perjantai 24. huhtikuuta 2015

Jenkit aloittivat Kiovan joukkojen koulutuksen Ukrainassa - Washington vastuussa veriteoista

Amerikkalaistutkija sanoi, että USA:n varaulkoministeri on vastuussa Ukrainan poliittisista murhista. Lisää murhaamista on luvassa kun Ukrainaan lähetetyt amerikkalaisjoukot aloittivat pahamaineisten vapaaehtoispataljoonien aseellisen koulutuksen hyökkäyksiin Donbassin alueelle.
Toimittaja: Heikki Sipilä
21.4.2015, Verkkomedia.org

Jenkit aloittivat Kiovan joukkojen koulutuksen Ukrainassa - Washington vastuussa veriteoista 
Yhdysvaltalainen analyytikko Mike Billington on sanonut, että Yhdysvaltain apulaisulkoministeriVictoria Nuland auttoi valtaan Ukrainan nykyisen hallinnon, joka murhaa sen kanssa eri mieltä olevia ihmisiä.
"Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Victoria Nuland edesauttoi Petro Poroshenkon hallinnon nousua valtaan ja siksi hän on vastuussa opposition edustajien murhista Kiovassa", korostaa yhdysvaltalainen analyytikko Mike Billington:
"Ukrainassa ovat vallassa henkilöt, jotka edustavat uusnatsistisia voimia. Yhdysvallat nosti heidät valtaan Victoria Nulandin avustuksella. Viime torstaina Ukrainan hallitus ja presidentti Poroshenko laativat lakeja, joissa heijastuu kunnioitus natsijohtaja Stepan Banderaa kohtaan. Lakeja ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu. Itse asiassa Kiovan hallinto on julistanut avoimen sodan kaikkia opposition edustajia vastaan", arvioi Billingtoin.
Victoria Nuland on eri yhteyksissä ilmaissut tukensa Kiovan hallinnon uunatsistisille voimille.
Billington muistutti, että päättyneellä viikolla Kiovassa tapettiin kaksi Poroshenkon hallinnon vastustajaa, kansanedustaja Oleg Kalashnikov ja toimittaja Oles Buzina. Ukrainan edistyksellisen sosialistisen puolueen johtaja Natalija Vitrenko puolestaan pelkää henkensä puolesta.
"Obaman lähiipiiriin kuuluvana keskeisenä vaikuttajana Victoria Nulandin on kannettava henkilökohtainen vastuu tapahtuneista ja mahdollisista tulevista poliittisista murhista", painotti Mike Billington.

South Front - uutiskatsaus 20.4.2015: 

Amerikkalaiset laskuvarjojääkärit opettavat Kiovan hallinnon joukkojen sotilaita murhaamaan
Yhdysvaltalaiset laskuvarjojääkärit ovat aloittaneet Kiovan hallinnon sotilaiden kouluttamisen Lvovin lähistöllä. Koulutukseen osallistuu 900 ukrainalaista sotilasta, joiden joukossa on pahamaineisten uusnatsipataljoonien sissejä.
Virallisesti puhutaan tietenkin "yhteisistä harjoituksista". Ukrainan presidentti Petro Poroshenkoosallistui koulutusoperaation avajaisseremoniaan. Hän sanoi toivovansa, että koulutuksesta on apua taisteluissa Novorossijan aluella.
Yhdysvaltain 173. prikaatin sotilaat saapuivat Ukrainaan Italian Vicenzasta. Heidän tehtävänään on kouluttaa Ukrainan kansalliskaartin sotilaita. Tämä prikaati on erikoistunut kaupungeissa suoritettaviin operaatioihin. Prikaatin sotilaat opettavat taistelutaitoaan ukrainalaisille sotilaille.
Koulutukseen osallistuvat Azov-, Jaguar- ja Omega-pataljoonat sekä kansallismielisten radikaalien muodostama Kultšõtskõi-patajoona, joka oli mukana Mariupolin ja Kramatorskin taisteluissa.
Krimskojen kylästä, joka oli taistelujen aikana Omega- ja Kultšõtskõi-patajoonien hallussa, on löytynyt kymmeniä siviilien joukkohautoja, kertoi Vesti-uutisohjelmassa riippumattoman verkkouutistoimisto News Frontin johtaja Konstantin Knirik.
Jaguar ja Omega ovat Ukrainan eliittijoukkoja. Ne olivat mukana Slavjanskin taisteluissa. Otettuaan Slavjanskin haltuunsa Jaguarin ja Omegfan sotilaat ryhtyivät murhaamaan, ryöstämään ja raiskaamaan, sanoi ns. Donetskin kansantasavallan varapuolustusministeri Eduard Basurin.
Koulutusoperaatio jatkuu marraskuuhun asti. Operaation jälkeen amerikkalaisten sotilaiden mukanaan tuoma kalusto jää Ukrainan armeijan käyttöön.


Putin pitää Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen tunnustamista mahdollisena
Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää mahdollisena, että Venäjä tunnustaa itsenäiseksi julistautuneet Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat, mutta uskoo, ettei siitä kannata puhua nyt. Näin hän sanoi asiasta Rossija-kanavan Vesti v subbotu –ohjelman haastattelussa.
”Päätämme sen perusteella, miten asiat sujuvat”, Putin sanoi vastatessaan toimittajan kysymykseen, voisiko hän kuvitella skenaariota, jossa Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen tunnustamista pohdittaisiin.
Vladimir Putin puhui myös suhteistaan Ukrainan presidentti Petro Poroshenkoon. Hän tunnusti, että he joskus sinuttelevat toisiaan epävirallisessa keskustelussa.

Sputnik / Venäjän Ääni / KOMINFORM

Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti