tiistai 28. huhtikuuta 2015

Neuvostoliiton armeija Berliinissä

Kysely: toiseen maailmansotaan osallistuneiden maiden asukkaat ovat tietämättömiä Neuvostoliiton roolista

© Sputnik
ULKOMAAT
(päivitetty 13:06 28.04.2015) Saada lyhennetty URL
3130
Vain joka kahdeksannen eurooppalaisen näkemyksen mukaan avainrooli Euroopan vapauttamisessa toisen maailmansodan aikana oli neuvostoarmeijalla. Tästä kertoo mielipidetutkimuksen tulos, jonka Sputnik -uutistoimistolle teki ICM Research Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa.
Kyselyyn osallistuneille esitettiin viisi vastausvaihtoehtoa, siitä millä tekijällä oli merkittävä rooli voiton saavuttamisessa (Britannian, Neuvostoliiton, USA:n tai jonkun muun maan armeijalla, ja en pysty vastaamaan) vain 13 prosenttia vastanneista katsoi, että neuvostoarmeijalla oli avainasema Euroopan vapauttamisessa. 
Ranskan asukaista 61 prosenttia ja Saksan asukaista 52 prosenttia piti maanosan vapauttamisessa tärkeimpänä USA:n armeijan toimintaa. Britanniassa tästä samaa mieltä oli vain 16 prosenttia. Miltei puolet, 46 prosenttia kyselyssä olleista britannialaisista, oli vakuuttuneita siitä, että avainasemassa oli Britannian armeija. Suurin osa kyselyyn osallistuneista, 43 prosenttia, katsoi, että avainrooli voiton saavuttamisessa oli USA:n armeijalla.
Riippumatta maasta, jossa kysely tehtiin, 19-24 prosenttia siihen vastanneista ei pystynyt antamaan vastausta kysymykseen, millä maalla oli johtava rooli Euroopan vapauttamisessa toisen maailmansodan aikana.
Kysely tehtiin tämän vuoden maaliskuun 20. päivän ja hutikuun 9. päivien välisenä aikana Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa. Siihen osallistui 3 000 ihmistä (1 000 ihmistä jokaisesta maasta), eri ikäisiä miehiä ja naisia näiden maiden eri alueilta.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150428/25538.html#ixzz3Yb8YIAMA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti