tiistai 2. kesäkuuta 2015

Yhdysvaltain ulkoministeriö sponsoroi ISIS-terroristin kouluttamista USA:n maaperällä

Yhdysvaltain ulkoministeriö on vahvistanut, että ISIS-militantti, joka on online-videolla ilmoittanut aikomuksestaan iskeä Yhdysvaltoja vastaan, on saanut Blackwater-yhtiön antamaa sotilaskoulutusta Yhdysvaltain maaperällä.
Lähde: PressTV
Toimittaja: Heikki Sipilä
1.6.2015, Verkkomedia.org

Yhdysvaltain ulkoministeriö sponsoroi ISIS-terroristin kouluttamista USA:n maaperällä 
Ministeriön virkamies kertoi uutistoimisto CNN:lle lauantaina, että Tadžikistanin erikoisjoukkojen entinen komentaja eversti Gulmurod Khalimov oli osallistunut terrorismin torjuntaan tarkoitetuille kursseille, jotka olivat osa ulkoministeriön sponsoroimaa ohjelmaa.
Blackwater Worldwide, joka nyt tunnetaan nimellä Academy, ja joka sijaitsee McLeanisssa Virginiassa, on laajalti tunnettu yksityinen turvallisuusyhtiö ja se on toiminut mm. Irakissa ja Afganistanissa. Tällä hetkellä Alademin palkkasotilaita on sadoittain Ukrainassa, toim. huom.
Online-videossaan Khalimov esiintyy ISIS-järjestön mustassa univormussa tarkkuuskivääreineen ja patruunavöineen ja sanoo, että hän oli osallistunut koulutusohjelmiin Yhdysvaltain maaperällä kolme kertaa. Ulkoministeriön tiedottaja Pooja Jhunjhunwala on vahvistanut hänen väitteensä.


"Vuosina 2003-2014 eversti Khalimov osallistui viiteen terrorismintorjuntakurssiin Yhdysvalloissa ja Tadžikistanissa. Kurssit oli järjestetty Yhdysvaltain ulkoministeriön diplomaattiturvallisuuden ja terrorismin vastaisen tukiohjelman puitteissa", kertoi Jhunjhunwala. Ohjelman puitteissa opetetaan terrorismin vastaista taistelutekniikkaa.
Osallistujia koulutetaan valmistautumaan kriittisiin tilanteisiin ja tilanteiden taktiseen hallintaan, heille annetaan taktista johtajakoulutusta ja muita asiaan liittyviä taitoja, sanoi ulkoministeriön virkamies. Khalimov sanoi videolla, että kaiken näkemänsä perusteella hän oli kääntynyt ​​Washingtonia vastaan:
"Kuulkaa, amerikkalaiset siat: Olen käynyt Amerikassa kolme kertaa. Olen nähnyt, kuinka siellä koulutetaan sotilaita tappamaan muslimeja", hän sanoo venäjäksi. "Olette opettaneet sotilaita suorittamaan ja saarto- ja hyökkäystoimia islamin ja muslimeiden tuhoamiseksi."
ISIS-terroristit, joita on alun perin koulutettu CIA:n toimesta Jordaniassa vuonna 2012 tarkoituksena Syyrian hallituksen horjuttaminen, hallitsevat nyt suuria alueita Irakissa ja Syyriassa. Viime vuonna Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat tehneet ilmaiskuja ISIS-terroristeja vastaan Irakissa ja Syyriassa.
Yhdysvallat ja Turkki allekirjoittivat 19.2.2015 sopimuksen "maltillisiksi" kutsumiensa militanttien kouluttamisesta ja aseistamisesta Syyriassa. Pentagon on käyttänyt Lähi-idässä satoja erikoisjoukkojen sotilaita "maltillisten " militanttien kouluttamiseen taistelemaan ISIS-terroristeja vastaan.

 Press TV / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 1.6.2015 18:23

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
US State Department sponsored training of ISIL militant: Report
The US State Department has confirmed that an ISIL militant who calls for terrorist attacks against the United States in a new online video was trained on American soil by Blackwater. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti