maanantai 18. toukokuuta 2015

Terävä

Palvelujen kauppa sopimus ( Tisa )

Pikatietoja Tisa

  • sopimus palvelukaupan vapauttamiseksi
  • sisältää 24 WTO: n jäsenet, mukaan lukien EU, joka yhdessä muodostavat 70% maailmankaupasta palvelut
  • avoin muille WTO: n jäseniä ja WTO: n / GATSin
  • voitaisiin tehdä osa WTO kun tarpeeksi WTO: n jäseniä liittymään
  • Kymmenen kierrosta neuvottelut Genevessä vuoden 2014 loppuun mennessä
  • ei asetettu määräaikaa lopettaa neuvottelut
  • EU kannanottoja Tisa
Trade in Services sopimuksessa ( Tisa ) on kauppasopimus neuvottelevat parhaillaan 24 jäsentä Maailman kauppajärjestön (WTO), mukaan lukien EU.Yhdessä nämä maat muodostavat 70% maailmankaupasta palvelut. 
Tisa perustuu WTO: n GATS-sopimukseen palvelukaupan ( GATS ), joka koskee kaikkia WTO: n jäseniä. Keskeiset säännökset GATS - soveltamisala, määritelmät, markkinoille pääsy, kansallinen kohtelu ja poikkeukset - esiintyy myös Tisá .
Neuvottelut perustuvat ehdotuksiin tekemät osallistujille.  Tisa pyritään avaamaan markkinoita ja parantaa sääntöjä esimerkiksi lisensointi, rahoituspalvelut, televiestintä, sähköinen kaupankäynti, meriliikenne, ja ammattilaiset siirtymässä ulkomaille tilapäisesti tarjota palveluja.
Euroopan komissio neuvottelee perustuu toimeksiantoon myöntämä hallitukset EU: n 28 jäsenmaata. Maaliskuussa 2015 EU: n hallitukset sopivat julkaisemaan toimeksiannon.

Tisa pähkinänkuoressa

Helpotetaan palvelujen kaupan ...
Palvelut ovat yhä merkittävämpi maailmantalouden ja keskeinen osa taloutta kaikissa EU-maissa. EU on maailman suurin palvelujen viejä kymmeniä miljoonia työpaikkoja kaikkialla Euroopassa palvelualalla. Markkinoiden avaamista palvelujen tuo lisää kasvua ja työllisyyttä. 
Avaamalla palvelujen kaupan, toivomme myös Tisa neuvottelut auttavat lähtölaukaus pysähtynyt monenvälisten neuvottelujen - Dohan kehityskierroksen tai DDA - toteutetaan alaisuudessa Maailman kauppajärjestössä.
... Välillä ryhmä samanmielisten maiden ...
24 WTO: n jäsenet osallistuvat Tisa puhuu:
Australia, Kanada, Chile, Kiinan Taipei, Kolumbia, Costa Rica, EU, ​​Hong Kong, Kiina, Islanti, Israel, Japani, Korea, Liechtenstein, Meksiko, Uusi-Seelanti, Norja, Pakistan , Panama, Paraguay, Peru, Sveitsi, Turkki, Yhdysvallat ja Uruguay. Näistä EU: lla ei vapaakauppasopimukset palveluja Kiinan Taipei, Israel, Pakistan tai Turkissa.
... Ja tarkoituksena on kannustaa muita liittymään
Tisa on avoin kaikille WTO: n jäsenille, jotka haluavat avata palvelujen kauppaa. Kiina ja Uruguayn ovat pyytäneet liittymään neuvotteluihin. EU tukee hakemuksensa, koska se haluaa niin moni maa voisi liittyä sopimukseen.
Tisa perustuu WTO: n GATS-sopimukseen palvelukaupan ( GATS ), joka koskee kaikkia WTO: n jäseniä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tarpeeksi WTO: n jäsenet liittyvät, Tisa voitaisi muuntaa laajempaa WTO-sopimus ja sen eduista ulottaa nykyisen osallistujille.

Miten se on organisoitu?

Kokoukset järjestetään Genevessä. Niitä puheenjohtajana vuorotellen EU, Australia ja USA.Puhuu ja päätöksenteko ovat konsensukseen perustuvaa.

Läpinäkyvyys

Kuten kaikki muutkin kauppaneuvottelut, Tisa neuvottelut eivät toteutetaan julkisen ja asiakirjat ovat saatavilla osallistujille vain.
EU on kuitenkin ollut innokas olemaan mahdollisimman avoin.
Euroopan komissio neuvottelee EU: n puolesta. Sen tiimi neuvottelijoiden tiedottaa säännöllisesti neuvostolle - jossa hallitusten edustajat EU: n jäsenvaltioiden istua - ja Euroopan parlamentille. Komissio järjestää myös säännöllisesti kokouksia yritysten ja kansalaisyhteiskunnan.
Tisa osallistujat pitävät muita WTO: n jäseniä tiedotetaan säännöllisesti tilannekatsauksen neuvotteluista.

State of Play

Neuvottelut aloitettiin virallisesti maaliskuuta 2013 osallistujien kanssa sopimalla perustekstin syyskuussa 2013. Vuoden 2013 useimmat osanottajat olivat ilmoittaneet, mitkä niiden palveluiden markkinat olivat valmiita avaamaan ja missä määrin.
Loppuun mennessä 2014, kymmenen neuvottelukierroksen ottaneet paikan. Kokoukset ajoittuvat syys / lokakuussa ja joulukuussa. Neuvottelut ovat edenneet hyvin. Ei ole asetettu määräaikaa päättyy neuvotteluihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti