perjantai 22. toukokuuta 2015

Raskaana oleva vaimo ja sotilassulhanen hirtettiin - Kiovan joukkojen raaka teloitusvideo (K-18)

Kiovan joukkojen jatkuvat raakuudet Donbassin konfliktissa ovat silmittömiä sotarikoksia. Ukrainalaissotilaan puhelimesta löydettiin video, jossa Kiovan joukkojen sotilaat hirttivät viimeisillään raskaana olleen naisen ja hänen aluejoukoissa palvelleen sotilaspuolison. Materiaali ei sovellu alle 18-vuotiaille.
Toimittaja: Janus Putkonen
22.5.2015, Verkkomedia.org

Raskaana oleva vaimo ja sotilassulhanen hirtettiin Kiovan joukkojen toimesta 
News Front ja Luganskin tasavallan syyttäjäviranomaiset ovat julkaisseet ukrainalaissotilaan hallussa olleesta puhelimesta löydetyn teloitusvideon, jossa Kiovan joukkoihin kuuluvat sotilaat hirttivät metsässä pariskunnan, joista toinen on viimeisillään raskaana oleva nainen ja toinen Donbassin aluejoukoissa palvellut sotilas.
Huputettujen henkilöiden hirttäminen suoritettiin vetämällä köydellä Niva-maastoautolla pariskunta maasta hirttopuuhun. Alla nähtävässä videossa ei ole ääniraitaa.
Teloittajien kerrotaan kuuluvan ns. Kiovan joukkojen vapaaehtoispataljoonaan, jotka kantavat mm. natsitunnuksia ja suorittavat jatkuvasti sotarikoksia Donbassin alueella. Video oli saatu haltuun kuolleelta pataljoonan sotilaalta, jonka olivat tavoittaneet sissi-iskusta alueeltaan Luganskin aluejoukkojen sotilaat. Videon on myös vahvistettu kuuluneen sotilaalle eikä mitään erityistä syytä ei ole olettaa, etteikö video olisi aito, kirjoittaa NewsFront,

Kuollut Kiovan joukkojen sotilas, jonka puhelimesta teloitusvideo oli löydetty

Luganskin syyttäjäntoimisto antoi videota koskien virallisen lausunnon ja vahvisti, että suoritettu teloitusvideo on löydetty ukrainalaissotilaan puhelimesta. Surmansa saanut sotilas ja samalla mahdollinen osallinen videon teloitukseen oli kuulunut sabotaasiryhmään, jonka Luganskin aluejoukot olivat tavoittaneet alueeltaan ja eliminoineet, viranoamaiset kertoivat.
"Video, jonka tulet näkemään ei mielestäni tarvitse kommentointia. Muuksi kuin kusipäiksi ei voida kutsua niitä, jotka tämän tekivät", sanoi Luganskin syyttäjäntoimiston johtaja Leonid Tkachenko. "Se ei ole montaasi eikä se ole lavastettu", sanoi viranomainen. "Tämä on autenttinen otos. Osallistujien henkilöllisyyden selvittäminen on vain ajan kysymys", hän jatkoi.

K-18! News Front:

Colonel Cassad arvioi videon autenttisuuutta ja toteaa, että video on saatu haltuun sotilaalta, joka kuuluu juuri sellaiseen yksikköön, joka on jo suorttanut useita sotarikoksia siviilejä ja sotavankeja kohtaan Donbassissa, joten he pystyvät teloittamaan kaksi vankiaan... "Sitä voidaan pitää jopa todennäköisenä." Cassadin johtopäätöksensä siis on, että "video näyttää enemmän autenttiselta kuin väärnnökseltä".
On huomioitava myös sotarikosten tausta, että Ukrainan parlamentti Verkovna Rada päätti eilen torstaina, ettei Ukraina takaa konfliktialueen kansalaisille kansainvälisiä perusoikeuksia, ihmisoikeuksia ja oikeudellista turvaa. 
Myös aiemmin kuolleiden sotilaiden puhelimista on löydetty sotarikoksiin liittyviä materiaaleja, muistuttaa Colonel Cassad. Esimerkkinä vaikkapa naureskelevat sotilaat, jotka ampuvat tykistö- ja raketinheitiniskuja Donbassin alueen siviilikohteisiin. Se mitä videolla nähdään muistuttaa esikuvista, siitä mihin Kiovan natsien ihailemat toisen maailmansodan natsijoukot syyllistyivät Ukrainassa, ja joita myös tuolloin tallennettiin sen aikaisiin kameroihin.

Ennen ja nyt...

Lähteet:

Lue myös:

Ukrainan natsijoukkojen raakuus videolla: Sotavangin polttaminen elävältä ristille (K-18)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti