torstai 14. toukokuuta 2015

HS:n ja YLE:n uutisointi 'Nemtsovin tutkimuksista' vain jatkoa aiemmille vääristelyille

Kuten etukäteen saattoi arvata, suomalainen valtamedia on nostanut näkyvästi esille eräiden venäläistahojen väitteet, joiden mukaan murhatun Boris Nemtsovin 'tutkimukset' osoittavat, että Venäjä olisi suoraan osallinen Ukrainan konfliktiin.
Uutisblogi: Heikki Sipilä
13.5.2015, Verkkomedia.org 

HS:n ja YLE:n uutisointi 'Nemtsovin tutkimuksista' vain jatkoa aiemmille vääristelyille
Kuitenkaan mikään venäläinen parlamentaarinen tai muulla tavalla tunnetuksi tullut oppositioryhmä ei ole asettunut tukemaan tällaisia väitteitä.
Ei ole salaisuus, että venäläisiä vapaaehtoisia on osallistunut Novorossijan alueen puolustamiseen Kiovan hallinnon hyökkäyksiä vastaan. Sikäli maininnat kaatuneista venäläissotilaista voivat pitää paikkansakin.
Sen sijaan Venäjän puolustusvoimat ei ole ollut eikä ole Ukrainan konfliktin osapuoli. Tällaisille väitteille ei edelleenkään ole perustetta. Tarkoitushakuisesti valitut ja levitetyt yksityishenkilöiden kertomukset eivät kelpaa todisteiksi, vaikka länsimaiset mediat niitä kernaasti esittelevätkin.
Rahalliset arviot Venäjän "suorista kustannuksista" Ukrainan kriisissä perustuvat vain yleisen tason spekulaatioihin. Niiden tueksi ei ole esitetty yksilöityjä faktoja.

Ukrainan asevoimien komentaja: Ei Venäjän joukkoja Ukrainassa

Jatkettua vääristelyä
Helsingin Sanomien ja Ylen tässäkin asiassa jatkama tarkoitushakuinen vääristely vetää vertoja sille, että nuo mediat ovat mm. syyttäneet Venäjää malesialaisen matkustajakoneen tuhoutumisesta Ukrainassa, Krimin "aseellisesta valtauksesta" ja että ne ovat ottaneet tosissaan surkuhupaisat lähinnä ruotsalaisperäiset "sukellusvenejahdit" jne.
Puhumattakaan siitä, että Ukrainan kriisin lähtökohtana olleita Yhdysvaltain varapresidentin ja CIA:n johtajan geopoliittiselta merkitykseltään kohtalokkaita vierailuita Kiovaan loppuvuonna 2014 ei mainita sanallakaan.


Ristiriitaista on myös se, että samalla kun suomalainen valtamedia parkuu mediasensuurista Venäjällä, Helsingin Sanomat  viittaa lähteenään julkisesti toimivaan venäläiseen antiputinilaiseen internetosoitteeseen putin-itogi.ru.
Miksi Helsingin Sanomat ja Yle lietsovat vihaa Venäjää ja maan hallitusta kohtaan? Onko Washingtonista käynyt tällainen käsky? Ja jos on, pitääkö suomalaismedian välttämättä olla tällä tavoin rähmällään?

 Heikki Sipilä

Pentagon myönsi: Ei Venäjän joukkoja Ukrainassa

Lue myös:

Tutkijat: Ukrainan BUK-ohjus tuhosi lennon MH17 - Iltasanomat valehtelee venäläisraportista

Iltasanomat väittää 6.5. uuden raportin paljastavan 'venäläisohjuksen' pudottaneen lennon MH17 Donetskissa. IS:n mukaan Venäjän armeijan asiantuntijat eivät olisi ottaneet kantaa siihen kuka matkustajakoneen olisi ampunut alas, mutta muut uutislähteet kertovat tutkimuksesta aivan toisin.
Toimittaja: Janus Putkonen
6.5.2015, Verkkomedia.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti