perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kiovan joukoissa taistelee natseja kaikkialta Euroopasta - sotarikoksista raportoitiin

Ukrainalainen fasistinen Misanthropic Division -ryhmä kokoaa taistelijoita Euroopasta. Ukrainassa se taistelee äärioikeistolaisen Azov-pataljoonan riveissä. Toimittaja Thomas Eipeldauer on tutkinut aihetta. Samaan aikaan ihmisoikeusaktivistit julkaisivat raportin Kiovan joukkojen sotarikoksista
Toimittaja: Heikki Sipilä
3.4.2015, Verkkomedia.org

Kiovan joukoissa taistelee natseja kaikkialta Euroopasta - sotarikoksista raportoitiin
Sputnik Germany -radiolle antamassaan haastattelussa Eipeldauer korosti, että Ukrainassa taistelee fasisteja eri puolilta Eurooppaa.
Läntisessä Euroopassa tunnetaan ennen kaikkea oikeistolaiset ukrainalaiset Svoboda-puolue ja Oikeistosektori -puolue. Näiden ryhmittymien saatua viimeisissä vaaleissa suhteellisen huonon tuloksen monet huokasivat helpotuksesta.
"Mahdollisesti tämä oli ennenaikaista, ellei jopa naivia. Esimerkiksi Oikeistosektorin Dmitri Jaroš pääsi parlamenttiin. Tämä on vain yksi esimerkki monien joukosta", sanoi Thomas Eipeldauer.


Monet oikeistolaiset ovat siirtyneet muihin puolueisiin. Esimerkiksi vallassa olevaan Arseni Jatsenjukinpuolueeseen kuuluu Azov-pataljoonan komentaja Andrew Biletsky, joka on myös sotilasneuvoston jäsen. Eroten Jarošista, Biletsky ei salaa, että on rasisti.
Thomas Eipeldauer täsmensi: "Misanthropic Division -ryhmän ohjelmassa sanotaan suoraan, että he käyvät rasistista sotaa, jonka päämääränä on valkoisen rodun säilyttäminen. He pitävät itseään avoimesti natsiperinteiden vaalijoina. Vihollisina pidetään juutalaisia, juutalaisuuden läpikyllästämiä länsimaita, venäläisiä ja muita vieraita rotuja."
Toimittaja kertoi, että Misanthropic Divisioona koordinoi eurooppalaisten vapaaehtoisten valitsemista Azov-pataljoonaan. Monet tässä pataljoonassa taistelevista eivät salaile oikeaa nimeään. Etupäässä taistelijoita tulee Kroatiasta ja Ranskasta, mutta myös Italiasta, Ruotsista ja Saksasta.
Misanthropic Divisioonan tunnuslause on saksankielinen "Töten für Wotan" (Tapa Wotanin nimen). Wotan on Wagnerin Nebelungin sormusoopperoiden hahmo, joka vastaa Odin jumalaa.
Eipeldauer huomautti: "Tietysti tämä tiedetään Kiovassa. Azov-pataljoonan ja Misanthropic Divisioonan symbolit SS-tunnuksineen, pääkalloineen ja hakaristeineen on enemmän kuin yksiselitteinen asia. On kuitenkin selvää, ettei sotaa ilman vapaaehtoisia voida käydä."
Tällä hetkellä puhutaan paljon aseiden toimituksista Ukrainaan. Näitä aseita toimitetaan varmaan myös vapaaehtoispataljoonille. Mutta mitä tapahtuu sen jälkeen kun sota joskus loppuu? Luovuttavatko nämä natsitaistelijat silloin vapaaehtoisesti aseensa?
Eipeldauer sanoi asiasta: "Eivät luovuta mistään hinnasta. Näen tässä suuren vaaran, joka seuraa aseiden toimittamisesta Ukrainaan. Jos otetaan huomioon se, mitä nämä natsipataljoonien taistelijat kirjoittavat ja puhuvat, voidaan ymmärtää, että heille todellinen sota ei ole vielä edes alkanut.
Misanthropic Divisioonassa puhutaan esimerkiksi, että he haluavat vapauttaa koko Euroopan. On selvää, että eurooppalaiset vapaaehtoiset hankkivat lisää sotilaallista kokemusta ja ennemmin tai myöhemmin he palaavat takaisin läntiseen Eurooppaan."


Ihmisoikeusaktivisteilta raportti Ukrainan joukkojen kidutuksista
Venäläiset yhteiskunnalliset järjestöt ovat laatineet raportin Ukrainan joukkojen tekemistä kidutuksista Donbassissa meneillään olevan selkkauksen aikana.
"Minua iskettiin nivusiin sähkölamauttimella. Kaaduin maahan ja huusin: Tappakaa mieluummin! Miksi kidutatte minua? He iskivät minua päähän ja jalkoihin vasaralla.” Nämä sanat ovat peräisin Ukrainan joukkojen harjoittamia vankien kidutuksia käsittelevästä raportista.
Raportin ovat laatineet venäläiset yhteiskunnalliset järjestöt. Se esiteltiin Rossija segodnja –mediatalon järjestämässä julkistamistilaisuudessa. Raportti sisältää Ukrainan armeijan vangeiksi ottamien henkilöiden kertomuksia.
Ukrainalaiset sotilaat ja aseelliset vapaaehtoisryhmät järjestivät valeteloituksia, katkoivat sormia ja lohkoivat hampaita viilalla saadakseen vangeilta ”oikean” todistuksen. Demokratian ongelmien tutkimuskeskuksen johtaja Maksim Grigorjev sanoi, että suurin osa kidutuksen kohteiksi joutuneista henkilöistä ei edes ollut Donbassin aluejoukkojen sotilaita.
"Suurin osa uhreista on siviilejä, joilla ei ollut mitään tekemistä sotatapahtumien kanssa. Heitä kidutettiin vain sen takia, että heillä esimerkiksi oli kaukasialainen nimi tai venäläisen toimittajan käyntikortti taskussa."
Raportti on laadittu entisten vankien kertomusten perusteella. Venäläiset aktivistit ovat jakaneet sitä kansainvälisille järjestöille, mutta eivät ole saaneet minkäänlaista palautetta. Raportin laatijat aikovat valittaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. He sanovat, että Donbassin alueen humanitaarisen katastrofin jatkuminen voidaan estää vain yhteisvoimin.

Venäjän ulkoministeriö: Euroopan unioni rikkoo Krimin asukkaiden oikeuksia
Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Aleksandr Lukashevitsh sanoi, että EU:n toiminta Brysselin asettaessa esteitä Schengen-viisumien myöntämiselle Krimin asukkaille on tietoista niemimaan asukkaiden oikeuksien polkemista.
Krimin ja Sevastopolin Venäjään liittämisen tunnustamatta jättäminen on johtanut siihen, että EU-maat ovat sulkeneet konsulaattejaan ja viisumikeskuksia Krimin niemimaalla. Viisumihakemuksia otetaan vastaan vain Ukrainan alueella.
"Tällä toimellaan Euroopan unioni rajoittaa tietoisesti niemimaan asukkaiden matkustusvapautta", korosti Lukashevitsh.
Hän sanoi, että kyseessä on väestön epäoikeudenmukainen kollektiivinen rankaiseminen. Tässä yhteydessä Euroopan unioni unohtaa, että nämä toimet koskevat samalla tavalla kaikkia Krimin asukkaita, myös tataareja, kreikkalaisia, saksalaisia ja italialaisia.

 Rysslands röst / KOMINFORM 

Lähteet:

Lue myös:

Donbass Kestää: Valheen ja totuuden taistelukenttä - VM-raporttien pääkirjoitus

Lännen sotasalaisuus on totuus: Novorossia - Donetskin ja Luganskin tasavaltojen liitto ei ole Venäjä. Eikä se ole liittymässä Venäjään ainakaan lähitulevaisuudessa. Saadakseen aseman venäläisessä maailmassa sen täysivaltaisena jäsenenä, Novorossian on voitettava itsenäisyys ja saavutettava rauha. 
Pääkirjoitus: Janus Putkonen, Verkkomedia.org
2.4.2015, Verkkomedia.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti