lauantai 23. toukokuuta 2015

Kiovan joukot leikkasivat sotavangilta etusormet - kiittivät Yhdysvaltoja tuesta (kuvat K-18)

Oikeistosektorin Dnepr-pataljoonan sotilas Kiovan joukoista postitti kuvia sosiaaliseen mediaan Donbassin joukoista hyökkäyksessä kiinni otetusta vangista, jolta oli leikattu etusormet irti. Saatesanoissa kiitettiin Yhdysvaltoja ja Georgian erikoisjoukkoja sotilaallisesta tuesta.
Lähde: Fort Russ
Toimittaja: Janus Putkonen
23.5.2015, Verkkomedia.org

Kiovan joukot leikkasivat sotavangilta etusormet - kiittivät Yhdysvaltoja tuesta (kuvat K-18)
Vain päivä sen jälkeen kun Luganskin syyttäjänvirasto julkisti videon, jossa se uskoo tapahtuneen aluejoukkojen sotilaan ja hänen raskaana olevan vaimonsa hirttäminen, Kiovan joukkojen jälleen uusi sotarikos on levinnyt julkisuuteen. Tällä kertaa sotavangilta on leikattu etusormet molemmista käsistä.
Siis mikä ihmeen tulitauko? Oikeistosektorin taistelija kertoi kidutuskuvien postittamisen yhteydessä hyökkäyksestä, johon oli osallistunut ainakin kahden Ukrainan armeijan yksikön sotilaita ja ulkomaalaisia erikoisjoukkoja Georgiasta - amerikkalaisella varustuksella.
Kiovan äärimielisten nationalistijoukkojen taistelija Yashka Tsyganov Dnepr-prikaatista ei epäröinyt postittaa kuvia kidutetusta sotavangista sosiaaliseen mediaan ja hän kertoi myös tarkemman kuvauksen Kiovan joukkojen tuoreesta hyökkäyksestä Donetskissa (VKontakte, kuvakaappaus postauksesta alla).


Tsyganov kertoi kuvien saatesanoina hyökkäyksestä Donbassin joukkojen tarkastuspisteelle Donetskissa, joka oli puolustautunut hyökkäyksessä "kuin tuliasema". Tsyganovin mukaan kaikki puolustajat olivat kuolleet paitsi yksi, joka oli antautunut.
Vangiksi jäänyt oli kertonut olevansa paikallinen ja värväytynyt vasta äskettäin Donetskin armeijaan - viisi vuorokautta ennen kiinni jäämistään. Hän oli kuulunut 5. prikaatiin tasavaltalaiskaartissa. Tsyganov sanoo kuvatekstissä, että vanki tulla vielä vaihtamaan "Kyborgeihin".
Tsyganov kertoi että yksi Kiovan joukkojen sotilas, korpaali Monk oli haavoittunut hyökkäyksessä kranaatista kaulaan ja luodista käsivarteen ja sotilas on sairaalahoidossa.


Kiovan joukkojen kolme autoa, jotka oli osallistuneet hyökkäykseen olivat saaneet osumia ja ovat korjauksen tarpeessa, taistelija kertoi. Hän kiitti Georgiasta tulleita erikoisjoukkojen sotilaita (Spetsnaz) heidän antamastaan tarkka-ampujatulesta hyökkäyksen aikana. Hän kiittää myös amerikkalaisia tulenosoitustutkista, jotka toimivat kuulemma loistavasti.
Hyökkäyksen oli suorittanut Tsyganovin mukaan Oikeistosektoriin kuuluvat joukot 7. pataljoonasta Dnepr-1 vapaaehtoisprikaatista, 93. prikaatista ja Georgian tarkka-ampujat.
Yhdysvaltojen toimittajia tulenosoitusjärjestelmiä oli käytetty USA:n Hummer-maastoajoneuvoista, taistelija kertoi. Postituksen tehnyt sotilas pyysi kuvatekstissä myös tietoa Donetskin uutisista, mitä nämä olivat ilmoittaneet hyökkäyksen tappioiksi - uteliaisuudesta.
Fort Russin mukaan tilapäivityksestä oli pidetty ja leikatut sormet olivat synnyttäneet vitsailua.

Sosiaaliseen mediaan postitetut kuvat ja ylläviitattu teksti:

Lue myös:

Raskaana oleva vaimo ja sotilassulhanen hirtettiin - Kiovan joukkojen raaka teloitusvideo (K-18)


Toimitus @ 23.5.2015 18:17

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
'Right Sector' fighter posted pictures of Novorossia soldier with chopped fingers and thanked Americans for helping in the attack (18+)
One of the fighters of the "Right Sector" did not hesitate to publish the pictures of a captured militiaman, who had his fingers cut off on both hands. The characteristic notches and the blood itself are quite visible on the box in the photo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti