keskiviikko 12. elokuuta 2015

Wikileaksin perustaja  Julian Assange  videokonferenssissa

Kaksinaismoraalia: Ruotsi kuulusteli 44 ihmistä Britanniassa, mutta ei Assangea

© AP Photo/ FABRICE COFFRINI
ULKOMAAT
Saada lyhennetty URL
 013253

Ruotsin syttäjä kuulusteli 44 ihmistä Britanniassa vuoden 2010 jälkeen, kertoo Hazel Press news organization. Joka tapauksessa Ruotsi kieltäytyi kuulustelemasta WikiLeaks -sivuston perustajaa Julian Assangea Ecuadorin suurlähetystössä, jossa hän on ollut jo yli kolmen vuoden ajan.

Maaliskuussa Ruotsin vanhempi syyttäjä Marianne Ny suostui kuulustelemaan Assangea Ecuadorin suurlähetystön alueella. Assangea epäillään seksuaalirikoksesta Ruotsissa. Tapaaminen joka oli sovittu kesäkuun 17. päiväksi, peruttiin viime hetkellä. Ny ilmoitti, ettei Ruotsi saanut virallista lupaa Ecuadorilta vierailla maan Britannian suurlähetystössä.
"Aluksi he kieltäytyivät kuuntelemasta hänen todistustaan, kun hän oli Ruotsissa. Sitten he kieltäytyivät kuuntelemasta häntä Britanniassa, todeten, että hän matkusti sinne laittomasti. Viisi vuotta myöhemmin ilmoitetaan Ruotsin taholta, että hänen kuulusteluaan harkitaan", — sanoi Jen Robinson, yksi Assangen asianajajista, britannialaisille toimittajille antamassaan haastattelussa.
Britannialaisen ihmisoikeusaktivistin Peter Tatchellin mukaan kuulustellessaan 44 ihmistä Britanniassa, mutta ei Assangea, Ruotsi käyttää kaksinaismoraalia ja jättää tarkoituksella Assangen huomioimatta.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150811/311738.html#ixzz3iar4JqSs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti