lauantai 25. huhtikuuta 2015

ICM Research: Eurooppa epäilee, ettei Ukrainan tapahtumista kerrota puolueettomasti

Sputnik-uutistoimiston ja brittiläisen ICM Research -tutkimusyhtiön yhdessä toteuttamassa   kansainvälisessä mielipidekyselyssä selvitettiin, luottavatko Britannian, Saksan, Kreikan ja Ranskan kansalaiset maidensa johtavien joukkotiedotusvälineiden uutisiin Ukrainan tapahtumista.
Lähde: Sputnik
Toimittaja: Heikki Sipilä
21.4.2015, Verkkomedia.org

ICM Research: Eurooppa epäilee, ettei Ukrainan tapahtumista kerrota puolueettomasti 
Tutkimuksessa kävi ilmi, että yli puolet kyselyyn vastanneista saksalaisista ja suurin osa kreikkalaisista ei luota johtavan median Ukrainaa koskeviin uutisiin. Kansallisten ja kansainvälisten joukkotiedotusvälineiden puolueettomuuteen ei myöskään luota lähes puolet ranskalaisista ja kolmannes brittiläisistä.
Mikä merkille pantavaa, mediaan luottaa täysin vain neljä prosenttia vastanneista.


  • Suurin epäluottamusprosentti on Kreikan medialla. Kreikkalaisista 23 prosenttia vastasi ”en lainkaan” ja 53 prosenttia valitsi ”pikemminkin en”
  • Saksassa median levittämiä tietoja Ukrainasta epäilee 57 prosenttia ihmisistä (15 prosenttia valitsi ”en luota lainkaan” ja 42 prosenttia ”pikemminkin en”)
  • Ranskassa 47 prosenttia vastanneista luottaa tietoihin Ukrainan kriisistä ja 40 prosenttia ei luota
  • Verrattuna muihin maihin Britannian medialla on suurin luottamusprosentti. Vain 33 prosenttia asukkaista sanoo, ettei mediaan  kannata luottaa ja 55 prosenttia uskoo, että Ukrainan tapahtumista kerrotaan rehellisesti ja puolueettomasti.

ICM Research toteutti kyselyn Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Kreikassa 20.3. – 9.4.2015. Kyselyyn vastasi Kreikassa 1001 ja muissa maissa 1000 ihmistä (yhteensä 4001). Vastanneet edustavat eri sukupuolia, ikäluokkia ja alueita.

Tietoja Sputnik.Mielipiteitä -hankkeesta
Kansainvälinen mielipidetutkimushanke käynnistyi heinäkuussa 2014. Kumppanina on tunnettu brittiläinen tutkimusyhtiö ICM Research. Hankkeen puitteissa suoritetaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa säännöllisesti ajankohtaisia sosiaalisia ja poliittisia aiheita koskevia mielipidekyselyjä.
Sputnik (sputniknews.com) -uutistoimiston toiminnan piiriin  kuuluu nettisivustoja, analogisia ja digitaalisia radiolähetyksiä, mobiilisovelluksia ja sivuja yhteisöpalveluissa.

Sputnik / KOMINFORM

Lue myös:

Jenkit aloittivat Kiovan joukkojen koulutuksen Ukrainassa - Washington vastuussa veriteoista

Heikki Sipilä @ 21.4.2015 16:20

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
ICM Research: Europa tvivlar på att situationen i Ukraina bevakas korrekt
En internationell opinionsundersökning som den ryska nyhetsbyrån Sputnik genomfört tillsammans med ICM Research har visat att Tysklands, Storbritanniens, Greklands och Frankrikes medborgare tvivlar på att europeiska massmedia är opartiska, särskilt när det handlar om Ukrainakrisen.

Read more: http://se.sputniknews.com/varlden/20150421/74021.html#ixzz3XwyP1OVG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti