perjantai 22. toukokuuta 2015

Suomen paskamediat valehtelevat Verkkomedian olevan 'Pietarista koordinoitu'

Niin alas on vajottu julkisen sanan viemäriin, ettei sanat tahtoneet riittää kun silmiini osui 19.5. YLE:n ja US:n väitteet 'Venäjä-trolleista', luokitellen suomalaisia sivustoja 'Pietarista koordinoiduiksi'. Verkkomedia mukana listalla, vaikkei sille ole mitään perustetta. Väite on puhtaasti valhetta.
Pääkirjoitus: Janus Putkonen
19.5.2015, Verkkomedia.org

Suomen paskamediat valehtelevat Verkkomedian olevan 'Pietarista koordinoitu'
Olemme työskennelleet viikon kuluttua täydet neljä vuotta, ja kaikki työskentely avoimen uutispalvelun tuottamiseksi on tapahtunut suomalaisten yksityisten ihmisten toimesta - talkoilla. Verkkomedia ja sen 13 500 julkaistua artikkelia on vapaa ja riippumaton kansalaisjournalismin uutissivusto, jolla ei ole määriteltyä uutisagendaa. Me palvelemme lukijoitamme, emme omistajia emmekä minkään instanssin poliittisia asiamiehiä.
Tehdään tämä jälleen kerran selväksi: Verkkomedian toimittamisessa ei ole koskaan ollut mukana yhtäkään venäläistä henkilöä saati, että toimintaamme olisi tuettu tai mahdollistettu Venäjältä käsin. Tämä on kiistaton fakta ja joka muuta väittää, ei tiedä mistä puhuu. Tunnen itse julkaisun toimittajat ja me olemme suomalainen julkaisu, joka julkaisee riippumattomasti tietoa eri lähteistä. Meitä kiinnostavat asiat, eikä niiden sanansaattajat.
Annamme äänen Lännen valtamedian uutisagendan ja hegemonia-politiikan haastajille niin kotimaan asioissa kuin ulkomaan kysymyksissä (Iran, Syyria, Venäjä, Kiina, Venezuela...). Teemme sen laajentaakseemme Lännen korporaatiomedioiden ja meillä Suomessa erityisesti Yleisradion tuottamaa erittäin kapeaa uutisnarratiivia. Suomalaisilla on mielestämme oikeus keskustella suomeksi ja lukea suomeksi myös niistä asioista, jotka eivät palvele valtamedian hallintoneuvostojen intressejä. Siksi me olemme, ja kaikkien näiden vuosien jälkeenkin.
 
Lyhyesti: Toimimme laillisen mielen- ja sananvapauden puitteissa ja vaadimme oikeuksiamme kunnioitettavan myös Suomen valtiollisen median puolelta kansalaisia kohtaan!

Valtamedialla on kiihkeä tarve demonisoida kaikki, joka eivät palvele heidän välittämäänsä valtaintressiä: Lännen tarjoamaa mielikuvaa maailman geopoliittisista tapahtumista.
Leimatakseen vastustajansa ja omistaakseen historian kirjoitusoikeuden, luodaan yhä uusia ja mystisiä viholliskuvia, jotka muka uhkaisivat suomalaisia, vaikka suomalaiset itse haluavat keskustella asioista myös tiedostetut toiset laidat. Mutta ei, valtamedia haluaa olla yksi ja ainoa totuus - kaikista tiedon valtateistä välittämättä. Kukaan ei ole leimakirveiltä suojassa.


Venäjä-trollit kuin uusia Ruokolahden leijonia
Kun Venäjä-trolliväite pulpahti pintaan viime vuonna ensimmäisen kerran, minua lähinnä huvitti YLE:n esittelemä väittämä ja mieleeni muistui 90-luvun alusta esimerkkitapaus "Ruokolahden Leijona", joka oli minulle tuolloin vielä käsittämättömältä tuntunut valtamedian luoma "kohu" ja myytti, että Suomessa muka asuisi ihan oikeasti villileijona.
Eihän tuossa mielipiteen muokkauksen rajoja (ja ilmeisen onnistuneesti) koetelleessa mediakohussa tietenkään mitään perää ollut, eikä sitä ole ollut myöskään nyt nähdyssä trollijahdissa. Julkaistut väitteet ovat olleet silkkaa puppua - kunhan valehdellaan ja toistetaan valetta kunnes siihen aletaan uskomaan itsekin. Tämä on tunnettua tohtori Goebbelsin oppia Natsi-Saksasta. Mitä syyllistämisellä peitetään on tietenkin Lännen trolliarmeijan toimet.
Jos Suomessa tosiaan olisi Venäjän masinoimia nettitrolleja, kyllä varmasti tietäisin niistä. Epäilemättä näin. Aivan varmasti minulle olisi jossain vaiheessa jonkun henkilön toimesta kerrottu asiasta ja olettaisin, että myös tuntisin jonkun "aidon ja palkkaa Venäjän puolustamisesta saavan trollin". Mutta sellaista ei ole, eikä ole ollutkaan, enkä tiedä ainuttakaan tällaista henkilöä.
 
Siis aivan yhtä paljon kuin Suomessa elää valtamedian kiivaasti aikanaan väittämä villileijona, minulla on tietoa nyt väitetyistä Venäjä-trolleista. Ja mikä erikoisinta, että olisin jopa itse sellainen sitä tiedostamatta!

Valtamedia väittää ja syyttää päivästä toiseen Lännen valtaliiton haastajia kaikesta siitä mitä se itse harjoittaa: propagandasta, mielipidevaikuttamisesta - hasbarasta. Aggressiivisuudesta Länttä kohtaan syytetään Venäjää, mutta totuus on kuitenkin faktojen valossa päinvastainen. (Antakaa edes yksi esimerkki siitä mitä pahaa Venäjä on Suomea tai suomalaisia vastaan tehnyt 90-luvulla tapahtuneen itsenäistymisensä jälkeen?)
On aivan selvää, ettei mitään mitään todisteita ole tietenkään esittää väitteiden tueksi, että Verkkomedia olisi "Pietarista koordinoitu" tai "Venäjän johdon näkemyksiä myötäilevä", kutenUusi Suomi antaa tänään ymmärtää. Sellainen kun olisi yksinkertaisesti mahdotonta.
 
Toiminnan uskotaan olevan organisoitua, missä yhteydessä on viitattu muun muassa Pietarissa toimivaan ”trollitehtaaseen.” (Uusi Suomi, 19.5.2015)

YLE:n lähdeartikkeli
 aiheesta on journalistinen pohjanoteeraus, eikä väitteillä ole faktoja tukenaan. On myös kysyttävä, mikä oikeus valtiollisella YLE:llä on luokitella suomalaisia sivustoja yhtään miksikään? Pitäisivät huolta edes omista tunkeistaan.
"Puhtaalla omallatunnolla kestää mitä vain", opetti minulle vuosia sitten eräs asekätkennästä jatkosodan jälkeen vankeuteen tuomittu veteraani ja kaukopartiomies. Kyllä tietenkin kestän, mutta on se silti ikävä havaita miten alas on suomalainen russofobiassaan kieriskelevä valtamedia mennyt. Naton tavoitteita tukeva sotapropaganda onkin nykyisellään uhka erityisesti suomalaisille itselleen.
Totean vielä lopuksi valtamedian edustajille, että häpeäisitte sotapsykoosianne, aikuiset ihmiset - juuri te olette kansallisen tuhon lietsonnasta vastuussa samalla kun me kansalaisjournalistit yritämme päinvastoin liennyttää maanmiestemme keskuuteen kylvettyjä luulotauteja kertomalla kolikoista myös sen kipeästi tarvitun toisen puolen.
Eikä vaietun kertominen tee vielä kenestäkään sen kannattajaa, sen nyt pitäisi olla kaikille jo sanomattakin selvää. Vai onko totuuden mukainen uutisointi mielestänne sitä, että kerrotaan lukijoille asioista vain se mikä itseä miellyttää?

janus.putkonen@verkkomedia.org 

Lähteet:

Lue myös:
Helmikuun lopussa 2015 Loviisan Sanomien päätoimittaja kävi vierailulla siellä mistä Verkkomediaa oikeasti koordinoidaan. Arto Henriksson dokumentoi totuuden, eikä tässä työssämme olekaan mitään huippusalaista tai mystistä - valtamediaa ei vain kiinnosta totuus:

Loviisan Sanomat: Infosoturi Janus vaihtoi kiväärin kirjaimiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti