lauantai 15. elokuuta 2015

Sotilasliitto Naton Euroopan-joukkojen komentaja kenraali Philip Breedlove.

Pentagon myöntää, ettei ole valmis sotaan Venäjää vastaan

© AP Photo/ Susan Walsh
ULKOMAAT
Saada lyhennetty URL
 0000

Yhdysvallat ei ole valmis pitkään sotaan Venäjää vastaan, The Daily Beast kirjoittaa. Asiasta kertoivat toimittajille nimettöminä pysyneet Pentagon-lähteet.

"Yhdysvaltain puolustusvoimat on tehnyt laskelmia pitkäaikaisesta sotilaallisesta konfliktista Venäjän kanssa eivätkä tulokset näytä Yhdysvalloille hyviltä", verkkolehti kirjoittaa.
Pentagonin edustajan mukaan eräs Yhdysvaltain suorittama laajamittainen sotaharjoitus näytti, että Afganistanin ja Irakin sodat ovat rasittaneet armeijaa teknisestä ja henkilöstönäkökulmasta. Siksi Yhdysvaltain maavoimat ei ole valmis pitkäaikaiseen sotaan Venäjää vastaan.
The Daily Beast korostaa, että Yhdysvaltain armeija on usealta vertailukohteelta paremmassa kunnossa kuin Venäjän armeija. Kuitenkin sillä paremmuudella "on rajojaan". Näin sen lisäksi, että Yhdysvaltain armeijan on käytettävä rasittuneita lentäjiä ja lentokoneita, jotka ovat vain rajoitetusti korjattavissa, se joutunee myös vetämään miehittämättömiä tiedustelulennokkeja muilta konfliktialueilta.
"Emme voi pärjätä ilmassa Venäjän kaltaista vihollista vastaan sillä tasolla, jota pidimme syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen itsestään selvänä", toinen Pentagonin edustaja sanoo.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150815/322375.html#ixzz3itKetaRQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti