lauantai 23. toukokuuta 2015

MH17: Ainoat valokuvat 'BUK-ohjuksen savuvanasta' osoitettiin väärennetyiksi

Hollantilainen tutkija on suorittanut kattavan kuvatutkimuksen heinäkuussa 2014 Donetskissa alasammutun MH17 matkustajakoneen tiimoilta. Lännessä esiteltiin kuvia, joissa väitettiin nähdyn maasta ilmaan ammuttavan BUK-ohjuksen savuvana. Kuvat eivät läpäisseet aitoustarkastusta. 
Toimittaja: Janus Putkonen
23.5.2015, Verkkomedia.org 

MH17: Ainoat valokuvat 'BUK-ohjuksen savuvanasta' osoitettiin väärennetyiksi
Hollantilaisblogisti Max van der Werff on tehnyt kuvien tiimoilta kenttätutkimukset tapahtumapaikalla ja koonnut kaiken mahdollisen aineiston kuvien tiimoilta raporttiinsa, jonka voit lukea englanniksi kokonaisuudessaan: täältä
Hänen johtopäätöksensä materiaalien koostamisen jälkeen on selvä, esitetyt kuvat eivät ole, eivätkä edes voisi olla aitoja. Tiivistyksenä raportin yhteenvedosta todettakoon, että kuvien ottaja, Lännen valtamedia salailunsa takia ja valtamediassa "riippumattomana kansalaistoimintana" mainostettu ns. Bellingcat-tutkimus omalla harhautuksellaan on joutunut hyvin epäilyttävään valoon kuvatutkimusten seurauksena.

Tämä kuva kiersi 17.7.2014 tapahtumapäivän jälkeen "todisteena" BUK-ohjuksen laukaisusta kohti malesialaiskonetta. Mutta säätila ei täsmää tapahtumapäivään.

Toimittajan kommentti:
Itse näin tuoreeltaan yllä olevan kuvan, joissa väitettiin nettikeskusteluissa näkyvän BUK-savuvanan, mutta näkemäni kuvan sininen taivas ei sopinut muutoin jo tiedettyyn Donetskin säätilaan ja sivuutin valokuvan Verkkomedian tilanneseurannassa lähinnä olankohautuksella. 
En kuitenkaan tiennyt kuvia olleen yhteensä kolme samasta lähteestä ja eri päivämäärillä julkaistuna, mutta hollantilaistutkijan huolellinen selvitys osoittaa kaikkien olleen väärennöksiä, myöhempien huolellisesti photoshopattuja ja jopa fyysisesti mahdottomia valokuvata.
Suosittelen lukemaan hollantilaisraportin kokonaan ja kiinnittämään huomiota mm. siihen miten huijariksi paljastuneen kuvaajan tunteneet naapurit kertoivat olevansa "pahoillaan ammattikuvaajasta, joka pakeni tapahtuman jälkeen Ukrainaan". Miestä pidettiin petturina. 
Mitään muita kuvia tai videoita ei ole esitetty, joissa olisi näkynyt helposti silmin useiden minuuttien ajan varsin kovaäänisen ohjuksen laukaisun jälkeen taivaalla näkyvä BUK-savuvana. Tämän olisi pitänyt nähdä kymmenien tuhansien ihmisten, mutta eikö kukaan olisi ottanut historiallisesta savuvanasta kuvitusta? Niitä siis pitäisi olla satoja!
Totean kuten olen julkisesti tutkimuksien tuloksista todennut, että ainoa tänään jäljellä oleva epäiltävä syyllinen - esitettyjen todisteiden perusteella - MH17 matkustajakoneen alasampumiseen on Ukrainan ilmavoimat ja Kiovassa tapahtumahetkellä kokoontunut Ukrainan kansallinen turvallisuusneuvosto - presidentti Poroshenkon johdolla. Meidän on syytä epäillä Ukrainan valtioterroria, ja todellakin tässä tapauksessa: Lännen tuella.
Lisäksi on selvää, että Donetskin alueella tapahtumapäivänä operoineen Kiovan joukkojen BUK-ilmatorjunnan toimet on tarkoin selvitettävä kokonaiskuvan luomiseksi tapahtumista.

Janus Putkonen

Lähteet:

Mahdoton vaan on mahdotonta...

Lue myös:

Todisteet vain lisääntyvät: Ukrainaa pidettävä syyllisenä lennon MH17 alasampumiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti