maanantai 18. toukokuuta 2015

Itävallan kansalliskokous huolestunut CETA

Media release (saksaksi) todetaan, että kansallinen neuvosto (yksi kahden talon Itävallan parlamentti) on kriittisesti Kanadan ja Euroopan unionin kattavasta talous- ja kauppasopimuksesta (CETA) julistetaan "täydellinen" ja että Itävallan liittovaltion ministeri (talouden) Reinhold MITTERLEHNER puhunut tätä tilannetta Brysselissä.
Lausumassa todetaan, " päätöslauselma , joka otettiin käyttöön eilen hyvin lyhyellä varoitusajalla on SPÖ [Sdp] ja ÖVP [Itävallan kansanpuolue], suostui enemmistön kansalliskokouksessa. "
Päätöslauselmassa kuulemma sanoo, että CETA neuvotteluja on jatkettava, kun Kanadan ja EU: n huippukokouksen huomenna, ettei ole tarvetta sijoittajan valtion lauseke CETA, ja että CETA on jaetun toimivallan sopimus ja ratifiointiprosessi on oltava mukana kaikissa kansallisissa parlamenteissa.
Tämä seuraa piipittää eilen Michel Reimon , itävaltalainen Euroopan parlamentin jäsen, joka totesi, "Itävallan parlamentin enemmistö äänesti vastaan ​​#ISDS [sijoittajan valtion riitojen ratkaisusta] vuonna #CETA ja pyytääEU_Commission eikä loppuun neuvotteluja perjantaina."
Lisäksi hän kirjoitti (saksaksi) hänen verkkosivuilla noin parlamentti vastustaa sijoittajien valtion ja kirjeen kirjoittanut Euroopan johtajien ja Kanadan pääministeri Stephen Harper, jonka mukaan neuvottelut CETA ei tulisi pitää täydellisenä, koska kansallisten lainsäätäjien on viimeinen sana on paljon.
Kun käännös on karkea, se kuuluu: "Viime yönä mahtava diplomaattisuhteet päätös hyväksyttiin Itävallan edustajainhuoneessa. Werner Kogler [Itävallan vihreiden] toi kiireellisen pyynnön tarjota näitä investointeja säännöksiä, ja sitten raivostui puhujakorokkeelle jotta SP ja VP [lyhenteet tuntematon] kaatui lavalla. kansallinen neuvosto lähetti kirjeen Ottawa osoittamassaan [Euroopan komission puheenjohtaja Jorge] Barroso, [Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Herman] Van Rompuy ja Harper, päättää SPÖ , ÖVP, vihreät ja Neos [Uusi Itävalta puolue]: investointi lausekkeita ei pidetä järkevänä, kolme miestä eivät pidä olettaa parempi, että neuvottelut olisi nyt valmis, kun kaikki, olivat kansallisten parlamenttien on viimeinen sana. Tämä on ei vain diplomaattisesti, mutta myös strategisesti merkittävä: In SPÖ on suuntaan taistelua vapaakauppasopimuksia, ÖVP ja Neos puolestaan ​​ovat innokkaita kannattajia, mutta keskusteluun hiljaisempi keskustelua, koska ilmoitus laajaa vastarintaa. Jos he eivät nyt uskalla äänestää tällaisen väitteen julkisesti, se on iso askel. Sitten valtaosa edustajainhuoneen vastaan ​​CETA on todella käden ulottuvilla. "
Huolta on ilmaistu Itävallan ryhmät - ATTAC, Fian, GLOBAL 2000 OBV Via Campesina Itävalta, Pro-Ge, Südwind - muun muassa Euroopan komissio ei kuuntele huolia on ilmaistu jäsenvaltioiden hallitusten, sijoittaja-valtio säännös, alentamalla suojaukset työntekijöiden ja ympäristön, minimointi esteiden geenimuunneltujen elintarvikkeiden ja kloorattu kana .
Sekä Itävalta, uskotaan, että on olemassa oppositio / huolissaan kansalaisjärjestöjen tasolla CETA Saksassa, Ranskassa, Belgiassa, Italiassa ja Luxemburgissa.
Neuvosto kanadalaiset tullaan protestoivat CETA seremonia Ottawassa huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti