keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Yhdysvallat levittää lonkeroitaan Aasiassa ja saattaa saada aikaan uusia sotia

Yhdysvaltojen asevoimien valmistautuessa järjestämään sotaharjoitukset Thaimaassa yhdysvaltalaisen Veterans Today -julkaisun kolumnisti on todennut, että Washingtonin toimet tälläkin alueella ovat olleet saamassa aikaan uutta kylmää sotaa.
Lähde: PressTV
Toimittaja: Heikki Sipilä
16.6.2015, Verkkomedia.org

Yhdysvallat levittää lonkeroitaan Aasiassa ja saattaa saada aikaan uusia sotia
"Kylmä sota on jo meneillään", sanoi toimittaja ja kolumnisti Jim W. Dean iranilaiselle Press TV -kanavalle sunnuntaina puhelimitse antamassaan haastattelussa.
Yhdysvaltain ulkoministeriön korkean tason virkamies Scot Marciel sanoi torstaina kongressin kuulemisessa, että vuotuiset Cobra Gold -sotaharjoitukset järjestetään ensi vuonna Thaimaassa, jota hallitsee taannoisen vallankaappauksen jäljiltä edelleen väliaikaishallitus. Tämän hallinnon odotetaan palauttavan maahan normaalin edustuksellisen demokratian.
Marciel sanoi, että tämä on tärkeä asia Yhdysvalloille, joka valmistautuu alueella pidettäviin vuoden 2016 sotaharjoituksiin presidentti Barack Obaman hallinnon vuonna 2012 julistaman "Aasia keskipisteessä" -strategian (Pivot Asia) puitteissa.
Dean viittasi tässä yhteydessä paaviin, joka Bosniaan tekemältään vierailulta palattuaan  totesi, että "uudenlainen sota on käynnissä pinnan alla ja se kuplii jo kaikkialla".

 

"Yhdysvalloilla ei ole mitään syytä ryhtyä tällaisiin sotilaallisiin toimiin alueella, etenkin kun otetaan huomioon se, että Thaimaan armeija kykenee täysin puolustamaan itseään", sanoi Dean ja totesi, että Yhdysvallat haluaa vain ulottaa lonkeroitaan kaikkiin alueen maihin.
Yhdysvallat pyrkii säilyttämään yhteydet maan asevoimiin pitääkseen tietonsa maan tilanteesta ajan tasalla ja säilyttääkseen yhteydet vallan kaapanneisiin kenraaleihin.
Yhdysvallat liittolaisineen uhkaa Kiinaa presidentti Obaman julistaman "Aasia keskipisteessä" -strategianpuitteissa. Washington yrittää saada lisää jalansijaa Aasiassa toteuttamalla uutta ulkopoliittista doktriinia, joka tunnetaan "Aasia keskipisteessä" -strategiana ja joka määrittelee Yhdysvaltojen ulkopolitiikan muutoksen sen painopisteen siirtyessä Lähi-idästä ja Itä-Euroopasta Itä- ja Etelä-Aasiaan.

 Press TV / KOMINFORM

Lue myös: 

'Aggressiivisinta Kylmän sodan jälkeen' - Venäjä vastaa USA:n Itä-Euroopan aseistamiseen

Toimitus @ 16.6.2015 16:55

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
With US spreading its ‘tentacles’ in Asia, more wars may come
As the United States military gets ready to hold a military exercise in Thailand, a senior columnist at Veterans Today says there is a “cold war” going on due to Washington’s moves in the region.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti