perjantai 14. elokuuta 2015


Lääkäri laittaa laastaria pojan polveen

Valkoisia laastareita - rasismin merkki ruotsalaisissa apteekeissa

© Fotolia/ Dmitri Maruta
ULKOMAAT
Saada lyhennetty URL
263248

Ruotsin yleisradioyhtiö Sveriges Radio syytti maan apteekkeja rasismista. Syy: ne myyvät liian vaaleita laastareita, kirjoittaa Fria Tider -lehti.

Vaaleiden ruotsalaisten laastareiden arvostelun aloitti vasemmistopuolueen Paula Dahlberg, joka on adoptoitu Ruotsiin Kolumbiasta. Omassa blogissaan hän kutsui näitä vaaleita laastareita arkipäivän rasismiksi, kertoo Fria Tider.
Paula Dahlberg puhuessaan Sveriges Radion ohjelmassa valitti, että hän joutuu jatkuvasti etsimään läpinäkyviä laastareita, koska myynnissä ei ole laastareita, joiden väri vaikka edes vähän vastaisi hänen ihonsa väriä.
Ruotsin valtiollisten Apoteket apteekkien verkoston viestintäjohtaja Eva Fernvall joutui pyytämään anteeksi Sveriges Radiossa, etteivät he olleet hankkineet tummia laastareita jotka sopivat yhteen "uusien" ruotsalaisten ihonvärin kanssa.
"On valitettavasti hieman häpeällistä, ettemme tulleet ajatelleeksi sitä itse", — hän sanoi ja lupasi, että Apoteket yrittää löytää nopeasti tummien laastareiden toimittajan.
Fria Tider —lehden tietojen mukaan Paula Dahlberg selitti "laastarirasismia" sillä, että Ruotsissa on vallalla "valkoiset normit", joiden pohjalta oletetaan, että etniset ruotsalaiset muodostavat maan asukkaiden enemmistön, ja vaalea iho on ehdoton ruotsin asukaan tunnusmerkki.
Meidän kommenttimme: tämä ei ole ollut totta enää pitkään aikaan. Onko mahdollista, että "vanhat" ruotsalaiset joutuvat pian puolustamaan oikeuksiaan, vähemmistön ominaisuudessa?


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150811/312146.html#ixzz3io1otdLn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti