityksen on "syyskuun 30 päivään Movement" Indonesia  (Jakarta: [Pembimbing Masa, 1968], s. 13); CIA Study, tämä kokous on päivätty 6. syyskuuta (s. 112). Kumpikaan tilin avulla enemmän kuin muutaman viikon tontti vallankaappaus maailman viidenneksi väkirikkaimman maan.
Fn. 20. Mortimer,  Indonesian kommunismi , s. 429.
Haluaisin nyt epäillä, tosin ilman todisteita, että jos halusi tutkia CIA ja / tai MI6 syötetään 1965 Gestapu juoni, MI6 / Ali Murtopo yhteydessä olisi hyvä paikka aloittaa.
Toisin sanoen, minun lausunnon Sukarno ja hänen kaatuminen on hieman muuttunut. Olen kuitenkin edelleen tarkastella kuin hirviömäistä rikollista tehdyt suunnitelmat 50 vuotta sitten lopettamiseksi sekä hänelle ja PKI kautta verenvuodatusta, vaikka myöntävät, että todellinen verilöyly ehkä menneet paljon pidemmälle mitä oli suunniteltu.
Katse takaisin, voimme nähdä viime vuosisadan aikana, kun useita uusia suurvaltojen syntynyt, ja jokainen niistä, ei vain Yhdysvalloissa, on ollut paljon viatonta verta tilille. Ymmärtää Yhdysvaltain politiikka sodanjälkeisessä Aasiassa on tärkeää määrittää tarkka prosessi, jossa rikollinen päätökset ympäröivän Gestapu tehtiin ja tarkastella niitä valossa peitellyn toimien muualla.
Tutkiakseen syyskuu 1965 tapahtumaa ei ole rangaista sen tekijöinä, joista useimmat ovat nyt kuolleet.Se on määrittää, mitä voimia, jotka tällaisen juoni edelleen olemassa, kuten Yhdysvalloissa ja Indonesiassa, ja pyrkiä vähentämään todennäköisyydet näiden rikosten toistuminen tulevaisuudessa.
Peter Dale Scott  on entinen kanadalainen diplomaatti ja Englanti professori Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä. Hänen viimeisin kirjansa on  amerikkalainen Deep State: Wall Street, Big Oilin ja hyökkäys Yhdysvaltain demokratiaa , julkaisija Rowman & Littlefield. Hän on myös kirjoittanut Huumeet Öljy ja sota ,  tie 9/11 ,  sota Conspiracy: JFK, 9/11, ja Deep Politics of War , ja  American War Machine: Deep Politiikka, CIA Global Drug Connection ja Road Afganistaniin . Avustava toimittaja Aasian-Tyynenmeren lehti, hänen verkkosivuilla, joka sisältää runsaasti hänen kirjoituksiaan, on  täällä.
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Huomautuksia
1  Death arviot käsitellään Robert Cribb, ja tiivistettiin arviointi "niinkin alhainen kuin 200000 tai peräti miljoona." Robert Cribb "ratkaisemattomia ongelmia Indonesian murhat 1965-1966,"  Aasian Survey , heinä / elokuussa 2002, s. 559).
2  Peter Dale Scott, "vienti Military elinkeinokeskuksen: Amerikka ja kaataa Sukarnon, 1965-67," in Malcolm Caldwell (toim.),  Ten Years "Military Terror Indonesia  (Nottingham: Spokesman Kirjat, 1975), s. 209 -61.
3  Peter Dale Scott, "vienti Military-elinkeino-," Malcolm Caldwell, toim.,  Ten Years "Military Terror Indonesiassa(Nottingham, Englanti: tiedottaja Kirjat, 1975), ss. 227-61;  "Yhdysvallat ja kaataa Sukarnon, 1965-1967, " Tyynenmeren asioihin  (Vancouver, BC) 58,2 (kesä 1985), ss. 239-64.
4  John Roosa,  tekosyynä Mass Murder: 30 syyskuu liikkeen ja Suharton Vallankaappaus Indonesiassa  (Madison, WI: University of Wisconsin Press, 2006); Bradley R. Simpson,  Ekonomistit Guns: Autoritaariset kehittäminen ja US-Indonesian suhteet, 1960-1968  (Stanford, CA: Stanford University Press, 2008).
5  Sillä täynnä viittauksia tämän ja muiden lähteiden Näissä alaviitteissä, katso teksti minun artikkeli Scott,  "Yhdysvallat ja kaataa Sukarnon, 1965-1967" .
6  Tämä on osittain tukee Andrew Feinstein, mutta ilman viittausta 1965 muutos välikäsiä. Katso Andrew Feinstein,Shadow World: Inside maailman asekaupasta  (New York: Picador, 2012), ss. 265-66: "Indonesiassa vuonna 1965, Lockheed maksettu lahjuksia $ 100,000 per kone. Kuitenkin pian sen jälkeen CIA avusti oikeistolainen Yleiset Suharton kaataa Sukarno hallitus. Lockheed huolissaan siitä, että sen agentti, Isaak [sic] Dasaad, ei ehkä ole riittävän hyvät yhteydet uuden järjestelmän olevan käyttöä. Havainnollistaa laajuus Yhdysvaltain hallitus osallisuudesta kiistanalainen ulkomaisten aseiden myynnin, yhtiön markkinointi johtoon huomattava, että Lockheed virkamiehen meni Yhdysvaltain suurlähetystön Jakartassa ja pyysi niitä erityisesti siitä Dasaad voisi jatkaa, uudessa järjestelmässä, on arvokasta Lockheed ". Suurlähetystö sanoi kyllä, mikä Lockheed nauhoittaa että "ilmeisesti Dasaad on tehnyt siirtymistä Sukarnon Suharton hyvässä kunnossa." Vrt Wimanjaya K. Liotohe,  Prima Dosa: Wimanjaya dan Rakyat Indonesia menggugat Imperium Suharton  (Pasarminggu: Yayasan Eka Fakta Kata, 1993).
7  Tim Weiner,  Legacy of Ashes: historia CIA  (New York: Doubleday, 2007), s. 119. Lockheed rahaa Japanissa meni Sasakawa Ryoichi, CIA: n agentti vaikutusvaltaa, ja hänen ystävänsä Kodama Yoshio. Minun 1965 essee huomasin, että Sasakawa oli "kehui, että hän soitti rooli vallankaappauksen että kukisti Sukarno." Lockheed varoja Sasakawa Japanissa osittain hoitaa japanilainen amerikkalainen, SHIG Katayama, jonka tunnus Corp. Caymansaarilla teki selittämätön liiketoimintaa CIA liittyviä linna Pankki Bahamalla.
8  HW Brands, "The Limits of manipulointi: Miten Yhdysvallat ei Kumoamiskorkeus Sukarnon,"  Journal of American History , Vol. 76, nro 3 (joulukuu, 1989), s. 785-808 (s. 787). Tuotemerkit näkee Johnsonin politiikka ennen hänen vaaleja, mutta silti puuttuu "henkilökohtainen poliittinen mandaatti", kuten vaatimaton kuvioitu välillä halu lepyttää Sukarnon, ja "hiljainen pyrkimyksiä edistää toimia armeijan vastaan ​​PKI" (s. 791, 793). Uskon, että hän aliarvioi tärkeitä nämä "hiljainen ponnisteluja", joka (kuten edellä todettiin keskustelussa Fakta nro 3) muistio ulkoministeri Rusk kuvattu 17. heinäkuuta 1964 "elintärkeä koko Free World. "Ja minä tiedä mitään todisteita vastaan ​​tai hänen väitteensä, että Gestapu kiinni CIA" yllätyksenä "(s. 787).
9  Sillä katso esimerkiksi Peter Dale Scott,  Oswald, Meksiko, ja Deep Politiikka: Revelations CIA kirjaa salamurha JFK(New York: Skyhorse, 2013), s. 28-29.
10  Victor M. Fic,  anatomia Jakarta Coup, 01 lokakuu 1965: Collusion Kiinan kanssa joka tuhosi Maavoimien Esikunta, presidentti Sukarno ja kommunistisen puolueen Indonesia  (New Delhi: Abhinav Publications, 2004), s. 3.
11  BR O'G. Anderson ja Ruth  McVey ,  alustava analyysi lokakuuta 1965, Coup Indonesiassa  (Ithaca: Cornell University, 1971).
12  Sillä tämä suhde Pietaria Dale Scott,  amerikkalainen Deep State: Wall Street, Big Oilin ja uhka Yhdysvaltain demokratiaa  (Lanham, MD: Rowman & Littlefield, 2014 (pp.16-17, 22, 127-29.
13  Benedict R. Anderson,  "Rankaisemattomuus ja Reenactment: Mietteitä 1965 verilöyly Indonesiassa ja sen Legacy," Aasian ja Tyynenmeren lehti: Japani Focus, 15 huhtikuu 2013: "Army johtajat, auttanut neuvoja ja puoli piilossa tukea sekä Pentagon ja CIA - sitten rullata kovassa takaiskuja Vietnam - oli pitkään etsinyt perustelu joukkotuhoaseiden puolueen. Nyt 30 syyskuu liikkeen ja murhan kuusi kenraalit jos aukko he odotettu. "
14  Bradley R. Simpson,  Ekonomistit Guns: Autoritaariset kehittäminen ja US-Indonesian suhteet, 1960-1968 (Stanford, CA: Stanford University Press, 2008), p.173, 311n6.
15  Tim Weiner,  Legacy of Ashes: historia CIA  (New York: Doubleday, 2007), s. 260.
16  (1) Peter Dale Scott,  Peranan CIA Dalam Penggulingan Bung Karno. Buku ini dilatang beredar Oleh KEJAGUNG RI.  (Länsi-Berliinissä: Perhimpunan Indonesia, 1988);
(2)  Peranan CIA Dalam penggulingan Bung Karno Konspirasi Soeharto-CIA: penggulingan Soekarno, 1965-1967 (Surabaya: Pergerakan Mahasiswa Islam Indonesia: Perkumpulan Kebangsaan Anti Diskriminasi, [1998]); (3) antologia,  Gestapu, matinya para Jenderal dan Peran CIA  (Yogyakarta: Cermin, 1999); (4) Peter Dale Scott,  CIA dan penggulingan Sukarno  (Yogyakarta: Lembaga Analisis Informasi, 1999); (5) Peter Dale Scott,  Amerika Serikat dan penggulingan Sukarno 1965-1967
([Sl: sn], 2000); (6) Peter Dale Scott ... et. ai. ; editori, Joesoef Isak],  100 tahun Bung Karno: 6 Kesäkuu 1901-2001: sebuah Liber (Jakarta: Hasta Mitra, 2001), s. 278-316; (7) Peter Dale Scott,  Peran CIA Dalam penggulingan Sukarno (Jakarta: Buku Kita, 2007.
17  Jonathon Green,  Encyclopedia of Sensuuri  [New York: Facts File, 2005], s. 278.
18  Zoe Reynolds,  "Putu Oka Sukanta ja runous vankilasta,"  Jakarta Post , 25 heinäkuu 2013: "Muut, kuten Peter Dale Scott, entinen kanadalainen diplomaatti ja professori Kalifornian yliopistossa, väittävät, että Dalang (tai Puppet Master) - ehkä CIA, ehkä Soeharto - oli manipuloi tapahtumia, jotka johtivat ... verenvuodatus tulla. "Tämä rikkoutuminen journalistisen hiljaisuus Indonesiassa oli merkittävämpää, että armeijan kenraali oli vielä presidentti.
19  Peter Dale Scott, "Kuinka tulin Jakarta,"  Agni , nro 31/32 (1990), s. 297.
20  R. Tanter, "totalitaarista Ambition: Intelligence Organisaatiot Indonesian valtion," in  valtion ja kansalaisyhteiskunnan Indonesiassa , toim. AK Budiman, (Monashin: keskus Kaakkois-Aasian tutkimus, 1990), 218: Jusuf Wanandi,  Shades of Grey: Poliittinen Memoir of Modern Indonesia, 1965-1998  (Jakarta: Equinox, 2012), s. 68.
21  Vastaavissa CIA tukema tontteja vastaan ​​Allende Chilessä (1970-73), kannattaja armeijan esikuntapäällikkö oli myös murhattiin, tehdään tilaa oikeistolainen kenraali Pinochetin jotka myöhemmin suorittavat armeijan vallankaappauksen ja verilöyly. Mutta nämä olivat kaksi tontteja erottaa ajallisesti, ei yksittäinen possu tukema juoni.
22  Paavali Lashmar ja James Oliver, "Kuinka tuhosimme Sukarnon,"  Independent  (Lontoo), 01 joulukuu 1998,
23  Stephen Dorril,  MI6:  Inside Covert maailma Hänen Majesteettinsa salaisen tiedustelupalvelun  (New York: Free Press, 2000), 718: "Yhteistyössä kollegojensa kanssa Australian salaisen tiedustelupalvelun (ASIS), MI6: n Special poliittisen toiminnan ryhmä käynnisti jopa kuusi eri häiritsevä toimia, kuten ... rekrytointi "kohtalainen" elementit armeija. "
24  John Roosa,  tarkastelu Wanandi ,  Shades of Grey , Inside Indonesia.
25  Vrt Fakta nro 5 edellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti