lauantai 25. huhtikuuta 2015

Järkyttävä tietovuoto amerikkalaisten RAND-strategien julmista suosituksista Itä-Ukrainan konfliktiin

Mediaan on vuotanut vaikutusvaltaisen RAND-ajatushautomon erittäin julma salainen ohjeistus Kiovan hallinnolle Itä-Ukrainan konfliktin toimenpiteistä, joihin lukeutuu väestön pakottaminen keskitysleireihin, teloitukset ja yksityisen omaisuuden kansallistaminen.
Toimittaja: Janus Putkonen
5.7.2014, Verkkomedia.org
Päivitys klo 21:45:
RT News on poistanut uutisensa aiheesta. Ilmeisesti dokumentin aitoutta ei ole kyetty vahvistamaan, mutta esimerkiksi PressTV ja Voice of Russia ovat pitäneet uutisensa sivustollaan. Jokainen voi suhtautua esitettyyn uutismateriaaliin tietenkin haluamallaan tavalla. Uutinen Verkkomediassa säilytetään, koska RAND:n osuudesta Ukrainan konfliktissa saattaa tulla vielä lisää paljastuksia ja tapahtumat Itä-Ukrainassa saattavat puhua puolestaan. Mm. Global Research onkin jo aiemmin (15.6.) tuonut esiin keskitysleiri-kysymystä Itä-Ukrainasta. Muutoinhan raportissa esitetyn kaltaista toimintaaon jo laajasti dokumentoitu Itä-Ukrainasta.
"The Verkhovna Rada of Ukraine appointed Colonel-General of the State Border Service of Michael Koval as acting Defense Minister. He is the one to make others pale when it comes to the allegiance to Nazi ideals. After Petro Poroshenko was elected President, he went to the parliament to make it aware of the government plans. According to him, all the young people of the Donetsk and Lugansk republics, including women, will be held in «filtration camps» and then made go to different regions of Ukraine. According to him, people will get filtrated to check if they had not been connected to terrorists."

Meillä ei ole kiire mielipiteisiin, onko sinulla? 

Järkyttävä tietovuoto amerikkalaisten RAND-strategien julmista suosituksista Itä-Ukrainan konfliktiin
Samalla kun Ukrainan hallinnon on havaittu toimivan kiinteästi Yhdysvaltojen määräysvallassa Itä-Ukrainan konfliktin sotilaallisissa ratkaisuissa, mediaan on vuotanut RAND Corporationin laatima strategien muistio, joka osoittaa erittäin vakavalla ja brutaalilla tavalla sen, että Itä-Ukrainaan kaavaillaan Washingtonissa nyt totaalista sotaa, johon kuuluu mm. alueen kaikkien tietoliikenneyhteyksien katkaiseminen ja ihmisten sijoittaminen keskitysleireille.
Ne, jotka vastustavat hallinnon toimenpiteitä, suositellaan ammutavaksi.
Artikkelin lopussa monitoroitu shokeeraava muistio on vuodettu julkisuuteen medioiden kautta. RT News uutisoi amerikkalaisten strategien ohjeista, joita seuraamalla mitään armoa ei tulla antamaan Itä-Ukrainan kansalaisille.

RAND Corporation tunnetaan vaikutusvaltaisena Washingtonin ajatushautomona, joka tarjoaa tutkimuksia ja analyyseja mm. Yhdysvaltain asevoimille. RAND:n toiminnasta tehdyt paljastukset ovat liittäneet organisaation voimakkaasti lännen hegemoniaa tavoittelevan valtaliiton ytimeen.

Muistio alkaa päätelmällä, ettei presidentti Poroshenkon ns. "rauhansuunnitelma" tule todennäköisesti onnistumaan. Amerikkalaisten strategien mukaan Ukrainan operaation aiheuttamat tappiot tulevat kuitenkin korvautumaan voittoina. RAND Coprorationin mukaan täysimittainen ja totaalisen sodan operaatio kahden itsenäistyneen maakunnan alueelle tuottaisi enemmän etua kuin haittoja.
Sotatoimien avulla nähdään tavoitettavan tilanne, jossa alueellista itsenäistymistä tavoitelevat  pro-venäläiset poliittiset liikkeet tuhotaan ja äänestäjät, jotka ovat suosineet venäjänmielistä politiikkaa saadaan hajautettua - siis "hajoita ja hallitse".
Strategit esittävät, että Donetskin alueen suurta kaivosalaa ei kannata ylläpitää, koska taistelut tulevat vahingoittamaan kaivosteollisuutta ja niiden toimintojen voidaan odottaa pysähtyvän jo nopeasti. Donbassin alueen teollisuuden sulkeutumisen odotetaan vähentävän venäläisen kaasun tarvetta ja samalla tuhotaan oligarkki Rinat Akhmetovin poliittinen ja taloudellinen vaikutusvalta alueelta.
Amerikkalainen ajatushautomo suosittaa muistiossaan toteuttamaan kolmivaiheisen "lopullisen ratkaisun" Itä-Ukrainan konfliktiin. 

Vaihe 1: Perustuslain syrjäyttäminen ja poikkeustila
Ensimmäisessä vaiheessa tiellä voittoon vaaditaan kapinoivan alueen täydellistä eristämistä lähtien olettamuksesta, että kaikki siviilit jotka ovat edelleen alueella, ovat joko osallistuneet levottomuuksiin tai tukevat sellaisia.
RAND suosittelee poikkeustilan julistamista ja koko alueelle tulee julistaa ulkonaliikkumiskielto klo 20 ja klo 06 väliseksi ajaksi. Paikallishallinnon viranomaisilta tulee estää toimintaedellytykset ja perustuslaki tulee syrjäyttää kohdealueelta.
Alueet tulee piirittää joukoilla ja erityshuomiota kehotetaan kiinnittämään niille alueille, jotka ovat Venäjän rajalla.
Mitä tulee tiedotusälineisiin ja mediaan, muistio suosittelee, että kaikki tiedotusvälineet, puhelin- ja matkapuhelinverkot sekä internet-yhteydet katkaistaan ja kansainvälistä mediaa tulee kohdella "erikoistoimilla".

Vaihe 2: Keskitysleirit (Internment Camps) miesväestölle
Toisessa vaiheessa suositellaan operaatioita, joita kutsutaan "mop-up" -operaatioiksi. Näiden operaatioiden aikana piiritysrengasta kiristetään sen jälkeen kun hyökkäyksissä piiritetyille alueille on käytetty ilmavoimia, tykistöä ja kranaatinheittimiä. Näillä kehotetaan hyökkäämään vihollisen strategisiin kohteisiin.
Mop-up -operaatioiden aikana amerikkalaiset suosittelevat käyttämään myös ei-konventionaalisia aseita eikä niiden käyttöä kannata sulkea pois (mm. biologiset ja kemialliset aseet). Tehokkaammilla aseilla vähennetään "omia tappioita".
Tämän jälkeen strategien mukaan asuinalueet "tulee vapauttaa yksitellen" niin, että panssarit kulkevat kärjessä ja jalkaväki seuraa niitä. Jokainen joka kanta asetta, tulee ampua. Sitten joukkojen on aloitettava laajamittaiset kansalaisten pidätykset.
RAND:n mukaan kaikki, joilla on luunmurtumia, arpia, ruutijälkiä tai aseöljyn jäämiä vaatteissaan tulee pidättää separatismista ja terrorismista. Niiden asukkaiden, jotka eivät lukeudu tähän kategoriaan, sallitaan palaavan pidätyksestä kotiin kahden kuukauden kuluttua. Tämän jälkeen vapautettuihin tulee kohdistaa valvontaa turvallisuusviranomaisten toimesta.

Vaihe 3: Yksityisomaisuuden riistäminen
Vaihetta kolme kutsutaan "palautumiseksi normaaliin". Strategien mukaan kolmannessa vaiheessa kaikkien pakolaisten, jotka ovat paenneet sotatoimialueelta, on sallittava palata takaisin. Lähtien tietenkin siitä odotuksesta, että heillä on edelleen paikka mihin palata ja toisekseen, että he edes haluavat palata kotiin alueelle, joka on jakautunut ukrainalaisten ja venäläisten välillä etnisesti.
Miehet iältään 18-60 tulee tarkastaa keskitysleireissä. Pidätettävien ja karkotettujen omaisuus Donetskissa ja Luhanskissa tulee kansallistaa.
Muistio päättyy toteamukseen, että ulkomaista mediaa tulee kontrolloida voimallisesti operaatioalueella ja hallinnon joukkojen toimia tukevaa informaatiota tulee levittää laajasti samalla kun vastapuoli kuvaillaan terroristeiksi ja aseistetuiksi jengeiksi, joilta Ukrainan armeija, kansalliskaarti ja muut yksiköt suojelevat.

Alla kuvat vuodetusta muistiosta:

Lue myös:

Amerikkalaiset laativat Kiovan strategiat - Venäjän turvallisuusneuvosto

Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti