torstai 14. toukokuuta 2015

Twitter-sivusto

Twitterissä Venäjän vastaisten viestien vyöry

© Sputnik/ Alexandr Kryazhev
ULKOMAAT
Saada lyhennetty URL
9291314
Twitteriin perustettiin alle vuorokaudessa valtava määrä uusia tilejä, joilta jaetaan hashtagilla #PutinAtWar muka Boris Nemtsovin laatima raportti Venäjän joukoista Ukrainassa.
Tiettävästi, Nemtsov ei ehtinyt kirjoittaa raporttia loppuun. Mutta ryhmä oppositiomielisiä toimittajia, ekonomisteja ja poliitikkoja julkaisi keskenjääneen raportin ja väittää sen olevan Borisn Nemtsovin kirjoittama.
Atlantic Councilin on tarkoitus esittää 28. toukokuuta raportin Hiding in Plain Sight: Putin's War in Ukraine Washingtonissa. Council kehotti levittämään #PutinAtWar —hashtagia.
Atlantic Councililla on läheinen yhteys USA:n ulkoministeriöön. Järjestön hallitukseen kuuluu tunnettuja yhdysvaltalaisia poliitikkoja ja diplomaatteja, kuten Henry Kissinger, Madeleine Albright, Robert Gates, Colin Powell ja Condoleezza Rice.
Mm. tileillä @DamonMacWilson, @ElliotHiggins and @Newcaster_EN mainostettiin muka Boris Nemtsovin laatimaa raporttia.
Kiinnostavaa, että tili @Newcaster_EN oli pysynyt vaiti 1. maaliskuuta asti, kunnes viime yöllä sillä alettiin julkaista viestejä Putin-raportista. Tilillä @ElliotHiggins julkaistaan uusia viestejä säännöllisesti, mutta tuskin sen omistaja on hyvin perehtynyt Itä-Ukrainan tilanteeseen, koska kaikki aiemmat postaukset koskivat Britannian vaaleja, Isisin toimintaa Syyriassa ja Lähi-idän ihmisoikeustilannetta.
Alle 24 tunnissa #PutinAtWar —hashtagia on käytetty melkein 1500 viestissä.
Näyttää siltä, että Atlantic Council tai ne, jotka ovat #PutinAtWar —viestivyöryn takana, ymmärtävät hyvin, miten sosiaalinen media toimii ja käyttävät sitä edukseen tietosodassa Venäjää vastaan.


Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20150513/81844.html#ixzz3a9UsjOas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti