maanantai 17. elokuuta 2015

Donetsk

Suomalainen toimittaja pitää Donbassin piiritystä sotarikoksena

© Sputnik/ Irina Gerashchenko
POLITIIKKA
Saada lyhennetty URL
 08833019

Kiovan hallinnon Donetskin ja Luhanskin tasavaltojen piiritys voidaan luokitella sotarikokseksi, ilmoitti suomalainen toimittaja Jon Hellevig.

Jon Hellevig, on yksi niistä toimittajista, jonka artikkeli on julkaistu "Rehellinen Donbass" kirjassa. Sen esittelytilaisuus oli tänään Moskovassa RT —uutistoimiston tiloissa. Kirjassa on mukana yhdysvaltalaisten, saksalaisten, kanadalaisten, bulgarialaisten, espanjalaisten, serbialaisten, suomalaisten, slovenialaisten, brasilialaisten, ruotsalaisten ja italialaisten artikkeleita. He ovat toimittajia, jotka ovat eri aikoina vierailleet sotatoimialueilla Ukrainassa.
"Aggressiota Donbassissa ei toteuteta ainoastaan sotilaallisin keinoin, vaan myös taloudellisen saarron avulla. Itse asiassa kyse on täydellisestä taloudellisesta saarrosta Donbassin ja muun Ukrainan välillä. Rajan yli ei päästetä lääkkeitä, eikä elintarvikkeita. Myöskään ihmiset eivät voi ylittää rajaa. Menettelytavat rajan ylittämiseksi ovat hyvin monimutkaiset, eikä tätä voida käytännössä tehdä", — ilmoitti torstaina Hellevig, ulkomaalaisten toimittajien laatiman "Rehellinen Donbass" kirjan esittelytilaisuudessa.

Jon Hellevig lisäsi, että Ukraina on kieltäytynyt eläkkeiden ja sosiaaliturvamaksujen maksamisesta Donbassin asukkaille, mikä on täysin ristiriidassa Minskin sopimusten kanssa.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20150716/240094.html#ixzz3j5NacAWy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti