tiistai 31. tammikuuta 2017

Uusi viesti The Young Kuuba

digitaalinen lukutaidottomuus-vapaan alueen

by jovencuba
Kuva: Roberto Suárez
Tekijä: Javier Gómez Sánchez
Kun he kertoivat, miten he tulivat Nuorten Computer Clubs. He sanovat, että 80-luvulla Fidel näytti hänelle yksi ensimmäisistä PC, joka tuli Kuuba. Kertoman oli enemmän tai vähemmän seuraavia vuoropuhelu:
Fidel: Chico Mikä tämä on?
Yksi on: Personal Computer, komentaja ...
Fidel: Ahh, mitä?
Toinen on: Kaikista, komentaja.
Fidel: Ja paljonko henkilökohtainen tietokone?
Muut: Koska tuhatta dollaria ...
Fidel: Hitto, se olisi hyvä ... mutta tässä ihmiset eivät ole tuhat dollaria ... tai Katsotaan kuinka teemme niin, että ihmiset tietävät, mitä tämä ilman, että rahaa.
Ja niin ne luotiin ensimmäisen tietokoneen Young Clubs. Syntynyt elementary velvollisuus sosialistihallitus tarjota kansalaisilleen edellä markkinoilla lakeja syrjiä hyväosaisten ja huono-osaisten.
Vuodet vierivät ja suuressa osassa maailmaa, henkilökohtainen tietokone lakkasi olemasta jotain outoa. Niistä tuli halvempia, ne voivat jopa ostaa halvemmalla Käytettyjen tai on entinen malli.
Ylitti Special Period Kuuba ja kuubalaiset kohtasi puute alkeellisinta toimeentulon resursseja. Huolimatta siitä, että Youth Club edelleen siellä ja kiinnostuneille computing voisi mennä.
Mutta aika kului ja maa syntyneet että kauhea kriisi. Kasvava osa väestöstä alkoi olla resursseja työnsä tai perheen siirtolaisten rahalähetykset, jotain pidemmälle perusasiat.
Mutta kun he yrittivät 2000-luvun alussa, ostaa PC, he ottivat yhteen elävät maassa, jossa kauppoja kiellettiin myy tietokoneita. Eikä vain tietokoneissa, myös VHS ja DVD-soitin.
Kun kansalainen yrittää tuoda joitakin ulkomaisia ​​tulli oli tiukat ohjeet poistaa sen.
Vaikka tämä tapahtui, TV osoitti kuvia amerikkalaisten poliisien liikkuvat estää pastorit rauhankumppanuuden tuo tietokoneiden Kuubaan.
Mutta saleissa Kuuban lentokenttien ollut TV-kamerat.
Saavutettu järjetön byrokraattinen mekanismi syntyy, jossa kansalaiset, jos he työskentelivät valtion virasto ja matka oli työtä pyytäen kirjeen hänen ministerinsä avulla palauttaa tietokone. Ja siellä oli kuubalaiset kääntää pois maan ongelmat, allekirjoittaa kirjeet kerroit kannettavan tietokoneen tai DVD ministerit.
Kunnes hän saapui vuonna 2008 ja annettiin Kuubassa ensimmäisessä tietokoneiden myytiin. He olivat vanhentuneita ja myydään hinta on hyvin korkea malleja, mutta ihmiset jonottivat ostaa niitä.
tietokone tulo on sallittua, vaikka kovassa verot oli lähes yhtä estävää vaikutusta.
Silti se kukoistaa epävirallinen kauppa, ja kuubalaiset voivat massiivisesti pääsy atk havainto tarjoukset sivustoja Revolico ja vastaavat. Valtio ei tällä hetkellä myy tietokoneita tai vain osia on mahdotonta kilpailla hinnalla dynamiikkaa Street Market.
Kylässä on löytänyt tavan, ja paljon kotitalouksista omistaa yhden tai useamman tietokoneen. Nuorten Klubit ovat edelleen olemassa, helpottaa käyttöä ja tarjoaa kursseja niille, joilla ei ole niihin varaa.
Mutta jossain vaiheessa tässä prosessissa oli paljon of hämmennystä, parhaimmillaan ja kallis sekaannusta ajatuksen, että nuoret Clubs voidaan menettää vaihtoehto niille, jotka eivät ole $ vähintään 1000 500 tai 300. On Todettiin, että oli oltava ainoa mahdollisuus, että Kuuban suostui tietokoneeseen ja sulki kaikki muut.
Iskulause nuorisokerhoissa: Tietokone Kuuban perhe , yrittivät jotta määrätä makaaberi merkityksessä. Puute vision, jossa henkilökohtainen tietokone olisi tasan kotitalouden objektin eikä vain työtä työväline yhdistettynä pelko avoimen tiedon käsittelyn kansalaisten, aiheutti mentaliteetti ¨infoparanoia¨ , jossa virkamiehet luottaneet vapaan tekniikan käytössä.
Media, yli 20 vuotta sen jälkeen, kun on luotu henkilökohtainen tietojenkäsittely- ja muiden laitteiden, silti kutsua niitä uusia tekniikoita, yrittää pitää ajatuksesta, että se oli jotain etäinen ja yksinomainen.
Laajeneminen internet, sähköposti ja sosiaaliset verkostot, jotka tekivät computing sekä sisällön jakaminen välittömän tapa välittää, tuli lisätä hylkäämistä. Internet tarjotaan mitä siihen asti oli vain sanomalehtien, radion ja television: massan jakautuminen.
Kuuban yliopistot koosteita tekstien demonizing opettajien ja akateemisen Internet julkaistiin, ikään kuin se olisi keksintö Lumiéren vuosisadan aikaisemmin.
Hän jopa keksi ajatuksen, että ¨ Internetin tulisi olla joka tarvitsee ¨, joten syrjivä sektorisoimista yhteiskunnan eikä yleiseen käyttöön. Suuri sekaannus asettamien rajoitusten taloudelliset mahdollisuudet, kuristi saarron, ja teorian määrittelemällä jotka tarvitsivat jotta käyttää ja joka ei ole luotu. Access eriytyminen tuli fanaattisesti soveltaa myös henkilökunnan keskuudessa työpaikan.
Kun tapahtui vuonna 1999 Yhdysvalloissa Slaughter at Columbine High School, Kuuban media sitten korosti, että homicidal nuoret usein liikennöivät Internetissä ja siellä oli käynyt sivuja, jotka yllyttivät rikoksen tekemisessä.
Samana vuonna he näkivät suuren protesteja WTO huippukokousta Seattlessa. Mielenosoitukset pidettiin läpi massa sähköpostit ja sitten järjestetty viestejä ja matkapuhelin puhelut. Solu antoi resurssi, tähän saakka monissa maissa oli vain käsissä Viranomaisten: matkaviestintä.
Nämä elementit hiven Kuuban virallisen mentaliteetti kohti uusia teknologioita lisätään jo kauhea este Yhdysvaltain saarto. Lukitus tiilet olivat sementoitu poliittisten mentaliteetti.
Olemme edelleen maksavat historiallista ja sukupolvien kustannuksia. Jopa vielä emme ole täysin eroon tuon ajan.
Kuubassa, että maassa, jossa on korkea koulutus indeksi on hälyttävä ja paradoksaalista korkea Digitaalinen lukutaidottomuus.
En unohda kauhistuttava kokemus minulla oli lääkärin, loistava asiantuntija, joka vuonna 2016 ei tiennyt, mitä se tarkoitti Internet Explorer. Miten että Kuuban lääkäri kouluttama koulutus- ja tieteellinen kutsumus vallankumouksen kansainvälisessä konferenssissa, jakaa ympyrän kollegoiden ympäri maailmaa?
Computing on laajentunut pöytätietokoneisiin kannettavat tietokoneet, tabletit lisättiin, solu älykäs. Mutta Kuuba on yhä kalliimpaa ja saavuttamattomissa kuin muualla mantereella.
Tällä hetkellä voit ostaa slummeissa Latinalaisen Amerikan yksinkertaisesti käyttää tietokonetta noin $ 150 tai vähemmän. Täällä se voi maksaa yli 300 CUC. Jotain vastaavaa tapahtuu tableteilla ja matkapuhelimissa.
On totta, että ihmiset täällä ei tarvitse maksaa vuokraa, tai vakuutuksen tai koulutukseen. Mutta se kehottaa ratkaisemaan se, että pääsy tekniikka on kahdesta kolmeen kertaa suurempi kuin Latinalaisessa Amerikassa.
Ratkaisuja on olemassa: Poistaa verot tietokonelaitteet alentaa merkintä, mikä on jo tehty muissa maissa. Salli tuonti ilman numeerisen rajan. Sallia yksityinen kauppa tai itsenäinen, kutsuttakoon sitä, laitteet ja osat. Se ei vain ole työpaja ja kannettavat tietokoneet, mutta myös myyvät näitä. Ja lopuksi sallia kun yksityinen maahantuonti. Kenelle tapa tuoda kontti tietokoneita läheisestä maasta, tehdä niin, että sivu palvelut ja verot, mikä edistää taloutta ja toimittaa maahan agencie.
On ehdottomasti ymmärrettävä, että valtio ei voi heittää yksinomainen tehtäväksi toimittaa maan kaikki tarpeensa ja vähemmän alistaa väestön ainoa mitä se voi tehdä. Myöskään käyttää raha varat valtion tuoda tuotteita, jotka pääsee yksityistä pääomaa. Kyseiset valtion varoista ansaitsevat parempaa, todella sosiaalinen sosiaalinen käyttö, että valtion ja käytä niitä ostamaan kontti varvastossut tai flash muistoja.
Kuinka paljon meidän on odotettava, että  Käsitteellistäminen kädessä? ¿By 2018? ¿Vuoteen 2025 mennessä? ¿Vuoteen 2030 mennessä? Will lapsemme ja lapsenlapsemme elävät niin maassa?
Pyrin että tulevaisuudessa Kuuba on sosialistinen, mutta myös maa, joka on voittanut kaikki tähän.
Silloin on vielä Joven Klubit, joissa uutta teknologiaa ja kielletty näiden keitaita on maksutonta.
Vain tietää ja muistaa tarinan pelastaa meidät toistamasta historiasta.
Voit ottaa yhteyttä kirjoittaja: javiergosanchez09@gmail.com
jovencuba | 30 tammikuu 2017 klo 08:00 | Tunnisteet: Kuuba , Fidel , Internet , ajatus , teknologia | Luokat: 2017 , Javier Gómez Sánchez | URL: http://wp.me/pRuWw-48u

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti