perjantai 21. elokuuta 2015

Uutta näyttöä 1967 sota paljastaa Israelin julmuuksista

Silti elokuvan  Sensuroitu Voices  esittää entinen Israelin sotilas kuunnella takaisin haastatteluun, sensuroi armeijan jälkeen 1967 sodassa.
 Melu Film PR
"Vuonna toiminnassa jouduimme puhdistaa asukasta. Tämä repiminen maasta juurineen kyläläinen, juurtunut hänen kylässä ja kääntämällä hänet pakolaiseksi, yksinkertaisesti heitto häntä, eikä yksi, kaksi tai kolme niistä, mutta todellinen häätö. Ja kun näet koko kylä johdetaan kuin lampaat teuraaksi ilman vastarintaa ymmärrät, mitä on holokaustin. "-  Israelin sotilaan todistajanlausunnon dokumentti Sensuroitu Voices , ohjannut Mor Loushi (2015)
Vanavedessä kesäkuu 1967 sota , Israelin kirjailija Amos Oz , sitten varauksen sotilas Israelin armeijan yhdessä ystävän koottu haastattelemalla israelilaisia ​​sotilaita, jotka osallistuivat sotaan ja kysyi heiltä tunteet taistelut laukaisi niihin. Haastattelut julkaistiin kirjana nimeltään Keskustelut Soldiers , enemmän kansanomaisesti kutsutaan tuolloin minun sukupolvelle "ammunta ja itkien" kirja.
Sotilaallinen sensuuri (toiminto, joka on yhä olemassa, järjestettiin äskettäin esillä kulttuuriministeri, Miri Regev ) poistetaan 70 prosenttia todisteita, koska hän väitti, että se olisi vahingoittanut Israelin kansainvälisen imagon.
Tässä kuussa ahkeria Israelin elokuvantekijä, Mor Loushi, osoittaa hänen uusi dokumentti perustuu suurin osa poistetaan materiaalia. Julmuudet ilmoittamat sotilaat ovat pakkokarkotukset, jollainen Mainituista, graafinen kuvauksia pikateloitukset sotavankien ja vinkkejä joukkomurhia viattomien kyläläisille.

Evil ohjelmistoon

Tämä 48. muistoksi 1967 sodan osui 67. muistoksi nakba , etnisen puhdistuksen Palestiinan ennen ja jälkeen Israelin perustamisen vuonna 1948. On enemmän kuin symbolinen yhteys täällä. Paha ohjelmisto tunnusti sotilaat uuden elokuva muistuttaa meitä julmuuksia 67 vuotta sitten paljon suurempi, vaikka samalla kammottavaa, mittakaavassa.
1948 julmuudet olivat huomiotta kansainvälisen yhteisön ja ​​pitkään koko nakba evättiin samalla Holokaustin muisto vaikuttaa takaavan avointa valtakirjaa Israelille jatkaa etnistä puhdistusta Palestiinan.
Ei ihme sitten, kun vuonna 1967 Israelin alueellinen ruokahalu oli tyytyväinen ammattiin koko historiallisen Palestiinan, sekä suuret alueet, Egyptin ja Syyrian, se saavutettiin avulla samanlainen epäinhimillinen etnisen puhdistuksen toimintaa karkotuksista ja joukkomurhia.
Siellä oli yksi ero kahden lukua julmuuksista sitoutunut kahden sodan. Vuonna 1967 Israelissa oli vähemmän turvallinen mahdollisista maailmanlaajuinen, ja jopa amerikkalainen, omahyväisyys edessä sen julma menetelmiä paikan päällä ja siksi yrittänyt piilottaa ne uteliailta katseilta. Seinä salaisuuden Israelin rakennettu kuitenkin lähes säröillä, kun Yhdysvaltain laivaston alusten USS Libertyn eavesdropped annetun välisen viestinnän joukot Gazan 8. kesäkuuta 1967 paljastaen luultavasti molemmat pikateloituksen Egyptin sotavankien ja palestiinalaisia ​​siviilejä. Alus tuhoutui samana päivänä ilmasta Israelin ilmavoimat.
Myöhemmin julmuuksista oli oikeaksi silminnäkijöitä ja tuli esiin, kun joukkohautoja paljastui 1995 al-Arish alue Siinailla, jännittyneisyys Egyptin suhteet Israeliin, kuten CNN raportoi tuolloin .
Verkko haastatteli, ensimmäistä kertaa, sukulaiset ja perhe näistä sotarikoksista joka muistutti verilöyly satojen. Yhteys provosoimatonta hyökkäys USS Libertyn ja halu piilottaa joukkomurhien ja teloitukset oli tutkittu perusteellisesti James Bamford hänen 2001 kirja Body of Secrets .
Niinpä äskettäin julkaissut nauhat tukevat julmuuksista jo tiedossa ja kertonut ne, jotka olivat heidän uhreja (tässä tapauksessa mukaan lukien 34 amerikkalainen laivasto henkilöstö). Tämä oli hyvin pitkälti samalla tavalla kuin Israelin asiakirjojen luokitus 1980 tukee Palestiinan suullinen historia ja todistuksia nakba.

Puhdistamalla syylliset

Molemmissa tapauksissa se kesti jonkin aikaa uhrien versio tulla kuulluksi jälkeen vuoden sysätään syrjään Western korkeakoulujen ja median juttu itämainen mielikuvitusta.
Israelin silminnäkijät uusi elokuva ei mainita paikannimiä tai päivämääriä - ei tiedämme kuka Palestiinan tai Egyptin uhrit olivat. De-nimeäminen ja Dehumanization ovat kaksi puolta saman kolikon ja näin uusia riipaiseva todistukset ovat varovaisen esitetään teko puhdistamalla syylliset sijaan kunnioittaa uhreja.
Se on toinen kyse "ammunta ja itkien": nimittäin ongelma ei ole, että tyttö menetti silmän, miehen talo purettiin tai aseeton sotavanki teloitettiin. Tavoitteena on puhdistaa kiusannut sielu victimizer ja siellä on mitään, kuten hyvä tunnustus tehdä kaiken mennä pois.
Nimet ja päivämäärät, ja vielä enemmän oikeita ihmisiä, edellyttävät paitsi tunnustus, vaan myös vastuuta.Sanomalla anteeksi ei aina riitä, varsinkin kun oppitunti ei ole oppinut. Ja näin, vuodesta toiseen vuodesta 1967, kuten viime viikkoina, palestiinalaisia, jossa kasvot ja nimet, yhä karkotetaan, vangittuna ilman oikeudenkäyntiä ja tappoi.

Pysyvä todellisuus

Tämä uusi elokuva saa vaikutelman, että nämä rikokset olivat väistämätön tulos kesäkuu 1967 sodassa. Mutta itse asiassa rikokset sodan jälkeen oli paljon huonompi joka suhteessa. Julmuudet eivät olleet sodan lopputulos, he olivat osa käyttämät keinot Israel ratkaista ahdinko uuden alueellisen saavutus tuotetaan juutalaisvaltion: se on sisällytetty vuonna 1967 lähes sama määrä palestiinalaisille oli karkotettu vuonna 1948.
Sodan jälkeen, muita keinoja lisättiin haku sovittaa yhteen tästä ahdingosta. Tavoitteena oli edelleen sama: saada niin paljon Palestiinan mahdollisimman vähillä palestiinalaisten sitä kuin mahdollista. Uusi strategia, sodan jälkeen, perustui logiikkaan, että jos et voi kitkeä ihmisiä juurruttaa niitä syvästi heidän alueilla elää ilman ulostulon tai helposti ympäröivästä maailmasta.
Palestiinalaiset kaikkialla Palestiinassa olivat vuodesta 1967, vangittuna pienessä erillisalueilla ympärillä juutalaisten siirtokuntia, sotilastukikohtien ja kiellettyjä alueita, jotka bisect heidän maantiede. Miehitetyillä alueilla, Israelin luonut matriisin kontrolli monien Afrikkalainen National Congress johtajat pitävät paljon pahempi kuin pahimmat apartheidin Etelä-Afrikassa. Israelilaiset markkinoidaan tällä menetelmällä maailmalle väliaikaisena ja tarvittavat keinot ylläpitämään sääntö "kiistänyt" alueilla. "Väliaikainen" avulla tuli elämäntapa ja muuttuu pysyväksi todellisuutta kentällä, jolle Israel haetaan kansainvälistä legitimiteettiä 1993  Oslon  - ja melkein sain sen.
Tässä kuussa me muistoksi 48. vuosipäivää 1967 sodassa, meidän pitäisi muistuttaa itseämme jälleen kerran, että tämä oli luku historiassa luovuttamista, etnisiin puhdistuksiin ja joskus palestiinalaisten kansanmurhaa.
"Rauhanprosessi", joka alkoi yli kaksi vuosikymmentä sitten perustui oletukseen, että "konflikti" alkoi vuonna 1967 ja päättyy Israelin vetäytymisestä Länsirannalta ja Gazan alueella.
"Konflikti" oli oikeastaan ​​alkanut vuonna 1948, jos ei ennen, ja pahinta on se ollut 1967 miehittänyt niiden osien Palestiinan että Israelin ollut vallata vuonna 1948, vaan että kansainvälinen koskemattomuus näistä rikoksista jatkuu edelleen tänään.
Voi vain toivoa, että ne, joilla valta vaikuttaa muutoksen maailmassa ymmärtää, samoin kuin sotilas lainattu avaamisen tämän pala, joka on enemmän kuin yksi holokausti ja että jokainen, riippumatta heidän uskonnostaan ​​tai kansallisuudestaan, voi olla joko sen uhri tai tekijä.
Kirjoittanut lukuisia kirjoja, Ilan Pappe on historian professori ja johtaja Euroopan keskuksen Palestiinan Opiskelu yliopistossa Exeterin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti