tiistai 25. elokuuta 2015

Lehtipino

Kysely: USA:n ja Euroopan media on riippuvainen poliitikoista ja suuryrittäjistä

© Fotolia/ Pio Si
MIELIPIDE
Saada lyhennetty URL
 07572

Sputnik-uutistoimiston ja brittiläisen ICM Research —tutkimusyhtiön toteuttama kansainvälinen Sputnik.Mielipiteet —kysely selvitti, että valtaosa (56%) eurooppalaisista ei usko median antavan puolueetonta tietoa tapahtumista.

Kysymys oli: "Antavatko kotimaasi johtavat joukkotiedotusvälineet puolueetinta tietoa kansainvälisistä ja kotimaisista tapahumista vai ovatko ne riippuvaisia poliitikoista a suuryrittäjistä?". Valtaosa italialaisista (75%), 69% espanjalaisista ja 60% ranskalaisista sanoi epäilevänsä maidensa suosituimpien viestimien puolueettomuutta. Yli puolet amerikkalaisista (53%) ja lähes puolet saksalaisista (49%) ovat samaa mieltä.
Kysely: USA:n ja Euroopan media on riippuvainen poliitikoista ja suuryrittäjistä
Kysely: USA:n ja Euroopan media on riippuvainen poliitikoista ja suuryrittäjistä
Britit luottavat eniten viestimiinsä (43%), mutta 24% heistä ei osannut vastata kysymykseen.
Kyselyn teki ICM Research —yhtiö, Sputnik —uutistoimistolle, vuoden 2015, toukokuun ensimmäisen ja neljännen päivien välisenä aikana. Siinä oli mukana 8243ihmistä (2 005 Britanniasta, 1 041 Ranskasta ja 1 051 Espanjasta, 1049 Italiasta, 2047 USA:sta). Kyselyssä oli mukana eri sukupuolten edustajia ja eri ikäisiä ihmisiä, maiden eri alueilta.
Kyselyn mahdollinen tilastollinen virhe on 3,1%, 95 % luotettavuustasolla.
Tietoja Sputnik.Mielipiteet hankkeesta
Kansainvälinen yhteiskunnallisen mielipiteen tutkimusprojekti alkoi vuoden 2014 heinäkuussa. Yhteistyökumppanina oli britannialainen ICM Research —tutkimusyhtiö. Sputnik. Mielipiteet hankkeen puitteissa tehdään mielipidetutkimuksia Euroopassa ja USA:ssa kaikkein ajankohtaisimmista sosiaalisista ja poliittisista kysymyksistä.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/mielipide/20150825/341053.html#ixzz3jpOeObu1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti