maanantai 11. toukokuuta 2015

Tutkijat: Ukrainan BUK-ohjus tuhosi lennon MH17 - Iltasanomat valehtelee venäläisraportista

Iltasanomat väittää 6.5. uuden raportin paljastavan 'venäläisohjuksen' pudottaneen lennon MH17 Donetskissa. IS:n mukaan Venäjän armeijan asiantuntijat eivät olisi ottaneet kantaa siihen kuka matkustajakoneen olisi ampunut alas, mutta muut uutislähteet kertovat tutkimuksesta aivan toisin.
Toimittaja: Janus Putkonen
6.5.2015, Verkkomedia.org

Tutkijat: Ukrainan BUK-ohjus tuhosi matkustajakoneen MH17 - Iltasanomat valehtelee venäläisraportista
Uuden julkisuuteen tuodun tutkimusraportin mukaan Venäjän sotilastekniikan insinöörit ovat tulleet siihen tulokseen, että heinäkuun  17. päivä 2014 Donetskin yläpuolella lentänyt Malesian Airlines lento MH17 ammuttiin alas Kiovan joukkojen BUK-ohjuksella, joka oli keskitettynä Donetskin alueelle. Asian uutisoi mm. ReutersSputnik ja Radio Free Europe.
Iltasanomissa esitetään kuitenkin valheellisella tavalla, että Novaja Gazetan julkaisemassa paljastusraportissa olisi laukaisun vastuukysymys jätetty käsittelemättä, saati että se olisi heitetty jopa suoraan Venäjää, Donetskin aluejoukkoja - 'venäläisohjusta' kohtaan, kuten Iltalehti antaa asiasisältöjä vääristellen ja vaieten suomalaislukijoiden asian ymmärtää. 

Iltasanomat siis väittää, että 'venäläisohjuksen' ampujaan ei olisi otettu kantaa (kuvakaappaus):

Huomioitakoon, että on tietenkin selvää - on lähinnä tragikoomista Iltasanomilta pitää ohjuksen 'venäläistä alkuperää minään "paljastuksena" - että mikäli matkustajakoneeseen todella osui BUK-järjestelmän ohjus, kuten tutkijoiden kerrotaan olettavan, kyseessä olisi joka tapauksessa venäläistä alkuperää oleva ohjus, laukaisi sen sitten kuka tahansa, koska BUK-ilmatorjunnan järjestelmä on kokonaisuudessaan venäläistä valmistetta.
Pelkkä BUK-järjestelmän valmistaminen ei tietenkään liitä Venäjää valtiollisesti tai sotilaallisesti mitenkään MH17-tapahtumaan, kuten Iltasanomat haluaa lukijoidensa otaksuvan, ottaen vielä huomioon sen, että juuri Ukrainan armeijan ilmatorjunnalla on kyseisiä ohjuksia omassa arsenaalissaan ja mikä oleellista: jotka todistetusti olivat aktiivisia tapahtumahetkellä ja torjuntaetäisyydellä alasammutusta malesialaisesta matkustajakoneesta!
Sputnik siteeraa Novaja Gazetassa julkaistua raporttia ja sanoo aivan selvästi, kuten useat muut raportista ulkomailla uutisoineet lähteet, että nimenomaan Kiovan alueella operoineet BUK-ohjukset olisivat olleet MH17-tuhon takana ja luottamuksellinen raportti lähetetään Hollantiin asiantuntijoiden arvioitavaksi, jotka johtavat ns. kansainvälistä tutkintaryhmää.
Huomioitakoon, että täyttä varmuutta raportissa ei esitetä vaan venäläistutkijoiden mukaan Kiovan joukkojen ampuma ohjus 9M38M1 on "todennäköisin" lentokoneen tuhon aiheuttaja.
Iltasanomat ei artikkelissaan kerro sanallaan alueella havaituista Ukrainan BUK-yksiköistä vaan viittaa ainoastaan yleisesti ja lähteistämättä siihen että "useiden eri lähteiden mukaan on mahdollista, että ohjuksen laukaisivat Donetskin alueen kapinalliset". Toisin sanoen, ensin fakta syyllisyyskysymyksestä valehdellaan ja sitten annetaan vieläpä ymmärtää, että Donetskin aluejoukot olisivat tuhonneet malesialaiskoneen 'venäläisohjuksella'.

Venäjä esitteli julkisuuteen jo 22.7.2014 mm. satelliittikuvat, jotka osoittavat tarkat sijainnit Ukrainan armeijan BUK-patteristoista, jotka olivat iskuetäisyydellä MH17 matkustajakoneesta tapahtumapäivänä. Venäjän julkituomia materiaaleja ei ole osoitettu virheellisiksi - ne on ainoastaan vaiettu Lännessä.

Toimittajan kommentti:
Siis aivan uskomatonta paskaa, Iltasanomat. Tällainen ei ole mitään journalismia. Mikään kun ei oikeastaan voisi olla kauempana siitä faktisesta sisällöstä, jonka Venäjän armeijan insinöörit olivat Novaja Gazetan kertomana raportissaan esittäneet.
Suomen valtamedian valhevirta ja propaganda Venäjää ja venäläistä maailmaa vastaan jatkuu päivästä toiseen täydellä - "uus-kagaalien" - lietsomalla höyryllä. Järkyttävää.

Janus Putkonen

Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti