perjantai 29. toukokuuta 2015

 Uutistiedote. Suomi uhkaa luovuttaa ukrainalaisnaisen Kiovan natsien kynsiin‏

Fw: Uutistiedote. Suomi uhkaa luovuttaa ukrainalaisnaisen Kiovan natsien kynsiin

 
 
Liite
 
10:31
 
 Valokuvat
Vast.ott.: Kalevi Wahrman
 

Uutistiedote. Suomi uhkaa luovuttaa ukrainalaisnaisen Kiovan natsien kynsiin. Julkaisuvapaa. 




Suomi uhkaa luovuttaa ukrainalaisnaisen Kiovan natsien kynsiin

(Suomen vapaa sana 29.5.2015)

Venäjän median kaikki televisiokanavat ovat lähettäneet kuvausryhmän Helsinkiin seuraamaan ukrainalaiskaunottaren Tatjana Imatovan ja hänen David-poikansa taistelua Suomen viranomaisten valheita ja mielivaltaa vastaan. Heidän tapauksestaan on Venäjän medioissa kirjoitettu tähän mennessä yli 500 Suomi-uutista.

Viime kesänä Tatjana pakeni Ukrainan armeijan hyökkäystä poikansa kanssa Suomeen, missä Tatjanan vanhemmat ovat asuneet jo pitkään. Ukrainan armeija hävitti Tatjanan kotikylän Donbassissa ja mies liittyi Donetskin kansantasavallan puolustusjoukkoihin. Ukrainan natsipataljoonat aloittivat siviilien uhkailun ja kiristämisen. Oikeistosektori-natsijoukkojen jäsenet mm. uhkailivat David-poikaa koulussa paljastamaan ne vanhemmat, jotka tukevat separatisteja.

Ukrainassa on vallassa laiton juntta, joka tukee aktiivisesti äärioikeistolaisia ja fasistisia arvoja ja vainoaa toisinajattelijoita. Äskettäin juntta kielsi vasemmistopuolueet, mutta samaan aikaan ihannoi Hitleriä ja natsismin puolesta taistelleita.

Itäisessä Ukrainassa on käytännössä sotatila itsenäistyneiden Donetskin ja Luganskin kansantasavaltojen ja Ukrainan armeijan välillä. Tällä hetkellä USA varustaa ja kouluttaa Ukrainan armeijaa uuteen hyökkäykseen.

Ukrainan armeija on pommittanut Donbassin alueen siviilikohteita aktiivisesti. Tuhansia siviilejä on kuollut pommituksissa.

Pako vanhempien luokse Suomeen oli Tatjanalle luonnollinen ja ainoa oikea ratkaisu.

David-poika on käynyt suomalaista koulua melkein vuoden. Hän puhuu jo sujuvaa suomea ja viihtyy erinomaisesti. Tukea nuori äiti saa omilta vanhemmiltaan, joilla on jo Suomen kansalaisuus.

Asiaa helpottaa sekin, että Tatjanalla itselläänkin on suomalainen tausta. Hänen isovanhempansa ovat aikanaan Neuvostoliittoon muutaneita suomalaisia.

Järkytys oli sitä kauheampi, kun Helsingin hallinto-oikeus äskettäin määräsi Tatjanan ja hänen poikansa karkotettaviksi heti takaisin Ukrainaan keskelle sotaa ja vainoja.

Tilanne on vähän sama, jos juutalaispakolaiset karkotettaisiin natsi-Saksaan.  

Tajanalla ei kuitenkaan ole mitään paikkaa Ukrainassa. Kotikylä on tuhottu, mies taistelee kansantasavallan puolustusjoukoissa, viranomaiset vainoavat. 

Erityisesti Tatjanaa järkyttää Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen tietämättömyys Ukrainan tilanteesta. Päätöksessä esimerkiksi sanotaan, että Donbassissa ei ole aseellista konfliktia. Lisäksi väitetään, että Ukrainan alueella siviileihin ei muka kohdistu mitään vainoa.

Tosiasiassa Ukrainan armeija ja sen natsipataljoonat ovat murhanneet tuhansia siviilejä.

”Oikeuden päätöksessä on järkyttäviä valheita ja vääriä tietoja. Suomalaisilla viranomaisilla ei ole mitään käsitystä Ukrainan tilanteesta”, Tatjana sanoo.

Hallinto-oikeus on myös tietämätön Donetskin ja Luganskin kansantasavaltojen itsenäisyydestä ja siitä, että Ukraina on kieltäytynyt noudattamasta ihmisoikeussopimuksia Donbassin asukkaiden suhteen. Se avaa mahdollisuudet täysimittaiselle vainolle. 

”En voi palata sinne. Siellä meitä odottaa kuolema”, Tatjana sanoo.

Tilanne ei ole uusi. Vähän aikaa sitten Suomi päätti karkottaa vakavasti sairaan yli 80-vuotiaan venäläisen vanhuksen Irina Antonovan, joka asui Helsingissä tyttärensä ja vävynsä hoidossa. Antonovalla ei ollut mitään paikkaa, mihin palata Venäjällä.

Äskettäin on paljastunut vielä yksi tapaus, jossa niin ikään Donbassista sukulaistensa luokse Suomeen paenneet pakolaiset on päätetty karkottaa takaisin, vaikka heidän kotinsa ovat tuhoutuneet. Vaikeasti sairas, osin liikuntakyvytön, iäkäs pariskunta odottaa nyt karkotusta Donbassiin, missä heillä ei ole mitään paikkaa. Suomessa pariskuntaa hoitaa tytär ja hänen miehensä, joilla on jo Suomen kansalaisuus.


SUOMEN VAPAA SANA - RK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti