tiistai 26. toukokuuta 2015

Venäjä vastaa Nato-harjoituksiin: Arktinen prikaati Suomen rajan tuntumassa taisteluvalmiudessa

Venäjä vastaa Suomen ilmatilassa alkaneeseen Arctic Challenge -sotaharjoitukseen ja Barents Observer kertoi lähellä Suomen rajaa Kuolan niemimaalla sijaitsevan Arktisen prikaatin saaneen maanantaina ennalta varoittamatta määräyksen liikekannallepanosta taisteluvalmiuteen. 
Lähde: Barents Observer
Toimittaja: Janus Putkonen
26.5.2015, Verkkomedia.org

Venäjä vastaa Nato-harjoituksiin: Arktinen prikaati Suomen rajan tuntumassa taisteluvalmiudessa
Pohjois-Suomen alueella maanantaina alkanut Naton ilmasotaharjoitus on johtanut laajaan taisteluvalmiusharjoitukseen Venäjällä, jossa suuren ilmapuolustuksen taisteluvalmiuden lisäksi on määrätty ennalta ilmoittamattomat tarkastukset myös ainakin Arktisessa prikaatissa. Kyseessä on Petsamossa tukikohtaansa pitävä sotilasyksikkö, joka on erikoistunut erikoisoperaatioihin Venäjän pohjoisilla alueilla.
Venäjän sotilaslähteen mukaan liikekannallepano Arktisessa prikaatissa on nähtävä vastauksena alkaneeseen Naton Arctic Challenge harjoitukseen, kirjoitti Vedomosti. Venäjän Arktinen prikaati on sijoitettuna Kuolan niemimaalla ja sillä on varustuksenaan laaja kirjo erilaisia asejärjestelmiä.
Venäjän presidentti Putin antoi määräyksensä taisteluvalmiudesta maanantaina, siis samana päivänä kun Nato aloitti Pohjoismaisen ilmasotaharjoituksensa. Venäjä aikoo tarkastaa omien ilmavoimiensa kyvyn uudelleenkeskittää voimiaan pysyvistä tukikohdistaan maan rajoille. 12 000 sotilasta sai taisteluvalmiusmääräyksen ja mukana on 250 lentokonetta sekä helikopteria ja noin 700 asejärjestelmäyksikköä. 


Arktisen prikaatin taisteluvalmiudella Venäjä tarkastuttaa joukkojensa toimintakykyä aivan Naton harjoitustoiminnan tuntumassa. Nato operoikin nyt ilmavoimillaan Norjan, Ruotsin ja Suomen ilmatilojen pohjoisosissa. Naton harjoituksessa on mukana yhteensä yhdeksän länsimaan ilmavoimia.
Venäjä antoi määräyksen siirtää Arktiselle alueelle myös kaikkein uusimman Armata-panssarivaunujen taisteluosaston, jonka mukana pohjoiseen siirtyvät myös uusimmat panssaroidut tulitukiajoneuvot ja mm. mobiilit Pantsir S-1 ilmatorjunnan järjestelmät. Armata-taisteluvaunut siirretään alueelle junakuljetuksella, kerrottiin Venäjän Sputnik-uutisissa tiistaina.

Lähde:

Myös uusimmat T-14 Armata taisteluvaunut saivat tiistaina lähtömääräyksen Arktiselle

Lue myös:

Naton hävittäjät Suomen taivaalle - Venäjä määräsi ilmapuolustuksensa taisteluvalmiuteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti