lauantai 16. toukokuuta 2015

Naton entinen kenraali: Venäjä ei ole rikkonut minkäänlaisia rajoja

© AFP 2015/ Paul J. Richards
ULKOMAAT
(päivitetty 12:20 16.05.2015) Saada lyhennetty URL
20691
Venäjä ei ole omilla sotaharjoituksillaan rikkonut minkäänlaisia rajoja, ilmoitti entinen Naton kenraali Harald Kujat saksalaisen Web.de palvelun haastattelussa.
Kujat kommentoi tilannetta, joka liittyy väitettyyn Venäjän sotilaallisen toiminnan vilkastumiseen, muutamien eurooppalaisten maiden rajojen tuntumassa. Kenraalin näkemyksen mukaan, Venäjän pyrkii osoittamaan, että se on uudelleen täällä, myös sotilaallisessa mielessä, mutta tätä ei tule ottaa kaikella vakavuudella. Venäjä ei suunnittele minkäänlaisia iskuja Euroopan maihin.
Haluan korostaa, ettei Venäjä ole rikkonut minkäänlaisia rajoja. Venäläiset ovat aina pysytelleen kansainvälisessä ilmatilassa tai merialueilla. Suora vastakkainasettelu ei ole Putinin suunnitelmissa, — ilmoitti Kujat.
Hänen mukaansa sota olisi Venäjälle 21. vuosisadan onnettomuus, siksi tämä vaihtoehto on suljettava pois.
Kujat sulki pois myös Ukrainan Nato jäsenyyden, keskipitkällä ja myös pitkällä aikavälillä, maan sisäisen tilanteen, mukaan lukien korruption korkean tason vuoksi.
Tämän vuoden helmikuussa ARD —kanavalle antamassaan haastattelussa, Kujat ilmoitti, etteivät Venäjän joukot osallistu taistelutoimiin Itä-Ukrainassa.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150516/90642.html#ixzz3aJhZyUVC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti