keskiviikko 12. elokuuta 2015

Hollantilaisia tutkijoita MH17 -lennon tuhoutumispaikalla Ukrainassa

MH17 -lennon tutkimukset: toistaiseksi liian aikaista tehdä johtopäätöksiä

© Sputnik/ Igor Maslov
ULKOMAAT
Saada lyhennetty URL
 04321

Hollantilaiset MH17 -lennon tutkijat ovat löytäneet koneen tuhoutumispaikalta Itä-Ukrainasta kappaleita, jotka ovat mahdollisesti maasta ilmaan ammuttavasta ohjuksesta.

Muutamat länsimaiden mediat ovat kiirehtineet kertomaan, että kyseessä on ohjuksen kappaleet, jotka ovat peräisin venäläisvalmisteisesta BUK —ilmatorjuntaohjuksesta. Hollantilaiset tutkijat ovat kuitenkin ilmoittaneet, että tutkimuksia jatketaan ja kaikenlaisten johtopäätösten tekeminen on ennenaikaista.
"On vielä selvitettävä, ovatko nämä kappaleet todella BUK —ilmatorjuntaohjuksesta. Kaikenlaisten johtopäätösten tekeminen on ennenaikaista", — ilmoitti RT —kanavan haastattelussa Hollannin syyttäjäviraston ja Ukrainan lentokoneonnettomuutta tutkivan JIT —ryhmän (The Joint Investigation team) tiedottaja Wim de Bruin.
Tämän lisäksi Almaz-Antei —yhtiö, joka valmistaa BUK —ilmatorjuntaohjuksia, on tehnyt omia tutkimuksia ja selvittänyt, että jos MH17 —lento ammuttiin alas BUK —ohjuksella, käytettiin sen vanhaa mallia, joka otettiin pois tuotannosta vuonna 1999. Se ei ole Venäjän armeijan aseistuksessa, mutta sitä on muiden maiden, myös Ukrainan käytössä.
Hollantilaiset tutkijat eivät ole toistaiseksi valmiita vastaamaan kysymykseen, mitä tapahtui Ukrainan taivaalla, vuoden 2014, heinäkuun 17. päivänä. Erään version mukaan se ammuttiin alas BUK —ilmatorjuntaohjusjärjestelmällä, joka sijaitsi jossakin Donbassin alueella. Toinen version mukaan, Boeing —koneen ampui alas sotilaslentokone ilmasta ilmaan ammuttavalla ohjuksella.
Tutkimuksia jatketaan, huolimatta siitä, että muutamat viestimet ovat jo löytäneet mielestään syylliset.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150812/313886.html#ixzz3ibP9HbF1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti